Nişantaşı'nda Gezilecek Yerler

Nişantaşı, İstanbul’un en popüler  semtlerinden biri olup; Şişli ilçesine bağlıdır. Şişli ilçe merkezine ortalama 3 kilometrelik uzaklıkta yer alan Nişantaşı’na ulaşımlar, özel araçla Rumeli Caddesini kuzeydoğu yönüne takip ederek yapılabilmektedir. Aynı zamanda 251, 29Ş,34-AS kodlu otobüsler ve M2, M7 numaralı metro hatları ile Şişli’nde Nişantaşı’na ortalama 5 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.

Dünyaca ünlü mağazaların sıralandığı Nişantaşı, birbirinden lüks kafelere, ünlü eğlence mekanlarına ve birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'da büyük popülariteye sahip Nişantaşı, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine oldukça zengin seçenekler sunarken, bir yandan da modern yapısıyla adeta bir Avrupa şehrini andırmaktadır.

Nişantaşı gezilecek yerler arasında; Abdi İpekçi Caddesi, CITY'S Nişantaşı, Maçka Demokrasi Parkı, Teşvikiye Camii, Ihlamur Kasrı, İstanbul Maçka Sanat Galerisi, Harbiye Askeri Müzesi ve Bomontiada yer alıyor.

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Nişantaşı'nda yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Nişantaşı otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Bomontiada

Bomontiada Bomontiada

Bomontiada, Nişantaşı’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşımların yürüyerek 10 dakika sürdüğü Bomontiada’ya Nişantaşı İETT otobüs durağından binebileceğiniz 30 A belediye otobüsleriyle de kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taksim Beyoğlu’nun son derecede minimalize edilmiş bir versiyonu olan Bomontiada, birbirinden güzel eğlence mekanlarından, sanat kafelere, meyhanelerden butik dükkanlara kadar birçok işletmeye ev sahipliği yapmaktadır. Nişantaşı gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz Burada günün yorgunluğunu keyifli bir şekilde atabilir, Ara Güler Müzesi’ni ziyaret edebilir veya açık hava sinemasında sıra dışı filmleri seyredebilirsiniz.

Haftanın her günü 09:00 ile 04:00 saatleri arasında açık olan Bomontiada, Nişantaşı’nda görülmesi gereken yerler listesinde bulunmaktadır.

Bomontiada’ya girişler ücretsizdir.


Harbiye Askeri Müzesi

Harbiye Askeri Müzesi Harbiye Askeri Müzesi

Harbiye Askeri Müzesi, Nişantaşı semtinin merkezinde yer almaktadır. Müzeye ulaşımlar, yürüyerek yaklaşık 5 dakika içerisinde yapılabilmektedir.

Harbiye Askeri Müzesi, Osmanlı döneminde askeri okul olarak inşa edilmiş olan yapının müzeye dönüştürülmesi ile ziyarete açılmıştır. İçerisinde ve bahçesinde geçmişten günümüze birçok askeri malzeme, teçhizat, askeri araç ve donanımların sergilendiği müze, Nişantaşı’nda gezilecek yerler içerisinde yer almaktadır.

İnceleyebileceğiniz her eserin üzerinde detaylı açıklamaları bulunan müzede Cumhuriyet Dönemi’ne tanıklık edebilir, dilerseniz müzeye ait kafede çay, kahve ve meşrubat tüketerek dinlenebilirsiniz.

Müze, pazartesi ve salı hariç, haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatlerine kadar açıktır.

Harbiye Askeri Müzesi’ne giriş ücreti 10 TL’dir.

İstanbul'daki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için İstanbul otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Maçka Demokrasi Parkı

Maçka Demokrasi Parkı Maçka Demokrasi Parkı

Maçka Demokrasi Parkı, Nişantaşı semtinin kalabalığından sıkılanlar ve yeşil çimler üzerinde vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir alandır. "Maçka Parkı" olarak da bilinen İstanbul şehrinin en popüler parkına ulaşımlar, Nişantaşı’ndan yürüyerek kısa süre içerisinde yapılabilmektedir.

Nişantaşı gezilecek yerler arasında öne çıkan Maçka Parkı, şehir kalabalığından uzak, alabildiğince çimenlik bir alanı kaplamaktadır. Gün boyunca kitap okuyanlar, evcil hayvanlarını gezdirenler, içeceklerini alıp piknik yapanlar ve çevresinde çeşitli spor aktivitelerini gerçekleştiren insanlarla dolu olan park, Nişantaşı semtinin güzel ve popüler yerlerinden biridir.

Nişantaşı semtinden başlayarak Maçka’ya kadar devam eden parkta doğal güzelliklerin tadını çıkarabilir, manzara eşliğinde gezinize keyifli bir mola verebilirsiniz.

Maçka Demokrasi Parkı’na girişler ücretsizdir.


Abdi İpekçi Caddesi

Abdi İpekçi Caddesi Abdi İpekçi Caddesi

Abdi İpekçi Caddesi, Nişantaşı semtinin cazibe merkezlerinden biridir. Semtin tam merkezinde yer alan Abdi İpekçi Caddesi, etrafı mağazalar ve güzel tarihi mekanlar ile çevrili popüler noktadır.

