İstanbul Avrupa yakasında yer alan ve şehrin merkezi ilçelerinden biri olan Şişli; sahil tarafında olmasa da şehrin iki kıtasını birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü’nün çıkışında yer almaktadır.
17. yüzyılda Şişli, genellikle mezarlıkların olduğu bir yerdir ve çok fazla yerleşim yoktur. 18. yüzyıla gelindiğinde, burada; üzüm bağları, arpa tarlaları yer almaya başlamıştır. 19. yüzyılda, çeşitli yapıların yükselişi, 1898 yılında Feriköy ve Bomonti Bira Fabrikaları ve çocuk hastanesinin inşası ile devam etmiştir.
Şişli, 20. Yüzyılın başında, Taksim Meydanı’nın kuzeyine kadar uzanan bir yerleşim yeri olmuştur. Bu dönemde Şişli’de, çok sayıda gayrimüslim ve göçmen tarafından zengin bir kültür mozaiği oluşturuldu.
Cumhuriyetin ilan edilmesini takip eden süreçte Şişli; üst sınıf yerli halk ve zengin gayrimüslimler ile şehrin en seçkin ilçelerinden biri oldu.
Burada bulunan bazı önemli mekanlar ve yerler arasında; Askeri Müze, Cemal Reşit Rey ve Lütfi Kırdar konser salonları ve sergi merkezleri, film ve tiyatro salonları, üniversite fakülteleri, Galatasaray’ın Türk Telekom Stadyumu, Rumeli Caddesi, Nişantaşı’ndaki seçkin mağazalar ve Maçka semtinde yer alan kaliteli restoran ve barlar, Teşvikiye caddesi gibi turistik yerler yer almaktadır.
Şişli'de gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Şişli oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Onu Yakından Tanıyın: Atatürk Müzesi
Şişli Atatürk Müzesi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı döneminde 1918 ve 1919 yılları arasında konakladığı ve günümüzde ona ait pek çok eşyanın sergilendiği Atatürk Müzesi, Şişli’de ziyaret edilmesi gereken tarihi yerlerden biridir.
1942 yılından bu yana müze olarak hizmet veren bina, 1900’lü yılların başında inşa edilmiştir.
Şişli’de, Halaskargazi Caddesi’nde yer alan Atatürk Müzesi’nde; Atatürk’ün kişisel eşyalarına, kıyafetlerine, askeri yaşamını gösteren fotoğraflara, ona ait belgelere yer verilmektedir.
Atatürk Müzesi’ni; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri, saat 09:00 ile 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Müzeye giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
İstanbul'daki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri İstanbul otel sayfamızda listeledik.
İttihat ve Terakki’nin Anıtkabiri: Abide-i Hürriyet Anıtı
Şişli Abide-i Hürriyet Anıtı
Osmanlı döneminde aydınlığın ve özgürlüğün simgesi olan Abide-i Hürriyet Anıtı, Şişli’de, Hürriyet-i Ebediye Tepesi’nde yer almaktadır.
Cumhuriyet tarihinin ilk ulusal anıtı unvanına sahip olan Abide-i Hürriyet Anıtı, Şişli’de ziyaret edebileceğiniz tarihi simgelerden biridir.
Yapımına 1900’lü yılların başında başlanan ve inşasından birkaç yıl sonra açılan anıt; binlerce insanın meşrutiyete karşı yapılan saldırıları protesto etmek için gittikleri bir yerdir.
Şişli'de eski tarihi yapılarından tutun, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Şişli'de gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.
Görkemli Bir Katedral: Saint Esprit Kilisesi
Saint Esprit Kilisesi İbadet Salonu
Kutsal Ruh Kilisesi olarak da bilinen Saint Esprit Kilisesi, İstanbul’un en önemli Katolik kiliselerinden biridir.
Kilise, ünlü mimar Giuseppe Fossati tarafından yaptırılmıştır.
Saint Esprit Kilisesi, Şişli ilçesine bağlı Harbiye semtinde, Fransız Notre Dame de Sion Lisesi kapısının hemen arkasında yer almaktadır.
Kilise, toplu hizmetler ve ziyaret için halka açıktır ve ziyaret için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Saint Esprit Kilisesi; Taksim’de İstiklal Caddesi’ndeki Saint Antonio di Padavo ile birlikte şehrin en büyük kiliselerinden biridir.
