Atakum Aktiviteleri

Samsun merkeze bağlı bir ilçe olan Atakum, Samsun-Sinop yolu üzerinde bulunmakta ve merkeze sadece 7 kilometre uzaklıktadır. Denizinin sığ olması ve çok uzun bir kumsal içermesi ile Karadeniz’in en verimli turizm bölgelerinden bir tanesi olan Atakum’un eski adı ise Matasyon’dur.

Samsun’un diğer bölgelerine göre düz bir alana yayılmış olan Atakum, 2008 yılında ilçe statüsüne geçtiği için yapılaşma henüz yeni ve doğal olarak moderndir. Nüfusunun çok hızlı bir şekilde artması ve yaz mevsiminde turist akınına uğraması, bölgeyi Karadeniz’in Alanya’sı haline getirmiştir. İlçe olmadan önce nüfusu 70 bin civarında olan Atakum, çok yakın zamanda 200 bin barajını da aşacaktır.

Geçmiş yıllarda Samsun ve bölge halkının hafta sonu aktiviteleri için uğradığı Atakum, günümüzde ise tüm yerli ve hatta yabancı turistleri, 20 kilometreyi bulan kumsallarında ağırlamaktadır. Sahil şeridi boyunca 30’dan fazla otel, konaklama ihtiyacını karşılamaktadır. Karadeniz’in hırçın dalgalarının görülmediği Atakum sahilleri, yaz aylarında Akdeniz sahillerini aratmayacak kadar güzeldir.

Denizin sığ ve sahillerinin kum plajlar ile dolu olması, Atakum’da su sporu aktivitelerinin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Atakum'da yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Atakum otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Atakum Su Sporları 

Atakum Su Sporları Atakum Su Sporları

Atakum sahil şeridinin neredeyse tamamı, denize girmeye elverişlidir. Sahil şeridi boyunca yelken, sörf, jet ski gibi su sporlarını yapmaya olanak sağlayan küçük işletmeler bulunmaktadır. Ayrıca Atakum’da su altı dalışlarının yapılabilmesi için özel bir alan oluşturulmuştur.

Atakum sahillerinin sualtı dünyası olarak çok renkli bir zenginliği yoktur. Bu nedenle belediye tarafından Atakum Yat Marina’nın açığında bir sahil güvenlik boyu batırılmıştır. Botun batırıldığı yer ise dalış yapmak isteyen sporcuların kolaylıkla tespit edebilmesi amacı ile şamandıralar ile belirlenmiştir. Botun batırılması ile beraber, normalde gelip geçici olan bazı su canlılarının bölgeyi evleri olarak belirlediği bilinmektedir. Bu doğal dönüşüm sayesinde, Atakum’da su altı dalış sporları her geçen gün daha da fazla talep görmektedir.

Atakum Deniz Kulübü, su altı dalış sporları ve kano gibi çeşitli su sporu aktivitelerini yapmak isteyen ziyaretçiler için kapılarını haftanın 7 günü de açık tutmaktadır. Kulüp aktiviteleri kapsamında, bu sporlara özel turnuvalar ve yarışmalar da yılın belirli günlerinde düzenlenmektedir. Kulüp, denize sıfır konumda olan Güzelyalı Mahallesi sınırları içerisinde olup 3041. sokakta yer almaktadır.

Atakum'da tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve daha fazlası için Atakum'da gezilecek yerler yazısına uğramayı unutmayın.


Atakum Doğa Sporları 

Atakum Doğa Sporları Atakum Doğa Sporları

Samsun Valiliği tarafından Atakum’da resmi olarak trekking, yamaç paraşütü, bisiklet ve koşu parkurları belirlenmiştir. Eşsiz doğası ile tüm bu sporlara verimli ortam sunan Atakum’da bu etkinlikleri organize eden bazı dernekler ve özel işletmeler bulunmaktadır.

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği de bu işletmelerden bir tanesi olup doğa için pedalla sloganı ile üyeleri için bisiklet turlarını organize etmektedir. Dernek, halk iskelesinin yakınında olup Atakum’un en büyük AVM’si olan Yeşilyurt AVM çaprazında bulunmaktadır. 

Atakum'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Atakum gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Atakum Yamaç Paraşütü

Atakum Yamaç Paraşütü Atakum Yamaç Paraşütü

Atakum’da en dikkat çeken doğa sporlarından birisi de yamaç paraşütü olup, bölgede bu spor için ücretsiz kurs verilmektedir. 7 ila 15 gün arasında süren kursta, misafirlerin tek masrafı uçuş için kullanılacak kanatları kiralamak olmaktadır. Bu kanatların 2019 yılı itibariyle kiralama fiyatı 300 liradır. Buna ek olarak bazı aksesuarlar ve ulaşım masrafları için de 50 liralık bir bütçe ayrılması gerekmektedir. 

Kurs kapsamında başlangıç, tekamül ve ileri tekamül eğitimleri verilmektedir. Kurslar, Atakum sahillerinin son bölümünde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından düzenlenmektedir. Yamaç paraşütü eğitim programına katılmak isteyenler, Yenimahalle mevkiinde bulunan 3100 numaralı sokağa gitmek durumundadır. Önce Emniyet sloganı ile hizmet veren kulüp, 2015 yılından beri sportif ve havacılık faaliyetlerini sürdürmektedir.

Atakum'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Atakum pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Atakum Balıkçılık

Atakum Balık Tutma Atakum Balık Tutma

Atakum İlçesi’nde bulunan halk iskelesi, balık tutmak isteyenlerin ilk adresidir. Olta balıkçılığı için çok uygun olan iskele, hafta sonlarında ve ortak tatil günlerinde çok yoğun olmaktadır. Onlarca amatör balıkçının aynı anda bu aktiviteyi yapabildiği bölgede, olta ve yem satışlarıda yapılmaktadır. Bölgede ağırlıklı olarak istavrit yakalanmaktadır. Atakum İskelesi olarak da bilinen bölge, Yalı Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Atakum’daki balıkçılık aktivitelerinin bir diğer merkezi de halk iskelesine göre daha yeni olan Çobanlı Halk İskelesi’dir.

400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olan bu iskele, balıkçılık aktivitelerine ek olarak olası bir fırtınada yatların yanaşabileceği güvenli bir liman konumunda. İskelede balık tutarken, iskelede bulunan kafeteryanın yeme içme olanaklarından faydalanmak da mümkündür.

Atakum'da dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Atakum tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.