5.000 yıldır insanlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılan Sandıklı, bu kadar eski bir medeniyet merkezi olmasını termal su kaynaklarına borçludur. Geçmişte Roma İmparatorluğu sınırları içerisinde 400 yıl geçiren ilçede, çok sayıda antik kalıntı bulunmuştur.
Malazgirt zaferi sonrasında Türklerin hakimiyeti altına giren Sandıklı, Cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra ilçe statüsünü kazanmıştır.
Tarihi birikiminin yanında, doğal ve yer altı zenginlikleri ile daima ilgi gören ilçe, Afyonkarahisar’ın en gelişmiş ilçesi olarak gösterilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 60 kilometre olup ulaşım 1 saat kadar sürmektedir.
İlçede mağaralar, tabiat parkları, göletler, kanyonlar ve antik kalıntılar, gezilecek yerler listesinin başında yer almaktadır.
Sandıklı'da günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Sandıklı otelleri listemize uğramayı unutmayın.
Akdağ Tabiat Parkı
Akdağ Tabiat Parkı
Su kaynakları, zengin bitki örtüsü, kanyonları ve yabani hayata ev sahipliği yapması ile Sandıklı’nın ve Afyonkarahisar’ın en önemli doğal zenginliği olan Akdağ Tabiat Parkı, sıradan şehir hayatından kurtulmak isteyenler için muhteşem bir fırsat sunmaktadır.
Koruma altına alınması sebebiyle konuklara doğal alanda, çok çeşitli aktiviteler yapma imkanı sunmaktadır. Bu aktivitelerden bazıları; atla gezi, bisiklet turları, yaban hayatı izleme, kampçılık ve doğa yürüyüşleridir.
Ayrıca 20 kilometre uzunluğundaki kanyonu, Türkiye’nin geçmesi en zor kanyonlarından bir tanesidir.
Tabiat parkı içerisindeki bungalov evler, bölgede konaklamak isteyenler için uygun fiyatlı tatil imkanı sunmaktadır. Tabiat parkı içerisinde yapay bir gölet oluşturulmuş olup, bu gölet etrafında doğal yürüyüş alanları bulunmaktadır.
Çadırı ile gelen konuklar, özel ayrılmış alanlarda kamp kurabilmektedir. Ayrıca tabiat parkı içerisinde çok nadir bulunan yılkı atları başta olmak üzere tilki, domuz, geyik ve kurt gibi yabani hayvanlar da, ziyaretçilere eşlik etmektedir.
Her mevsimde ziyarete açık olan parka giriş ücretsizdir. Çadır yeri için 10 – 15 TL, karavan yeri 15 -20 TL, araç girişi içinse 9 – 20 TL ücret ödenmektedir. Araç türleri değiştikçe, fiyatlar da değişmektedir. Kır evinde 4 kişi konaklamanın ücreti ise 100 – 150 TL olarak belirlenmiştir.
Akdağ Tabiat Parkı, Ankara-Antalya karayolunun 20. kilometresindeki Sorkun Köyü’nde yer almaktadır. Yol asfalt olduğu için ulaşım rahattır. Sorkun’dan sonra sürücüleri 3 kilometrelik bir orman yolu beklemektedir.
Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Afyonkarahisar otelleri sayfasında listeledi.
Sandıklı Kaplıcaları
Sandıklı Kaplıcaları
Sandıklı termal su işletmesi, Hüdai Kaplıcaları’ndan ibarettir. Bu termal tesisler yılın 365 günü de hizmet vermekte olup Sandıklı Belediyesi tarafından yönetilmektedir. Termal otel içerisinde 132 konforlu oda bulunmaktadır. Odaların tamamında termal banyo imkanı sunulan tesiste, ayrıca 2 adet büyük kapalı havuz da yer almaktadır.
Tesisin en dikkat çeken yönü ise 8 adet umumi çamur banyosuna sahip olmasıdır. Tesiste restoranlar, barlar, market ve konferans salonu dahil olmak üzere, konukların ihtiyaç duyacağı tüm detaylar düşünülmüştür.
Hüdai Termal Merkezi’nde büyük otele ek olarak küçük otel, apart daireler ve yan üniteler de yer almaktadır. Termal otel 34 odaya sahip olup, çamur banyoları, sauna ve restoran imkanları bulunmaktadır.
Apart daireler ise banyolu ve banyosuz olarak ayrılmaktadır. Banyosuz apart daireler, sadece yaz aylarında hizmet vermekte olup banyolu daireler, yılın 12 ayında da konaklamaya açıktır.
