Isparta'nın İlçeleri

Akdeniz Bölgesi’nin gül ve lavanta cenneti Isparta, bu eşsiz güzelliklerinin yanı sıra köklü tarihi ve yemyeşil doğasıyla da hayranlık uyandırmaktadır. Kış aylarında kayak yaparken, yaz aylarında gölün berrak sularında yüzebileceğiniz şehirde, bahar ayları ise hem doğa hem de tarih gezileri için uygundur.

Isparta’nın 13 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerin öne çıkan özelliklerini seyahatiniz öncesinde incelemeniz, gezi planınıza katkıda bulunacaktır.

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Isparta bölgesi otelleri sayfasında listeledi.


Eğirdir

Eğirdir Eğirdir

Eğirdir, Isparta’nın merkezine yaklaşık 34 km uzaklıktadır. Akdeniz ve İç Anadolu iklimleri Eğirdir’e hakimdir. Göller Bölgesi’nin en değerli yerlerinden biridir.

Eğirdir’de ve Eğirdir Gölü çevresinde zengin bir coğrafya vardır. Bu coğrafya içerisinde kuş gözlemciliği, endemik bitki gözlemciliği, trekking, dağcılık, foto safari, su sporları, kamp-karavan ve yamaç paraşütü etkinlikleri yapılabilmektedir.

Balık lokantaları, Starking ve Golden türü elmalar Eğirdir’in en önemli diğer özelliklerindendir. Eylül ile Ekim aylarında elma bahçeleri Isparta’ya aromalı kokusunu yayacak kadar etkili güzellikler saçmaktadır. Her yıl Ağustos ayında Uluslararası Eğirdir Triatlon Yarışmaları yapılmaktadır.


Şarkikaraağaç

Şarkikaraağaç Şarkikaraağaç

Şarkikaraağaç, Isparta’nın merkezine yaklaşık 118 km uzaklıktadır. Verimli ova üzerine kurulu olan ilçenin sınırları içerisinde Beyşehir Gölü yer almaktadır. Gölün etrafında kuş gözlemciliği yapılabilmektedir. Kızıldağ Milli Parkı içerisinde ise trekking, kamp ve karavan ile foto safari etkinliği popüler aktivitelerdir.

Şarkikaraağaç’ta Yörükler hala yaylalara çıkmakta ve yaz mevsiminde ortalama üç ay keçi kılından yapılma çadır veya yayla evlerinde kalmaktadır. Sindel Yaylası’nda Mayıs ayında her yıl Honamlı Yörükleri Geleneksel Sindel Yaylası Şenliği düzenlenmektedir. Her yıl Temmuz ayında ise Şarkikaraağaç Helva ve Kültür Şenlikleri düzenlenmektedir.

Yaz tatillerinde deniz, güneş ve konfordan vazgeçemeyenler için özel olarak hazırladığımız Isparta'da gezilecek yerler yazısını mutlaka inceleyiniz.


Yalvaç

Yalvaç Yalvaç

Yalvaç, Isparta’nın merkezine yaklaşık 105 km uzaklıktadır. Sultan Dağı’nın eteklerine kurulu olan ilçenin tek gölü Hoyran’dır. Yalvaç’ta tarihi ve turistik öneme sahip 800 yıllık çınar ağacı bulunmaktadır. 

Yalvaç ilçesinin sınırları içerisinde trekking, foto safari gibi doğa sporları yapılabilmektedir. Pisidia Antiokheia Antik Kenti’nde ise tarihe meraklı olanların ilgisini çekecek güzellikler yer almaktadır. Anlatan Meydanı ise ilçeye gelen turistlere bölgeyi tanıtan rehber gibi aktarım yapmaktadır.

Genellikle her yıl Temmuz ayında Pisidia Antiokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali düzenlenmektedir.


Uluborlu

Uluborlu Uluborlu

Uluborlu, Isparta’nın merkezine yaklaşık 65 km uzaklıktadır. Kapı Dağı eteklerinde yerleşim kurulmuş olup 1950 yılından sonra Uluborlu Ovası’na yerleşim başlamıştır. Uluborlu’da kiraz yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Kiraz toplama mevsiminde yani Haziran ayının sonu ile Temmuz ayının başı arasında Kiraz ve Yağlı Pehlivan Güreş Şenlikleri yapılmaktadır.


Senirkent

Senirkent Senirkent

Senirkent, Isparta’nın merkezine yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Eğirdir Gölü’nün Hoyran Gölü adındaki bölgenin kuzey kısmının batı tarafında vadi içerisinde kalan yerleşim yeridir. Senirkent’in faunası oldukça zengindir. Genellikle av aktivitesi için uygundur. Gelincik Dağı bölümünde rock climbing, alpinisim ve absailing vb. dağ aktiviteleri yapılabilmektedir. 

Senirkent bağlarında yetişen üzümler de bölgenin tarımsal faaliyetlerinin başında gelmektedir. Her yıl eylül ayında Senirkent Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali düzenlenmektedir. Bölgenin doğal gezinti yerlerinden olan Santral Mesireliği piknik yapmak için uygun yerlerdendir.

Isparta'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Isparta gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Keçiborlu

Keçiborlu Keçiborlu

Keçiborlu, Isparta’ya yaklaşık 41 km uzaklıktadır. Burdur Gölü’nün 22 km kıyı şeridi Keçiborlu ilçesinin sınırları içerisindedir. Süleyman Demirel Havalimanı da ilçe sınırları içerisindedir.

