Boyabat'ın Meşhur Yemekleri

Boyabat’ın kendine özgü olan birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. İlçeye gittiğiniz zaman mutlaka bu yöresel tatları denemeniz önerilmektedir. İlçenin içerisinde hizmet veren restoranların büyük bir bölümü menülerinde yöresel yemeklere yer vermektedir.

Boyabat'ta tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Boyabat otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Sırık Kebabı

Sırık Kebabı Sırık Kebabı

Kuzu etinden yapılan Sırık Kebabı, kuzunun uzunca bir sırığa geçirilerek 5 – 6 saat pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. Kuzu pişerken akan yağ bir kapta toplanmakta ve bu yağa serit adı verilmektedir. Serit ise ekmek bandırılarak yenilmektedir. Önceden Sırık Kebabı ağırlıklı olarak kurban bayramında tüketilmiştir. Günümüzde ise bayram haricinde de restoranlarda sunulmaktadır. Bu kebap, sadece Boyabat yöresine özgü olarak soğuk şekilde yenmektedir.

Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Sinop otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


İncir Uyuşturması

İncir Uyuşturması İncir Uyuşturması

Yoğurt mayalar gibi yapılan incir uyuşturması kuru incir ile hazırlanmaktadır. Farklı bir tada sahip olan incir uyuşturması değişik şekillerde servis edilebilmektedir. Boyabatlılar tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Boyabat'ta doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Boyabat'ta gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.


Çiğdemli Pilav

Çiğdemli Pilav Çiğdemli Pilav

Boyabat’ta şubat ayında kırlarda Sarı Çiğdem yetişmektedir. İlkbaharın müjdecisi olan bu çiçeğin pilavı yapılmaktadır. Çiğdemli pilav genellikle Boyabat’ta ten rengi solgun olan çocukların renklerinin yerine gelmesi için yedirilmektedir.  

Boyabat'ta manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Boyabat gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Boyabat Pidesi

Boyabat Pidesi Boyabat Pidesi

Boyabat seyahatiniz eğer Pazar gününe denk geldiyse çok şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Çünkü Pazar günleri Boyabat’ta pide günü olarak geçmektedir.

Bu lezzeti tadacağınız zaman Boyabat’ın Gökdere Mahallesi’nde yer alan Aktaş Pide Lahmacun ve Kabap adlı mekanı tercih edebilirsiniz.

Sinop'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Sinop gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Sallım Çorba

Sallım Çorbası Sallım Çorbası

Farklı yörelerde de karşımıza çıkan Sallım Çorba hamur ve yeşil mercimek kullanılarak hazırlanmaktadır. Halk arasında bu çorbanın farklı bir anlamı da bulunmaktadır. Sallım Çorba Ramazan’a girildiği zaman, birinci gece sallanarak ayın daha uzun sürmesi için yapılmaktadır.

Tatilinizde ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Boyabat 3 yıldızlı aile otelleri sayfasında listeledi.


Ispanaklı Mıhlama

Ispanaklı Mıhlama Ispanaklı Mıhlama 

Ispanağın farklı sunumlarından birisi olan mıhlama tereyağı, soğan, kıyma ve yumurta kullanılarak hazırlanmaktadır. Ispanaklı mıhlamada özellikle yemeğin yumurtasının akının tam olarak pişmesi sarısının ise katılaşmaması önemlidir.

Boyabat'ta lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan kapalı havuzlu otellerin listesini Boyabat kapalı havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Boyabat Usulü Tarhana Çorbası

Boyabat Usülü Tarhana Çorbası Boyabat Usülü Tarhana Çorbası

Ülkemizde genelinde en sevilen yöresel ürünlerin arasında tarhana yer almaktadır. Neredeyse her yöreye özgü tarhana çeşitleri bulunmaktadır.

Boyabat usulü tarhana çorbası ise içerisindeki malzemeler ile adeta şifa kaynağıdır. Tarhana çorbası ilçede kızarmış ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri kullanılarak servis edilmektedir.