Uşak Tarihi Yerleri

Uşak ve çevresi, M.Ö. 4000 yılından itibaren yerleşime açılmıştır. Bronz Çağı’nda Uşak çevresinde yerleşimin yaygınlaştığı araştırmalar ile ortaya çıkarılmıştır. Dönemin en zengin imparatorluğu olan Lidya, M.Ö. 546 yılına dek bölgede hakimiyetini sürdürmüştür. Ardından bölgeyi Persler hakimiyet altına almıştır. Perslerin ardından M.Ö. 189 yılında ise Roma Konsülü Montius’ün himayesine girmiştir.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Yunanlıların işgal ettiği Uşak ve çevresindeki şehirler Milli Mücadele sonrasında maddi ve manevi zarara uğramasına rağmen düşman işgalinden kurtulabilmiştir. Köklü geçmişinin getirisi olan birçok tarihi yere ev sahipliği yapmaktadır.

Uşak'taki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri Uşak otel sayfamızda listeledik.


Pepuza Antik Kenti

Pepuza Antik Kenti Pepuza Antik Kenti

Pepuza Antik kenti, M.Ö. 165 yılında Roma Dönemi’nde kurulmuştur. Hıristiyanlık mezhebi olan Montanizmi kabul eden halk bölgede yerleşim sağlamıştır. Montanizim mezhebinin başkenti olarak görülen bölge, M.S. 500’lü yıllarda Bizans Dönemi’nde yok edilmiştir.

Antik kentte yapılan jeofizik kazıları sonrasında kentte yaşamış olan rahip ve rahibelerin aktif kullandığı manastır, tiyatro ve sivil mimari örnekleri tespit edilmiştir. Antik kent ve çevresi yapıldığı tarihte dini ritüellerin gerçekleştirildiği yerlerden biridir.


Uşak Kent Tarihi Müzesi

Uşak Kent Tarihi Müzesi Uşak Kent Tarihi Müzesi

Uşak Kent Tarihi Müzesi, Uşak’ın merkezinde yer almaktadır. 1 Eylül 2013 yılında Uşak Belediyesi tarafından hizmete açılan müzede şehrin sahip olduğu ilkler ve kültürel değerler sergilenip aktarılmaktadır.

Yörede unutulmaya yüz tutmuş eşyalar ile gelenek ve göreneklere ait değerler ziyaretçilere sergilenmektedir. Yörede yaşayanların tarihini merak edenlere kapılarını açmış olan müzede kentin değerleri yer almaktadır.

Kent Tarihi Müzesi pazartesi günü hariç haftanın diğer günleri ziyaretçiye açıktır. Ziyaret saati ise 08.30-17.00 arasındadır. Müzeye giriş ise ücretsizdir.


Uşak Arkeoloji Müzesi

Uşak Arkeoloji Müzesi Uşak Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi, Uşak’ın merkezindedir. 1970 yılında modern bir binada faaliyet gösteren müzede köklü geçmişi olan medeniyetlere ait eserler sergilenmektedir. Müzede Bizans ve Roma Dönemi’ne ait yaklaşık 10.000 eser bulunmaktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist müzeyi ziyaret etmektedir.

Uşak Arkeoloji Müzesi pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir. Yaz mevsimini kapsayan 15 Nisan ile 2 Ekim arasında saat 08.30-19.00 arasında, kış mevsimini kapsayan 3 Ekim ile 14 Nisan arasında saat 08.00-17.00 arasında ziyaretçiye açıktır. Müzeye giriş ücreti 5 TL’dir.

Uşak'ta doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Uşak'ta gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.


Sebaste Antik Kenti

Sebaste Antik Kenti Sebaste Antik Kenti

Sebaste Antik Kenti, Uşak-Sivaslı ilçesinin sınırları içerisindeki Selcikler Köyü’ndedir. Kalkolitik Çağ’da yerleşim yeri olarak kullanılan bölge, Roma Dönemi’nde kent olarak inşa edilmiştir. 

1966 yılında antik kentin bulunduğu yerde kazılar yapılmış olup 6. yüzyıla ait bir kilise bulunmuştur. M.S. 9. yüzyılda piskoposluk merkezi haline gelen antik kent, en görkemli zamanlarını Bizans Dönemi’nde yaşamıştır. 

Sebaste Antik Kenti’ne giriş ücretsizdir.


