Bozcaada'da Gezilecek Yerler

Gün batımı manzarası ile meşhur Bozcaada, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğiyle de konuklarına dolu dolu bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. İlçe aynı zamanda şaraplarıyla da meşhur olup, şarap fabrikaları ve üzüm bağları gezi listelerinin en özel durakları arasında yer almaktadır.

Bozcaada, ülke çapında en büyük üçüncü ada konumundadır. Toplam 17 adacığı vardır. 12 koy ve 12 burnu ile gelen misafirleri ağırlamaktadır. Bozcaada gezilecek yerler açısından da oldukça zengindir. Birbirinden güzel koylara ve tarihi yapılarak sahip olan Bozcaada, Türkiye'nin en kıymetli adaları arasında yerini korumaktadır. Dini açıdan da Meryem Ana Kilisesi'yle birlikte Köprülü Mehmet Paşa Camii ve Bozcaada Alay Bey Camii ibadete açık olan yerlerdir.

Türk ve Rum kültürünü bir arada barındırmakta olan adanın, taş sokakları, bahçeli evleri ve Türk - Yunan mimarisini bir arada barındıran atmosferi ziyaretçilerine görsel şölen sunmaktadır. 

Bozcaada'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Bozcaada otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Bozcaada müdavimleri tarafından yazları en çok tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Bir diğer adı Mermer Burnu’dur. Koya gelmek isteyen ancak özel aracı olmayan misafirler için günde bir kez olmak üzere belirlenen saatte koya minibüs seferleri düzenlenmektedir.

Koyun en çok tercih edildiği dönem poyraz zamanlarıdır. Bölgede bulunan mermerlerin üzerinde uzun yürüyüşler yapıldığı gibi fotoğraf çektirmek isteyenler için uygun manzaralar sunmaktadır. Koyda bu aktivite seçeneklerinin yanı sıra berrak sularda yüzebilir, deniz canlılığına tanıklık edebilirsiniz. Bu denli kıymetli bir koya sahip olan Bozcaada, yine gezilecek yerler düşünüldüğünde de oldukça değerli bir konumdadır.

Bozcaada'da gezilecek yerler arasında özellikle ücretsiz, güzel ve önü açık bir koy istenirse eğer Akvaryum Koyu idealdir. Özel bir işletmeye sahip olunmadığı için şezlong ya da şemsiye kiralama şansınız bulunmuyor. O yüzden bu gibi ekstra şeyleri yanınızda getirmeniz önemli bir detay olarak görülmektedir.

Çanakkale'daki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Çanakkale otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Bozcaada Kalesi

Bozcaada Kalesi Bozcaada Kalesi

Feribotla bölgeye gelenleri görkemli Bozcaada Kalesi karşılamaktadır. Kale, geçmişten günümüze ülke çapında en iyi korunan kaleler arasında yer almaktadır. 

Yapım yılı ve tarihi hakkında net bir bilgiye ulaşılamayan kale, Venedik ile Osmanlı arasında geçen mücadelelerin ardından Osmanlı hakimiyeti altına girmiştir. Osmanlı döneminde kale üzerinde pek çok tadilat yapılmıştır.  Etrafı hendeklerle çevrili kalenin içerisinde pek çok medeniyetten kalan tarihi yapı ve kalıntılar vardır. Özellikle Osmanlı mimarisini yansıtan iki cami oldukça dikkat çekmektedir.  Özellikle tarihi yapılara önem veren turistlerin Bozcaada'da gezilecek yerler listesine muhakkak eklediği bölgelerden biridir.

Tarihi gezilerin yanı sıra festival konserlerine ev sahipliği yapan Bozcaada Kalesi’nin aynı zamanda surlarından eşsiz bir deniz manzarası bulunmaktadır. Kaleye giriş ücretleri 5 TL olarak belirlenmiştir. Sabah 10:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. 


