Zonguldak'ta Gezilecek Yerler

Zonguldak, Batı Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin olan Zonguldak’ta aynı zamanda doğal alanlar da oldukça uğrak turistik noktalardır.

Zonguldak’ta görülmesi gereken tarihi, turistik ve doğal alanları ile ziyaretçilerini beklemektedir. Sunduğu geniş gezilecek yerler listesi ile oldukça ilgi çekici bir ildir.

Zonguldak'ta gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Zonguldak otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası, Zonguldak şehir merkezinden ortalama 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ziyaretçiler şahsi araçları ya da toplu taşıma araçları aracılığı ile ulaşımlarını gerçekleştirebilirler. 

Mağara, toplamda 3 bin 350 metre uzunluğundadır. Çoğu ziyaretçi buraya özellikle tedavi amacı ile gelmektedir. Mağara içindeki sıcaklığın ve nem oranının çok fazla değişmesinden dolayı, mikro klima özelliğinin astım hastalarına iyi geldiği bilinmektedir. 

Mağara, haftanın her günü 09.00 ile 18.00 saatleri içerisinde hizmet vermektedir. 

Giriş ücretleri ise; yetişkin 10 TL, öğrenci 5 TL belirlenmiştir. 


Cehennemağzı Mağaraları

Cehennemağzı Mağaraları Cehennemağzı Mağaraları

Zonguldak şehir merkezinden ortalama 45 km uzaklıkta yer alan Cehennemağzı Mağaraları’na ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler, şahsi araçları ya da otobüsler aracılığı ile ulaşımlarını gerçekleştirebilirler. 

Antik dönemde “Acheron Vadisi” ismiyle bilinen bu bölge, günümüzde Ereğli Müzesi’ne bağlı ören yeri amacıyla faaliyet göstermektedir. Eski adı kutsal su anlamına gelen bu yer, yan yana sıralı üç mağaradan oluşmaktadır. Birinci mağarada zemin orijinal bitkilerle ve geometri motifli mozaiklerle döşeliyken, ikinci bölümün duvarında ise küçük bir apsis açılı ve önünde kademeli basamaklar bulunur. Yöre halkı tarafında Koca Yusuf Mağarası ismiyle adlandırılan ikinci mağara 10 - 12 metre yüksekliğinde yer alan yamaç üzerindedir. Mağaranın bir kısmı dağın içine doğru devam ederken bir yerden sonra geçmişte tavanda düşen kaya yolu kapatmıştır.

Mağaralar pazartesi günleri hariç her sabah 08.30’da hizmete açılıp saat 17.30’a kadar hizmet vermektedir. 

Giriş ücreti 7 TL'dir. Müzekart sahibi ziyaretçiler, ücretsiz gezebilirler. 


Kızılcapınar Baraj Gölü

Kızılcapınar Baraj Gölü Kızılcapınar Baraj Gölü

Zonguldak şehir merkezinin aşağı yukarı 55 km uzağında yer alan Kızılcapınar Baraj Gölü’ne şahsi araçlarınız ve otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yerel halk tarafından Erdemir Barajı ve Ovaköy Barajı olarak da bilinen bu baraj, etrafında oluşan gölü ile çevresini tam bir doğa harikası haline getiriyor. Göl etrafında piknik ve kamp yapabilir, doğayı gözlemleyebilir, patika yol içerisinde doğa yürüyüşleri yapabilir ve de doğal hayatı gözlemleyebilirsiniz.

Gölü ziyaret etmek tamamen ücretsizdir. Yılın her günü ve günün her saati ziyaret edebilirsiniz.


Harmankaya Şelalesi

Harmankaya Şelalesi Harmankaya Şelalesi

Zonguldak il merkezinden ortalama 15 km uzaklıkta yer alan Harmankaya Şelalesi’ne ulaşım şahsi araçlar ve otobüsler ile gerçekleştirilebilmektedir.

Harmankaya Şelalesi, Karagöl Deresi üzerinde bulunmaktadır. Karagöl Deresi’nin kil taşı tabakalarını aşındırması sonucunda oluşan Harmankaya Şelalesi’ne yaklaşık 6 saatlik yürüyüş parkuru ile ulaşabilirsiniz. Zaman zaman iple iniş yapıp tırmanmak da gerekebilmektedir. Harmankaya Şelalesi, üç şelaleden oluşmaktadır. 

