Alaçatı'da Gezilecek Yerler

Begonviller ve sardunyalar ile çevrelenmiş Arnavut kaldırımlı sokakları ile yıl boyunca birçok ziyaretçiyi ağırlayan Alaçatı, İzmir’e bağlı bir ilçe olan Çeşme sınırlarında yer almaktadır.

Tarihi dokusunu orijinal bir şekilde yansıtan görünümüne ek olarak sürekli esen rüzgarı ile tatil söz konusunda olduğunda en çok tercih edilen noktalardan birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Sürekli rüzgarlı bir bölge olmasında dolayı Dünya Windsurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapıp tüm dünyaya adını duyurmayı başarmıştır.

Masmavi denize sahip olan plajlarının yanı sıra güzel coğrafyasında masalsı doğal güzelliklere ve tarihi yerlere rastlamak mümkündür. Her bir karesi kart postalları andıran görünüme sahip Alaçatı, gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler ile benzersiz bir tatil deneyimini ziyaretçilerine yaşatmaktadır. Ayrıca doğasının getirisi olan elverişli topraklarından ötürü birçok ot yetiştiği için her yıl Nisan ayında Alaçatı Ot Festivali düzenlenmektedir.

Alaçatı'da gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Alaçatı otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Alaçatı gezilecek yerler hakkında daha fazla bilgi almak için https://yoldaolmak.com/alacati-yapilacak-seyler.html rehberine göz atabilirsiniz.


Delikli Koy

Delikli Koy Delikli Koy

El değmemiş kendine has doğaya sahip Delikli Koy, Alaçatı'da gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmelidir. Güzel bir manzaraya ev sahipliği yapan koy, bembeyaz kayalıklar ile çevrilidir. Denizi ise tertemiz ve berraktır.

Delikli Koyu ismini dalgalar sonucu meydana gelen minik bir tünele sahip olmasında almıştır. Koyun küçük bir kısmını kumsal oluşturmaktadır. Deniz suyu, Alaçatı bölgesindeki diğer koylara göre daha ılıktır. Delikli Koy'a ulaşım bisiklet, motosiklet ve özel araç ile sağlanmaktadır. Topluma taşıma araçları Delikli Koyu'nun olduğu bölgeye gelmemektedir.


Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu Aya Yorgi Koyu

Rüzgarı ile yıl boyunca rüzgar sörfü yapmayı mümkün kılan Alaçatı’nın koyları arasında rüzgardan korunmuş noktalardan bir tanesi olarak ilk akla gelen Aya Yorgi Koyu'dur. Denizi daha sıcak olmasına ek olarak son derece berrak görünümü ile Alaçatı beldesinin yüzmek için en çok tercih edilen noktalarından birisidir.

Doğal güzelliklerin yapay güzellikler ile süslendiği Alaçatı Aya Yorgi Koyu’nda birçok beach club mevcuttur. Bir yandan yüzerken, favori içeceklerini bu clublar aracılığıyla karşılamanız mümkündür. Ayrıca sörf için hizmet veren işletmeler de mevcuttur. Her yaştan insan için en iyi noktalardan bir tanesi olan koy, misafirlerini büyük bir özenle ağırlamaktadır. Alaçatı gezilecek yerler planına eklenerek mutlaka ziyaret edilmelidir.

Aya Yorgi Koyu’na girişler ücretsizdir.

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İzmir otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Alaçatı Port

Alaçatı Port Alaçatı Port

Karşıyaka Azmağı'nın batı tarafında olan Alaçatı Port, bataklık bir alan üzerine kurulmuştur. Daha önceleri göçmen kuşların konaklama ve balıkların ise yumurtlama noktası iken, Kutlu Aktaş Barajı'nın kurulması ile tatlı su akımına maruz kalmıştır. Günümüzde liman olarak hizmet veren Alaçatı Port, karada 100 ve denizde ise 260 olmak üzere 360 adet tekne kapasitesine sahiptir.

Alaçatı Port ayrıca konaklama için tercih edebileceğiniz güzel bir butik otel hizmeti de sunmaktadır. Ayrıca gün batımı manzarasına karşı akşam yemeği yiyebileceğiniz en iyi restoranlar da bulunmakta olup, gece geç saatlere kadar eğlence için de sıklıkla tercih edilmektedir. dokusu ile Alaçatı gezilecek yerler arasına eklenerek mutlaka ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir.


Alaçatı Pazarı

Alaçatı Pazarı Alaçatı Pazarı

Yeni Mecidiye Mahallesi üzerinde olan Alaçatı Pazarı, yerli ve yabancı turistlerin alışveriş için tercih ettiği başka bir atmosfere sahip olan noktalardan bir tanesidir. Yalnızca Alaçatı sınırlarında değil aynı zamanda Çeşme'de de en sık tercih edilen geniş bir pazardır. Pazarda en iyi meyve, sebze, zeytin, peynir, reçel, dutlu kahve ve Türk kahvesi gibi yiyecek ve içecekler satışa sunulmaktadır. El yapımı ürünleriyle de popüler bir pazar alanıdır.

