Simav Gezilecek Yerler: Simav’ı Keşfe Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Kütahya ilinin ilçesi olan Simav’ın tarihi M.Ö. 4000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Simav, geçmişten günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yalnızca tarihi yerleri ile değil, ayrıca doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. İlçede keşfedilmemiş ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer bulunmaktadır.
Simav'da tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Simav otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Eynal Kaplıcaları
Eynal Kaplıcaları
Simav ilçesi denildiği zaman akla ilk olarak Eynel Kaplıcaları gelmektedir. Geçmişten günümüze kadar pek çok hastalığa iyi geldiği söylenen bu suların geçmişi aslında 3000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Özellikle siyatik, romatizma, cilt ve deri hastalıkları ile mide hastalıklarına kadar pek çok hastalığa karşı koruma sağladığı söylenmektedir.
Kütahya'da gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Kütahya otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
Gölcük Yaylası
Gölcük Yaylası
Simav ilçesine yaklaşık 10 kilometrelik mesafede bulunan Gölcük Yaylası, nefes almak ve doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler için son derece uygun imkanlar sunmaktadır. 1450 metre yükseklikte bulunan bu mesire alanı, özellikle bahar ve yaz aylarında pek çok misafire ev sahipliği yapmaktadır. Çam ormanlarının yoğunlukta olduğu bölge özellikle yaz sıcaklarından bunalanlar için bir kaçış noktası olarak değerlendirilmektedir.
Simav'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Simav gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Simav Çitgöl Kaplıcaları
Simav Çitgöl Kaplıcaları
İlçe merkezine yaklaşık olarak 4 kilometre mesafede olan kaplıcalar Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de anlatılmaktadır. Cennet Kaplıcaları olarak da bilinir. Yürüyüş parkurlarının yanı sıra çocuk oyun parklarının da bulunduğu bu bölge çocuklu aileler için son derece elverişli bir alan sunmaktadır.
Geniş bir yeşil alana sahip olması sebebiyle hem doğa ile iç içe olmak isteyenler hem de sağlık turizminden faydalanmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Özellikle deri, kireçlenme, mide ve romatizma hastalıkları için son derece etkili olduğu söylenmektedir. Kaplıcalara giriş ücretleri ortalama kişi başı 25 TL iken, konaklamalı olarak kalacaklar için fiyatlar biraz daha değişiklik göstermektedir.
Kütahya'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Kütahya gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.
Simav Hisar Kalesi
Simav Hisar Kalesi
İlçenin tam ortasında bulunan bir tepe üzerindeki yapının kale kalıntısı olduğu bilinmektedir. Bizanslılardan kalma bir kale kalıntısı olan bu yapının etrafında gelen misafirlerin düşünüldüğü bir havuz, çay bahçesi ve gazino bulunuyor. Günümüzde kaleyi gezmek mümkün olduğu gibi etrafında gelen misafirlerin keyif yapmaları için bir mesire ve dinlenme yeri bulunuyor.
Ulu Cami
Ulu Camii
Ulu Cami, ilçenin akla gelen en eski tarihi yapılarından birisidir. Ancak yapılış tarihi tam olarak bilinmemektedir. Yapının mimarisine bakıldığı zaman 14. ya da 15. yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. 1587 yılında hasar gördüğü için restore edilmiştir. Bir başka kaynağa göre ise caminin Germiyan Veziri Babık Bey tarafından yapıldığı da söylenmektedir. Evliya Çelebi’nin yazılarına konu olmuştur. Taş işçiliğini en iyi şekilde gösteren cami, ilçenin tarihi yapıları arasında yer almaktadır. İlçe merkezinde olduğu için ulaşım son derece kolaydır.
Doğal şifa ve huzurun merkezi olan termal otellerde keyifli vakitler geçirebileceğiniz otellerin listesi Simav termal oteller sayfasında yer almaktadır.
Nadarçam Yaylası
Nadarçam Yaylası
Simav’ı tepeden görmek ve tüm ilçeye hakim olmak isteyenler, Nadarçam Yaylası’na çıkabilirler. Bölge halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen yaylaya yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek isteyenler bu bölgeye çıkarak serin havanın ve doğanın tadını çıkarmaktadırlar. Yayla üzerinde mesire alanı, çam ağaçları ve meyve ağaçları ile iç içe keyifli dakikalar geçirmenize olanak tanınmaktadır. Ayrıca tüm ilçeyi tepe üzerinden kuşbakışı olarak izleyebilirsiniz.
Simav'da gezilecek yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için Simav apart oteller sayfasından birini tercih edebilirsiniz.
Simav’da Yapılacaklar: Simav’da Mutlaka Yapılması Gerekenler
Kütahya’nın tarihi ve turistik açıdan büyük öneme sahip ilçelerinden birisi olan Simav’da mutlaka yapmanız gereken şeyler de çeşitlilik göstermektedir.
Lezzet Şöleni Yaşayın: Simav Yöresel Yemekleri
Ilıbada Dolması
Kütahya’nın en popüler illerinden birisi olan Simav özellikle mutfağı ve lezzetleri ile çok ünlüdür. Ege mutfağına çok yakın olmasına rağmen, il genelinde hamur işleri ile yapılan lezzetler ilk sıralarda yer almaktadır. Cimcik, haşhaşlı gözleme ve ılıbada dolması, Simav’ın tadılması gereken yöresel lezzetleri arasındadır.
Doğa ile İç İçe Vakit Geçirin: Nadarçam Yaylası
Nadarçam Yaylası
Simav’a birde kuş bakışı olarak bir tepeden bakmak isteyenler için Nadarçam Yaylası, tercihlerde ilk sırayı almıştır. Büyük şehirlerin gürültüsünden kaçmak isteyen yöre halkı tarafından da bölgeye akın edilmektedir. Pek çok mesire alanı, çocuk parkı ve meyve ağaçları ile çevrili yayla üzerinden tüm şehri izlemenin keyfini yaşayabilirsiniz.
Simav Nerededir ve Nasıl Gidilir: Rotanızı Simav’a Çevirmeden Önce Ulaşım Konusunda Bilmeniz Gerekenler
Kütahya’nın Simav ilçesine otobüs ile yolculuk yapacaklar için farklı illerden otobüs seferleri düzenlenmektedir. Kütahya ile Simav arasında yolculuk yapmak isteyenler için yolculuk süresi 2 saat 45 dakika olarak belirlenmiştir. Kütahya’dan Simav’a otobüsler gün içerisinde 7 sefer hareket etmektedir.
İstanbul’dan Simav ilçesine gelecek misafirler içi otobüs fiyatları ortalama 80 TL’den başlamaktadır. Sefer süresi mesafenin uzun olmasından dolayı 9 saat 30 dakika kadar sürmektedir.
Ankara’dan Simav’a yolculuk yapacak yolcular için yolculuk süresi ortalama olarak 7 saat 30 dakika olarak belirlenmiştir. Günde ortalama 5 farklı sefer düzenlenmektedir. Yolculuk ücreti ise ortalama olarak 75 TL’den başlamaktadır.
Kütahya’nın Altıntaş ilçesine açılan havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı konumundadır. Çevre illerinde havalimanı ihtiyacını karşılamak için kurulmuştur. Zafer Havalimanı, Kütahya il merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Havaş’ın servisleri bulunmakta olup, Kütahya il merkezine 20 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Ardından yine Simav ilçesine kalkan otobüsler ile 30 TL karşılığında ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Havalimanında bulunan taksiler de belirli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir. 45 kilometrelik yolculuk ücreti ortalama 110 TL’dir.