Adalar Tarihi Yerleri

Prens Adaları adıyla da bilinen Adalar; Marmara Denizi’nde yer almaktadır. İki gruba ayrılan ve toplamda 9 adadan oluşan Adalar; Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedef Adası, Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası olarak adlandırılmaktadır.

Toplamda 16 km2’lik bir alanı kaplayan Adalar arasında en büyük olanı Büyükada’dır. Büyükada, bölgenin merkezidir. Bölgedeki diğer önemli yerleşim adaları Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ve Sedef Adası’dır. Kaşık Adası, özel mülkiyettir. 

Adalar; tarihte hem Bizans hem de Osmanlı döneminde sürgün yeri olarak kullanılmıştır ve ayrıca, sokak köpeklerinin de gönderildiği yerlerdir. 

Adalar'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Adalar oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Adalar Tarihçesi

Adalar; Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeden kısa bir süre önce Osmanlı yönetimine girmiştir. 16. yüzyıla kadar fazla kullanılmayan bölge; daha sonra yavaş yavaş rağbet görmeye başlamış ve 19. yüzyılda, İstanbul ile Prens Adaları arasında feribot taşımacılığı başlamıştır. 

Ulaşımın daha kolay bir hale gelmesinin ardından, İstanbul’da yaşayan yabancı ve yerli zenginler tarafından daha çok ziyaret edilen ve yerleşimi giderek artan bir bölge olmuştur. Adalar’ın büyük bir bölümünde, önceleri Yunan ve Ermeni nüfus hakim olmuştur. Bunun nedeni, Türkiye’deki politik sorunlar nedeniyle, azınlıkların genel olarak Adalar’a yerleşmeyi tercih etmesidir.

Adalar’ın en büyük özelliği, daima huzurlu ve sakin bir atmosferinin olmasıdır. Buraya geldiğinizde, şehrin gürültüsü ve karmaşasından çok uzakta hissedebilirsiniz. İstanbul’un hemen her yerini saran dükkan ve arabalar, Adalar’da sizden çok uzaktadır. Etrafta; bisiklete binen insanları ve taksi yerine at arabalarını görebilirsiniz. 

Şehir merkezinden sadece 45-50 dakikalık bir mesafe uzaklığında; denize girebilir, yemyeşil tepelerde yürüyüş yapabilir, huzurun ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Adalar’ın birbirinden güzel tarihi ve turistik yerlerini keşfe çıkmak ya da şehre yakın bir yerde, keyifli bir tatil yapmak için tek yapmanız gereken; Bostancı, Kadıköy ya da Kabataş’tan kalkan Adalar vapuruna binmektir. 


Büyükada Tarihi ve Turistik Yerleri

Rum Yetimhanesi

Büyükada Rum Yetimhanesi Büyükada Rum Yetimhanesi

İstanbul’a bağlı adaların en büyüğünde, Büyükada’da yer alan Rum Yetimhanesi; Avrupa’nın en büyük ve dünyanın en büyük ikinci ahşap binası olarak kabul edilmektedir. 

20.000 metrekarelik bir alan üzerinde yer alan bu tarihi yapı, 20. yüzyılın başlarından ikinci yarısına kadar, bir yetimhane olarak hizmet vermiştir. 19. yüzyılın sonunda, Fransız mimar Alexandre Vallaury, tamamen ahşap bir yapıdır. 

Rum Yetimhanesi; sıradan bir tasarıma sahip olmasına rağmen, oldukça büyük bir görünüme sahiptir. 

II. Abdülhamit döneminde, başlangıçta bir otel olarak inşa edilen yapının otel olarak işletilmesine izin verilmeyince, bir yetimhane olarak hayatına devam etmiştir. 

Günümüzde Rum Yetimhanesi; adanın en yüksek zirvesindeki varlığına devam etmektedir. 

Yılların yorgunluğu ile gördüğü zarar onu tahrip etmiş olsa da buraya gittiğinizde tarihin önemli bir bölümüne tanıklık edebilirsiniz. 


Adalar Müzesi

Adalar Müzesi Adalar Müzesi

Büyükada’nın sevilen mekanı Aya Nikola Plajı’nın yanında, bölgeden izole edilmiş bir bölgede yer almaktadır. 

Büyükada’ya gelen ziyaretçiler tarafından genellikle göz ardı edilse de buraya gelmek için çaba göstermenize değerdir. Mimarlık, dini miras, jeoloji, yemek, müzik, edebiyat ve festivaller de dahil olmak üzere, her yönüyle ada hayatını kapsayan müzede, hayran kalabileceğiniz çok fazla şey bulabilirsiniz. 

Büyükada vapurundan indikten sonra, saat kulesine doğru ilerleyin ve önce Çınar Caddesi’ne, ardından Malül Gazi Caddesi ve Yılmaz Türk Caddesi’ne doğru ilerleyin. 

Yıldırımspor Kulübü Derneği’nin yanında yer alan Adalar Müzesi’ne yürüyerek gitmek isterseniz, 3 km’lik bir yol sizi beklemektedir. Faytonla yolculuk için ise ortalama 35 TL ödemeniz gerekmektedir. 

Adalar Müzesi’ni, Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Müzeyi ziyaret ücreti ortalama 5 TL’dir. 

İstanbul'daki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri İstanbul otel sayfamızda listeledik.


