Uşak gerek tarihi, gerek doğası ile gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Köklü bir kültüre ve tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Uşak şehrinde gezilecek yerler arasında görülmeye değer müzeler, ören yerleri, kanyon ve vadiler yer almaktadır. Uşak, Ege Bölgesi üzerinde yer alan şehirlerden birisidir ve gezi planları arasında yerini almayı bekleyen birden çok rota bulunmaktadır.
Tarih ve doğa meraklıları, Uşak şehri sınırları içerisinde eğlenip yeni deneyimler kazanabileceği yerleri görme imkanına sahiptir. Dünyanın en büyük 2. kanyonu, Uşak sınırlarında yer almaktadır. Uşak Arkeoloji Müzesi, Taşyaran Vadisi, Ulubey Kanyonu ve Blaundus Kenti, Uşak gezilecek yerler arasındaki tarihi ve doğal güzelliklerdir.
Uşak'ta uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Uşak otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Ulubey Kanyonu ve Cam Teras
Ulubey Kanyonu Cam Terası
Uşak iline bağlı Ulubey ilçesinde bulunan Ulubey Kanyonu, dünyanın en büyük ikinci kanyonu olma özelliğine sahiptir. Banaz Çayı ile Ulubey Çayı boyunca devam eden büyük bir kanyon bulunurken, aynı zamanda çevresinde onlarca küçük kanyonlar da yer almaktadır. Uzunluğu 45 kilometre, derinliği 170 metre ve genişliği ise 50 ile 100 metre arasında değişen büyük kanyon özelliği taşımaktadır.
Kanyon bünyesinde jeolojik oluşumlardan kaynaklı meyve ve sebze yetiştirmeye elverişli topraklar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kanyonda seyrin güzelliğini ve manzaranın eşsizliğini gözler önüne serebilmek için 2015 yılında Cam Teras inşa edilmiştir. Uşak gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda bulunmaktadır.
Ulubey Kanyonu manzarasına sahip Cam Terasa giriş ücretlidir. Kişi başı giriş ücreti 3 TL’dir.
Taşyaran Vadisi
Taşyaran Vadisi
Uşak il merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Taşyaran Vadisi, Yenişehir Köyü üzerindedir. Taşyaran Vadisi’nin oluşumuna rüzgar, su ve tektonik hareketler sebep olmuştur. Özellikle ilkbahar mevsiminde gezilecek yerler arasındadır.
Vadinin sahip olduğu birbirinden farklı renklerdeki kayalar yerli ve yabancı ziyaretçinin odak merkezi olmasını sağlamaktadır. Kış aylarında vadinin tabanı buz tutarak doğal akvaryum görüntüsü elde etmektedir. Bunun yanı sıra vadinin bitki örtüsü ve jeolojik yapısı, dört mevsim harika bir güzellik ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.
Taşyaran Vadisi’ne giriş ücretsizdir.
Clandras Köprüsü
Clandras Köprüsü
Uşak iline bağlı Karahallı ilçesinde bulunan Clandras Köprüsü, Uşak il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Doğal bir güzelliğin içerisinde Lidyalılar, köprüyü Kral Yolu üzerine inşa etmişlerdir. Hem tarihi hem de doğayı bir arada görmek isteyenlerin Uşak gezilecek yerler listesine eklemesi önerilmektedir.
24 metre uzunluğa ve 17 metre derinliğe sahip köprü, kalem ile işli olan kemer taşlarının zıvanalı olarak birbirine kenetli olmasından kaynaklı tarihi ve güzel bir görünüm sergilemektedir. Yaz aylarında bir başka ihtişama bürünerek ziyaretçilerini karşılamaktadır.
Uşak iline bağlı Karahallı ilçesindeki Banaz Çayı üzerindedir. Çevresinde piknik yapılabilecek alanlar bulunmaktadır.
Uşak Kent Tarihi Müzesi
Uşak Kent Tarihi Müzesi
Uşak Kent Tarihi Müzesi, Uşak ilinin unutulmaya yüz tutmuş eşyalarının, gelenek ve göreneklerinin sergilendiği görülmeye değer yerlerden bir tanesidir. Müze 2013 yılında Uşak Belediyesi tarafından hizmete açılmıştır. Aynı zamanda şehrin sahip olduğu kültürel değerleri ile ilkleri müzede sergilenmektedir. Burası, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmekte olan Uşak gezilecek yerler listesindedir.
Uşak şehir merkezinde bulunan Uşak Kent Tarihi Müzesi pazartesi günü dışında haftanın diğer günleri ziyarete açıktır. Müzenin ziyaret saati ise 08.30-17.00 arasındadır. Müzeye giriş ücretsizdir.
Uşak Arkeoloji Müzesi
Uşak Arkeoloji Müzesi
Arkeolojik Müzesi, 1970 yılında modern şekilde faaliyete girmiş önemli bir müzedir. Müzede sergilenen eserlerin köklü bir geçmişi olması, tarihe ilgisi olanların dikkatini çekmektedir.
Uşak Arkeoloji Müzesi bünyesinde 10.000 civarında eser yer almaktadır. Paleolitik Çağ'dan kalma eserler, Eski Tunç dönemlerine ait olan idoller, gaga ağızlı testiler, taş baltalar, Lidya Dönemi'ne özgü karun hazineleri yer almaktadır. Bunların yanı sıra Roma Dönemi'ni sembolize eden bir diğer mezar stelleri, adak stelleri ve kefaret yazıtları da serginlenmektedir. Sunduğu geniş eser yelpazesi ile gezilecek yerler listesinde mutlaka bulundurulmalıdır.
