Tirebolu'da Gezilecek Yerler

Doğu Karadeniz kıyısında yer alan Giresun’un ilçelerinden birisi olan Tirebolu tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahiptir. 30 binin üzerinde nüfusu bulunan ilçe Giresun’un 16 ilçesinden birisidir. 1980’li yıllardan itibaren büyük bir göç yaşamaktadır. Nüfusun yarısı ilçe merkezinde yaşarken diğer yarısı kırsal alanlarda yaşamaktadır.

Bölgede yaşayan insanlar geçimini fındık ve çay yetiştiriciliği yaparak kazanmaktadır. Birçok kaleye ev sahipliği yapan Tirebolu merkezinin yanı sıra tarifsiz güzelliğe sahip yaylaları da mutlaka görmeniz önerilmektedir. Doğu Karadeniz’in en güzel plajları da ilçe merkezinde bulunmaktadır. 

Güzel bir hafta sonu tatili için tercih edilecek ilçede her bütçeye uygun konaklama seçenekleri mevcuttur. 

Tirebolu'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Tirebolu otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Bedrama Kalesi

Bedrama Kalesi Bedrama Kalesi

Bedrama Kalesi, şehrin adını oluşturan üç kaleden birisidir. Karadeniz’e çıkış noktası olan Harşit Vadisi’ne hakim bir noktada yer almaktadır. İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta Örenkaya köyü sınırları içerisinde bulunan kalenin yapım amacı bölgeye girişleri kontrol etmektir. Uzun yıllar bu görevini yaptıktan sonra kaderine terk edilmiştir. 

Büyük oranda yıkım yaşayan kalenin ayakta kalan noktaları surlarıdır. Türk bayrağı sallanan kaleye araç ile ulaşılabilmekte ancak yolun son metreleri yürünerek aşılmaktadır. Kalenin Venedikliler tarafından yapıldığı bilinmektedir. Ruslar bölgeyi işgal etmek isterken buradaki savunmayı aşmayı başaramamışlardır. 

Giresun'daki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Giresun otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Tirebolu Kalesi

Tirebolu Kalesi Tirebolu Kalesi

Tirebolu Kalesi veya tarihi adıyla Saint Jean Kalesi şehir merkezinde yer almaktadır. Denizin kenarında uzanan burunda kayaların üzerinde inşa edilmiştir. Şehre gelen saldırıları korumak için bölgeye hakim olan Bizanslılar Dönemi’nde inşası tamamlanmıştır. 

Tek bir noktadan ulaşılabilen kalenin üç tarafı suyla çevirilidir. 13. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen kalenin surları ve içinde yer alan birkaç mezar dışında diğer noktaları yıkılmıştır. Şehir merkezinden yürüyerek kısa sürede ulaşım sağlanmaktadır.

Kalenin zirve noktasında sahil şeridini ve Tirebolu manzarasını izleme şansınız bulunmaktadır. İlçenin sahilinde birçok noktadan da kale izlenebilmektedir. Özellikle gece ışıklandırılması ile ortaya fantastik bir görünüm çıkmaktadır. 


Yeniköy Mahallesi

Yeniköy Mahallesi Yeniköy Mahallesi

Tirebolu sınırlarında bulunan Yeniköy Mahallesi’nin özelliği Osmanlı Dönemi’nden kalan birçok tarihi eve sahip olmasıdır. Burası kaldırım taşları, tarihi güzel evleri ile ilgi çeken bir noktadır.

Evlerin tarihleri hakkında net bir bilgi bulunmamakla birlikte günümüze kadar korunmayı başaran bu tarihi atmosferde zaman geçirmeniz mümkündür. Evlerin arasında yürüyebilir ve Karadeniz’de yüzyıl önce yaşamış olan insanların hayatlarını anlamaya çalışabilirsiniz. İlçe sınırları içerisinde olduğundan dolayı Yeniköy Mahallesi’ne yürüyerek ulaşmanız mümkündür. 


Andoz Kalesi 

Andoz Kalesi Andoz Kalesi

Andoz Kalesi, Tri-polis yani Üç Kale’yi oluşturan yapılardan birisidir. İlçe merkezinin batısında yer alan kalenin uzaklığı 15 kilometredir. Giresun yönünde seyahat ederek bulunduğu noktaya 15 dakika içerisinde ulaşmanız mümkündür. 

Bölgeye hakim bir tepe de sarp kayalıklar üzerinde bulunan kale misafirlerine harika bir manzara sunmaktadır. Konumu itibariyle hem yanındaki vadiye hem de denize hakim olmuştur. 

Andoz Kalesi bu bölgedeki en eski yapılardan birisidir. Milattan önce 1300’lü yıllarda yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Küçük bir kale olmasına rağmen ziyaretçilerine unutulmaz bir manzara izleme şansı sunmaktadır. Büyük oranda tahribata uğramış olsa da surları hala ayaktadır.

Tirebolu'da görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Tirebolu gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Tirebolu Yaylaları

Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası Yaşmaklı Ağaçbaşı Yaylası

Tirebolu, Giresun’un ve Doğu Karadeniz’in tamamını kaplayan yeşil alanlara ev sahipliği yapmaktadır. Yaylalarda kamp kurmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ve doğa sporları yapmak gibi seçenekler mevcuttur.

