Zonguldak, Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır ve gerek sanayi gerekse turizm açısından oldukça gelişmiş bir kenttir. Şehrin en bilinen kısmı kömür madenleridir ve iklimi sayesinde oldukça verimli arazilere ev sahipliği yapmaktadır. Yüzyıllardır ticaret ve tarım amaçlı kullanılan bu kent, çok sayıda doğal ve tarihi mekânı ile turistlerin dikkatini çekmektedir.
Zonguldak’a bağlı ilçeler incelendiği zaman kapsamlı ve dolu dolu bir gezi planı elde edilebilir. Doğa ve kültür turizmine ilgisi olan her turistin keyifle vakit geçirebileceği yerler, bu şehirde mevcuttur.
Yaz tatilinde Zonguldak’ı ziyaret eden ve deniz, kum, güneş üçlüsünü bir arada tatmak isteyen turistler için kıyı boyunca çok sayıda plaj bulunmaktadır. Bu plajlar arasından en sık tercih edilenleri; Karpuz Plajı, Filyos Plajı, Ilıksu Plajı, Uzunkum Plajı, Çiğlik Plajı, Közeağzı Plajı’dır.
Doğal alanları ile dikkat çeken Zonguldak, birçok mağaraya sahiptir. Çaycuma ilçesindeki Çayır Köyü Su Mağarası, Ereğli’de bulunan Cehennemağzı Mağaraları ve il merkezindeki Gökgöl Mağarası ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatmaktadır.
Karadeniz Bölgesi’nde ilk keşfedilen antik kent özelliğindeki Filyos Antik Kenti, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunmaktadır. Bunun dışında Zonguldak’ın meşhur müzeleri de bulunmaktadır.
Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Zonguldak otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.
Çaycuma
Çaycuma
Zonguldak şehir merkezinden yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki bu ilçe, Zonguldak’ın gelişmiş ilçelerindendir. İçerisinde havaalanı ve şehriler arası otobüs terminali bulunan bu ilçeye oldukça rahat bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilir.
Doğal ve tarihi alanları ile oldukça dikkat çeken bu ilçe, sanayi bakımından da oldukça gelişmiştir. Tarih ve kültür meraklısı seyahatçilerin hayran kalacağı Filyos Antik Kenti, Filyos Kalesi, Kadıoğlu Mozaikleri, Tarihi Su Kemerleri, Çaycuma ilçesinde yer almaktadır.
Çaycuma ilçesi, Çayır Köyü Su Mağarası, Göldağı Tabiat Parkı isimli doğal yerlerini hizmete açmış ve doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlere olanak sağlamıştır. Ayrıca Karadeniz’in önemli plajlarından olan Filyos Plajı, Çaycuma ilçesinde bulunmaktadır.
Yaz tatillerinde deniz, güneş ve konfordan vazgeçemeyenler için özel olarak hazırladığımız Zonguldak'ta gezilecek yerler yazısını mutlaka inceleyiniz.
Ereğli
Ereğli
İl merkezinden 48 kilometre batıda yer alan bu ilçe, plajları ve müzeleri ile dikkat çekmektedir. Ayrıca şehir hayatını iyice benimsemiş olan bölgede Cehennemağzı Mağaraları bulunmaktadır.
İlçe içerisindeki tarihi yapılar ve dikkat çekici müzeler ile oldukça misafir çeken Ereğli, birçok doğal alana ev sahipliği yapmaktadır. Kültür ve doğa turizminin yanı sıra, eşsiz plajları ile misafirlerini ağırlayan bu ilçe, Çığlık, Erdemir, Köseağzı, Ereğli Sahili, Uzunkum ve Ilıksu plajları sayesinde yaz turizmini de yaşatmaktadır.
Ereğli ilçesini ziyaret eden gezginler; Ereğli Pidesi, Dolaman Güveci ve daha nice yöresel yemeği anavatanında deneyebilirler.
Devrek
Devrek
Zonguldak’ın bir diğer ilçesi Devrek, il merkezinden ortalama 55 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İl dışından ve il içinden kolaylıkla ulaşım gerçekleştirilebilecek olan bu ilçe, yöresel lezzetleri ve meşhur bastonları ile bilinmektedir.
Doğal ve tarihi alanların sınırlı olduğu bu ilçede, her yıl temmuz ayında, Baston ve Kültür Festivali düzenlenmektedir. Aşağı yukarı 200 yıldır sağlamlıkları ve kullanışlı olmalarıyla ünlü olan Devrek Bastonları, bu festivalde sergilenmekte ve satışa çıkarılmaktadır.
İlçenin ilgi gören yöresel yemekleri arasında Devrek Simidi, Cevizli Ekmek, Cevizli Makarna, Mantarlı Börek gibi eşi benzeri olmayan yiyecekleri mevcuttur.
