Tarih boyunca birçok önemli geçiş yolunun ortasında yer alan ilçe günümüzde de bu konumunu korumaktadır. Pozantı, Adana’nın en batısında yer alan 20 bin nüfusa sahip ilçesidir. Ancak yaz aylarında nüfus büyük oranda artmaktadır.
Özellikle etrafını saran güzel yaylaları nedeniyle tercih edilen bir ilçedir. Gülek Boğazı olarak bilinen mevkide Adana, Mersin ve Niğde’nin kesiştiği noktada kurulmuştur. Akdeniz’e inmek ya da İç Anadolu’ya geçmek için ilçe tam bir geçiş noktasında olmasının avantajını ziyaretçilerine sunmaktadır.
Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirmek için Pozantı'da yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Pozantı otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Belemedik Yaylası
Belemedik Yaylası
Çakıt Nehri üzerinde bulunan bu doğa harikasını mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir. Pozantı’dan Adana’ya doğru seyahat ederken 10 kilometre sonra buraya ulaşmanız mümkündür. Kısa süren stabilize yolu geçtikten sonra seyahatinin devamında yükseklerde yer alan yaylayı bulabilirsiniz.
Çok sayıda yabani hayvanın yaşadığı bölgede taştan ve ahşaptan yapılan konaklama noktaları vardır. Yaban keçisi, yaban domuzu, yırtıcı kuşlar bölgede yaşayan hayvanlardan bazılarıdır.
Belemedik Yaylası’na isterseniz tren ile Anbaş Köyü’ne ulaştıktan sonra da gitmeniz mümkündür. Bu yolculuğunuza farklı bir hava katacaktır.
Adana'daki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Adana otelleri listemize uğramayı unutmayın.
Pozantı Yaylaları
Pozantı Aşar Yaylası
Pozantı’ya geldiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerlerin başında yaylalar yer almaktadır. İlçeye çok yakın mesafede birçok yayla doğa turizmi için uygun halde ziyaretçilerini beklemektedir.
Kamp kurmak, doğa ile iç içe güzel vakit geçirmek ve aileniz ile piknik yapmak için ilçenin eşsiz doğasını yansıtan yaylalar tercih edilmektedir. Bu yaylalar arasında Tekir ve Aşar yaylaları en çok dikkat çekenlerdir. Ayrıca farklı orman yapısıyla Armutoğlu Yaylası da mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerden biridir.
Doğayı seviyor, kamp yaparak bir geceyi bu şekilde geçirmek istiyorsanız Pozantı sizler için bir cennet olacaktır.
Pozantı'nın dünyaca ünlü sahillerini, plajlara ve doğal güzelliklerini daha fazla keşfetmek için Pozantı gezi rehberine göz atmayı unutmayın.
İbrahim Paşa Tabyası
İbrahim Paşa Tabyası
Adana ile Pozantı arasında önemli bir geçit olan Tekir Boğazı’na inşa edilmiş önemli bir savunma sistemidir. Osmanlı’nın önemli isimlerinden birisi olan İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı için bu ismi almıştır. Kalın sur duvarları, içerisinde yer alan cephanelik ve oval yapısı ile hala ayakta durmaktadır.
Büyük bölümü ayakta duran yapıyı gezi listenize eklemeniz önerilmektedir. Kültür Bakanlığı tarafından 1986 yılında Taşınmaz Kültür Varlıkları listesine alınmıştır. Bölgedeki en güzel tarihi yapılardan birisidir.
Ak Köprü (Şekerpınarı Köprüsü)
Şekerpınarı Köprüsü
Köprüleri ile meşhur olan Adana’da görülmesi gerekenlerden birisi de tarihi Akköprü’dür. Köprünün tarihsel olarak geçmişinin 9.yüzyıla kadar gittiği tahmin edilmektedir. Geçmişte birçok ordu savaşa giderken buradan geçmiştir. Birinci Haçlı Seferi ile Osmanlı’nın Mısır Seferi’ne katılan askerlerin bu köprüyü kullandığı bilinmektedir.