Ayazma Manastırı

Ayazma Manastırı Ayazma Manastırı

Bozcaada’nın Ayazması olarak adlandırılan bu bölge adanın güney kısmında konumlanmıştır. Tarihi ve doğal güzellikler açısından son derece zengin olan bölgede çift oluğu bulunan tarihi bir cami bulunmaktadır. Yıllara meydan okuyan yüzyıllık 8 çınar ağacının yanı sıra eski dönemlerde hizmet vermiş küçük bir manastır yer almaktadır. 

Ayazma'da bulunan manastırın Rum Ortodoks cemaatine ait olduğu bilinmektedir. Zamanında Rum Azize Aya Paraskeci adına yapılmıştır ve buradaki Rum mahallesi için de Ayazma Manastırı oldukça önemli bir yere sahiptir. Her yıl 25 – 26 - 27 Temmuz tarihlerinde Ayazma Panayırı burada düzenlenmektedir. Özellikle Yunanistan’dan yoğun ziyaret almaktadır. Bu dönemlerde ziyaret durumunuz olduğu takdirde Bozcaada gezilecek yerler listenize Ayazma bölgesini ekleyip, tüm bu etkinliklere de şahit olabilirsiniz.

Bozcaada'da tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Bozcaada gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Bozcaada Rüzgar Gülleri

Bozcaada Rüzgar Gülleri Bozcaada Rüzgar Gülleri

Bozcaada konumu itibari ile en güzel gün batımlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yerli ve yabancı misafirleri büyüleyen, fotoğraflara konu olan bölgede rüzgar gülleri de bulunmaktadır. Barı Burnu Bozcaada gezilecek yerler planlamalarında bir klasik haline gelmiştir. 

Yaz dönemi boyunca manzaraya yakından tanık olmak isteyenler için gün batımına yakın belirli saatlerde ilçe merkezinden minibüsler kaldırılmaktadır. Bozcaada Rüzgar Gülleri, özel günlerde, hafta sonları ve bayram tatillerinde ziyaretçi akınına uğramaktadır. 

Çanakkale’ya doğru yola çıkmaya karar verdiyseniz, gezilmesi gereken yerleri öğrenmek için Çanakkale gezi rehberi sayfasını ziyaret edin.


Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi, tarih severlerin ada ziyaretlerinde mutlaka görmesi önerilen gezi noktaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Müze içerisinde, geçmişten günümüze savaşlarda kullanılan ürünler ve kişilere özel eşyalar sergilenmektedir. Bozcaada Müzesi’nin koleksiyonu her geçen gün yeni eserlerin eklenmesi ile birlikte genişlemeye devam etmektedir. 

Adanın tüm geçmişine müze ziyareti sırasında ulaşmak mümkündür. Müze raflarında kitaplar, dergiler, antik döneme ait efsaneler de yer almaktadır. Hatıra satışları ise ziyaretçilerin kendileri ve sevdikleri için orijinal ürünler satın almalarına olanak sunmaktadır. Özellikle tarihi yapılara merakı olan ziyaretçilerin Bozcaada'da gezilecek yerler listesine eklemesi gereken müzelerden biri olduğu ifade edilmektedir.

Müzeye giriş ücretli olup, 10 TL’dir. 

Bozcaada'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini Bozcaada havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Şarap Fabrikaları

Bozcaada Şarap Fabrikaları Bozcaada Şarap Fabrikaları


Bozcaada üzüm bağları ile ünlü olduğu için bölgede şarap üretimi aktif olarak yapılmaktadır. Ada merkezinde pek çok şarap ofisi bulunmaktadır. Bu ofislere giderek şarap mahzenlerini gezmek istediğini söyleyebilirsiniz. 

Şarap mahzenlerini ziyaret etmek isteyenler için özel turlar da düzenlenmektedir. Dünyaca ünlü pek çok şarabın üretimi Bozcaada’da gerçekleştirilmektedir. Tadım yapmak isteyenler için şarap barları da bulunmaktadır. Şarap turları yaz ayları boyunca aktif olarak hizmet vermektedir. Özellikle şarap severler için muhteşem bir yer olmasıyla birlikte tatiliniz sürecinde bir gün de olsa buraya ayırıp yüzmek dışında yapılacak farklı aktiviteler listesi oluşturarak bu şarap fabrikalarını kesinlikle görüp gezmeniz gerekmektedir.

