Alaşehir'in Meşhur Yemekleri

Alaşehir’in eski bir tarihi olması sebebiyle geçmişten günümüze kendine has özellikleriyle birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Çorbalar, hamur işleri, ana yemek çeşitleri ile şehir özel lezzetleri ile farklı damak zevklerine hitap edebilmektedir.

Alaşehir'de uygun fiyatları ile günübirlik kalabileceğiniz hoteller için Alaşehir hotel sayfamıza göz atabilirsiniz.


Fava

Fava Fava

Kuru bakla kullanılarak yapılan bir yemektir. Baklaların eritilmesi ile elde edilen yemek görüntü olarak püreye benzemektedir. Eritildikten sonra çatal veya kap ile şekil verilmekte ve yeşillik ile süslenmektedir. 

Alaşehir'in birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için Alaşehir'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Sura

Sura Yemeği Sura Yemeği

Genellikle kurban bayramlarında yapılan bir lezzet olan Sura, koyun kaburgasının içerisinin doldurulmasıyla hazırlanmaktadır.

Mükemmel bir et lezzeti olan bu yemekte kaburganın içerisine soğan, karabiber, pirinç, maydanoz gibi malzemeler eklenmekte ve pembeleşinceye kadar kızartıldıktan sonra servise hazır hale getirilmektedir. 

Alaşehir'de muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için Alaşehir gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Kapama

Kapama Kapama

Türkiye’de sadece Alaşehir’de yapılan bir yemek olan kapama hamur işidir. İçerisinde kıyma, soğan, maydanoz, kimyon bulunmaktadır. Hamur hazırlandıktan sonra zeytinyağına atılarak bekletilmekte ve diğer malzemeler içerisine yerleştirildikten sonra hamur kapatılmaktadır. Kapama ismi de buradan gelmektedir. 

Pişirildikten sonra et suyu dökülerek daha da lezzetli hale getirilmekte, soslar isteğe göre eklenmektedir.

Alaşehir’de kapama için en çok tercih edilen restoranlardan biri “Kapamacı Ethem Usta” olup ilçe merkezinde Soğuksu Mahallesi Murat Tosun Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Mekan küçük ama kaplamaları bir o kadar lezzetlidir.

Bir diğer kapama yiyebileceğiniz yer de Fevzi Paşa Caddesi üzerinde bulunan “Kapamacı Şaban”dır. Mükemmel kapamaların yapıldığı bu restoranda fiyat aralığı da 25 – 50 TL arasındadır.


Ekmek Dolması

Ekmek Dolması Ekmek Dolması

Alaşehir’de genellikle Ramazan aylarında yapılmaktadır. Dolmanın ekmek ile yapılmış şeklidir. Ekmeğin üst kısmı oyulmakta ve içerisine kıyma eklenmektedir. Pişirildikten sonra mükemmel bir görünüme sahip olan ekmek dolması çok doyurucu olması sebebiyle Ramazan ayında tercih edilmektedir. Bir öğün yenildiği zaman uzun bir süre insanı tok tutmaktadır.

Kıymanın yanına isteğe göre farklı malzemeler de eklenmektedir. 

Tatilinizde ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Alaşehir aile otelleri sayfasında listeledi.


Oğmaç Çorbası

Oğmaç Çorbası Oğmaç Çorbası

Farklı bölgelerde Ovmaç Çorbası olarak da geçen bu lezzet yazları insanı serinleten kışları ise içimizi ısıtan özellikleri ile beğeni kazanmaktadır. Yazın soğuk olarak; kışın ise sıcak olarak tüketilmektedir. Hamur işi olarak dikkat çeken çorba oldukça doyurucudur. Hazırlandıktan sonra yeşillikle süslenmektedir.


Saraylı Tatlısı

Saraylı Tatlısı Saraylı Tatlısı

Hamur işinden yapılan tatlı içerisine ceviz veya fıstık şeklinde kıvrım olacak şekilde dizilerek yapılmaktadır. En son üzerine şerbet de ilave edilen tatlı çeşitli yörelerde Bükme Tatlısı veya Kıvrım Tatlısı olarak da bilinmektedir.


Alaşehir Ekmeği

Alaşehir Ekmeği Alaşehir Ekmeği

Meşe odunuyla pişirilen bu ekmek içerisine çeşitli vitaminler de eklenmesiyle çok yararlı bir hale getirilmektedir. Osmanlı Dönemi’nden kalma bir kültür olan tepsi ekmeğinin devamı niteliği taşımaktadır.

Soya fasulyesinin faydalarının anlaşılması üzerine ekmeğin içerisine soya fasulyesi unu da eklenmeye başlamıştır. Gurbetçilerin ekmeği Avrupa’ya götürmesi üzerine tanınır hale gelmeye başlayan ekmek için patent çalışmaları yapılmaktadır.

Alaşehir'de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Alaşehir 3 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.


Kabak Aşı, Düğün Yemeği

Kabak Aşı Kabak Aşı

Bölgede düğün yemeği olarak da bilinmektedir. Kabakların ince olarak doğranmasıyla elde edilen ve içerisinde bol miktarda sebze olan bir yemektir.


Isırgan Otlu Pide

Isırgan Otlu Pide Isırgan Otlu Pide

Isırgan otunun kıyılarak pidenin içine eklenmesiyle yapılmaktadır. Genellikle kahvaltılarda tüketilmekte olan pide, pişirildikten sonra üzerine limon veya tereyağı ilave edilerek lezzetine lezzet katmaktadır.


Pişirge

Pişirge Pişirge

Dorak aşı da denilmekte olan yemek içerisinde nane, soğan, kırmızıbiber, karabiber ve domates bulunmaktadır. İçerisine bütün olarak biber ve et parçaları eklenmesiyle muhteşem bir görünüme sahip olmaktadır. Diğer yörelerde “Güveç” de denilmektedir.