Hem kış hem de yaz aylarında ulaşımın mümkün olduğu yaylalar doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapmaktadır. Yaz aylarında bu alanların bazılarında şenlikler düzenlenmektedir. İlçeye bağlı olan yaylalar arasında Kazıkbeli, Güvende, Böğertlenbükü, Ağaçbaşı, Olucak, Garigan ve Yaşmaklı yer almaktadır.  


Tirebolu Plajları

Tirebolu Plajları Tirebolu Plajları

Giresun’un Karadeniz sahil şeridi boyunca uzanan ilçelerinde toplamda 20 adet plaj bulunmaktadır. Bu plajlardan 5 tanesi ve en güzel olanları ise Tirebolu’da yer almaktadır.

Plajların uzunluğu 150 metre ile 250 metre aralığına değişmektedir. Birçok bölge plajı gibi ormanın bittiği noktada başladığı için yeşil ve mavinin harika dansı ortaya güzel bir manzara çıkarmaktadır. Araç ile ulaşılabilen bu plajların bazılarında tesisler bulunmaktadır. 

Bada, Beygir Kumu, Belediye, Kaynarca ve Yılgın Aile Plajı yaz tatillerinin ilçedeki vazgeçilmez duraklarındandır. Plajlar genelde Tirebolu ve Giresun arasındaki yol boyunca konumlanmaktadır Şehir merkezinden yürüyerek 10-15 dakikada ulaşım mümkündür.

Giresun'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Giresun gezi rehberini kontrol edebilirsiniz.


Selim Ağa Çeşmesi – Tirebolu Hamamı

Selim Ağa Çeşmesi Selim Ağa Çeşmesi

Osmanlı Dönemi’nden günümüze kalmış en önemli tarihi eserlerden ikisidir. Şehirde birçok çeşme bulunmaktadır. Çeşmenin 1842 yılında bölgenin kontrolü elinde olan Selim Ağa tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Çeşme ile bulunduğu caddenin ismi aynıdır. 

Tirebolu Hamamı ise günümüzde hala kullanılmaktadır. 200 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen hamama bölge halkı büyük ilgi göstermektedir. Ayakta kalan en eski hamam olma özelliğine sahiptir. Asker uğurlaması, kına gecesi, nişan ve düğün gibi aktivitelerde erkekler buraya giderek eğlenmektedir.  

Tirebolu'da aileniz ile birlikte tatilinizde, bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Tirebolu 3 yıldızlı aile otelleri sayfasında listeledik.


Tirebolu Günübirlik Gezilecek Yerler

Giresun’un yemyeşil doğasını doyasıya yaşayacağınız ilçeleri arasında yer alan Tirebolu, kendi sınırları içerisinde sunduğu zengin gezi olanaklarının yanı sıra çevresinde de günübirlik ziyarete uygun pek çok noktaya sahiptir. Tatil planınızı yaparken, bu eşsiz durakları da listenize eklemeniz önerilmektedir. 


Giresun Kalesi

Giresun Kalesi Giresun Kalesi

Kente hakim bir tepe üzerine konumlanmıştır. Helenistik ve Roma dönemlerinden izler taşımaktadır. Kaynaklarda bronz duvarlı kale olarak tasvir edilmiştir. Günümüzde kale içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Giresun Kalesi, Tirebolu’ya ortalama 43 km mesafededir. 


Giresun Adası

Giresun Adası Giresun Adası

Karadeniz’in iki adasından biri olup, turizm açısından öne çıkan duraklar arasında yer almaktadır. Ada 71 farklı tür bitkiye ev sahipliği yapmakta olup, bu çeşitlilik içerisinde yalancı akasya ve Akdeniz defnesi öne çıkmaktadır. Kybele’yi temsil eden Hamza Taşı da görülmesi gereken yerlerindendir. Tirebolu’ya ortalama 35 km mesafededir. 


Giresun Müzesi 

Giresun Müzesi Giresun Müzesi

Gogora Kilisesi binasında hizmet veren Giresun Müzesi, şehrin köklü tarihine tanıklık etmek isteyen konuklarını ağırlamaktadır. Tunç Çağı, Hititler, Helenistik Dönem, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine kadar pek çok eser burada sergilenmektedir. Giresun Müzesi, Tirebolu’ya ortalama 40 km mesafededir.

Tirebolu'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe sunan ve kapalı havuzu bulunan otellerin listesini Tirebolu kapalı havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz. 


Gölyanı Yaylası

Gölyanı Yaylası Gölyanı Yaylası

Giresun’un eşsiz doğal güzellikleri arasında gösterilen Gölyanı Yaylası, tabiatı koruma alanı ilan edilmiştir. Yaz aylarında hem halkın hem de ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olup, içerisinde bir de küçük bir göl bulunmaktadır. Tirebolu ilçe merkezine ortalama 70 km mesafededir. 


Giresun Meryem Ana Manastırı

Giresun Meryem Ana Manastırı Giresun Meryem Ana Manastırı

Giresun’un bir başka ilçesi olan Şebinkarahisar’da yer almaktadır. 481-490 yılları arasında kurulan manastır, Osmanlı Dönemi’nde en parlak zamanını yaşamıştır. Tirebolu’ya ortalama 130 km mesafededir.