Burgazada'da Gezilecek Yerler

İstanbul iline bağlı Prens Adaları’nın en büyük üçüncüsü olan Burgazada, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir. Doğa turizmi amacıyla İstanbul’un kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin en popüler turizm güzergahıdır. Hafta içi çok kalabalık olmasa bile hafta sonu kaçamağı için çok fazla turist çekmektedir.

Burgazada, ayrıca tarihi yapılarıyla da gezilecek yerler listenizi çeşitlendirmeye olanak tanıyan bir ada konumundadır. Kilisesi, manastırları, müzeleri, koyları ve diğer önemli noktaları ile gezilecek yerler arasında birçok seçeneği bünyesinde barındırmaktadır. Adaya ulaşım için Eminönü, Bostancı ve Kadıköy'de yer alan vapur iskelelerinden hareket eden vapurlar tercih edilmektedir. Burgazada'ya deniz üzerinde vapur yolculuğu esnasında da hoş bir doğa turu atma şansınız bulunmaktadır.

Burgazada'da tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Burgazada otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Madam Martha Koyu

Madam Martha Koyu Madam Martha Koyu

Yassıada manzarası sunan Madam Martha Koyu, 1. derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Katolik Ermeni asıllı Martha Arat, koyun bu ismi almasındaki etkendir. Rivayete göre Martha Arat’ın babası, İstanbul ilinde yaşayan bir Ermeni ile evlenerek burada yaşamını sürdürmüştür. Martha, burada yaşayan halkın giyimine karşı olan tavrından dolayı dayanamayarak kendisini bu koy üzerinde denize bırakıp öldürür. Bu üzücü olaydan sonra 1986 yılında yerli halk tarafından adaya Marta ismi verilmiştir. 

Martha Koyu üzerinde vakit geçirebileceğiniz bir adet kafe bulunmaktadır. Daha önceleri kamp için izin verilirken, adanın doğası iyi bir şekilde korunamadığından ötürü kamp yasaklanmıştır. Burgazada'da gezilecek yerler arasına eklenerek günübirlik doğa turları için ziyaret edilmektedir. 


Sait Faik Müzesi

Sait Faik Müzesi Sait Faik Müzesi

Türk Edebiyatı'nın önde gelen en iyi isimlerinden olan Sait Faik Abasıyanık, Burgazada’da bulunan bu köşkü 1938 yılında almıştır. Yazdığı öykülerinde adalar hakkında bilgilere çok fazla değinmekte ve Son Kuşlar isimli eserinde bulunan 19 öykünün 16 tanesi Burgazada sınırları içinde geçmektedir. Sait Faik, adanın atmosferinden oldukça etkilenmiştir. Sait Faik'in vefatından sonra yaşadığı bu eski köşk düzenlenip müze olarak ziyarete açılmıştır. 

Sait Faik Müzesi'nin bodrum katında okuma salonu, girişinde yemek odası ve misafir odası, birinci katta kütüphane ve yatak odası, en üst katta ise mektup odası bulunmaktadır. Giriş kat dışında iki kata sahiptir. Son olarak köşkün çatı katı, adanın ve denizin manzarasını çok iyi bir şekilde sunmaktadır. Burgazada gezilecek yerler planında ilk sıralardadır.

Sait Faik Müzesi’ne giriş ücretsizdir. 


Aya Yani Kilisesi

Aya Yani Kilisesi Aya Yani Kilisesi

İmparatoriçe Theadora tarafından yaptırıldığı düşünülen Aya Yani Kilisesi, köklü tarihi ile Burgazada gezilecek yerler listesinde dikkatleri üzerine toplamaktadır. Fakat zamana meydan okuyamadığı için iyi bir şekilde korunamamış ve 1896 yılında restore edilmiştir. Kilisenin altında 11 basamakla aşağı inildikten sonra bir zindan karşımıza çıkmaktadır. 

