Antakya’da Yapılacaklar

Farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı Antakya, hem gezilip görülecek yerleri hem de yapılması gereken etkinlikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil fırsatı sunmaktadır. Eşsiz mutfağından festivallerine kadar zengin seçenekleri ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Antakya'da gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Antakya oteller listemize göz atabilirsiniz.


Hatay’ın Geçmişi Hakkında Bilgi Edinin: Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay tarihinin çok eskilere uzanmasından dolayı birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunun sonucunda yapılan arkeolojik çalışmalarda birçok bulguya rastlanmış ve Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmek üzere yerleştirişmiştir. 

Müzeyi ziyarete gittiğinizde dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olması sebebiyle birbirinden renkli ve muhteşem mozaiklerin yanı sıra birçok tarihi eseri ziyaret etmeniz mümkündür. 

Ancak bu müzede öyle bir tarihi eser bulunmakta ki; bugüne dek bu kadar güzel korunabilmiş olmasının yanı sıra özellikleriyle ziyaretçilerini hayrete düşürmektedir. Yaklaşık 3200 yaşında olan II. Şuppiluliuma Heykeli, bir elinde başak, bir elinde mızrak bulunmakta, 1,5 ton ağırlığında ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda, neredeyse ilk günkü kadar muhteşem görünmektedir. Hitit Kralı olan II. Şuppiluliuma’nın elinde bulunan başak üretimi, diğer elindeki mızrakta savaşı temsil etmektedir. Heykelin bukle bukle saçları ve sakalları bulunmaktadır. Heykelin bir diğer özelliği ise gözleridir. Gözleri heykelden başka bir taştan yapılmış ve sonradan heykele konmuştur ve olması gerekenden biraz büyük yapılmıştır. Bütün bu özelliklerini bir araya getirildiğinde de kralın halkını gerek üretimle, gerekse savaşla gözetip kolladığı anlamına ulaşılmaktadır.

Antakya ziyaretiniz sırasında Hatay Arkeoloji Müzesi’ne gidip, muhakkak II. Şuppiluliuma heykeliyle fotoğraf çektirmelisiniz.

Antakya merkezde bulunan ve müze kartın geçerli olduğu Hatay Arkeoloji Müzesi’ne giriş ücreti 20 TL’dir

Antakya'da eski tarihi yapılarından tutun, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Antakya'da gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Ermeni Köyü’nü Ziyaret Edin: Vakıflı Köyü

Vakıflı Köyü Vakıflı Köyü

“Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti” sloganı ile bilinen bu kent, slogandan öteye geçmiş ve bu sloganı yaşamın içine dahil etmeyi başarmıştır. Bunun en güzel örneklerinden biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı ve Antakya’ya 25 km mesafede bulunan Vakıflı Köyü’dür. Ülkemizdeki son Ermeni köyüdür. Ama köyü ziyaretinizin amacı bu özelliği değil, harika doğası ve organik tarım ürünleri olmasıdır.

Köy halkı daha çok organik tarım yaparak geçimini sağlamaktadır. Köyde, kadınlar tarafından kurulan Vakıflı Köy Kooperatifi bulunmakta olup, tamamen organik birçok ürün bulunmaktadır.

Vakıflı Köyü’nü mutlaka ziyarete gidin ve bu kooperatife uğrayıp defne sabunu, reçel ve nar ekşisi almadan sakın dönmeyin.

Antakya'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Antakya gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Tarihi Çarşısını Ziyaret Edin: Uzun Çarşı

Uzun Çarşı Uzun Çarşı

Antakya’nın en önemli alışveriş yerlerinden biri olan Uzun Çarşı’ya harika baharat kokuları eşliğinde girilir. Çarşının tarihi çok eskiye kadar uzanmakla birlikte günümüzde popülerliğini hala korumaktadır. Çarşının adı gibi kendi de epey uzun, yaklaşık 3,5 km’dir.

Uzun Çarşı’da ne arasanız bulabilirsiniz. Birçok dükkânı olan bu çarşıda kasaplar, baharatçılar, bakırcılar, kuyumcular ve künefeciler gibi meslek gruplarını bulabilmek mümkündür.

Uzun Çarşı’ya geldiğinizde; künefe yapımı için kadayıf hazırlayan ustaları izlemeden, kasaplarda yapılan ve bölgede lahmelevarka denilen kâğıt kebabını ve tepsi kebabını yemeden, zahter başta olmak üzere yöreye özgü baharatları almadan ve özellikle közde pişirilen ve Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız o enfes künefeden tatmadan Antakya’dan kesinlikle ayrılmamalısınız. 

İçerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Antakya tatil otelleri seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.


Yöresel Lezzetleri Tadın: Gastronomi Şehri Antakya 

Gastronomi Şehri Antakya Gastronomi Şehri Antakya

Hatay, 2017 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilmiştir. Hatay bölgesinde o kadar çok yöresel ve muhteşem lezzetler var ki aynı yemeği iki kez yemeden aylarca gezebilirsiniz.  Antakya’da restoranlarda bulabileceğiniz birçok lezzetin yanında, yalnızca evlerde yapılan yemeklerde bulunmaktadır.

Antakya’ya geldiğinizde birçok künefecinin bulunduğu sokağa kesinlikle uğramalı ve kaymaklı künefeden yemelisiniz.

Antakya’nın bir başka bilinen lezzeti de kağıt kebabıdır. Birçok restoranda bulabileceğiniz bu harika lezzeti ayrıca en iyi kasaplar yapmakta olup, kesinlikle bir kasap dükkânında tadılmalıdır.

Kaytaz böreği, oruk, humus, zahter salatası, tuzda tavuk, biberli ekmek ve onlarca çeşit kebap gibi birçok lezzet bulunan Antakya’dan bu lezzetleri tatmadan kesinlikle ayrılmamalısınız.

Antakya'da kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz apart oteller için Antakya apart oteller listemize uğramayı unutmayın.


Hatay’ın Anavatana Katılışını Kutlayın: 23 Temmuz Festivali

Hatay’ın anavatana katılmasının yıldönümü olması sebebiyle her yıl düzenlenen 23 Temmuz Festivali, birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Etkinlikte çeşitli sanatçılar tarafından verilen konserler, halk oyunları gösterileri ve yöresel yemek yarışmalarının yanı sıra en popüleri olan ve her yıl ulusal kanallarda çokça haber olan künefe şenliği düzenlenmektedir.

Künefe şenliklerinin, festivali biraz gölgede bıraktığını söylemek doğru bir tespit olabilir. Künefenin uzunluğu Hatay’ın anavatana katılıma yıldönümüne istinaden her yıl bir metre uzatılarak yapılmaktadır. Uzunluğu günümüzde 80 metreye kadar ulaşan künefe, yöre halkıyla birlikte festivale katılan herkese ikram edilmektedir.

Eğer 23 Temmuz’da yolunuz Antakya’ya düşerse bu şenliklere katılmadan, özellikle künefeden payınıza düşeni almadan kesinlikle dönmeyin.