Hacım Sultan Türbesi

Sebaste Antik Kenti Hacım Sultan Türbesi

Hacım Sultan Türbesi, Uşak’ın Sivaslı ilçesinin Hacım Köyü’nde yer almaktadır. 1305 yılında Uşak’a gelip yerleşen Hacım Sultan, Hacı Bektaş-i Veli’nin izinden gitmiş ve ona birçok hizmette bulunmuştur. Vefatının ardından Hacım Sultan, türbenin bulunduğu yere defnedilmiştir. Her yıl birçok kişi türbeyi ziyarete gelmektedir.

Uşak'ta doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Uşak gezi rehberi sayfasında listeledi.


Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi

Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi

Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi, Uşak’ın merkezindedir. 1978 yılında müze olarak hizmet veren yere Atatürk Evi de denilmektedir. Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün kalmış olduğu evde esir düşmüş olan Yunan Komutan Nikolas Trikupis misafir edilmiştir.

Müze iki kattan oluşmaktadır. Müzenin alt katında yöresel kıyafetler, eski silahlar ve halılar, üst katında ise Atatürk’ün şahsi eşyaları sergilenmektedir. Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği odanın duvarlarında Atatürk’e ait sözler yer almaktadır.

Müze haftanın her günü ziyaretçilere açıktır. Yaz mevsimini kapsayan 15 Nisan ile 2 Ekim tarihleri arasında 09.00-19.00 saatleri arasında, kış mevsimini kapsayan 3 Ekim ile 14 Nisan arasında 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Müzeye giriş ise ücretsizdir.


Uşak Halı-Kilim Müzesi

Uşak Halı-Kilim Müzesi Uşak Halı-Kilim Müzesi

Uşak’ta bulunan Dünya’nın ilk Halı-Kilim Müzesi, 500-600 yıllık halıların ve kilimlerin sergilendiği yerdir. Değerli ve önemli olan halılar ve kilimler 48 parçadır ve ziyaretçiler için sergiye sunulmuştur.

Uşak Halı-Kilim Müzesi, pazartesi günü dışında haftanın her günü ziyarete açıktır. Ziyaret saati 08.00 ile 17.00 arasındadır. Müzeye giriş ise ücretsizdir.

Uşak'ta lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Uşak 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Clandıras Köprüsü

Clandıras Köprüsü Clandıras Köprüsü

Clandıras Köprüsü, Uşak’ın Karahallı ilçesindeki Banaz Çayı üzerine inşa edilmiştir. Lidyalılar, Kral Yolu üzerine köprüyü yapmışlardır. 2500 yıllık geçmişe sahip olan köprü restore edilmiş olsa da, günümüzde hala orijinal dokusunu korumaktadır. 

24 metre uzunluğa, 17 metre derinliğe sahip olan köprü kalem ile işli olan kemer taşlarının zıvanalı olarak birbirine kenetli olmasından kaynaklı tarihi ve güzel bir görünüm sergilemektedir.


Cimcim Çeşmesi

Cimcim Çeşmesi Cimcim Çeşmesi

Cimcim Çeşmesi, Uşak’ın merkezindedir. 1896 yılında kurulan çeşmenin kimin tarafından yapıldığı net olarak bilinmemektedir. Yapıldığı tarihten günümüze dek çeşme birçok kez onarımdan geçmiştir.

Kesme taşlardan inşa edilmiş olan çeşme görülmeye değer yerlerden biridir. Ay yıldızlı motifleri ve taş oymacılı sanatı ile dikkat çekmektedir. İl merkezinde yer almasından dolayı ulaşım çok kolay gerçekleştirilmektedir. 

Uşak'ta kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Uşak 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Ulubey Blaundus Antik Kenti

Ulubey Blaundus Antik Kenti Ulubey Blaundus Antik Kenti

Ulubey Blaundus Antik Kenti, Uşak’ın Uluborlu ilçesindedir. Helenistik Çağ’da inşa edilmiş olan antik kent derin vadiler ile çevrelenmiş bir yarımadada bulunmaktadır. I. Derece Sit Alanı olan antik kentte kale, tapınak, tiyatro, stadyum ve kaya mezarları yer almaktadır.

Büyük İskender’in Anadolu’ya yapmış olduğu seferler sırasında Makedonyalılar tarafından kurulmuş olan kent, Romalıların eline geçince daha fazla önem kazanmıştır.

Ulubey Blaundus Antik Kenti’ne giriş ücretsizdir.