Söylenene göre 11 yıl boyunca Burgazada'da bir papaz olan Methodius burada hapsedilmiş ve kilise inşa edildikten sonra buraya papaz olarak atanmıştır. Özellikle kubbeli bir plana göre inşa edilmiş kilise mimarisi, adanın en çok dikkat çeken yapıları arasındadır.  

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İstanbul otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Hristos Manastırı

Hristos Manastırı Hristos Manastırı

Makedonyalı İmparator I. Vasil tarafından antik Yunan tapınağı üzerine inşa edilen Hristos Manastırı, adanın Bayrak Tepesi üzerinde yer almaktadır. Günümüzdeki kalıntıların 1603 yılından kalma olduğu, son bulunan belgeler ile ortaya çıkarılmıştır. 

Hz. İsa’nın Yunan dilinde ismi Hristos olduğu için manastıra bu ad verilmiştir. Manastıra yakın bir konumda Burgazada'nın yağmur suyunu toplamaya yarayan eski yer altı sarnıcı ise dört kemerlidir. Bunların yanı sıra manastır ayrıca sunduğu muhteşem doğa manzarasıyla da Burgazada gezilecek yerler arasına eklenmektedir. 


Burgazada Cami ve Adalar Cemevi

Burgazada Camii Burgazada Camii

Mimar Burhan Ongun tarafından 1953 yılında inşa edilen Burgazada Cami, adada bulunan tek camidir. Dik bir set üstüne, Burgazada'nın doğu bölümüne yapılmıştır. İskeleden sağa doğru ilerleyen yol üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Camiyi popüler kılan bir diğer etken ise sunduğu deniz manzarasıdır. Günümüzde ibadet amacıyla kullanılmaktadır.

Adada bulunan iskeleden indikten sonra sola doğru ilerleyen yol üzerinden Adalar Cemevi'ne ulaşım sağlanabilmektedir. Burgazada'ya bağlı Çınarlık Sokak üzerinde yer almaktadır. Muharrem ayında Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi burada da aşure dağıtımı yapılarak adaya başka bir atmosfer bürünmesine olanak sağlanmaktadır. 


Kalpazankaya Sahili

Kalpazankaya Sahili Kalpazankaya Sahili

Sait Faik'in ilham aldığı ve sık sık ziyaret ettiği noktalardan bir tanesi olan Kalpazankaya Sahili, muhteşem bir manzara ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Burgazada'nın sessiz ve güzel bir atmosfere sahip Kalpazankaya Sahili'nde yüzmek isteyenler için plaj alanı ve manzara eşliğinde eşsiz lezzetleri tatmak için restoran yer almaktadır. Denize sıfır restoranı bu kadar özel kılan şey, kuyu içinde pişen tandır kebabıdır.

Kalpazankaya Sahili'ne ulaşım için dilerseniz yaklaşık olarak 25 dakika kadar yürüyüş yapabilir, dilerseniz de bisiklet ile gezintiye çıkarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bir diğer seçenek olan yat ve tekne turu ile gelen ziyaretçileri için beş adet tonoz bulunmaktadır. Ruhen ve bedenen dinlenerek stresten uzaklaşmak isteyenlerin Burgazada'da gezilecek yerler listesine eklemesi önerilmektedir.

Burgazada'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Burgazada gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Süt Koyu

Süt Koyu Süt Koyu

Madam Martha Koyu'nun yanında bulunan Süt Koyu, ada üzerindeki en bakir ve güzel koylardan bir tanesidir. Doğa ile iç içe keyifli bir ortam sunan koy, Burgazada'da sakin ortamı ile sadece kafa dinlemek için tercih edilmektedir. Denize girilebilecek küçük bir plaj alanına da sahiptir.

Süt Koyu'na ulaşım, merkezden sadece 20 ile 25 dakika kadar yürüyerek kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Doğal güzelliği ile Burgazada'da gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmelidir. İstanbul ilinin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin özellikle hafta sonu kaçamağı yaptığı bir diğer nokta olarak kabul edilmektedir.

