Domaniç'te Gezilecek Yerler

Kütahya iline bağlı bir ilçe olan Domaniç, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemine tanıklık etmiş olmasından ötürü tarihi yapılar bakımından zengin ve aynı zamanda doğal güzellikleriyle de öne çıkan bir bölgede yer almaktadır.

Kütahya şehir merkezine yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta bulunan Domaniç’e, il merkezinden yapılacak olan özel araç ulaşımlarında Kütahya – Tavşanlı yolu kuzeybatı istikametine doğru devam edilmelidir. Aynı zamanda Kütahya Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Domaniç minibüsleriyle de ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir.

Domaniç’te gezilecek yerler arasında öne çıkan destinasyonlar; Ebe Çamlığı Kent Ormanı (Domaniç Ormanları), Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri, Hayme Ana Türbesi, Mızık Çamı, Dereli Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları ve Aizanoi Antik Kenti olarak sıralanmaktadır.

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Domaniç'te yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Domaniç otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Aizanoi Antik Kenti

Domaniç’e ortalama 85 kilometre uzaklıkta yer alan Aizanoi Antik Kenti, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Yukarı Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Domaniç’ten özel araçla Tavşanlı – Örencik yolunu güney istikametine devam eden yapılacak olan ulaşımlarda, otogardan yarım saatte bir hareket eden Çavdarhisar dolmuşlarını da tercih edebilirsiniz.

Doğal güzellikler ile çevrili bir alan üzerinde kurulmuş olan Aizanoi Antik Kenti, dünya çapında en iyi korunmuş olan Zeus Tapınağı’nı bünyesinde bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra Aizanoi Antik Kenti’nin öne çıkan bir diğer özelliği ise dünyada inşa edilmiş ilk stadyum – tiyatro kompleksine ev sahipliği yapmasıdır.

İlk yerleşimlerin Tunç Çağı’na kadar dayandığı ve Domaniç gezilecek yerler arasında öne çıkan Aizanoi Antik Kenti’ni, haftanın her günü dilediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.

Aizanoi Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.


Yoncalı Kaplıcaları

Yoncalı Kaplıcaları Yoncalı Kaplıcaları

Yoncalı Kaplıcaları, Kütahya’nın merkez ilçesine bağlı Yoncalı Mahallesinde yer almaktadır. Domaniç’e ortalama 65 kilometre uzaklıkta olan kaplıcalara özel araçla yapılacak olan ulaşımlarda, İnegöl – Tavşanlı yolu Dübecik tabelasına kadar takip edilmelidir. Ayrıca ilçe otogarından hareket eden Yoncalı dolmuşlarıyla veya taksiler  aracılığı ile de bölgeye ortalama 45 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.

Bölgenin en ünlü termal tesislerinden olan Yoncalı Kaplıcaları, ortalama sıcaklıkları 42 derece olan şifalı suları ile birlikte yılın her dönemi ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. Ziyaretçilerin, vücutlarını yenilemek, çeşitli hastalıklardan kurtulmak ve stres atmak için akın ettiği Yoncalı Kaplıcaları, bünyesinde bulunan kalsiyum, magnezyum ve kükürt içeren şifalı suları ile beraber termal turizm kapsamında ülkemizin öne çıkan destinasyonları arasında yer almaktadır.

Domaniç’te gezilecek yerler arasında bulunan Yoncalı Kaplıcaları bünyesinde çamur banyosu yapabilir, şifalı sularında stres atabilir veya konaklama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Kütahya'da muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabileceğiniz Kütahya otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Ebe Çamlığı Kent Ormanı (Domaniç Ormanları)

Ebe Çamlığı Kent Ormanı Ebe Çamlığı Kent Ormanı

Domaniç ilçe merkezine ortalama 1 kilometre uzaklıkta, kentin kuzeyinde yer alan Ebe Çamlığı Kent Ormanı, Domaniç’te gezilecek yerler arasında öne çıkmaktadır. Özel araçla, şehir merkezinden Domaniç Caddesini kuzey yönüne takip ederek ortalama 5 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir. Bölgeye, şehir merkezinden 15 dakikada bir hareket eden Hasantepe dolmuşları veya taksiler ile de kısa sürede gidilebilmektedir.