Uşak Arkeoloji Müzesi pazartesi günü dışında haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz mevsimini kapsayan 15 Nisan ile 2 Ekim tarihlerinde saat 08.30-19.00 arasında, kış mevsimini kapsayan 3 Ekim-14 Nisan tarihlerinde ise saat 08.00-17.00 arasında ziyarete açıktır. Müzeye giriş ücreti ise 5 TL’dir.
Uşak'ta manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Uşak gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.
Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi
Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi
Müze, 1978 yılında hizmete açılmıştır. Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün kalmış olduğu evin dönüştürülmesi ile bir etnografya müzesi olarak ziyaret edilmektedir.
Atatürk’ün Evi olarak anılan Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi, iki kattan oluşmaktadır. Alt kat tamamen Uşak ilinin yöresel yaşantısını ve tarihini aktarmaktadır. Müzenin üst katı ise Atatürk’ün kaldığı bir odadır ve Atatürk’e ait şahsi eşyalar ziyaretçiler için sergilenmektedir. Ayrıca diğer önemli eser, Yunan Ordusu komutanı General Trikopis tarafından kullanılan kılıçtır.
Müze haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz mevsimini kapsayan 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 09.00-19.00 saatleri içerisinde, kış mevsimini kapsayan 3 Ekim-14 Nisan arasında 08.00-17.00 saatleri içerisinde ziyaret edilebilmektedir. Müzeye giriş ücretsizdir.
Uşak'ta doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Uşak 3 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.
Burma Camii
Burma Camii
Burma Cami, Uşak il merkezine bağlı Küme Mahallesi’nde yer almaktadır. Pir Hasan Hüsameddin Uşşaki Hazretleri’nin imamlık yapmış olduğu bir camidir. Yapım tarihinin 1572 ile 1573 yılları arasında olduğu tahmin edilmektedir.
Uşak Ulu Cami’den 158 yıl sonrasında yapılmış olduğu, Evliya Çelebi’nin notları arasında yer almaktadır. İnşasında tuğla, moloz, taş ve beton malzemeler kullanılmıştır. 430 senelik bir tarihe sahip olan cami, Uşak gezilecek yerler arasındaki tarihi yapılardan bir tanesidir.
İbadete açık olan Uşak Burma Cami’ye giriş ücretsizdir.
Ulubey Blaundus Antik Kenti
Ulubey Blaundus Antik Kenti
Ulubey Blaundus Antik Kenti, Uşak ilinde paha biçilmez bir değere sahip yerlerden biridir. Kültür turizmine meraklı olan kişilerin ziyaretine açık olan antik kent, I. Derece Sit Alanı olarak tescillenmiştir.
Büyük İskender tarafından yapılan Anadolu Seferleri’nin ardından Makedonya ve çevresinden gelenler tarafından kurulan şehirde yaşamaya başlayan halk kendilerine “Makedonyalı Blaundus” adını vermiştir. Vadilerle çevrili yarımadanın üzerinde bulunan antik kentte birçok önemli yapı varlığını sürdürmektedir. Helenistik Dönem’de inşası olan kentten günümüze dek bazı kalıntılar ulaşmayı başarabilmiştir. Antik kent, Uşak gezilecek yerler listesinde görülmesi gereken tarihi değerlerin başında gelmektedir.
Ulubey Blaundus Antik Kenti’ne giriş ücretsizdir.
Paşa Hanı
Paşa Hanı
Uşak iline bağlı Özdemir Mahallesi üzerinde yer alan Paşa Hanı, Fransız bir mimara Tiritoğlu Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştı. Yapılış tarihi 1898 yılına kadar uzanmaktadır.
Kesme taş ile inşa edilen han, iki katlıdır. Günümüzde otel olarak hizmet veren bir binadır. Alt katında sokağa bakan alanları da dükkanlara ev sahipliği yapmaktadır.
Uşak'ta içerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan konaklama seçenekleri Uşak aquapark otelleri sayfasında yer almaktadır.
Uşak Günübirlik Gezilecek Yerler
Ege Bölgesi’nde bulunan Uşak, hem doğası hem de tarihi yerleri ile herkesin hoşuna gidebilecek zengin seçenekler sunmaktadır. Gezilecek yerler, Uşak ili ile sınırlı kalmamaktadır. Çevre illeri de gezilip görülmesi gereken yerler açısından çeşitlilik göstermektedir.
Murat Dağı Kayak Merkezi
Murat Dağı Kayak Merkezi
Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Murat Dağı Kayak Merkezi, Uşak il merkezine 50 kilometre uzaklıktadır. Burası termal olanakları ve kayak aktivitesini bir arada sunarak bir ilke imza atan yerlerden birisidir.
Kula Peri Bacaları
Kula Peribacaları
Manisa’nın Kula ilçesinde yer alan Kula Peri Bacaları, Uşak il merkezine yaklaşık 59 kilometre uzaklıktadır. Volkanik jeolojik yapıya sahip olan peri bacaları, Kuladokya olarak da anılmaktadır. Eşsiz ve gizemli görünümüyle oldukça ilgi çeken bir yerdir.
Kula Evleri ve Tarihi Çarşısı
Kula Evleri
Manisa’nın Kula ilçesinde olan Kula Evleri ve Tarihi Çarşısı, Uşak il merkezine 76 kilometre uzaklıktadır. Osmanlı’nın sivil mimarisinin en güzel örneklerinden sayılan evler 18. ve 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Bazı evler butik otel olarak da kullanılmaktadır. Turistik bir tur için gezilecek yerlerden biridir.