Kültür mirasları arasında yer alan köprü son olarak 2001 yılında restore edilerek yayaların kullanımına açılmıştır. Toplam uzunluğu 80 metre, genişliği ise 6 metredir. Seyhan Nehri’ni besleyen Çatık Nehri’nin üzerinde bulunmaktadır.
Pozantı Anıt Ağaçlar
Pozantı Anıt Ağaçlar
Pozantı’ya yolunu düşerse özellikle vakit ayırarak en eskisi 635 yaşında olan üç adet tarihi ağacı yerlerinde ziyaret etmeniz önerilmektedir. Sedir Ağacı 635 yıldır ayaktadır. Çetinlik Dağı içerisinde yer almaktadır. Belemedik Köyü’nde yer alan Çınar Ağacı 200 yaşında, Bürücek Yaylası’nda olan ağaç 380 yaşındadır.
Bu üç ağaç da ülkemizdeki en eski ağaçlar arasında yer almaktadır. Bu eşsiz güzelliklerin gölgesinde biraz dinlenmek ve tarihi solumak için rotanızı biraz değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Adana'daki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için Adana gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Anahşa Kalesi
Anahşa Kalesi
Pozantı’da tarihe tanıklık etmek için Bizans Dönemi’nden kalma Anahşa Kalesi’ni ziyaret etmeniz önerilmektedir. Zamanının mimarisini tam olarak yansıtan kalenin kalıntıları günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.
Bölgeye hakim bir noktada yer alan kale aynı zamanda ziyaretçilerine harika fotoğraflar çekecek manzaralar sunmaktadır. Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınan tarihi noktalardan birisidir. İçerisinde su sarnıçları ile kalın surları ile günümüzde hala ihtişamlı görüntüsünü korumaktadır.
Pozantı Günübirlik Gezilecek Yerler
Pozantı Adana’nın ilçelerinden biridir. Yakın konumda bulunan günübirlik gezi rotaları ile Pozantı gezinizi zenginleştirebilirsiniz.
Akyatan Gölü
Akyatan Gölü
Akyatan Gölü Pozantı’ya yaklaşık 135 km uzaklıktadır. Göl ve çevresinde Akyatan Kuş Cenneti bulunmaktadır. 3100 hektarlık alan olukça muhteşem bir doğal güzellik olarak ziyaret edilmektedir.
Küçük bebeği yada çocuğu olan ailelere özel olarak dizayn edilmiş olan konaklama seçenekleri Pozantı çocuk dostu oteller sayfasında bulunmaktadır.
Seyhan Baraj Gölü
Seyhan Baraj Gölü
Seyhan Baraj Gölü Pozantı’ya yaklaşık 100 km uzaklıktadır. 1956 yılında Seyhan Gölü’nün taşmasını önlemek amacıyla yaptırılmış olan göldür. Göl etrafında keyifli zaman geçirebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır.
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Pozantı’ya yaklaşık 150 km uzaklıktadır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan ve onların göç yolu üzerinde bulunan özel bir yerdir. Kuş gözlemi yapmak isteyenlerin ilgisini çekebilir.
Tatilinizde doğa ile, hayvanlar ile iç içe sakin, huzurlu bir ortamda konaklamak isteyenler için Pozantı doğa otelleri sayfamızda yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Karataş Plajı
Karataş Plajı
Karataş Plajı Pozantı’ya yaklaşık 155 km uzaklıktadır. Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli ve uzun kumsallarından biridir. Akdeniz’in ılık suyundan kaynaklı yılın çoğunluğu denize girilebilmektedir.
Atlas Kalesi
Atlas Kalesi
Atlas Kalesi Pozantı’ya yaklaşık 170 km uzaklıktadır. Ayas Limanı’nda demir atmış olan gemilere hizmet sunan bir yapıdır. Gümrük kontrolü yapılabilen bir manzaraya da sahiptir. Özellikle yaz mevsiminde görülmeye değerdir.