Akhisar, hem tarihi olması hem de birçok doğal güzelliği bünyesinde barındırması sebebiyle yapılacaklar listesi açısından oldukça geniş alternatiflere sahip bir ilçedir.
İlçede yapılacaklar arasında tarihi yapıları ve antik şehirleri gezme, meşhur yemeklerinin tadına bakma, doğal güzelliklerini inceleme ve buralarda düzenlenen festivallere katılma gibi birçok farklı seçenek bulunmaktadır.
Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Akhisar'da yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Akhisar otelleri fiyat sayfamıza göz atabilirsiniz.
Tertemiz hava ve huzur veren su sesleriyle birlikte piknik yapmak için: Zeytinliova
Zeytinliova
Zeytinliova ilçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunan beldedir. Zeytinleri ile ünlü olan bölgede bulunan gölet çevresi hafta sonları yöre halkı ve turistler tarafından mesire alanı olarak tercih edilmektedir.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte çok yoğun olan Zeytinliova, yemyeşil manzarasıyla dikkat çekmektedir. Manzaraya eşlik eden gölet de harika manzaralar ortaya çıkarmaktadır. Gölette balıkçılık da yapılmaktadır.
Akhisar ilçe merkezinden taksilerle veya minibüslerle gidilmektedir. Taksi ücreti yaklaşık 40 – 50 TL’dir. Özel araç kullanılarak gidildiğinde seyahat yaklaşık 10 – 15 dakika sürmektedir. Bölgede konaklama tesisi bulunmadığı için günübirlik ziyaretlere uygundur. Gidiş yolu üzerinde piknik ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz marketler bulunmaktadır.
Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Manisa bölgesi otelleri sayfasında listeledi.
İlçenin En Özel Lezzetini Tadın: Akhisar Köftesi
Akhisar Köftesi
Akhisar’a geldiğiniz zaman Akhisar köftesinin tadına bakmadan kesinlikle dönmeyin. Bu lezzetin namı tüm dünyaya yayılmıştır. Sadece bu köfte için ilçeyi ziyaret eden turistler bulunmaktadır.
Akhisar köftesi baharat eklenmeden yapılmaktadır. Tereyağlı pidenin üzerinde servis edilen köftenin yanında yeşillik, közde domates ve biber bulunmaktadır.
Akhisar ilçe merkezinde köfte yiyebileceğiniz birçok restoran bulunmaktadır. Fiyatlar gidilen restorana ve sunulan hizmete göre değişiklik göstermektedir.
Akhisar'da manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Akhisar'da gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.
Hem Doğa ile İç İçe Hem de Eğlence Dolu Bir Gün Geçirin: Çağlak Festivali
Çağlak Festivali
Çağlak Deresi, Akhisar ilçe merkezine 56 km uzaklıkta bulunan doğal güzelliklerimizdendir. Derenin yakınlarında Kargın Köyü bulunmaktadır. Dere, etrafı ormanlarla ve zeytin ağaçlarıyla kaplı yemyeşil bir görünüme sahiptir.
Tertemiz havası ve eşsiz manzarası ile dikkat çeken Çağlak Deresi’nde her sene Mayıs ayının birinci veya ikinci haftasında “Çağlak Festivali” düzenlenmektedir.
Festival 560 yıllık bir geçmişe sahiptir. Yöre halkı tarafından çok önemsendiğinden, Mayıs ayında bölgede yoğunluk yaşanmaktadır. İlk olarak 560 sene önce Akhisarlı Şeyh Mecdüddin İsa’nın Akhisar’a geri dönmesi üzerine kutlanmaya başlamıştır. Akhisarlı Şeyh Mecdüddin İsa’nın ölümü üzerine mezarının başında devam etmiştir.
Zaman içerisinde değişim göstererek baharın gelişini kutlama programı olarak organize edilmeye başlanmıştır. Diğer bölgelerimizde baharın gelişini kutlamak amacıyla yapılan Nevruz kutlamaları Akhisar’da Çağlak Festivali ile yapılmaktadır.
Festival kapsamında birçok oyun ve yarışma düzenlenmektedir. Yarışmalara ek olarak çeşitli kültür-sanat etkinlikleri de festivale daha sonradan dahil edilmiştir. Festivalin başladığı gün birçok insan evinde hazırlamış olduğu yiyecekler ile mesire bölgesine gelmektedir. Bölgede yaşayan çiftçiler ürünlerini satışa çıkarmak için mesire alanına getirmektedir. Tüm yöre halkı en şık elbiseleri ile festivale katılmaktadır.
Katılım ücretsizdir. Şehir içi ulaşım imkanları festival tarihlerinde kullanılabilir hale gelmektedir. Özel araçlarla da ulaşım sağlamak mümkündür.
Akhisar'da manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Akhisar gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarihi gözlemleyin: Akhisar Müzesi
Akhisar Müzesi
Akhisar tarihi açıdan büyük önem taşımaktadır. İlçenin yerleşimi çok eski olup, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. İlk olarak Lidyalılar tarafından kurulmuş olan şehirde birçok antik kent ve tarihi yapı bulunmaktadır. Tarihi eşya, bilgi ve belgelerin sergilendiği Akhisar Müzesi ziyarete açık durumdadır.
Antik şehirler açısından oldukça zengindir. 5 tane antik kentin bulunduğu Akhisar’da kazı çalışmaları devam etmektedir. Bu alanların yanı sıra uzun zaman Osmanlı egemenliğinde kalmış olması sebebiyle tarihi cami ve hamamlar da bulunmaktadır. Ulu Camii ve Paşa Camii Osmanlı mimarisine sahip nadide yapılar arasındadır.
Manisa'da kesinlikle gitmeniz gereken yerleri rahatça keşfetmek için Manisa gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.
İlçenin Simgesi Zeytinlerden Tadın: Akhisar Zeytin Hasat Şenlikleri
Akhisar Zeytin Hasat Şenlikleri
Milyonlarca zeytin ağacına sahip olan Akhisar’da zeytin hasat tarihlerine yakın zamanda düzenlenen şenliklerdir. Hasat zamanı değişiklik gösterebileceği için şenliklerin tarihleri de her yıl aynı gün değildir. Akhisar Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden duyurulmaktadır. İlk olarak 2014 yılında düzenlenmeye başlayan etkinliklere yöre halkı ilgi göstermektedir.
Sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için Akhisar denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.
Şenlikler yürüyüş ile başlamakta ve kaymakam, belediye başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası görevlilerinin konuşmaları ile devam etmektedir. 1 gün süren organizasyonda ürünlerin tanıtımı, çiftçilerin beklentileri, hasattan beklentiler ve yapılacak reklamlar planlanmaktadır.
Şenliklerde folklor gösterileri, yerel konserler ve çeşitli yarışmalar düzenlenmektedir. Genellikle Akhisar Belediyesi’nin önünde başlayan kortej yürüyüşü ile başlamaktadır.
Akhisar'da kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz lüks oteller için Akhisar 3 yıldızlı aile otelleri listemize uğramayı unutmayın.