Bunların yanı sıra Alaçatı Pazarı, havlu, keten, seramik, yatak örtüsü gibi yöreye özgü şekilde tasarlanan ürünleri de bulundurmaktadır. Alaçatı tatilinizi sonlandırmadan önce gezilecek yerler arasına Alaçatı Pazarı'nı ekleyerek hem sevdikleriniz hem de kendiniz için buradan yöresel ürünlerin en iyi çeşitlerinden satın alabilirsiniz.


Alaçatı Çark Plajı

Alaçatı Çark Plajı Alaçatı Çark Plajı

Alaçatı Çark Plajı, Alaçatı beldesine bağlı olan Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yer alıyor. Alaçatı ziyaretçilerinin gözde plajları arasında kabul edilmekte ve yüzmek için en ideal noktalar arasında değerlendirilmektedir. Ayrıca sunduğu koy manzarasıyla da herkesi büyülemektedir.

Alaçatı Çark Plajı üzerinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz duş, WC, soyunma kabini ve market gibi olanaklar mevcuttur. Ayrıca gününü aktiviteler ile renklendirmek isteyenlerin için sörf gibi çeşitli su sporları düzenlenmektedir. Birçok olanağı bir arada sunan Alaçatı Çark Plajı, gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmelidir.

Alaçatı Çark Plajı'na giriş 80 TL'dir. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralama ücreti ise 10 TL'dir.


Kemalpaşa Caddesi

Kemalpaşa Caddesi Kemalpaşa Caddesi

Çeşme Alaçatı gezilecek yerler söz konusu olduğunda ilk sıraya çıkan Kemalpaşa Caddesi, beldenin en güzel ve en iyi noktalarından bir tanesidir. Cadde, boydan boya restoranlar, sanat galerileri, butik oteller, hediyelik eşya dükkanları ve el işi dükkanları ile kaplanmıştır. Üstelik birçoğu marka haline gelmiştir.

Kemalpaşa Caddesi, öğle saatlerine kadar şehrin tarihi güzelliğini yansıtarak, sessiz bir atmosfere sahip olmaktadır. Cadde öğlen olduğu kadar gece hayatı olanaklarıyla da yerli yabancı birçok turistin akın ettiği bir merkez haline dönüşmektedir.

Alaçatı'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Alaçatı gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Alaçatı Yel Değirmenleri

Alaçatı Yel Değirmenleri Alaçatı Yel Değirmenleri

Bölgenin en eski yapıları arasında yer almakla birlikte sürekli rüzgar alan bölgede buğday öğütmek için inşa edilen irili ufaklı Alaçatı Yer Değirmenleri, Alaçatı'da Tokoğlu Mahallesi üzerinde yer alıyor. Zaman içerisinde iş teknoloji ile yer değişince şehrin bir sembolü haline gelerek, turizm amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.

Denize nazır güzel bir noktada olan Alaçatı Yel Değirmenleri, Alaçatı gezilecek yerler arasında bir uğrak noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Birçok kafe tarzı işletmelerin bulunması da dinlenmenin ayrı bir güzel olmasına olanak sağlamıştır.

Alaçatı Yel Değirmenleri için giriş ücretsizdir.


Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı Taş Evleri Alaçatı Taş Evleri

Bir zamanlar Rumların yaşadığı bir yer olmasından kaynaklı olarak Alaçatı, Rum mimarisinin hakim olduğu günümüze kadar iyi bir şekilde gelmiş güzel taş yapılara sahiptir. Gezilecek yerler arasında kartpostalları andıran evlerin bir resmini çekmek, muhtemelen tatilinizin bir hatırasını ömür boyu yanınızda taşımak için en iyi yoldur.

Asma yaprağı, begonvil ve sardunyaların bir arada bulunduğu Arnavut kaldırımların hemen yanı başında olan Alaçatı Taş Evleri'nin kimisi bir işletme, kimisi misafirleri ağırlayan bir butik otel, kimisi de hediyelik eşyalarında bulunduğu butik mağaza konumundadır. Alaçatı Taş evler, Alaçatı'nın hemen her noktada görülebilmektedir.


Alaçatı Meydanı

Alaçatı Meydanı Alaçatı Meydanı

Alaçatı’nın kalbi olarak nitelendirilen Alaçatı Meydanı, diğer sokak ve caddeler ile karşılaştırıldığında günün her anı kalabalık olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Hemen her sokağın bir şekilde buraya uzanması, beldenin kalbi olarak nitelendirilmesine olanak sağlamıştır. 

Alaçatı Meydanı’nda gezilecek yerler arasında ünlü kafeler ve restoranlardan hediyelik eşya dükkanlarına kadar birçok işletme yer almaktadır. Sadece 50 yıllık bir geçmişinin olmasına rağmen, beldenin diğer yapıları ile aralarında herhangi bir mimari farklılığın bulunmaması oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca Alaçatı Meydanı, gece geç saatlere kadar canlılığını korumayı başaran bir yer olarak öne çıkmaktadır.