Bozcaada'da gezilecek yerler arasında farklı bir anlamı olan ve oldukça güzel bir gün geçirmenizi de sağlayacak olan bu fabrikalara özellikle Eylül ayında gelerek bambaşka tatlarla da tadımlar yapabilirsiniz. 


Göztepe

Göztepe Göztepe Gün Batımı

Adanın ölçülen en yüksek noktası Göztepe’dir. Adaya yaklaşırken yaklaşık 192 metrelik yüksekliğe sahip olduğu belirtilmektedir. Tüm ada manzarasını ve uçsuz bucaksız denizi kucaklayan bu tepe adanın en seyir terası konumundadır. Özellikle gün batımında yoğun ziyaret almaktadır. 

Göztepe’ye özel aracınız ile yolculuk yapma olanağının haricinde, bölge ilçe merkezinden 35 - 40 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bu tarz doğa güzelliğine sahip olan yerler Bozcaada üzerinde çokça bulunmaktadır.

Bozcaada'da hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için Bozcaada balayı otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Bozcaada Günübirlik Gezilecek Yerler

Çanakkale’nin en gözde turizm merkezleri arasında Bozcaada yer almaktadır. Bozcaada doğası, denizi ve eşsiz konumu ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil olanağı sunarken, ilçenin çevresinde günübirlik gezilecek pek çok nokta yer almaktadır.


Assos

Assos Limanı Assos Limanı

Ayvacık'ta yer alan Assos, doğası, denizi, gezilecek yerleri ve balık restoranları ile Çanakkale’nin en popüler noktalarından biridir. Assos Antik Kent ve Kadırga Koyu Assos günübirlik gezisinde mutlaka görülmesi tavsiye edilen noktalardır. Assos, Bozcaada arası mesafe yaklaşık olarak 65 km’dir.


Truva Atı

Truva Atı Truva Atı

Çanakkale’nin adeta simgesi olan Truva Atı, şehir merkezinde yer alıp, Bozcaada ilçe merkezine yaklaşık olarak 62 km mesafede yer almaktadır. Bu at, antik kentte yer alan orijinal Truva atı değildir. Kordon merkezde yer alan Brad Pitt’in başrolünde oynadığı Troy filminde kullanılan attır.


Zeus Altarı

Zeus Altarı Zeus Altarı

Bozcaada ilçe merkezi ile Zeus Altarı arasındaki mesafe yaklaşık olarak 75 km’dir. Kaz Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan Ayvacık ilçesinde yer alan Zeus Altarı, hem tarihi bir gezi olanağı sunmaktadır hem de doğa ile iç içe eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir.


Çan İlçesi

Çan İlçesi Çan İlçesi

Çanakkale’nin denize kıyısı olmayan ilçesi Çan seramik fabrikası ile gelişim sağlamış ve sağlık turizminde öne çıkan ilçe özellikleri ile dikkat çekmektedir. İlçe sınırları içerisinde Çan Kaplıcası ve Tepeköy Kaplıcası olmak üzere iki adet kaplıca yer almaktadır. Çan ile Bozcaada arası mesafe yaklaşık olarak 108 km’dir.


Kazdağları Milli Parkı

Kazdağları Milli Parkı Kazdağları Milli Parkı

Eşsiz doğası ile ziyaretçilerini büyüleyen Kazdağları, dünyanın Alp Dağları’ndan sonra ikinci oksijen deposu olma özelliğini taşımaktadır. Bu oksijeni üreten bilindiği gibi orman değil, denizdeki yosunlardır. Kazdağları Milli Parkı, Bozcaada arası mesafe yaklaşık olarak 117 km’dir. 