Gezilecek yerler listesindeki Harmankaya Şelalesi’ne giriş ücretsizdir. Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görse de yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.


Zonguldak Maden Müzesi

Zonguldak Maden Müzesi Zonguldak Maden Müzesi

Zonguldak’ın en önemli turizm noktalarından bir tanesi olan Zonguldak Maden Müzesi, il merkezinden 3 km uzaklıkta bulunur. Ziyaretçiler, şahsi araçları, toplu taşıma araçları ya da yaya olarak ulaşımlarını rahatça gerçekleştirebilirler.

Müze içerisinde şehrin en önemli üretim kaynaklarından biri olan taş kömürü madenciliğinin izleri yansıtılmaktadır. Fuaye, teşhir salonları, toplantı salonu, depolar ve idari birimler yer alıyor. Aynı zamanda müzeye ait büyük bahçe var. 

Fuaye alanında; kömür ve şehir ilişkisi ele alınan tanıtım videosu yer almaktadır. Zonguldak’ta kömürcülük hakkında hem tarihi hem de teknik bilgileri bu video sayesinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca müzede kömürün kok türevleri, fosiller ve kömürün oluşumu da anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra iş güvenliği, topoğrafya, sosyal bakım ve sağlıkla ilgili malzemelerin anlatıldığı eğitim kitapları da bulunmaktadır. Mutlaka gezilecek yerler arasına eklenmelidir.

Zonguldak Maden Müzesi, Pazartesi günleri hariç sabah 09.00 ve akşam 17.00 saatleri arası ziyarete açıktır. Giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. 


Zonguldak Kent Ormanı

Zonguldak Kent Ormanı Zonguldak Kent Ormanı

Zonguldak il merkezine ortalama 10 km uzaklıkta yer alan Zonguldak Kent Ormanı’nı ziyaret etmek isteyen doğaseverler, araçları ya da belediye otobüsleri ile ulaşımlarını gerçekleştirebilecekleri gibi aynı zamanda taksileri de tercih edebilirler.

Orman içerisinde doğa ile iç içe bir gün geçirip yürüyüş yapmak isteyenler için yürüyüş parkurları, manzara severler için seyir terası ve yağmur barınağı bulunmaktadır. Ayrıca çadır kamp alanına sahip ormanda ahşap köprü, gölet ve otopark da mevcuttur. Aileniz ve arkadaş gruplarınız ile gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz ve de keyifli vakit geçirebileceğiniz doğa harikası bir yerdir. 

Ormana giriş tamamen ücretsizdir. Yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. 

Zonguldak'ta binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Zonguldak gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Karadeniz Ereğli Müzesi (Halil Paşa Konağı)

Ereğli Müzesi Ereğli Müzesi

Halil Paşa Konağı ismiyle de bilinen Karadeniz Ereğli Müzesi, il merkezinden ortalama 50 km uzaklıkta bulunuyor. Ziyaretçiler, şahsi araçları ya da otobüsler ile ulaşımlarını gerçekleştirebilirler. Zonguldak gezilecek yerler listesinde ilk sıralardadır.

Müze, ilk olarak 19. yüzyıl sonlarında Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit döneminde, Halil Paşa Karamahmutoğlu tarafından yaptırılmıştır. Müze içerisinde Ereğli ve çevresinden toplanan Helen, Roma ve Bizans dönemlerine ait mermer mezar aletleri, figürlü mermer sütun başlıkları, cam kaplar, takılar, madeni eserler, kandiller ve arkeolojik eserler bulunmaktadır. 

Hizmet verme saatleri 08.30 ile 17.00 saatleri arası olan müzeyi pazartesi günleri hariç haftanın her günü ücretsiz şekilde gezebilirsiniz.


Deniz Feneri

Deniz Feneri Deniz Feneri

Zonguldak il merkezinde bulunan Deniz Feneri, Zonguldak’ın en gözde yapılarından birisidir. Fenere ulaşım otobüsler ile ya da ziyaretçilerin kendi araçları ile gerçekleştirilebilmektedir. 

