Boyabat'ta Gezilecek Yerler

Sinop’a bağlı olan Boyabat hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle dikkat çeken noktalardan birisidir. İlçeye gittiğiniz zaman gezebileceğiniz birçok nokta bulunmaktadır. Gezinize kültürel bir değer katmak istiyorsanız bu noktalar hakkında önceden bilgi edinerek, listenize dahil etmeniz önerilmektedir.  

Gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Boyabat otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Boyabat Kalesi

Boyabat Kalesi Boyabat Kalesi

Boyabat Kalesi hem Boyabat’ın hem de Sinop’un en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Yüzlerce basamak çıkılarak kaleye ulaşılmaktadır. İnşası, kurulmuş olduğu kayaların doğal yapısına uygun bir şekilde yapılmıştır. 

Bugünkü hali ile her ne kadar bir Osmanlı Kalesi izlenimi bırakıyor olsa da yapılan incelemelerde Geç Roma ve Erken Bizans dönemlerinin de izlerine rastlanılmıştır. Yapı, eski ve yeni kale olarak iki farklı kaleden meydana gelmektedir. 

Eski kale incelendiği zaman kalenin temellerinin ilk olarak MÖ 6. yüzyılın başlarında atıldığı görülmektedir. Paflagonyalılar tarafından yapılmıştır. 


Boyabat Evleri

Boyabat Evleri Boyabat Evleri

Boyabat çok uzun bir tarihe sahip olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma tarihi evleriyle de dikkat çekmektedir. Ağırlıklı olarak ahşap kullanılarak inşa edilen bu evler Osmanlı sivil mimarisini en iyi şekilde yansıtmaktadır.

Boyabat’a tarihi bir hava katan bu evlerin olduğu sokaklarda Osmanlı mimarisini de yakından tanıyabilirsiniz. 


Boyabat Yeraltı Şehri

Boyabat Yeraltı Şehri Boyabat Yeraltı Şehri

Boyabat Kalesi bulunduğu tepeye kurulmuş olan yeraltı şehrinin dış çeperi konumundadır. Boyabat Kalesi’nin altında ziyaretçileri bambaşka bir yaşam alanı beklemektedir.

Yeraltı şehri belediye tarafından temizlendikten sonra ışıklandırılarak turistlerin ziyaretine açılmıştır. Kaleye ve şehre giriş ücretsizdir.  

Deniz kenarına yakın ve muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabileceğiniz Sinop otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Bazalt Vadisi

Bazalt Vadisi Bazalt Vadisi

Bazalt Vadisi adeta bir yeryüzü cenneti konumundadır. Bazalt, Boyabat’a 15 km uzaklıkta yer alan Kurusaray Köyü’nün Fındıklık Mevkii’nde yer almaktadır. Kayalıklar birbirine yakın olan üç tane vadiden meydana gelirken 30 – 40 metre yüksekliğe sahiptir.

Havadan bakıldığı zaman çokgen şekli bulunmakta ve arı peteği gibi bir görünümdedir. Yapılan incelemelerle beraber yapıların 3 – 5 milyon öncesine dayandığı anlaşılmıştır.  


Salar Kaya Mezarı

Salar Kaya Mezarı Salar Kaya Mezarı

Kaya mezarı, Salar Köyü’nün güneydoğu bölümünde yer almaktadır. Köyün Boyabat merkeze olan uzaklığı 15 km’dir. Burada yer alan tarlalar içinden geçilerek mezar alanına ulaşılmaktadır.  Salar Kaya Mezarı, Gökırmak Ovası’na hakim olan bir tepenin üzerinde kurulmuştur. 

200 metre yüksekliğinde kalker kayaların oyulmasıyla inşa edilmiş olan kaya mezarının toplamda üç sütundan oluştuğu görülmektedir. Günümüze kadar sağlam ve iyi bir şekilde gelen Salar Kaya Mezarı, MÖ 7. yüzyılda Paflagonyalılar tarafından yapılmıştır. 

Boyabat'ta doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Boyabat gezi rehberi sayfasında listeledi.


Beyazıt Camii

Beyazıt Camii Beyazıt Camii

Boyabat’ta yer alan Beyazıt Camii, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde 1856 yılında inşa edilmiştir. Duvarları moloz taş kullanılarak yapılan camii, dikdörtgen planlıdır.

Tek minaresi bulunan camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ikinci dereceden koruma altına alınmıştır. 


Boyabat Günübirlik Gezilecek Yerler

Boyabat, Sinop’un gözde ilçelerinden biridir. Çevresinde bulunan doğal ve tarihi güzelliklerle beraber gezilip görülmesi gerekir.


Erfelek Şelalesi

Erfelek Şelalesi Erfelek Şelalesi

Erfelek Şelalesi Boyabat’a yaklaşık 95 km uzaklıktadır. 2 km uzunluğundaki vadide küçüklü büyüklü birçok şelale bulunmaktadır. Yemyeşil ağaçların arasında eşsiz bir manzara sunmaktadır.

Sinop'a doğru yola çıkmaya karar verdiyseniz, gezilmesi gereken yerleri öğrenmek için Sinop gezi rehberi sayfasını ziyaret edin.


Sinop Kalesi

Sinop Kalesi Sinop Kalesi

Sinop Kalesi Boyabat’a yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Tarihi oldukça eski olan tarihi kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinememektedir. Sahile yakın konumda bulunduğundan görülmeye değer bir yapıdır.

Boyabat'ta iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Boyabat toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.


Tarihi Sinop Cezaevi

Tarihi Sinop Cezaevi Tarihi Sinop Cezaevi

Tarihi Sinop Cezaevi Boyabat’a yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Günümüzde müze olarak kullanılan yapı geçmişinde tarihin bilinen isimlerine de mesken olmuştu. Ünlü dizinin de çekilmiş olduğu Tarihi Cezaevi oldukça farklı hisleri yaşatmaktadır.


İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası Boyabat’a yaklaşık 55 km uzaklıktadır. Toplamda 700 metre uzunluğunda travertenlerle kaplı olan mağaranın yapılan çalışmalar neticesinde 350 metrelik kısmı gezilebilmektedir.

Boyabat'ta kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Boyabat 3 yıldızlı aile otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Diyojen Anıtı

Diyojen Anıtı Diyojen Anıtı

Diyojen Anıtı Boyabat’a yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Ünlü filozof Diyojen’in Sinoplu olduğu bilinmektedir. Sinop’un girişinde adına bir anıt heykel yaptırılmıştır.