Adını, Milliyet Gazetesi eski Genel Yayın Müdür Abdi İpekçi’den alan cadde, İstanbul’un en ünlü ve en işlek caddeleri arasında yer almaktadır. Nişantaşı’ndan Maçka’ya kadar uzanan cadde üzerinde birçok ünlü markaya ait mağaza, kafe ve eğlence mekanları bulunmaktadır. Gezilecek yerler, Nişantaşı semtinde genellikle bu cadde üzerinde sıralanmaktadır.

Nişantaşı semtinin en elit yerlerinden olan cadde, dünyanın en zengin 25. caddesi olarak kayıtlara geçmiştir. Nişantaşı semtini keşfetmeye başlamak için en ideal noktalardan olan İstanbul Abdi İpekçi Caddesi’ni boydan boya yürüdükten sonra soluklanmak için cadde boyunca sıralanan kafelerden birine oturarak birbirinden özel tariflerle hazırlanan kahveler ile keyif yapabilirsiniz.


CITY'S Nişantaşı

CITY CITY'S Nişantaşı

CITY'S Nişantaşı, Nişantaşı'nın ünlü alışveriş merkezi olarak bilinmektedir. Abdi İpekçi Caddesinin hemen arkasında yer alan CITY'S Nişantaşı’na ulaşımlar, yürüyerek çok kısa süre içerisinde yapılabilmektedir.

Nişantaşı gezilecek yerler arasında sıralanan CITY'S Nişantaşı’ndaki lüks ve orta ölçekli zincir mağazalardan alışveriş yapabilir, burada yer alan birbirinden güzel restoranlarından yemek yiyebilir veya sinema salonunda en güncel filmleri izleyebilirsiniz.

Nişantaşı semtinde, ünlü mekanları ile birlikte buluşmaların bir numaralı adreslerinden olan alışveriş merkezi, özellikle alışveriş ve yemek alternatiflerinden dolayı tercih edilmektedir.


Teşvikiye Camii

Teşvikiye Camii Teşvikiye Camii

Teşvikiye Camii, Nişantaşı’nda gezilecek tarihi mekanlar içerisinde öne çıkmaktadır. Nişantaşı’ndan yürüme mesafesinde konumlanan Teşvikiye Camii, Osmanlı dönemi yapılarındandır.

1854 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan tarihi cami, daha önce aynı yerde yapılmış bir mescit üzerine inşa edilmiştir. Yapıldığı dönemde Haseki Meydanı ismi verilen bölge, Osmanlı padişahları tarafından sıkça kullanılan ve özellikle spor faaliyetlerinin yapıldığı yer olarak bilinmektedir. Caminin avlusunda bulunan ve aynı zamanda semte adını veren iki nişan taşından biri III. Selim, diğeri ise II. Mahmud'a aittir.

İstanbul’da genellikle ünlülerin cenaze namazlarının kılındığı ibadethane olarak bilinen Teşvikiye Camii, Nişantaşı semtinde mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında bulunmaktadır.

Günümüzde ibadete açık olan Teşvikiye Camii’ye girişler ücretsizdir.

Nişantaşı'nda aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Nişantaşı gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Ihlamur Kasrı

Ihlamur Kasrı Ihlamur Kasrı

Ihlamur Kasrı, Nişantaşı ile Beşiktaş arasındaki bir vadide bulunmaktadır. Nişantaşı’ndan yürüyerek 10 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz Ihlamur Kasrı’na Teşvikiye durağından, İETT otobüslerinin 26 - 26A - 26B hatlarıyla da ortalama 4 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nişantaşı gezilecek yerler listesinde bulunan kasr, 1854 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan devasa bir yapıdır. İki ayrı kasır şeklinde inşa edilen Ihlamur Kasrı’nın asıl bölümü Merasim Köşkü ismiyle bilinmektedir. Bir diğer yapı ise Maiyet Köşkü adını taşımaktadır. Maiyet Köşkü, diğer köşke göre daha sade yapılı, daha az süse sahip bir yapıdır.

Yeşil ağaçlar ile çevrili bir alan üzerine kurulu olan Ihlamur Kasrı’nda rengarenk çiçekleri görebilir ve hatta burada hizmet veren restoranda keyifli bir kahvaltı programı düzenleyebilirsiniz. Özellikle Osmanlı dönemine ait birçok günlük eşya, mobilya ve kıyafet gibi ürünleri görebileceğiniz Ihlamur Kasrı’nda hem tarihte kısa bir yolculuk yapabilir; hem de eşsiz manzaraya karşı afiyetle yemek yiyebilirsiniz.

Ihlamur Kasrı’na giriş ücreti 30 TL’dir.

İstanbul'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. İstanbul gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Atiye Sokak

Atiye Sokak Atiye Sokak

Atiye Sokak, Nişantaşı semtinin merkezinde trafiğe kapalı bir bölgede yer almaktadır. Buraya ulaşımlar, yürüyerek kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.

