Alaşehir Tarihi Yerleri

Alaşehir Manisa’nın bir ilçesidir. II. Attalos tarafından M.Ö. 159 yılında kurulmuştur. Attalos’un kardeşini çok sevmesi sebebiyle kardeş sevgisi anlamına gelen “Philadelphia” kelimesiyle anılmıştır. Şehirde bulunan eski madeni paralarda da bu kardeşlerin resimleri bulunmaktadır.

Zaman içerisinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Alaşehir haklı uzun bir süre Hristiyanlık inancı taşımış ve İncil’de de ismi geçen Philadelphia Kilisesi burada inşa edilmiştir. 

Bizans ile Osmanlı arasında sürekli el değiştirmiştir. 1389 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından alınmış ve “Alaşehir” ismi verilmiştir. Bölgede bulunan tarihi eserler genellikle Roma ve Osmanlı imparatorlukları dönemlerine aittir.

Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Alaşehir otelleri fiyat adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Kurşunlu Han

Kurşunlu Han Kurşunlu Han

İlk olarak kervansaray olarak yaptırılmıştır. Yapım yılının 1548 olduğu tahmin edilmekte olan Kurşunlu Han’ın inşasını Semiz Ali Paşa ve Gedik Ali Paşa üstlenmiştir. Orijinal hali 3 katlıdır. Ancak zamanın yıkıcı etkisine dayanamayarak üst katları yıkılmıştır.

Günümüzde işyeri olarak kullanılmakta olan yapının sadece zemin kattaki dehlizleri kalmıştır.

Şehrin tam göbeğinde Filedelfia Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Manisa bölgesi otelleri sayfasında listeledi.


Toptepe

Toptepe Toptepe

Alaşehir’in eski yerleşim yeridir. Burada tapınak kalıntıları, kiliseler, surlar ve antik tiyatro bulunmaktadır. Araştırmaların halen devam ettiği bu bölgedeki tiyatronun sahnesi tamamen, oturma sıralarının az bir kısmı gün yüzüne çıkarılmıştır. Kazılarda ortaya çıkan Bizans surları da henüz inceleme aşamasındadır.

Alaşehir'de doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Alaşehir'de gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.


Filadelfiya Kilisesi

Filadelfiya Kilisesi Filadelfiya Kilisesi

İncil’de de adı geçen 7 kiliseden biridir. Kilise ilçe merkezinde Soğuksu Mahallesi’nde bulunmaktadır. Yapım yılı M.S. 40 olarak tahmin edilmektedir.

Roma Dönemi’ne ait olan bu tarihi eserin ismi “kardeş sevgisi” anlamına gelmektedir. Bu kardeşler II. Attalos ve Eumenes’tir. Toptepe’de yapılan kazılarda elde edilen madeni paralarda bu kardeşlerin resimleri bulunmuştur.

Kilise Hristiyanlığın yaygınlaşmasından sonra Pavlus müritlerinin üssü durumuna gelmiştir.


Halk Kütüphanesi

Halk Kütüphanesi Halk Kütüphanesi

Kütüphane 1500’lü yıllarda yapılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlılar tarafından tamamen yıkılmış ve daha sonra orijinal hali dikkate alınarak tekrar inşa edilmiştir. Şehir merkezinde Sakarya Mahallesi’nde bulunmaktadır. Günümüzde içerisinde yaklaşık 4500 kitap bulunmakta olup 7000’e yakın üyesi vardır.

Şehir içi ulaşım seçeneklerini kullanmanız mümkündür. 

Alaşehir'de binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Alaşehir gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Alaşehir Surları

Alaşehir Surları Alaşehir Surları

Alaşehir’in korumasını sağlayan bu surlar Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilmiştir. Günümüzde yılların yıpratıcı etkisine dayanamayarak özelliğini kaybetmiş durumdadır. 

Yapımında Horasan harcı kullanılmıştır. Şehrin dört bir yanını sarmış olan bu surlara şehri gezerken rastlamanız muhtemeldir. 8 km uzunluğunda ve 8 metre yüksekliğinde bulunan surların 4 adet kapısı bulunmaktadır.


Şeyh Sinan Camii

Şeyh Sinan Camii Şeyh Sinan Camii

Tamamen Osmanlı mimarisine sahip olan cami, Şeyh Sinan tarafından yaptırılmıştır. Alaşehir ilçe merkezinde Şeyh Sinan Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Caminin içerisinde bir de türbe vardır. Bazı bölümleri yangında tahrip olmuştur. Caminin toplam 9 kubbesi bulunmakta ve bu kubbeler kurşun kaplama olarak yapılmıştır.

Sarısu Caddesi güzergahına giden şehir içi ulaşım vasıtaları ile kolaylıkla ulaşılmaktadır.

Manisa'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Manisa gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Antik Tiyatro

Alaşehir Antik Tiyatro Alaşehir Antik Tiyatro

M.Ö. 1. yüzyılda Roma Dönemi’nde yapılmış olan antik tiyatro kazılar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Yapılan başarılı kazılar 1983 yılına aittir. Alanda kazılar halen devam etmekte ve çıkarılan tarihi eserler genellikle M.Ö 1. yüzyıl ve M.S. 3. yüzyıl arasına aittir.

Alaşehir'de lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini Alaşehir havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Kadı Şeyh Türbesi

Kadı Şeyh Türbesi Kadı Şeyh Türbesi

Alaşehir ilçe merkezinde Sarısu Mahallesi’nde bulunmaktadır. Türbe Kadı Şeyh Camisi’nin içerisinde yer almaktadır. Alaşehir’in kadılarından olan Kadı Şeyh tarafından inşa ettirilmiş olan bir türbedir.


Yıldırım Beyazıt Camii

Yıldırım Beyazıt Camii Yıldırım Beyazıt Camii

Yıldırım Beyazıt’ın Alaşehir’i almasıyla Osmanlı hakimiyetine giren Alaşehir’de Osmanlı Dönemi’nden kalma bir tarihi eser olan cami Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Cami şehir merkezinde Soğuksu Mahallesi’nde yer almaktadır.  

Yapım yılı tam olarak bilinmemesine rağmen 1400’lü yıllar olduğu tahmin edilmektedir. Yunan işgali sırasında yakılmış olan cami daha sonra orijinal haline göre restore edilmiştir.


Güdük Minare Camii

Güdük Minare Camii Güdük Minare Camii

Caminin yapım yılı ve kim tarafından yaptırıldığı net olarak bilinmemektedir. Mimarisinin Osmanlı klasik döneme ait olması sebebiyle Yıldırım Beyazıt zamanında yaptırıldığı tahmin edilmektedir. İlçe merkezinde Soğuksu Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Kare şeklinde inşa edilen caminin üzeri tamamen kubbe ile örtülü durumdadır. Minaresinin görünüş yapısından dolayı bu ismi almıştır.

Alaşehir'de iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Alaşehir toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.


Yağhane Camii

Yağhane Camii Yağhane Camii

Seyahatnamede ismi geçen cami çıkan yangın sonucu yıkılmıştır. 1922 yılında tekrardan inşa ettirilmiş ve ibadete açılmıştır. Cami ilçe merkezinde Soğuksu Mahallesi Mektep Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde bahsedilen caminin yanında bir de hamam bulunmaktadır. Bu hamam ise hiçbir yıkıma uğramadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış bir tarihi eserdir.