Edremit Doğal Güzellikleri

Edremit Balıkesir ilinin turizm açısından en önemli ilçelerinden biridir. Bir körfez bölgesi olan Edremit deniz turizmi açısından zengin olduğu gibi bünyesinde barındırdığı Kaz Dağı sayesinde birçok doğal güzelliği de beraberinde bulundurmaktadır. Ayrıca Edremit kaplıca çeşitliliği açısından da oldukça zengin bir ilçe olarak bilinir. Edremit, hem deniz turizmi açısından hem doğal güzellikleri açısından değerlendirildiğinde özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir'in doğal güzelliklerini bir arada bulunduran Edremit'teki tatilinizde konaklama seçeneklerini Edremit oteller sayfasında bulunmaktadır.


Sütüven Şelalesi 

Sütüven Şelalesi Sütüven Şelalesi

Sütüven Şelalesi, Edremit’e bağlı Beyoba Mahallesi’nde Kaz Dağı Milli Parkı sınırları içerinde bulunmaktadır. Şelale, Edremit’e 14 km uzaklıkta bulunmaktadır. Edremit Akçay yolundan Akçay’a varmadan Zeytinli sapağından sağa dönülür. Zeytinli Mahallesi ve Beyoba Mahallesi geçilerek 7 km sonra Sütüven Şelalesi’ne ulaşılır.

Sütüven Şelalesi, Kaz Dağı’nın zengin kaynaklarından çıkan suyun yaklaşık 8-10 metre yüksekten düşmesiyle harika bir görsellik oluşturmaktadır. Milli park içinde muhteşem doğanın tadını çıkarırken yapılacak olan doğa yürüyüşü parkuruna eklenmesi gereken bir noktadır. Şelalenin biraz yukarısında Hasanboğuldu Gölet’i de bulunmakta olup Sütüven Şelalesi ziyaretinde kesinlikle görülmesi gereken bir noktadır.

Burada birçok işletme yer almakta olup yiyecek ve içecek temin edilip piknik yapabilme imkânı bulunduğu gibi restoranlarda damak tadınıza uygun birçok yiyecek bulabilmek de mümkündür.

Edremit’e gidildiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken doğal güzelliklerin başında gelen Sütüven Şelalesi’ne giriş ücreti Kaz Dağı Milli Parkı giriş ücreti olarak şahıs için 6 TL ve otomobil için 18 TL olarak uygulanmaktadır.

Edremit'te Kaz Dağı Milli Park gezinizin ardından tatilinize Balıkesir'de devam etmek isterseniz Balıkesir otel sayfasındaki konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.


Şahinderesi Kanyonu

Şahinderesi Kanyonu Şahinderesi Kanyonu

Şahinderesi Kanyonu, Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde bulunmaktadır. Altınoluk merkezden denize dökülen Şahinderesi, Kaz Dağı’nın zengin ve soğuk sularıyla beslenmektedir. Altınoluk’a çok yakın bir yerden itibaren başlayan Şahinderesi Kanyonu’nun uzunluğu kilometrelerce sürmekle birlikte şelale ve göletin bulunduğu konum yürüme mesafesindedir.

Tertemiz doğası muhteşem yeşilliği ve buz gibi suyu bulunan Şahinderesi Kanyonu’nun girişinde piknik yapmak için yerler ve dere kenarında tahta masalar bulunmaktadır. Piknik yapmak için harika bir yer olan kanyon girişinden yukarıya doğru gidildikçe kanyonun esas güzelliklerini görme imkânına sahip olunmaktadır.

Dere içerisinden yapılacak olan yaklaşık bir km yolculukta zaman zaman bir metre mesafe derinliğe ulaşan buz gibi soğuk suya girmek gerekecektir. Muhteşem bir doğada suyun içerisinde yapılacak yolculuğun sonunda ufak bir şelale ve önünde muhteşem bir gölet bulunmaktadır. Bu kadar zahmete katlandıktan sonra ziyaretçilerin birçoğu buradaki göletin buz gibi sularına kendini bırakarak tertemiz suyun tadını çıkarmaktadır.

Altınoluk’a gidildiğinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken muhteşem bir doğal güzellik olan Şahinderesi Kanyonu’na giriş ücreti kişi başı 3 TL’dir.