Nişantaşı'nın oldukça lüks ve gösterişli bir bölgesi olan Atiye Sokak, çevresinde sıralanan son derece popüler mağazaları, mekanları ve kafeleri ile birlikte Nişantaşı'nda görülmesi gereken destinasyonlar arasında bulunmaktadır.

Eğlence mekanları, kafeler ve dünyaca ünlü lüks mağazaların sıralandığı Atiye Sokak'ı, Nişantaşı gezilerinizde ziyaret edebilirsiniz.


Vali Konağı Caddesi

Vali Konağı Caddesi Vali Konağı Caddesi

Vali Konağı Caddesi, Nişantaşı semtinin Abdi İpekçi Caddesi’nden sonra en kalabalık yeridir. Nişantaşı semtinden yürüyerek kolayca ulaşım sağlanabilen cadde üzerinde birçok alışveriş yapabileceğiniz dükkan yer alıyor. Cadde ayrıca İstanbul Osmanbey Metro İstasyonu’na da oldukça yakındır.

Adını, üzerinde yer alan Vali Konağı’ndan alan cadde hakkında hakim olan rivayet bulunmaktadır. Buna göre konak, bir Rum tüccarına aittir. Uzun zaman sonra Yunanistan’a taşınan tüccardan geriye kalan konak, bu sayede devlet hazinesine aktarılmıştır. İlerleyen dönemlerde konak olarak kullanılan yapı, bu şekilde caddeye adını vermiştir.

İstanbul'un Avrupa Yakası’nın en kalabalık caddelerinden olan Vali Konağı'nın üzerinde boydan boya sıralanan son derecede ünlü mağazalar, kafeler ve güzel restoranlar bulunmaktadır. Oldukça işlek olan cadde, aynı zamanda CITY’s Nişantaşı’na da ev sahipliği yapmaktadır.

Nişantaşı'nda özellikle mütevazi konaklama talebi olanlar için uygun fiyat seçeneğinde listelenmiş olan Nişantaşı pansiyon kategorimize göz atabilirsiniz.


Maçka Sanat Galerisi

Maçka Sanat Galerisi Maçka Sanat Galerisi

Maçka Sanat Galerisi, Nişantaşı’na yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta , İTÜ Maçka Kampüsü’ne oldukça yakın mesafede yer almaktadır. Sanat Galerisi’ne ulaşımlar, yürüyerek 5 dakika sürerken, Teşvikiye İETT durağından binebileceğiniz 26, 26A , 6B ve 30M sefer sayılı belediye otobüs hatlarıyla da yapılabilmektedir.

1976 yılında kurulan sanat galerisi, Nişantaşı gezilecek yerler opsiyonları içerisinde öne çıkmaktadır. Geçmişten günümüze “Türkiye’de Çağdaş Sanat” konseptiyle yapılmış birçok eserin sergilendiği galeri, Turgut Zaim’e ait olan Beş Gerçekçi Türk Ressamı sergisiyle ziyarete açılmıştır.

45 yıldır ziyarete açık olan sanat galerisinde düzenli bir şekilde kişisel ve karma sergiler tertiplenmektedir.

Maçka Sanat Galerisi’ne girişler ücretleri, etkinlik takvimine göre değişiklik gösterebilmektedir.


Nişantaşı Günübirlik Gezilecek Yerler

Nişantaşı, İstanbul’un en elit semtlerinden biri olduğu için gezilecek yerler bakımından birçok seçeneği bir arada sunmaktadır. Bunun yanı sıra gezilecek yerler, Nişantaşı semtinin konumun vermiş olduğu avantajıyla birlikte günübirlik görülebilecek destinasyonlar açısından da ziyaretçilerine pek çok destinasyonu keşfedebilme fırsatı sunmaktadır.


Galata Kulesi

Galata Kulesi Galata Kulesi

Galata Kulesi, Nişantaşı’na ortalama 6 kilometre uzaklıkta Beyoğlu’nun Bereketzade Mahallesinde yer almaktadır. İstanbul’un sembolik yapılarından olan Galata Kulesi’ni Nişantaşı gezilerinizde ziyaret edebilir, çevresinde sıralanan kafelerde Galata manzarası eşliğinde içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz.


Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı, Sarıyer ilçesine bağlı Çamlıtepe Mahallesinde konumlanmaktadır. Nişantaşı’na yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Atatürk Kent Ormanı, İstanbul’da yeşil ağaçların arasında doğa yürüyüşü yapabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Nişantaşı gezilerinizde günübirlik bir şekilde ziyaret edebileceğiniz Atatürk Kent Ormanı’nda, ağaçların arasından deniz manzarasını seyredebilirsiniz.

Nişantaşı'nda her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Nişantaşı apart oteller sayfamıza uğramayı unutmayın.


Bebek Parkı

Bebek Parkı Bebek Parkı

Bebek Parkı, Nişantaşı’na ortalama 10 kilometre uzaklıkta, Beşiktaş ilçesinin Bebek semtinde bulunmaktadır. Deniz manzarası eşliğinde keyifli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz Bebek Parkı’nda, sabah sporunuzu yapabilir, kitap okuyabilir veya kulaklığınızı takarak müzik dinleyebilirsiniz.