Hem tarihi önemi ile hem de tabiat güzellikleriyle öne çıkan Ebe Çamlığı Kent Ormanı, Anadolu Selçuklu Uç Beyi Ertuğrul Gazi’nin yaz aylarında vakit geçirdiği yer olarak bilinmektedir. Aynı zamanda dünyada yalnızca bu bölgede yetiştiği bilinen birçok ağaç türüne de ev sahipliği yapan orman, huzurlu atmosferi ve büyüleyici güzelliği ile birlikte Domaniç’te uzun doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yerler arasında yer almaktadır.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Domaniç Ormanları’nı günün herhangi bir saat aralığında gezebilirsiniz.

Domaniç Ormanları’na girişler ücretsizdir.


Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri

Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri

Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri, Domaniç ilçe merkezine ortalama 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Mesire yerine özel araçla yapılacak olan ulaşımlar, Ahmet Yesevi Caddesi’ni güney yönüne doğru Sarıkız tabelasını takip ederek ortalama 10 dakika içerisinde yapılmaktadır. İlçe merkezinden yarım saatte bir hareket eden Sarıkız dolmuşlarıyla da gidilebilen bölgeye taksi ile de ulaşım sağlanabilmektedir.

800 yılı geçkin bir çınar ağacına ev sahipliği yapan Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri, aynı zamanda şifalı suları ile de öne çıkan bir bölgedir. Kaynağın bulunduğu yerin çevresinde sıralanan restoran, alabalık tesisleri ve çay bahçelerinde manzara eşliğinde vakit geçirebileceğiniz gibi, uzun doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ormanlık alanlarda tabiatın eşsiz güzelliklerini keşfe de çıkabilirsiniz.

Her mevsim 18 derecede sabit olan su kaynağına ev sahipliği yapan mesire yeri, özellikle hafta sonları Kütahya il merkezinden gelen çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Domaniç tatilinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri’ni haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.

Ilıcaksu Sarıkız Mesire Yeri’ne girişler ücretsizdir.

Domaniç'te muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için Domaniç gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Hayme Ana Türbesi

Hayme Ana Türbesi Hayme Ana Türbesi

Hayme Ana Türbesi, Domaniç’e bağlı Çarşamba Köyü’nde yer almaktadır. İlçe merkezine ortalama 10 kilometre uzaklıkta olan türbeye adını veren Hayme Ana, Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi’nin ninesidir. Türbeye özel araçla ulaşımlar, İnegöl – Tavşanlı yolunu güneybatı istikametine devam ederek yapılmaktadır. Ayrıca Kütahya Otogarı’ndan hareket eden Çarşamba minibüsleri veya taksileri tercih ederek de bölgeye kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin ninesi ve aynı zamanda Ertuğrul Gazi’nin annesi olan Hayme Ana adına yaptırılmış olan türbe, 1886 yılında II. Abdülhamit döneminde inşa ettirilmiştir. Oldukça geniş bir alana yapılmış olan türbenin bulunduğu Çarşamba Köyü’nde, her yıl eylül ayının ilk pazar günü “Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri” adı altında anma etkinliği düzenlenmektedir.

İnanç turizmi bakımından oldukça zengin olan Domaniç’te görülmesi gereken yerlerden olan Hayme Ana Türbesi’ni, haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Hayme Ana Türbesi’ne girişler ücretsizdir.

Kütahya'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Kütahya gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Mızık Çamı

Mızıka Çamı Mızıka Çamı

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin bebekliğinde beşiğinin kurulmuş olduğu Mızık Çamı, Domaniç’e ortalama 4 kilometre uzaklıktaki Domur Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Özel araçla Ahmet Yesevi Caddesini doğu yönüne takip ederek ulaşabileceğiniz bölgeye, otogardan hareket eden Domur dolmuşları veya taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Domaniç, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar üzerinde yer aldığı için tarihi bakımdan birçok gezilecek yere ev sahipliği yapmaktadır. Domaniç’te gezilecek yerler arasında öne çıkan Mızık Çamı, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin bebeklik döneminde beşiğinin kurulmuş olduğu karaçamdan yapılmış bir çam ağacıdır.