Edremit'te doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Edremit gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Güre Kaplıcaları

Güre Kaplıcaları Güre Kaplıcaları

Güre Kaplıcaları, Edremit Çanakkale yolu üzerinde Akçay Mahallesi’nin biraz ilerisinde yer alan Güre Mahallesi sınırları içerisinde Edremit’e 12 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bölgede birçok termal kaynak bulunmaktadır.

Bölge turizmi genellikle deniz turizmine dayanmaktadır. Güre kaplıcaları bu farklı özelliği ile yılın her mevsiminde doğal termal suyu sayesinde bölge turizmine katkı sunmaya devam etmektedir.

Kaplıca suyu sıcaklıkları 40 derece ile 58 derece arasında değişiklik göstermektedir. Kaplıca sularının florür, sodyum ve sülfat içeriğiyle şifa dağıttığına inanılmaktadır. Kaplıca suyunun kadın hastalıklarına, solunum yolları hastalıklarına, kireçlenmeye, guatr hastalığına, sedef gibi cilt hastalıklarına, böbrek taşı düşürülmesine, karaciğer hastalıklarına, kalp, damar ve sinir sistemi hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir.

Güre Mahallesi’nde termal özelliğe sahip birçok konaklama yeri de bulunmakta olup yılın her mevsiminde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Kaplıcaları ve muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehber için Edremit gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Darıdere Tabiat Parkı

Darıdere Tabiat Parkı Darıdere Tabiat Parkı

Darıdere Tabiat Parkı, Kaz Dağı’nın batı tarafında, Çanakkale il sınırına yakın bir konumda bulunmaktadır. Darıdere Tabiat Parkı’na ulaşmak için Çanakkale yoluna girilip Altınoluk geçildikten sonra sağ tarafa Narlı Köyü yoluna dönülür. Yaklaşık 15 km olan toprak yolda yapılacak bir saat yolculuğun ardından tabiat parkına ulaşılır. Mesire alanı konumunda iken 2011 yılında tabiat parkı statüsüne getirilmiş ancak işletmesi özel sektöre bırakılmıştır.

Onlarca çeşit ağaca ev sahipliği yapan tabiat parkında birçok yırtıcı hayvan da bulunmaktadır. Fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için harika bir lokasyon olan Darıdere Tabiat Parkı’nda bol oksijen ve bol yeşillik içinde doğanın tadını çıkarabilmek mümkündür.

Büyük bir kamp alanı yer alan tabiat parkında karavan ve çadır kampı yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır. Kafe, duş ve wc imkânları bulunan alanda konaklama için bir otel de bulunmaktadır. Tabiat parkında, yeşilin ortasında doğa ile iç içe dere kenarında yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları ve çadır kurma alanları ile toprak bir futbol sahası bile bulunmaktadır.

Bu tabiat parkına son yıllarda meditasyon için gelenlerin sayısı da oldukça fazladır. Buraya yakın bir yerleşim yeri bulunmadığından ve burada bulunan işletmede fiyatlar çok pahalı olduğundan Darıdere Tabiat Parkı’nda kamp yapmak için gidecek olanların yiyecek içecek dâhil olmak üzere gerekli bütün malzemeleri önceden tedarik edip gitmesinde yarar vardır.

Darıdere Tabiat Parkı’na giriş ücreti olarak milli parklar giriş ücreti uygulanmaktadır. Giriş ücreti şahıs 6 TL ve araç 18 TL olarak uygulanmakta olup fiyatlar her yıl güncellenmektedir.

Balıkesir'e uğradığınızda aileniz ile birlikte güzel bir tatil geçirmek ve mutlaka gidilmesi gereken yerleri ziyaret etmek için Balıkesir gezi rehberi sayfamızı göz gezdirebilirsiniz.


Kaz (İda) Dağı Milli Parkı

Darıdere Tabiat Parkı Kazdağı Milli Parkı

Kaz Dağı, bünyesinde barındırdığı hayvan ve bitki çeşitliliğiyle sadece Edremit’in ve Balıkesir’in değil Türkiye’nin de ender doğal güzelliklerinden biridir. Doğaseverler için harika ve unutulmaz deneyimler yaşatan Kaz Dağı bu anlamda vazgeçilmez lokasyonlardan biri olmayı başarmıştır. Kaz Dağı, Marmara bölgesi ile Ege bölgesini birbirinden ayıran coğrafi sınır olarak da bilinmektedir.