İzmir'de birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak İzmir gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Alaçatı Madeo Beach

Alaçatı Madeo Beach Alaçatı Madeo Beach

Alaçatı sınırlarındaki en popüler beachlerden birisi olan Alaçatı Madeo Beach, sakin ve nezih bir ortama sahiptir. Genellikle kafa dinleyerek vakit geçirmek isteyenler tarafından gezilecek yerler arasında tercih edilmektedir.

Alaçatı Madeo Beach, temel ihtiyaçlarınız doğrultusunda giyinme kabini, duş ve WC gibi olanaklar sunmaktadır. Bunların yanı sıra dünya mutfağından lezzetler sunan restoranı ve geniş alkollü ve alkolsüz içecek servisi yapan barı ile gün boyu hizmet vermektedir.

Alaçatı Madeo Beach'e giriş 100 TL'dir. Havlu, şezlong ve şemsiye fiyata dahildir.


Hacı Memiş Sokağı

Hacı Mehmet Sokağı Hacı Mehmet Sokağı

Antika dükkanları, bar, restoran ve butik otel seçenekleri ile çevrili Hacı Memiş Sokağı, Alaçatı'da en güzel noktalar arasında kabul edilmektedir. Sokağın otantik atmosferi eşliğinde tarihi evler arasında gezintiye çıkmanız tavsiye edilmektedir.

Burada yer alan restoran, kafe ve bar gibi mekanlar, Alaçatı'da tercih edilen en popüler seçenekler arasındadır. Yemeğinizi yedikten sonra dilerseniz kokteyl barda dilerseniz de caz kulübünde keyilfi gece hayatı yaşayarak vakit geçirebilirsiniz. Alaçatı'da gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmesi gereken güzergahlardan bir tanesidir.

Alaçatı'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Alaçatı pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Pazaryeri Camii (Ayios Kostantines Kilisesi)

Pazaryeri Camii Pazaryeri Camii

1874 yılında inşa edilen Ayios Kostantines Kilisesi, günümüzde aktif bir cami olarak hizmet vermektedir. Moloz taş tekniği kullanılarak oluşturulan yapı, orijinal haline sadık kalınarak başka bir cami haline dönüştürülmüş ve görünüm olarak hala bir kiliseyi andırmaktadır. İnanç turizmi amacıyla Alaçatı gezilecek yerler listesine eklenmelidir.

İstanbul Ayasofya’da yapılan mantık ile kilise içerisindeki oluşturulan mantık aynıdır. Hristiyan inançlarının yansıtıldığı ikonaların üzeri yalnızca örtüler ile kapatılmış, sembolik sanat eserlerinin varlığının sürdürülmesi amaçlanmıştır.

Pazaryeri Cami’ye giriş ücretsizdir.


Alaçatı Yumru Koyu

Alaçatı Yumru Koyu Alaçatı Yumru Koyu

Alaçatı Yumru Koyu, sınırlı sayıda olan en iyi sörf alanları arasında kabul edilmekte ve Dünya Windsurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapan önemli bir yer olarak değerlendirilmektedir. Sürekli rüzgar aldığı için denizinin dalgalı olması, burayı sörf rüzgar sörfü için uygun kılmaktadır.

Yumru Koyu, hem sörf eğitimi almak isteyenler hem de profesyonel sörf yapanlar tarafından tercih edilmektedir. Sörf sevenlerin Alaçatı'da gezilecek yerler arasına eklemesi tavsiye edilmektedir.


Alaçatı Günübirlik Gezilecek Yerler

Alaçatı, muhteşem doğası ve tarihi dokusu ile Çeşme’nin en popüler tatil beldeleri arasındadır. Gezilecek yerler, Alaçatı ile sınırlı kalmamaktadır. Çevresinde keşfe çıkabileceğiniz birbirinden güzel farklı gezilecek yerler de bulunmaktadır. 


Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi Çeşme Kalesi

Çeşme ilçesine bağlı Musalla Mahallesi’nde yer alan Çeşme Kalesi, Alaçatı'ya 10 kilometre uzaklıktadır. Tarihi atmosferi ile Alaçatı günübirlik gezilecek yerler arasına eklenerek mutlaka ziyaret edilmelidir. Osmanlı İmparatorluğu gözetiminde kalan en iyi tarihi kalelerden bir tanesidir. 2020 yılı itibariyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmiştir. 


Ilıca Plajı

Ilıca Plajı Ilıca Plajı

Çeşme ilçesine bağlı Ilıca tatil beldesinde olan Ilıca Halk Plajı, Alaçatı’nın merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Çeşme’de en popüler plajlar arasında kabul edilmekte ve sunduğu temel olanakları ile bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilmektedir. 

Alaçatı'da kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Alaçatı butik oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Ayıos Haralambos Kilisesi

Ayıos Haralambos Kilisesi Ayıos Haralambos Kilisesi

Çeşme'de olan Ayıos Haralambos Kilisesi, Alaçatı'ya 15 kilometre uzaklıkta bir konuma sahiptir. 1832 yılında Rum Ortodokslar tarafından ibadet amacıyla inşa edilmiştir. Günümüze kadar iyi bir şekilde gelmiş göz kamaştıran güzelliğe sahip freskleri ile dikkat çekmektedir.