Kaplıcalar bölgesinde otellere ek olarak çamur banyoları, kür merkezleri, yüzme havuzları, aile banyoları, oyun salonları, güzellik salonları, market, restoranlar, spor salonları, futbol sahası ve masaj salonu bulunmaktadır.
Kaplıca çevresinde, piknik için müsait mesire alanları da mevcuttur. Termal tesisler, Antalya-Afyonkarahisar yolunun üzerinde bulunmaktadır.
Sandıklı'da manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Sandıklı gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.
Sandıklı Ulu Camii
Sadıklı Ulu Camii
Selçuklu İmparatorluğu’nun büyük liderlerinden olan Alaeddin Keykubat’ın oğlu Bahaeddin tarafından inşa ettirilmiştir. Caminin 14. yüzyılın sonlarına doğru yaptırıldığı, kitabeden anlaşılmaktadır.
Caminin inşası 1278 yılında gerçekleşmiş olsa da, ilk hali daha çok bir mescidi andırmaktadır. Bahaeddin Ömer Sandıklı tarafından yapılan eklemeler sonucunda, camii statüsünü kazanmıştır.
Camiye Cumhuriyet Dönemi’ne kadar sürekli eklemeler yapılmış ve hatta minaresi bizzat halk tarafından toplanan paralar ile inşa ettirilmiştir.
Sandıklı Belediyesi’nin karşısında olan Sandıklı Ulu Camii, ilçenin en önemli tarihi yapısıdır. İlçenin en büyüğü olmasından dolayı ‘Ulu’ adını almıştır.
Sandıklı dışında il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Afyonkarahisar gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.
Sandıklı Yeni Camii
Şehrin merkezinde bulunan ve Ulu Camii karşısında yer alan Yeni Camii, Selçuklular Dönemi’nde Keçi Camii olarak anılmıştır. Yapıldığında ‘Keçi’ adını almış olmasının sebebi Ulu Camii karşısındaki ‘Küçük’ camii olarak bilinmesidir.
Yaşanan büyük deprem sebebiyle çöken cami, uzun bir süre halk pazar alanı olarak kullanılmışsa da 1841 yılında tekrar camiye çevrilmiştir. Ahşap olarak tekrar inşa ettirilen cami, 1926 yılında halk arasında toplanan bağışlar ile büyük bir onarımdan geçirilmiş ve caminin adı Yeni Camii olarak değiştirilmiştir.
Ulu Camii ile aynı konumda olmasından dolayı, ulaşım problemi yoktur.
Sandıklı'da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Sandıklı aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Sandıklı Günübirlik Gezilecek Yerler
Sandıklı Afyonkarahisar’ın ilçelerinden biridir. Yakın konumunda bulunan doğal güzelliklerle tarihi yapıların görülüp gezilmesi Sandıklı gezisinin olmazsa olmazlarındandır.
Afyonkarahisar Kalesi
Afyonkarahisar Kalesi
Afyonkarahisar Kalesi Sandıklı’ya yaklaşık 65 km uzaklıktadır. Kale 226 metre yüksekliktedir ve bir volkanik kaya kütlesi üzerine inşa edilmiştir, tarihi ise M.Ö. 1350 yılına dayanmaktadır. Oldukça heybetli bir görünüme sahiptir.
Ömer Kaplıcaları
Ömer Kaplıcaları
Ömer Kaplıcaları Sandıklı’ya yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Kaplıcaların şifasından yararlanmak isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır.
İhsaniye Ayazini Kasabası
İhsaniye Ayazini Kasabası
İhsaniye Ayazini Kasabası Sandıklı’ya yaklaşık 90 km uzaklıktadır. Kasaba Frig Dönemi’nden günümüze dek kalmayı başarabilmiş yapılar topluluğudur. Tüf kayalıklar içerisine oyulmuş yaşam alanları Friglerin hayatını gözler önüne sermektedir.
Taşhan Çay
Taşhan Çay
Taşhan Çay Sandıklı’ya yaklaşık 110 km uzaklıktadır. Selçuklu Dönemi’nden günümüze dek kalmayı başarabilmiş olan avlulu ve kapalı kervansaraydır.
Sandıklı'da lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivitelere imkan veren Sandıklı lüks oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Sultandağı Buzluk Mağarası
Sultan Dağı Buzluk Mağarası
Sultandağı Buzluk Mağarası Sandıklı’ya yaklaşık 140 km uzaklıktadır. Ulaşımı zor ve engebeli de olsa ardıç ve fındık ağaçları arasından ulaşılır. Mağara duvarından sızan su dışarısı ile sıcaklık farkına sahip olduğundan içeride buz tabakası oluşturmakta ve göz alıcı bir manzaraya sebep olmaktadır.