Keçiborlu ilçesinin adına dair birçok rivayet bulunmaktadır. Niğde’nin Bor ilçesinden gelen kişilerin bir kısmı Uluborlu’ya yerleşmiştir, diğer bir kısmı ise ilçeye yerleştiğinde küçük Borlu anlamına gelen “Kiçiborlu” adını verdikleri anlatılanlar arasındadır.


Yenişarbademli

Yenişarbademli Yenişarbademli

Yenişarbademli’nin Isparta merkezine uzaklığı yaklaşık 110 km’dir. Beyşehir Gölü’nün batı kısmında yer alan ilçe Anamas Dağları ile bütünleşmektedir. İlçede Melikler, Ağıllıca ve Malanda Yaylaları ve faal durumda olan su değirmeni görülmesi gereken yerlerdendir.

Yenişarbademli’de her yıl Mayıs ayında Dağcılık Şenliği, her yıl Temmuz ayında ise Geleneksel Pınargözü Kültür Şenlikleri düzenlenmektedir. Zengin doğa içerisinde foto safari, trekking, jeep safari, mağaracılık, kuş gözlemciliği, dağcılık faaliyeti, yayla, kamp ve karavan ile av aktiviteleri yapılmaktadır.


Sütçüler

Sütçüler Sütçüler

Sütçüler, Isparta’nın merkezine yaklaşık 101 km uzaklıktadır. Zengin faunaya sahip olması ve doğal güzellikleri endemik bitki gözlemciliği, foto safari, trekking, dağcılık, jeep safari, su sporları, yaylacılık, kamp ve karavan ile av aktivitesi yapmaya uygundur.

Sütçüler sınırları içerisinde Tota, Söğüt, Zengi ve Sanlı Yaylaları gezilip görülebilecek güzellikteki yaylalar arasındadır. Yazılı Kanyon da turistik değeri olan yerlerden biridir. Her yıl Temmuz ayında Sütçüler’de Dut ve Pekmez Festivali yapılmaktadır.

Isparta'da merkezi noktalarda yakın, havuzlu ve jakuzili otellerin listesini Isparta jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Gelendost

Gelendost Gelendost

Gelendost, Isparta’ya yaklaşık 81 km uzaklıktadır. Akdeniz iklimi ile karasal iklim özellikleri görülmektedir. Yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar kar yağışlı ve soğuktur. Göl kıyısında iklim biraz daha yumuşaktır. Türkiye’nin en güzel elmaları Gelendost elma bahçelerinde, Eğirdir Gölü çevresinde yetişmektedir.

Gelendost’ta camiler ve hanlar tarih severlerin ilgisini çekebilecek özelliklere sahiptir. Her yıl Eylül ayında Gelendost’ta Miryakefalon ve Elma Festivali düzenlenmektedir. Afşar Köyü, ilçenin en zengin mutfağına sahip yerlerinden biridir.


Gönen

Gönen Gönen

Gönen, Isparta’ya yaklaşık 25 km uzaklıktadır. İlçenin en yüksek yerlerinden biri olan Tınaz Tepe, hafif meyilli yamaçlara sahip olup, yerleşim yerleri olarak tercih edilmektedir. Güllerin toplanma zamanında Güneykent’te gül toplama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Gönen tarihine bakıldığında Tunç Çağı’na ait Gönen Höyük ve Senirce Höyük bulunmaktadır. Roma Dönemi’nde ise Gönen civarında Conana Kenti kurulmuş ancak bu kent hakkında pek fazla bilgi bulunmamaktadır.


Atabey

Atabey Atabey

Atabey, Isparta’nın merkezine yaklaşık 21 km uzaklıktadır. Yörenin iklim türü Akdeniz ile karasal iklim özellikleri taşımaktadır. Atabey gül yetiştiriciliği için önemli yerlerden biridir. İslamköy’de yetiştirilen güller fabrikalarda işlenmektedir.

Isparta ile Atabey arasındaki karayolu üzerinde bulunan Bayat Köyü’ndeki tepede yamaç paraşütü yapılmaktadır. Macera severlerin Isparta’daki adreslerinden biri Atabey’dir.

Isparta'da farklı konaklama seçeneklerini değerlendirmek isteyenler Isparta uygulama otelleri sayfamızda bulunan seçenekleri de değerlendirebilirler.


Aksu

Aksu Aksu

Aksu, Isparta’nın merkezine yaklaşık 62 km uzaklıktadır. Yörenin büyük çoğunluğu dağlar ve ormanlarla kaplıdır. Köprü Çayı, Aksu’yu ikiye bölerek Antalya’dan Akdeniz’e ulaşan bir akarsudur.

Aksu’ya genellikle ilkbahar mevsiminden başlayarak Antalya’dan Yörükler gelmektedir. Beşpınar Mesire yeri Yörüklerin konaklama adresidir. Yaylalarda Yörükler konakladığı için gelen ziyaretçiler ip eğiren Yörük kadınlara rastlayabilmekte hatta misafir olduklarında sıcak tavırlarla karşılaşabilmektedir.

Aksu’da dağlık ve ormanlık alanların zenginliği nedeniyle dağcılık, trekking, mağaracılık, jeep safari ve avcılık aktiviteleri yapılabilmektedir.