Alaşehir'de Gezilecek Yerler

Alaşehir Ege Bölgesi’nde Manisa’nın bir ilçesidir. Yerleşimin çok eski olması sebebiyle birçok medeniyetin izlerini taşıyan tarihi yapılar bulunmaktadır. Bu tarihi yapılar arasında şehir surları, kiliseler, camiler ve türbeler yer almaktadır.

Tarihi yapıların yanı sıra doğasıyla da önemli bir konumdadır. Doğal güzellikleri arasında ılıcalar ve mesire alanları bulunmaktadır.

Alaşehir'de tarihi mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Alaşehir otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Filadelfiya Kilisesi

Filadelfiya Kilisesi Filadelfiya Kilisesi

İncil’de ismi geçen bir kilise olması sebebiyle Hristiyanlığın önemli eserleri arasında kabul edilen Filadelfiya Kilisesi, Roma Dönemi’nden kalma bir eserdir. Yaşı 1979 olup Alaşehir’in eski ismi kiliseye verilmiştir.

Alaşehir ilçe merkezinde bulunan Toptepe’deki kazılarda Roma Dönemi’ne ait araştırmalar da devam etmektedir. Bu alanda kiliselerin dışında tapınaklar da bulunmaktadır.

Manisa'da gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Manisa otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Şeyh Sinan Türbesi

Şeyh Sinan Türbesi Şeyh Sinan Türbesi

Bölgede Osmanlı Dönemi’nden kalma türbeler bulunmaktadır. Bu türbelerden en önemlileri Şeyh Sinan ve Kadı Şeyh türbeleridir.

İlçe merkezinde Şeyh Sinan Camisi’nin içerisinde bulunan Şeyh Sinan Türbesi, Şeyh Sinan ve ailesine aittir. Türbelerde Osmanlı mimarisi hakim olup, yıl içerisinde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret 

edilmektedir.

Alaşehir'de muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Alaşehir gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Alaşehir Surları

Alaşehir Surları Alaşehir Surları

Roma Dönemi’nden kalma bu surlar şehri çevrelemektedir. Şehri gezerken hemen her yerde görebileceğiniz bu yapıların yüksekliği 8 metre ve uzunluğu ise 8 km civarındadır.

Surların bazı kısımları yılların yıkıcı etkisiyle birlikte tahrip olmuştur. 4 adet kapısı bulunmaktadır.

Manisa'daki birbirinden farklı büyüleyici mekanlarda tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için Manisa gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Alaşehir Camileri

Yıldırım Beyazıt Camii Yıldırım Beyazıt Camii

Camilerin birçoğu Osmanlı Dönemi’nden günümüze mirastır. Alaşehir Yıldırım Beyazıt Dönemi’nde Osmanlı Devleti’ne katılmıştır.

Alaşehir ilçe merkezinde bulunan camilere ulaşım şehir içi imkanlarla kolaylıkla yapılmaktadır. Şeyh Sinan Camii, Yıldırım Beyazıt Camii, Güdük Minare Camii ve Yağhane Camii popüler gezi noktaları arasında yer almaktadır.

Bu camilerin 3 tanesi merkez Soğuksu Mahallesi’nde konumlanmaktadır. Şeyh Sinan Camii ise Şeyh Sinan Mahallesi’ndedir.

Tamamı günümüzde ibadete ve ziyarete açık durumdadır.


Sarıkız Kaplıcası

Sarıkız Kaplıcası Sarıkız Kaplıcası

Alaşehir şifa turizmi açısından da yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turisti kendine çekmektedir. Birçok sağlık problemi yaşayan insanların yoğun olarak tercih ettiği bir yer olan Sarıkız Kaplıcası’nın su sıcaklığı yaklaşık olarak 30 derecedir. 

Bölgede konaklama tesisi bulunmadığı için günübirlik gidiş için uygun olan kaplıcanın şifalı suyu; kadın hastalıkları, deri hastalıkları, romatizma, bel fıtığı ağrıları gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir.


Alaşehir Günübirlik Gezilecek Yerler

İlk yerleşimin uzun yıllar öncesine dayandığı Alaşehir, zengin tarihinin yanı sıra huzur dolu bir atmosfer sunan doğasıyla da dikkat çekmektedir. Alaşehir sınırları içerisinde yer alan gezi duraklarını keşfettikten sonra, çevredeki özel yerleri de listenize eklemeniz önerilmektedir. 

Alaşehir'de iş toplantılarını yaparken aynı zamanda hayalinizdeki tatili doyasıya yaşamak için Alaşehir toplantı otelleri sayfasını ekibimiz sizin için hazırladı.


Sardes Antik Kenti

Sardes Antik Kenti Sardes Antik Kenti

Tarihte paranın basıldığı ilk yer olduğu için büyük bir öneme sahiptir. Lidya’nın başkentidir. Şehir planlaması yönünden değerlendirildiğinde dünyada tektir. Alaşehir – Sardes Antik Kenti arası mesafe ortalama 49 km’dir. 


Spil Dağı Milli Parkı

Spil Dağı Milli Parkı Spil Dağı Milli Parkı

Jeolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklere sahip bir gezi noktasıdır. 1969 yılında milli park ilan edilmiştir. Oldukça zengin bir floraya sahip olmakla birlikte Manisa Lalesi ile öne çıkmaktadır. Dağcılık için son derece elverişli olan Spil Dağı Milli Parkı’nın Alaşehir’e uzaklığı ortalama 120 km’dir. 


Urganlı Kaplıcaları

Urganlı Kaplıcaları Urganlı Kaplıcaları

Termal turizm açısından önde gelen şehirlerimizden biri olan Manisa’nın en çok tercih edilen şifa noktalarından biridir. Bikarbonatlı, sodyumlu ve karbondioksitli suya sahiptir. Egzamadan bağırsak hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığın tedavisinde tercih edilmektedir. Alaşehir ilçe merkezine uzaklığı ortalama 59 km’dir. 


Kula Volkanik Jeoparkı

Kula Volkanik Jeoparkı Kula Volkanik Jeoparkı

Prehistorik fosil insan ayak izleri, lav akıntıları, leçeler, volkanik mağara ve tünelleri ile Manisa’nın en dikkat çeken gezi noktalarından biridir. UNESCO Jeoparklar Ağı üyesi ilan edilmiş olup bu özelliği ile Türkiye’de tektir. Alaşehir’e uzaklığı ortalama 40 km’dir. 

Alaşehir'de lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Alaşehir 3 yıldızlı aile otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Kuladokya Kula Peribacaları

Kuladokya Kula Peribacaları Kuladokya Kula Peribacaları

Şiddetli yağmur ve rüzgarlar ile oluşan Kula Peri Bacaları, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat alanı ilan edilmiştir. Kapadokya’nın meşhur peribacalarını andıran görünümü ile dikkat çeken bölge Alaşehir’e 49 km mesafede yer almaktadır.