Denizden ortalama 53 metre yükseklikteki fener, 1908 yılında inşa edilmiştir. Kulenin yüksekliği 9 metredir ve ışığı 20 mil uzaktan görülebilir. Fener, Karadeniz Bölgesi’ne giriş yapan gemilere kılavuzluk etmektedir. İlk inşa edildiğinde iki kız kardeşin sorumluluğu altında olan fener, son yıllarda uydular aracılığı ile kontrol edildiği için herhangi bir kişiye ihtiyaç duyulmamaktadır. Zonguldak halkı, oltaları ile fener etrafında balık tutmaya devam etmektedir. Ayrıca eşsiz ve güzel bir manzaraya sahip olan fener, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Fener, yakın zamanlarda restorana dönüştürülmüştür. Yılın her günü ziyarete açık olan feneri ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. 


Göldağı Tabiat Parkı

Göldağı Tabiat Parkı Göldağı Tabiat Parkı

Zonguldak il merkezinden ortalama 25 km uzaklıkta bulunan Göldağı Tabiat Parkı, Zonguldak’ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken doğal alanlardan bir tanesidir. Göldağı Tabiat Parkı’na ulaşım şahsi araçlar ve otobüsler ile gerçekleştirilebilir. 

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Göldağı Tabiat Parkı, 13,64 hektarlık alanı sayesinde doğa ile iç içe güzel bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Doğa yürüyüşleri, kamp, piknik ve trekking gibi aktiviteleri yapabileceğiniz bir doğal ortam sunan Göldağı Tabiat Parkı, çeşitli ağaç ve canlı türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Aileniz ve arkadaş gruplarınız ile birlikte ziyaret ettiğinizde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Gezilecek yerler arasında en ilgi çekici noktalardan kabul edilmektedir.

Yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilecek Göldağı Tabiat Parkı’na ücretsiz giriş yapmak mümkündür.


Bölüklü Yaylası

Bölüklü Yaylası Bölüklü Yaylası

Devrek ilçesinde, Zonguldak şehir merkezinden ortalama 100 km uzaklıkta bulunan Bölüklü Yaylası’nı ziyaret etmek isteyen gezginler, şahsi araçları ya da otobüsler aracılığı ile ulaşımlarını gerçekleştirebilirler. 

Alpalı ilçesine bağlı Bölüklü Yaylası, Bacaklı Yaylası’nın eteklerinde bulunmaktadır. Yaylacılık geleneklerinin devam ettiği bu yöreyi gezilecek yerler listenize ekleyerek yayla evleri arasında dolaşabilir, doğa ile iç içe iyi bir gün geçirebilirsiniz. Daha sonra kamp yapabilir ve ayrıca eşsiz orman manzarasını seyredebilirsiniz. Yaylada yaban hayat devam ettiğinden dağ keçisi, karaca, geyik, yaban domuzu ve kurt gibi hayvanları gözlemleyebilirsiniz.

Bölüklü Yaylası’na giriş tamamen ücretsiz olup, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. 

Zonguldak'ta özellikle mütevazi konaklama talebi olanlar için uygun fiyat seçeneğinde listelenmiş olan Zonguldak pansiyon kategorimize göz atabilirsiniz.


Kayalıdere Şelalesi

Kayalıdere Şelalesi Kayalıdere Şelalesi

Kayalıdere Şelalesi, Zonguldak şehir merkezinin yaklaşık olarak 60 km uzağında bulunmaktadır. Kayalıdere Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyen doğaseverler, özel araçları ve otobüsler ile ulaşımlarını gerçekleştirebilirler.

Büyüklü küçüklü tam 7 adet şelaleden oluşan Kayalıdere Şelalesi, Kayalıdere Çayı üzerinde bulunmaktadır. Büyük şelalenin üst kısmında taşlardan oluşan ilgi çekici doğal bir aqua park var. Çayın ve şelalelerin etrafı ağaçlarla çevrilidir. Burayı ziyaret eden ziyaretçiler, doğa yürüyüşleri, kamp ve çeşitli doğa sporları yapabilirler. Ayrıca aileler ve arkadaş grupları ile özellikle yaz aylarında gezilecek yerler arasına eklenerek keyifli vakit geçirilebilecek yerlerden bir tanesidir.

Kayalıdere Şelalesi, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Kayalıdere Şelalesi’ne giriş ücretsizdir.


