Ünye Tatili
Ünye’de Gezilecek ve Görülecek Yerler
Ünye Otelleri
Plajlar ve Koylar: Orta Karadeniz’de yer alan Ordu iline bağlı Ünye ilçesi, herkese hitap edecek plajlara ve koylara sahiptir. Uzunkum Plajı, Çınarsuyu Plajı, İnciraltı Plajı, Uzunkum, Çamlık Koyu ve Fokfok, ilçenin tercih edilen plajları arasında yer almaktadır.
Mağaralar: İlçe merkezine 5 km mesafede bulunan Gürpınar Köyü’nde yer alan Tozkoparan Mağarası ve Kaya Mezarı Ünye'de gezilecek yerlerden bazılarıdır.
Tarihi Yapılar: Yapılan araştırmalar sonrasında Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden olduğu öğrenilen Ünye’de ziyaret edebileceğiniz çok fazla tarihi yapı bulunmaktadır. Ünye'nin tarihi yerleri arasında Ünye Kalesi, Tarihi Ünye Hamamı, Cumhuriyet Meydanında bulunan Çınar Ağacı ve Surlar, Kadılar Yokuşu, Aya Nikola Kilisesi ve bulunduğu ada, Kabadirek Evliyası ve Kabadirek Camii, Yaz Konağı Mağarası, Şeyh Yunus Türbesi ve Hacı Yusuf Bahri Efendi Türbesi yer almaktadır.
Doğal Güzellikler: Karadeniz’in en uzun ve en temiz plajlarına sahip olan ilçede, bu özelliğinin yanı sıra piknik ve mesire alanlarının bulunduğu ormanlar ve milli parklar bulunmaktadır. İlçenin başlıca doğal güzellikleri Ünye Yaylaları, Asarkaya Kent Ormanı, Çamlık Piknik Alanı, Çet Dağı, Cevizdere’dir.
Ünye’de Yapılacak Aktiviteler
- İlçedeki at çiftliğinde binicilik aktivitelerine katılma imkanı bulunmaktadır. Dilerseniz binicilik hakkında eğitim alabilirseniz, dilerseniz de binicilik hakkında bilginiz varsa bireysel katılım sağlayabilirsiniz.
- Olta balıkçılığına elverişli alanlar açısından oldukça zengin olan ilçede bu aktivite en çok Ünye İskelesi’nde ve Çınarsuyu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilmektedir.
- Ünye’de bulunan parklarda bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Sahip olduğu coğrafi yapısı, bisiklet ile gezintiye çıkmak için elverişli olduğu için Ünye'de yapılacaklar listenize bisiklet turlarını ekleyebilirsiniz.
- Çınarsuyu Tabiat Parkı başta olmak üzere ilçede ücretsiz yüzme aktivitesinin gerçekleştirilebileceği plajlar bulunmaktadır. Bu plajlar arasında en çok tercih edilenler, Uzunkum, İnciraltı, Çamlık Koyu ve Fokfok’tur.
- Ünye’nin yemyeşil doğası ve tertemiz havası, doğa yürüyüşüne çıkmayı planlayanlara eşsiz olanaklar sunmaktadır. Gün doğumu ve gün batımı esnalarında yürüyüşe çıkmanız tavsiye edilir.
- Bünyesinde çok fazla milli park alanı bulunduran Ünye’de çeşitli kamp alanları yer almaktadır. Bu kamp alanlarında dilerseniz çadır ile kamp kurabilir, dilerseniz de karavan kampı yapabilirsiniz.
Ünye’de Ne Yenir?
Farklı medeniyetlerin etkisi altında kalan Ünye’de tadabileceğiniz oldukça fazla yöresel lezzet bulunmaktadır. İlçeye has lezzetler arasında ilk sırada karalahana çorbası, karalahana sarması, melocan kavurması, turşu kavurması, Ünye Pidesi ve Ünye Lokumu gelir. Civar bölgelerin özel yemekleri arasında bulunan ancak ilçede de sıklıkla tüketilen yemekler arasında ise Hamsili ekmek, Hamsili pilav, mısır ekmeği, keşkek ve ev baklavası yer almaktadır.