İda Dağı, tarihteki ilk güzellik yarışmasının yapıldığı ve kazananın Afrodit olduğu yer olarak da bilinmektedir. İda Dağı, Homeros’un İlyada Destanı’yla birlikte dünyaca ünlü ve hemen herkes tarafından bilinen bir dağ olmuştur.

Kaz Dağı Mili Parkı, 1994 yılında milli park ilan edilmiş olup yaklaşık 21000 hektar büyüklüğünde bir alanı kaplamaktadır. Bölgede bulunan en yüksek doruklara da sahip olan Kaz Dağı’nda bulunan Karataş Tepesi’nin yüksekliği 1774 metredir. Ayrıca Kaz Dağı’nda kırk civarında endemik bitki türü de yer almakta olup en bilineni “Kazdağı Göknarı (Köknarı)”dır.

Kaz Dağı Milli Parkı, İçerisinde bulunan vadiler, kanyonlar, akarsular, şelaleler ve birçok bitki türü sayesinde doğaseverler için mükemmel bir gezi noktası olarak bilinmektedir. Milli parkta üretim faaliyetleriyle birlikte avcılık ve toplayıcılık faaliyetleri de yasak olduğundan bölge hem bitki çeşitliliği hem hayvan popülasyonu olarak doğal akışına bırakılmıştır.

Kaz Dağı, Türkiye’nin en temiz havasına ve en bol oksijenine sahip olan yöresi olarak bilinmektedir. Bu özelliğiyle kültür turizmi açısından oldukça popüler olan Kaz Dağı, milli parkı ilan edilmiştir.

Kaz Dağı Milli Parkı’nda piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, yaban hayatı gözlemciliği, dağcılık, çadırlı ve karavanlı kampçılık, kaya tırmanışı, kuş gözlemciliği, botanik gezisi, dağ bisikleti gibi birçok aktivite yapılabilmektedir.

Kaz Dağı Milli Parkı’na giriş ücreti şahıs 6 TL, bisiklet için 6 TL, otomobil için 18 TL, minibüs için 54 TL ve çadırlı konaklama için (1-4 kişi) 37 TL olarak belirlenmiş olup bu fiyatlar her sene güncellenmektedir.

Edremit sahillerinde tatile devam ederken, doğal şifa merkezi termal tesislerde keyifli vakitler geçirebileceğiniz otellerin listesi Edremit termal oteller sayfasında yer almaktadır.


Hasanboğuldu Şelalesi ve Göleti

Hasanboğuldu Şelalesi ve Göleti Hasanboğuldu Şelalesi ve Göleti

Hasanboğuldu Şelalesi ve Göleti, Edremit’e bağlı Beyoba Mahallesi’nde bulunmaktadır. Sütüven Şelalesi’nin yukarısında yaklaşık bir km kadar uzaklıktadır. Edremit’e yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunan Hasanboğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi birbirine yakın bir konumda bulunduğundan genellikle birlikte ziyaret edilen noktalardır.

Kaz Dağı’ndan gelen suyun oluşturduğu şelale ve düştüğü yerde oluşan gölete “Hasanboğuldu“ isminin verilmesinin ise filmlere de konu olmuş dokunaklı bir hikâyesi bulunmaktadır.

Oldukça popüler bir turistik nokta olan Hasanboğuldu Göleti’nin yakınında bulunan restoranlarda yemek yemek, burada bulunan piknik alanlarında piknik yapmak ve hatta buradaki gölette yüzebilmek mümkündür. Hasanboğuldu, Edremit’e giden herkes tarafından ziyaret edilen bir lokasyon olarak bilinmektedir.

Hasanboğuldu Göleti, Kaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde bulunduğundan giriş ücreti olarak milli park giriş ücreti alınmakta olup şahıs için 6 TL, otomobil için 18 TL olarak uygulanmaktadır.

Edremit'te içerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Edremit tatil köyleri sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.