İstanbul'daki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için İstanbul gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Aya Yorgi Karibi Manastırı

Aya Yorgi Karibi Manastırı Aya Yorgi Karibi Manastırı

Burgazada’nın Gönüllü Caddesi üzerinde bulunan Aya Yorgi Karibi Manastırı, 1728 yılında inşa edilmiştir. Fakat 1741 yılında çıkan bir yangın sonucunda büyük bir zarar görmüş ve 1879 yılında ise restore edilmiştir. 

Asıl mesleği marangozluk olan Burgazadalı Yeorgios Guller, manastır ile ilgilenen kişidir. Manastırın ibadete açılmasında en büyük emeğe sahip kişi sayılmaktadır. Burgazada gezilecek yerler listesinde bulunan Yunan Haç planlı bir başka manastır olan Aya Yorgi Karibi Manastırı, Orta Çağ Bizans mimarisini gözler önüne sermektedir. Ayrıca kilise zeminine açılan ana kapısı bulunmaktadır. Bu kapıdan iki katlı manastır yurduna geçiş yapılmaktadır.

Manastır, pazartesi ve cuma günleri hariç her gün ziyaret edilebilmektedir.

Burgazada'da özellikle mütevazi konaklama talebi olanlar için uygun fiyat seçeneğinde listelenmiş olan Burgazada pansiyon kategorimize göz atabilirsiniz.


Burgazada Günübirlik Gezilecek Yerler

Prens Adaları'na bağlı bir ada olan Burgazada, gezilecek yerler açısından zengin seçenekler ile karşımıza çıkmaktadır. Gezilecek yerler, Burgazada ile sınırlı kalmamaktadır. Hemen yanında yer alan diğer adalar olan Heybeliada ve Kınalıada'da birçok turistik noktayı bünyesinde barındırmaktadır.


Kınalıada

Kınalıada Kınalıada

Kınalıada, Prens Adaları'na bağlı zarar görmemiş doğası ile dikkat çeken bir ada konumundadır. Takım adalar arasında dördüncü en büyük ada olarak kabul edilmektedir. Ada üzerinde hem tarihi yerler hem de doğal güzellikler, bir gün içinde keşfe çıkılabilmektedir. Bu sebepten ötürü günübirlik gezilecek yerler arasında mutlaka tercih edilmelidir.


Heybeliada Sanatoryumu

Heybeliada Sanatoryumu Heybeliada Sanatoryumu

Heybeliada Sanatoryumu, Türkiye sınırlarında kurulmuş olan ilk pandemi hastanesidir. 1924 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği üzerine hizmet vermeye başlamıştır.

Burgazada'da kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Burgazada butik oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Heybeliada Ayios Nikolaos Rum Ortodoks Kilisesi

Heybeliada Ayios Nikolaos Rum Ortodoks Kilisesi Heybeliada Ayios Nikolaos Rum Ortodoks Kilisesi

Heybeliada üzerinde bulunan Heybeliada Ayios Nikolaos Rum Ortodoks Kilisesi'nin ne zaman yapıldığına dair kesin bilgilere ulaşılamamıştır. Tarihi dokusu ile günübirlik gezilecek yerler arasında bulunması gerekmektedir.


Aya Yorgi Uçurum Manastırı

Aya Yorgi Uçurum Manastırı Aya Yorgi Uçurum Manastırı

Asıl ismi Hagios Georgios tou Kremnou olarak bilinen Aya Yorgi Uçurum Manastırı'nda yapılan araştırmalara göre 16. yüzyılda inşa edildiği ortaya çıkarılmıştır. Bir yamaç üzerine kurulu olan manastır, güzel doğasından tarihi atmosferine kadar eşsiz güzellikleri aynı anda sunmaktadır.