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için Bozcaada'da gezilecek yerler arasında kesinlikle ilk sıralarda yer almaktadır. Çanakkale üzerinden gelmek isteyenler için yaklaşık 130 km'lik bir mesafe söz konusudur.


Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi Meryem Ana Kilisesi

Hangi yıllar arasında inşa edildiğine dair net bir bilgi olmayan kilisenin, Venedikliler dönemine kadar uzandığı düşünülmektedir. Giriş kapısında bulunan 1869 tarihi ise konu hakkında tarihçileri biraz olsun yönlendirmektedir.

Meryem Ana Kilisesi, bu bölgedeki Rum Ortodoks cemaatine ait olup ibadete açılan tek kilisedir. 1980'li yıllarda ilk restore çalışmaları yapılmış, bu süreç daha sonraki yıllarda da devam etmiştir. Özellikle 2006 ve 2007 yıllarındaki restorasyon çalışmaları sonrası kilise ibadete tam anlamıyla açılmıştır. Bozcaada da gidilecek yerler arasında özellikle bu tarihi kilise, geçmişten günümüze gelen süreci ve son haliyle oldukça değerli bir dini yapıdır.

Meryem Ana Kilisesi, haftanın 7 günü aktif değildir. Yalnızca pazar sabahları sabah 08:00'de yapılan ayinlerde kapılarını ziyaretçilerine açılmaktadır. Meryem Ana Kilisesi sadece 1 gün ibadete açık haldedir. 


Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri

Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri

1861 yılında inşası tamamlanan Polente Feneri, Bozcaada'da bulunan 17 adet rüzgar gülünün sonunda bulunmaktadır. Polente Feneri, ışıklarını yaklaşık 30 km uzağa kadar gönderebilmektedir.

Türkiye'deki enerji ihtiyacının belli bir kısmının da sağlandığı bu bölgede, rüzgar gülleri sayesinde elde edilen enerji sadece Bozcaada'yı değil aynı zamanda Türkiye'deki birçok ili de elektriğe kavuşturmaktadır. Yalnızca Bozcaada'da tüketilen elektriğin yaklaşık 30-40 katını elde eden bu rüzgar gülleri, ihtiyaç fazlası bu elektriği deniz altından Türkiye'nin farklı farklı illerine göndermektedir.

Polente Feneri aynı zamanda gün batımının da izlenebileceği en güzel yerlerden biridir. Bu muhteşem doğa güzelliğini yaz aylarında Bozcaada rehberi eşliğinde de keyifle tatma imkanına sahipsiniz. 


Ayazma Plajı ve Habbele Plajı (Koyu)

Ayazma Plajı ve Habbele Koyu Ayazma Plajı ve Habbele Koyu

Ayazma Plajı, özellikle günübirlik tesislerin toplandığı bir bölgedir. Altın sarısı kumu ve son derece berrak olan suyuyla Bozcaada gezilecek yerler düşünüldüğünde Habbele Plajı ile birlikte mutlaka görülmesi gereken plajlardan biri olarak yer alıyor. Bu bölgede beach olarak hizmetlerini sunan 3 farklı tesis bulunmaktadır.

Bunlar sırasıyla Habbele ve Tuzburnu taraflarında yer almaktadır. Yine aynı şekilde Ayazma sahili boyunca da birbirinden güzel restoranlar bulmanız mümkündür. Özellikle yaz mevsimine geçiş aylarında, yani Mayıs gibi bu bölgeye tatile gelirseniz ya da günübirlik kaçamak yapmak isterseniz normal sezonki kalabalığa rastlamanız pek mümkün değildir. Bununla birlikte normal sezonda dahi bölgenin epey kalabalık olmasına karşın, mutlaka belli başlı koylarda sessiz sakin bir tatil keyfi yapabilirsiniz. 

Ayazma Plajı için giriş ücreti 20 TL'dir. Habbele Beach için ise giriş ücreti 40 TL'dir.