1980 senesinde yaşanan doğal afetler sonucunda yıkılmış olan çam, günümüzde yana yatırılmış bir şekilde sergilenmektedir. Ortalama 11 metrelik uzunluğa sahip olan Mızık Çamı’nın çevresi 4,70 metredir. 740 yaşını geçmiş olan Mızık Çamı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararla anıt ağaç olarak koruma altına alınmıştır.

Halka açık bir şekilde sergilenen Mızık Çamı’nı ziyaret etmek ücretsizdir.


Dereli Kaplıcaları

Dereli Kaplıcaları Dereli Kaplıcaları

Dereli Kaplıcaları, Kütahya’nın şifalı suları ile ünlü Emet ilçesi sınırları içerisindedir. Domaniç gezilerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden olan Dereli Kaplıcaları, ilçe merkezine ortalama 55 kilometre uzaklıktadır. Özel araçla kaplıcaya ulaşımlarda, İnegöl – Tavşanlı yolu güney istikametine doğru takip edilmelidir. Bölgeye, Domaniç Otogarı’ndan saat başı hareket eden Emet minibüsleri veya taksi ile de ulaşmak mümkündür.

Yıl boyunca yerli ve yabancı turistler tarafından akın edilen, şifalı suları ile ünlü Dereli Kaplıcaları, adını içinden geçmekte olan dereden almaktadır. Hem doğal güzellikleriyle hem de şifalı suları ile birlikte tercih edilen Dereli Kaplıcaları’nda doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı ve rafting gibi sporları yapabileceğiniz uygun alanlar bulunmaktadır.

Başta romatizmadan kaynaklı sorunlar, kemik problemleri, kas iltihapları ve sinirsel problemlerin tedavisinde kullanılan şifalı sulara ev sahipliği yapan Dereli Kaplıcaları’nda konaklama hizmeti veren tesisler de yer almaktadır.


Domaniç Günübirlik Gezilecek Yerler

Domaniç, birbirinden güzel tarihi yapılara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yaparken, aynı zamanda çevresinde gezilebilecek birçok önemli destinasyona da yakın konumda yer almaktadır. Domaniç tatilinde, gezip keşfedebileceğiniz bu destinasyonlara günübirlik seyahatler düzenleyebilirsiniz.


Kütahya Kalesi 

Kütahya Kalesi Kütahya Kalesi

Kütahya Kalesi, Domaniç’e ortalama 75 kilometre uzaklıkta, Kütahya şehir merkezinde yer almaktadır. Bizans İmparatorluğu’ndan kalma yapılar arasında öne çıkan Kütahya Kalesi, şehrin tarihine tanıklık eden önemli bir kaledir. Kütahya’nın şehir manzarasının en güzel izlenebildiği bir konumda bulunan Kütahya Kalesi’nin içerisinde gezilecek yerler arasında iki çeşme, mescit, gazino ve kır kahvesi yer almaktadır. Kaleye girişler ücretsizdir.


Kütahya Çini Müzesi

Kütahya Çini Müzesi Kütahya Çini Müzesi

Kütahya Çini Müzesi, Domaniç’e ortalama 75 kilometre uzaklıkta, Kütahya şehir merkezindedir. Çini eserlerinin sergilendiği ilk müze olma özelliğine sahip olan Kütahya Çini Müzesi’nde, 14. yüzyıldan günümüze kadar yapılmış olan en iyi çini örnekleri sergilenmektedir.  Müze, hafta içi her gün 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açıktır. Kütahya Çini Müzesi’ne giriş ücreti 5 TL’dir.


Kütahya Arkeoloji Müzesi

Kütahya Arkeoloji Müzesi Kütahya Arkeoloji Müzesi

Kütahya Arkeoloji Müzesi, Domaniç’e ortalama 70 kilometre uzaklıktadır. Paleolitik Çağ’dan Osmanlı dönemine kadar geniş bir zaman aralığına sahip eserlerin incelenebildiği Kütahya Arkeoloji Müzesi, haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında açıktır. Müzeye giriş ücreti 5 TL’dir.