Pozantı Tarihi Yerleri

Pozantı, tarihi ile dikkat çeken Adana’nın en güzel ilçeleri arasında yer almaktadır. Tarihte bölgeye Pendonsis, Pendosis, El Bedermun isimleri verilmiştir. Türklerin hakimiyetine geçtikten sonra Bozantı adını almıştır. Bu isim zamanla Pozantı olarak değişmiştir.  

Tarih boyunca birçok millet çeşitli dönemlerde burada yaşamıştır. Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı Devleti’ne katılan bölge, Birinci Dünya Savaşı esnasında çok önemli bir görev üstlenmiştir. Bir dönem Fransızların hakimiyetinde kalsa da 1920 yılında kurtarılmıştır.  

Adana’ya 116 kilometre uzaklıkta olan ilçenin etrafında çok sayıda tarihi ve antik kalıntı bulunmaktadır. Anaşka Kalesi, Ak Köprü gibi yerler bölgede mutlaka ziyaret edilmelidir.

Pozantı'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Pozantı otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


İbrahim Paşa Tabyası 

İbrahim Paşa Tabyası İbrahim Paşa Tabyası

Tekir Kalesi olarak da bilinen bu nokta Toros Dağları üzerinde yer almaktadır. Yapılma amacı Pozantı, Adana arasında çok kritik bir öneme sahip olan Tekir Boğazı’na hakim olma düşüncesidir.

Osmanlı Dönemi paşalarından olan İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı için bu ismi almıştır. Tabya günümüzde hala ayakta durmaktadır. Yuvarlak, oval olarak inşa edilen tabyada kullanılan tüm malzemeler bölgeden temin edilmiştir. 

Kültür Bakanlığı tarafından 1986 yılında taşınmaz kültür varlığı olarak ilan edilmiştir. O tarihten bu tarafa korunma altındadır. Ziyaret edenlere harika bir manzara sunmaktadır. 

Pozantı'ya geldiğinizde bölgede mutlaka  gezilmesi gereken yerleri sizin için Pozantı'da gezilecek yerler yazısında listeledik.


Ak Köprü – Şekerpınarı Köprüsü

Şekerpınarı Köprüsü Şekerpınarı Köprüsü

Tarihi milattan sonra 833 yılına uzanan bir köprüdür. Toplam 83 metre uzunluğa sahip olan köprünün genişliğiyse 6 metredir. Ak Köprü olarak bilinse de Ankara-Pozantı yolu üzerinde Şekerpınarı’nda yer aldığı için Şekerpınar Köprüsü olarak da isimlendirilmektedir. 

Köprü en son 2000 yılında restore edilmiştir. Günümüzde hala kullanılan köprü harika manzarası ile dikkat çekmektedir. Köprüyü ziyaret edenler için oluşturulan mesire alanında doğa ile iç içe vakit geçirmeniz mümkündür.  

Pozantı'da binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Pozantı gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Anahşa Kalesi

Anahşa Kalesi Anahşa Kalesi

Bizans Dönemi eserlerinden bir tanesidir. Yapılma amacı bölgeyi daha iyi bir şekilde savunmaktır. Eski Konacık Kalesi olarak da bilinmektedir. Çatık Vadisi’nin tamamını gören bu kale yaklaşık 1200 rakıma sahiptir. 

Pozantı'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve spa otellerin listesini Pozantı spa otelleri sayfamızda bulabilirsiniz.

Kale duvarları ortalama 7 metre yüksekliğe sahiptir. Bulunduğu tepenin tamamını kapsayan kale için kesme taşlar kullanılmıştır. Duvarlarının kalınlığı da ortalama olarak 1 metre 30 cm’dir.

Pozantı, Taşpınar Köyü sınırları içinde yer alan kale günümüzde bazı bölümleri ile ayakta durmaktadır. İhtişamlı bir görünüme sahip olan kale içerisinde sarnıçlar ve farklı yapılar bulunmaktadır. Ayrıca ziyaretçilerine harika bir manzara izleme fırsatı sunmaktadır.  

Çocuklarınız ile birlikte tatilde rahat edebileceğiniz otellerin listesi Pozantı çocuk dostu oteller sayfasında yer almaktadır.