Ünye’de Yapılan Festivaller
1991 yılından bu yana Temmuz ayının ortalarına doğru ücretsiz bir şekilde yapılan Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ne katılmak Ünye'de yapılabilecek etkinlerden biridir.
Ünye’den Ne Alınır?
Ünye, geleneksel el emeği ürünlerin en yoğun şekilde gözlemlendiği ilçelerden birisidir. Buradan alacağınız oyalı yemeniler, el üretimi kaval ve klarnet, yakma resim, ahşap sepet, baston, bez ayakkabı, yöresel kıyafet ve süs eşyaları gibi ürünler ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi mutlu edebilirsiniz. Ayrıca yiyecek olarak alabileceğiniz Ordu Balı, Ordu fındığı ve Ordu kivisi de, Ünye ziyaretinizde alabileceğiniz doğal ürünlerdir.
Ünye Gece Hayatı
Orta Karadeniz’in en güzel ilçelerinden birisi olan Ünye, durağan turistler tarafından tercih edildiği için gece hayatı konusunda çok gelişmemiştir. Eğlenerek vakit geçirebileceğiniz, girişlerin ücretsiz olduğu birkaç mekanı arasında Mavi Bar, Sözen Pub, Safari Bar, Oksijen Cafe, Patron VIP Cafe ve Asmalı Bahçe Cafe yer almaktadır.
Ünye’ye Nasıl Gidilir?
Ünye’ye karayolu ve havayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Karayolu ile Ünye'ye ulaşım araçları arasında özel araç ve şehirlerarası otobüsler de yer almaktadır. Özel aracıyla gelmek isteyenler için Ünye’nin Ankara’ya uzaklığı 498 kilometre, İstanbul’a uzaklığı 825 kilometre, Antalya’ya uzaklığı 981 kilometre ve İzmir’e uzaklığı ise 1079 kilometredir. Havayolu ile ulaşım hem Ordu Giresun Havalimanı’ndan hem de Samsun Çarşamba Havalimanı üzerinden yapılabilmektedir. Ordu Giresun Havalimanı’nın Ünye ilçe merkezine uzaklığı 78 kilometreyken, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın Ünye’ye uzaklığı 71 kilometredir. Bursa - Ünye arası ulaşım mesafesi ise 860 kilometredir.
Ünye Otel Fırsatları
Orta Karadeniz Bölgesi'nin popüler tatil yerlerinden bir diğeri olan Ünye otelleri ve diğer konaklama tesisleri ile ziyaretçilerine pek çok farklı seçenek sunmaktadır. Lüks otel, apart otel, butik otel ve pansiyon seçenekleri bulunan Ünye'deki otel fiyatları, tesisin sunduğu imkanlara göre değişiklik gösterebilmektedir.
Bölgedeki popüler otellerin sunduğu genel imkanlar arasında açık havuz, ücretsiz otopark, restoran, ücretsiz yüksek hızda internet ve klima bulunmaktadır. Neredeyse hepsinde ücretsiz otopark hizmetinin bulunduğu otellerdeki restoranlar, konuklarına aileleri veya arkadaşlarıyla birlikte baş başa bölge lezzetlerinin tadına bakabilme imkanı sunuyor.
Karadeniz'i doyasıya keşfedebileceğiniz bir tatil planı hazırlığında iseniz, Ünye'deki otellerin sunduğu fırsatlardan faydalanarak, ücretsiz iptal ve erken rezervasyon seçenekleriyle daha ekonomik fiyatlara bu planınızı gerçekleştirebileceğinizi düşünebilirsiniz. Planınızın değişmesi durumunda ücretsiz iptal hakkınızı kullanarak otel ödemenizi anında iade alabilirsiniz. Ünye'de hizmet veren otellerde konaklayarak iyi bir tatil deneyimi yaşayabilir, Ünye'nin doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını keşfederek keyifli vakit geçirebilirsiniz.