Simav Tatili
Simav Gezilecek ve Görülecek Yerler
Simav OtelleriMüzeler: Henüz çok yeni olan Simav Kent Müzesi, 2018 yılında kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan müzede, Simav’dan çıkarılan arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir.
Tarihi Yapılar: İlçenin en eski tarihi yapılarından birisi olan Ulu Camii, tahmini olarak 14. yüzyılda inşa ettirilmiştir. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde geçmektedir. İnce taş işçiliğine sahiptir. Simav’ın bir diğer görülmeye değer yapısı ise bir tepe üzerine inşa edilmiş olan Kale’dir. Halk arasında Hisar ve Asar isimleri ile de bilinen kale, Bizanslılardan günümüze kadar kalmıştır. Kale içerisinde mesire ve dinlenme alanları da bulunmaktadır.
Doğal Güzellikler: Simav tatiliniz sırasında doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz Gölcük Yaylası’nı ziyaret edebilir, şifa dolu bir gün içinse Eynal Kaplıcaları’nı tercih edebilirsiniz.
Simav’da Yapılacak Aktiviteler
- Simav tatiliniz sırasında Eynal Kaplıcaları’nı ziyaret edebilir ve şehrin en meşhur kaplıcasında şifa dolu bir gün geçirebilirsiniz.
- Gölcük Yaylası’na çıkarak doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Piknik alanlarında dinlenebilir, yayladaki basketbol ve voleybol sahalarında spor yapabilirsiniz.
- Simav’ın köklü tarihine tanıklık etmek için Ulu Camii ve Asar Kalesi’ni gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.
- Simav Müzesi’ni ziyaret ederek, şehrin arkeolojik ve etnografik zenginliğine tanıklık edebilirsiniz.
- Simav’ın tüm güzelliklerini keşfettikten sonra ortalama 40 dakikalık bir yolculuğun ardından Gediz ilçesine geçebilir, Ilıcasu Termal Turizm Merkezi’nde şifalı kaynaklardan yararlanabilir, Muratdağı Kayak Tesisleri’nde kayak yapabilir ya da Muratdağı Ocakoğlu Yaylası’nda doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz.
Simav’da Yapılan Festivaller
Simav Panayırı, tam 90 yıllık bir geleneğin devamı olması sebebiyle Anadolu’nun en eski ve uzun süredir uygulanan festivallerinden birisidir. Panayır kapsamında okçuluk, trap atış ve cirit yarışmaları düzenlenmekte, yağlı güreş ve yamaç paraşütü gösterileri ile de konuklar eğlendirilmektedir. Akşam saatlerinde ise ulusal çapta popüler sanatçılar sahne alarak, konser vermektedir.
Simav’da Neler Yenilir?
Şifalı kaynakları kadar zengin mutfağıyla da dikkat çeken Simav’da tadabileceğiniz yöresel lezzetler oldukça çeşitlidir. Cimcik, Ilıbada Dolması, Yufka Tatlısı, Güveç, Erik Hoşafı, Tavuk Tiridi, Çörek, Tarhana Çorbası, Karaşerif Helvası şehrin başlıca yöresel yemekleridir.
Simav’dan Ne Alınabilir?
Simav’dan satın alabileceğiniz yöresel ürünlerin başında cevizli ekmek ve göl fasulyesi yer almaktadır. Kendiniz ve sevdikleriniz için satın alabileceğiniz en güzel ve en kıymetli hediyelik ürünlerin başında ise Simav Halıları gelmektedir.
Simav’a Nasıl Gidilir?
Simav’a havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Havayolunu tercih eden yolcular için en yakın havalimanı Kütahya Zafer Havalimanı olup, ortalama 120 km mesafededir. Şehirlerarası otobüslerle ulaşımı tercih eden yolcular için Türkiye’nin pek çok şehrinden direkt Simav otobüsleri hizmet vermektedir. Otogar ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 km mesafededir. Özel aracı ile Simav’a ulaşımı seçen yolcular için İstanbul – Simav arası yolculuk ortalama 5 saat, Ankara – Simav arası yolculuk yaklaşık olarak 5 saat, İzmir – Simav arası yolculuk ortalama 3 saat 30 dakika sürmektedir.