Yapı, Barok tarzını temsil eden bir bazilika planına ve görkemli bir mimariye sahiptir.
Şişli'de muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için Şişli gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
Nişantaşı’nın Ortasında Güzel Cami: Teşvikiye Cami
Tarihi Teşvikiye Cami
19. yüzyılda sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Teşvikiye Cami, Şişli’de, camiye adını veren Teşvikiye semtinde yer almaktadır.
Teşvikiye Cami, 16. Yüzyılda 3. Selim’in inşa ettirdiği bir mescidin yerine yaptırılmıştır.
Neo- Barok tarzını yansıtan cami, 19. Yüzyılın sonlarında yapılan restorasyon çalışmaları sırasında inşa edilen büyük beyaz sütunları ile eşsiz bir görünüm kazanmıştır.
Şişli dışında İstanbul'un tüm tarihi mekanları ve turistik yerleri için İstanbul gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Şişli Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, Şişli’nin Harbiye semtindeki Dolmabahçe Vadisi’nde İstanbul Hilton Oteli ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın yanındadır. Açık hava tiyatroları, konserler ve gösteri yeri olarak hizmet vermektedir.
Türkiye’de ve dünyada en önemli caz ve müzik festivalleri, dans gösterileri, ünlü isimlerin konserleri ve çeşitli tiyatro oyunları Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sergilenmektedir. Yıl boyu soluksuz şekilde eğlencenin, kültürel ve sanatsal aktivitelerin gerçekleştiği bir yerdir.
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’na ulaşım oldukça kolaydır. Beyoğlu’na yürüyerek 10 dakika uzaklıktadır. Harbiye Durağına DT1/66/69A/74A/71T/72T/73/73F/97T otobüs hatları gelmektedir. M2 numaralı metro ile de ulaşabilirsiniz.
Şişli'de yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Şişli balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.
Musevi Vatandaşların İbadet Yeri: Şişli Bet İsrail Sinagogu
Geçmişte iplik fabrikası olarak hizmet veren ve günümüzde, İstanbul’da yaşayan Musevilerin ibadet yeri olarak varlığını sürdüren Şişli Bet İsrail Sinagogu; Şişli’nin Osmanbey semtindeki Rumeli Caddesi’nde yer almaktadır.
1953 yılında inşa edilen Sinagog, Yahudi nüfusunun Şişli’deki Osmanbey semtine taşınmasının ardından ibadet yeri olmuştur.
Uzun bir dikdörtgen olan yapı, günde iki kez ve Yahudilerin dinlenme günü olan Şabat gününde kullanılmaktadır.
Asma katlı bir yapı olan Sinagog’un iki ucunda vitraylar yer almaktadır.
Şişli Bet İsrail Sinagogunu ziyaret için gitmeden önce randevu almanız gerekmektedir.
Gürcü Kilisesi: Notre Dame De Lourdes
Şişli ilçesinin Bomonti semtinde yer alan Notre Dame De Lourdes Kilisesi, dünya üzerinde az sayıda bulunan Gürcü Katolik kiliselerinden biridir.
Katolik Gürcülerin İstanbul’daki yaşamı, 1800’lü yıllara kadar uzanmaktadır.
1950’li yıllara kadar, şehirde binlerce Gürcü yaşamıştır ve bu Gürcülerin büyük bir kısmı, Katolik mezhebindendir.
Notre Dame De Lourdes, Şişli’de gezebileceğiniz tarihi yapılardan biridir.
Şişli'de aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Şişli aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Aya Dimitri Rum Kilisesi
İstanbul Şişli’de Kurtuluş semtinde bulunan Aya Dimitri Rum Kilisesi’nin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmese de bölgeden bahseden tarihi kaynaklarda 16. yüzyılda orada olduğuna dair kanıtlar bulunmaktadır. Kilise dışında bulunan kitabede yer alan bilgiye göre 1726 yılında önemli bir restorasyon geçirmiştir. Çan kulesi ise 1857 yılında yapılmıştır.
Aya Dimitri Rum Kilisesi Kurtuluş Rum Cemaati Vakfı'nın merkez kilisesi olduğundan her gün ibadete açıktır. Aya Dimitri Rum Kilisesi’ne 70KE, 70KY otobüs hatları ile ulaşılabilmektedir. Ayrıca M2 metrosu ile ulaşım sağlanabilmektedir.