Anamur Doğal Güzellikleri

Mersin iline bağlı olan Anamur, Türkiye’nin en güney kıyı kesiminde yer almaktadır. Akdeniz Bölgesi'nin en sakin yerlerinden birisi olarak nitelendirilmesindeki sebep, konumundan kaynaklıdır. 

Toros Dağları’ndan geçerek ulaşım sağlanmaktadır. Karayolunun oldukça virajlı olması, iniş çıkışların çok fazla alana yayılması, burayı gözlerden uzak bir yer haline getirmiştir. Bu durum bölgenin yapısının fazla bozulmamasına yardımcı olmuştur. Doğal güzellikler ulaşımın zorlu olmasından dolayı çok daha rahat bir şekilde korunmaktadır.

Anamur'da tarihi ve turistik mekanlara yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Anamur otelleri yazımıza göz atabilirsiniz.


Köşekbükü Mağarası

Köşebükü Mağarası Köşebükü Mağarası

Anamur ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer alan mağara birçok insan tarafından şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Geçmişi ortalama iki bin yıl öncesine dayanan mağaranın hacmi 500 metre civarındadır.

Mağaranın nem oranı %80 olduğu için astım hastalarının sıklıkla gittiği bir doğal güzellik olarak ön plana çıkmaktadır. Huzur, Şifa ve Dilek isimlerinde üç bölümden oluşmaktadır. 

Huzur bölümündeki basınç 761.5mm, Şifa bölümüne basınç 760 mm, sıcaklık 18 derece ve nem oranı %80’dir. Son bölüm olan Dilek kısmında 762mm basınç, 18.2 derece sıcaklık ve %82 nem oranı bulunmaktadır.

Köşekbükü Mağarası giriş ücreti 5 TL’dir.

Manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Anamur gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.


Çukurpınar Mağarası

Çukurpınar Mağarası Çukurpınar Mağarası

Doğal güzellikler arasında oldukça yeni olan Çukurpınar Mağarası, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 1988 yılında ilk kez fark edilip turizme kazandırılmıştır. Fransa'da yer alan benzerinden sonra, dünyanın en büyük 2. mağarası olarak kabul edilmiştir.

Araştırma ekibi burayı keşfederken, bölümlendirerek ışıltılı, sarkaçlı, sanat gölü, kurnalı galeriler gibi isimler vermişlerdir. Aynı zamanda Türkiye’nin inilebilen en derin mağaralarından birisi olarak da nam salmıştır. Yaklaşık uzunluğu 3500 metredir. 

Çukurpınar Mağarası giriş ücreti 7 TL'dir.

Anamur'da birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Anamur gezi rehberi yazımızı okumayı unutmayın.


Pullu Tabiat Parkı

Pullu Tabiat Parkı Pullu Tabiat Parkı

Anamur ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alan doğal park, yaklaşık olarak 10.3 hektarlık alana sahiptir. Aynı zamanda Pullu Orman İçi Milli Parkı olarak da adlandırılan bu doğal güzellik, deniz ile ormanın birleştiği bir noktada bulunmaktadır. 

Konumu itibari ile yeşil ormanın, altın rengi kumsalın ve Akdeniz’in mavi sularının birleştiği bir alanda olması, kamp alanı olarak değerlendirilmesine katkı sağlamıştır. Bölgede 180 adet çadırın kurulabileceği ve yaklaşık olarak 30 karavanın park edilebileceği bir alanı vardır.

Yıl boyunca doğal yapısından kaynaklı yerli yabancı birçok kişiyi ağırladığı için pansiyon, lokanta, kafeterya, çadır, karavan, kabin ve duş hizmetlerine sahiptir.

Giriş ücretsizdir.

Her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Anamur pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Koçaçay

Kocaçay Kocaçay

Anamur ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan çay, Dragon Çayı olarak da anılmaktadır. Selçukluların bölgeyi işgal etmesinden sonra vadiden gelen çayın üzerine Ala Köprü inşa edilmiştir. Doğal yapısının tam ortasında yer alan Ala Köprü ise ilçenin önemli tarihi noktalarından biri olarak yerini almıştır.

Köprünün çok uygun bir yere yapılması öneminin artmasına ve uzun süre ayakta kalmasına yardımcı olmuştur. Bölge, daha çok Anamur’dan günübirlik gelen ziyaretçiler ile hareketli bir ortama sahip olmaktadır. 

Bölgede Kocaçay boyunca sıralanmış alabalık pişiren lokanta benzeri küçük işletmeler vardır. Canlı alabalıklardan kişi hangisini isterse onu seçerek pişirtebilmektedir.


Pınarlar

Pınarlar Pınarlar

Pınarlar, Anamur-Ermenek yolu üzerinde yer alan Ormancık Köyü'nün Dinç Mahallesi'nde dev çınar ağaçlarının dibinden çıkan soğuk sulara ev sahipliği yapmaktadır. Anamur İlçesi’nin su ihtiyacının bir kısmı bu bölgeden karşılanmaktadır. Bölgedeki dağlık alanda birçok küçük şelale bulunmaktadır.

Bölgeyi ziyaret eden insanlar tarafından en çok piknik aktivitesi yapılmaktadır. İçerisinde oturup çay içebilmek için bir çay evi hizmet vermektedir.

Kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz apart oteller için Anamur apart oteller listemize uğramayı unutmayın.  


Yaylalar

Anamur Yaylaları Anamur Yaylaları

Anamur konumu itibari ile Toros Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Yazın sıcaktan çok fazla bunalan yerli halk, serinlemek için yaylaları tercih etmektedir. 1000 metreden 2000 metreye kadar denizden yüksekte bulunan yayla alanları bol miktarda temiz havaya sahiptir.

Bölge halkı tarafından ikinci bir yerleşim alamı olarak görülen yaylalar gelen ziyaretçilere organik ürünler sunmaktadırlar. Yerli halkın geçim kaynaklarını organik ürünlerden karşılaması sağlıklı tüketim ürünlerinin her geçen gün artmasına yardımcı olmuştur. 

Aynı zamanda günümüz apartmanlarından farklı türdeki evleri birçok ziyaretçi için ilgi çekicidir. Ahşaptan yapılan duvarlar, taşlar arasına sıkıştırılmış keresteler ve evlerin içerisindeki ardıç kokusu insanı mest edecek özelliktedir.