Kozlu Ilıksu Kaplıcası

Kozlu Ilıksu Kaplıcası Kozlu Ilıksu Kaplıcası

Zonguldak şehir merkezinden yaklaşık olarak 40 km uzaklıkta bulunan Kozlu Ilıksu Kaplıcası’nı ziyaret etmek isteyen gezginler, özel araçları ile ulaşım sağlayabilirler.

Zonguldak’ta bulunan Aşağı Çayır Köyü sınırları içerisindeki kaplıcalar, adından da anlaşılacağı gibi ılık denebilecek güzel bir suya sahiptir. Kaplıcanın su sıcaklığı 27 derece olarak bilinmektedir. Termal su olduğundan dolayı içildiği zaman mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları ve pek çok hastalığa iyi geldiği de ortaya çıkarılmıştır. Su içerisinde duş alındığında ise ağrılı vücutlara iyi geldiği söyleniyor. 

Yılın her günü ve günün her saati tamamen ücretsiz şekilde ziyaret edilebilir.


Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı

Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı

Zonguldak il merkezinden yaklaşık olarak 50 km uzaklıkta bulunan Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen ziyaretçiler, özel araçları ya da otobüsler ile ulaşımlarını gerçekleştirebilirler. 

Gökçebey ilçesine bağlı Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı, palamut meşe ağacıdır. Koruma altına alınan ağacın tamı tamına 500 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Etrafında aileniz ve arkadaş gruplarınız ile birlikte piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. Bununla beraber, köy içerisinde doğa yürüyüşleri de yapmak mümkündür.

Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı’na giriş tamamen ücretsiz olup, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir.


Filyos Kalesi

Filyos Kalesi Filyos Kalesi

Denize hakim noktada olan burun üzerine kurulu Filyos Kalesi'nin araştırmalara göre Roma Dönemli'nde inşa edildiği düşünülmektedir. İri taşlar ile yapılan kale, heybetli görünüm sunmaktadır. Zonguldak iline bağlı Çaycuma ilçesinde bulunmaktadır.

2003 yılına kadar harabe olan Filyos, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiştir. Günümüzde keşfe çıkabileceğiniz kalede Helenistik ve Roma dönemlerine ait kule kalıntıları, mermer sütun ve kaide, taş lahitler, mermer yazıtlı levha ve tuğla mezarlar bulunmaktadır. Tarihi dokusu ile gezilecek yerler listesinde bulundurulmalıdır.

Filyos Kalesi'ne giriş ücretsizdir.

Zonguldak'ta bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Zonguldak 5 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.


Zonguldak Günübirlik Gezilecek Yerler

Zonguldak, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile keşfe çıkılması gereken turistik yerler içerisindedir. Gezilecek yerler, Zonguldak ile sınırlı kalmamaktadır. Çevre illeri de zengin seçenekler ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.


Güzelcehisar Plajı

Güzelcehisar Plajı Güzelcehisar Plajı

Bartın ilinde yer alan Güzelcehisar Plajı, Zonguldak il merkezine 63 kilometre uzaklıktadır. Ortalama 1 kilometre kıyı şeridine sahip Güzelcehisar, doğa ile iç içe vakit geçirip kamp yapmak isteyenler tarafından da sıklıkla tercih edilen yerler arasındadır.


Balamba Tabiat Parkı

Balamba Tabiat Parkı Balamba Tabiat Parkı

Bartın merkezdeki Balamba Tabiat Parkı, Zonguldak merkeze 87 kilometre uzaklıktadır. Flora ve fauna açısından zengin olan parkta piknik yapılmakta, doğa yürüyüşüne çıkılmakta ve ayrıca çeşitli festivaller düzenlenmektedir.


Gergece Şelalesi

Gergece Şelalesi Gergece Şelalesi

Bartın merkezde bir konuma sahip Gergece Şelalesi, Zonguldak il merkezine 99 kilometre uzaklıktadır. Serin bir ortamda yemyeşil ağaçlar ile çevrili şelaleyi ziyaret edip eğlenerek huzur içerisinde vakit geçirebilirsiniz.


Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Çitdere Tabiat Koruma Alanı Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Karabük ilçesine bağlı Yenice ilçesinde yer alan Çitdere Tabiat Koruma Alanı'nın Zonguldak merkeze uzaklığı 110 kilometredir. Yemyeşil ormanları ve eşine az rastlanır ekosistemi ile gezilecek yerler arasındadır.