Zonguldak'ta görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Zonguldak gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
Alaplı
Alaplı
İncivez Çamlığı Tabiat Parkı, Alaplı Parkı, Bölüklü, Gümeli ve Bacaklı yaylarını içerisinde bulunduran Alaplı ilçesi, şehir merkezinden yaklaşık 60 kilometre uzaklıktadır. İlçeye yapılan ulaşımların genelinde karayolu tercih edilmektedir ve doğasever misafirlerin uğrak noktasıdır.
Sanayi ve yaylaları ile geçimini sağlayan Alaplı ilçesi, Alaplı Limanı ve Alaplı Plaj Tesisleri ile deniz kıyısında vakit geçirmek isteyenlere de imkân sunmaktadır.
Kozlu
Kozlu Kış Görüntüsü
Zonguldak şehir merkezine komşu olan Kozlu ilçesi, oldukça kolay bir ulaşıma ve gelişmiş bir yaşantıya sahiptir. İlçe merkezinden ulaşım gerçekleştirenin çok kolay olduğu bu ilçeye şehir dışından gelmek isteyen misafirlerde kolaylıkla ulaşım gerçekleştirebilir.
Turistik açıdan değerli olan bu ilçede madencilik, tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Değirmenağzı Plajı, Kozlu Sahili gibi yerleri ile turizme katkısı olan bu ilçede Kozlu Ilıksu Kaplıcaları bulunmaktadır.
Kozlu, Zonguldak’ı ziyaret eden turistlerin sık sık ziyaret ettiği, en azından yol üstünde uğradıkları, bir ilçedir.
Zonguldak'ta kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Zonguldak butik oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Gökçebey
Gökçebey
İlçe merkezinden 44 kilometre uzaklıkta, demiryolları ile ünlü bir ilçedir. Başta demiryolu olmak üzere kolaylıkla ulaşım gerçekleştirebileceğiniz ilçenin eski adı, halk arasında halen kullanılmaktadır, Tefen’dir.
Genellikle yayla ve av turizmi gerçekleştirecek turistlerin uğradığı bu ilçe, Karanlık Dere, Boynuz Tepe, Kurtdamı ve Sarıgöl Ormanları ile turistleri ağırlamaktadır. Bunlar dışında Milli Egemenlik Mesire Alanı’da ilçe içerisindedir.
İlçenin en dikkat çeken mekânı ise; Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Seramik Müzesi’dir. Zonguldak’ı ziyaret eden hemen her turist, bu hayvanat bahçesini ziyaret etmekte ve Gökçebey’de zaman geçirmektedir.
Merkez
Merkez
Zonguldak’ın sanayi ve turizm yönünden gelişmiş olan bir diğer ilçesi, Zonguldak Merkez ilçedir. Karayollarının oldukça gelişmiş olduğu bu ilçeye şehir içi ve dışından kolaylıkla ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.
Milattan önce insanların yerleşimi başlattığı bu ilçe, tarihi yapıları, doğal alanları ve plajları ile öne çıkmakta ve fazlasıyla turist ağırlamaktadır. Zonguldak Maden Müzesi, tarihi Maden Mektebi, Varagel Tüneli, TTK Müzesi, İnağzı Mağarası, Gökgöl Mağarası, Karpuz Plajı, Ilıksu Plajı ve Değirmen Plajı adındaki mekanlar gibi nice yeri içerisinde barındıran bu ilçe, çevrenin popüler otellerinin de hizmet verdiği bir bölgedir.
Köy yerleşiminin neredeyse olmadığı bu ilçe, yöresel ürünlerini hiç değiştirmeden üretmeye devam etmektedir. Kabuklu fasulye, Malay yemeği, bayram tiridi, mancar sarması gibi çeşitli yöresel ürünler, Zonguldak Merkez’de meşhurdur.
Zonguldak'ta merkezi noktalara yakın bulunan cezbedecek oteller için Zonguldak aquapark otelleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.
Kilimli
Kilimli
İl merkezinden 13 kilometre uzaklıkta yer alan Kilimli ilçesine ulaşım gerçekleştirmek için Zonguldak merkezinden otobüse binebilir, il dışından gelecek olanlar ise Zonguldak il merkezi üzerinden aktarma yapabilir. Dileyenler demiryolu kullanarak bu ilçeye ulaşım gerçekleştirebilir.
Balıkçılık, kömür gibi başlıca geçim kaynakları bulunan bu ilçe, demir yolları ve mağaraları ile öne çıkmaktadır. İçerisindeki Cumayanı, İnağzı, Sofular ve Kızılelma adlı doğal mağaraları ile ilgi toplayan bu ilçe, Göbü, Türkali, Ömerağzı isimli plajlarıyla da yaz turizmi için uygun bir ortam sunmaktadır.