Büyükada Aya Yorgi Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi Aya Yorgi Kilisesi

Adalar’ı ziyaret etmek için en güzel yerlerden biri, 1909 yılında açılan Aya Yorgi Kilisesi’dir ve kilise, Büyükada’da yer almaktadır. Adanın en yüksek tepesinde, huzurlu bir yerde bulunan Aya Yorgi Kilisesi, ziyaret etmek için eşsiz bir yerdir. 

Vapur Büyükada’ya ulaştıktan sonra, bir bisiklet kiralayın ve Birlik Meydanı’na gidin. Burada, sizi bekleyen faytonlardan birine binebilirsiniz. Daha sonra, uzun ve dik bir tepeden yukarı doğru, yaklaşık 10-15 dakika yürümeniz gerekecektir. Yol üzerinde, oturup dinlenmeniz için banklar bulabilirsiniz. Ayrıca, su içmek için yararlanabileceğiniz çeşmeler de bulunmaktadır. 

Bu yolun en tepesine ulaştığınızda, 963 yılından beri, Bizans’ın şehri yönettiği yerde bulunan Aya Yorgi Kilisesi’ne ulaşacaksınız. 

Kilisenin kapısında yer alan bir işaret, buraya girerken mekana uygun giyinmenizi ve sessiz olmanızı hatırlatır. Kilisenin içi, mermer zeminler ve güzel eski figürler ile süslenmiştir. İçeride; kiliseyi ziyarete gelenleri iyileştirici bir güce sahip olduğu söylenen bir simge de dikkatinizi çekecektir. 

Aya Yorgi Kilisesi, özellikle bayram günlerinde ve 23 Nisan’da oldukça kalabalıktır. 


Hamidiye Cami

Hamidiye Camii Hamidiye Camii

Adalar’da II. Abdülhamit zamanında yapılan eserlerden biri de Hamidiye Cami’dir. 

Prens Adaları’nın en büyüğün olan Büyükada’da yer alan Hamidiye Cami; 150 yıla yaklaşan tarihi ile, adanın tarihi eserlerinden biridir. 

Tarihte, Bizans ve Osmanlı döneminde bir sürgün yeri ve aynı zamanda İstanbul’da yaşayan azınlıkların yerleşim yeri olan adalar, genellikle kilise ve sinagoglara yer vermektedir. 

II. Abdülhamit döneminde, Büyükada’nın tepesine inşa edilen cami, inşasından kısa bir süre sonra gerçekleşen depremde zarar görmüş, ancak daha sonra onarılmıştır. 

İki tarafında yer alan merdivenler ile çıkılan caminin oldukça güzel bir girişi de bulunmaktadır. 

Etkileyici bir bahçenin içerisinde yer alan Hamidiye Cami, Büyükada’da görülmesi gereken yerler arasındadır. 


Büyükada Saat Kulesi

Büyükada Saat Kulesi Büyükada Saat Kulesi

Büyükada Saat Kulesi Adalar’ın merkezindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yıl yani 1923 yılında İskele Meydanı’na yerleştirilmiştir. Büyükada sakinlerinin buluşma noktası olarak da bilinmektedir.

Büyükada Saat Kulesi’ne ulaşım vapurla sağlanmaktadır. Eminönü – Kadıköy – Adalar Vapur Hattı, Bostancı – Büyükada – Heybeliada Mavi Marmara Seferleri, Bostancı – Adalar Vapur Hattı, Prenstur Kartal – Büyükada Seferleri, Beşiktaş – Adalar İDO Seferi, Beşiktaş – Heybeliada – Büyükada Vapur Hattı ulaşım için alternatiflerdir.


Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu

Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu

Adalar’ın en büyüğü ve en ilgi çekici olanı Büyükada’da yer alan dini yapılardan biri olan Hesed Le Avraam Sinagogu; yaz aylarında Büyükada’ya tatile giden Yahudi ailelere hizmet verdiğinden, yaz aylarında ziyarete açıktır. 

20. yüzyılın başlarında, buraya gelen kalabalık bir Yahudi grubun ibadeti için açılan sinagog, II. Abdülhamit zamanında inşa edilmiştir. 

1904 yılında açılış töreni gerçekleşen Hesed Le Avraam Sinagogu’nu yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz. 

Adalar'da manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Adalar'da gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.


Müslüman Mezarlığı

Müslüman Mezarlığı Müslüman Mezarlığı

Büyükada’da Maden Mahallesi mevkiinde yer alan Müslüman Mezarlığı, 1900’lü yılların başlarında yaptırılmıştır. 

Abdullah Paşa, Doğan Avcıoğlu, Ahmet Refik Altınay, Şakir Paşa, Mahmut Emin Koral ve Tahsin Nahid gibi isimlerin mezarı da burada bulunmaktadır. 

Tepeköy’de bulunan Müslüman Mezarlığı, Büyükada’da gezilecek yerlerden biridir. 


Meryem Ana Kilisesi

Müslüman Mezarlığı Meryem Ana Kilisesi

Panayia Kilisesi olarak da bilinen Meryem Ana Kilisesi, Büyükada’da Albayrak Sokak’ta yer almaktadır. 

Meryem Ana’nın ölümüne adanan kilise, Ada’daki eski mezarlık alanında yer almaktadır. 

Bir kapısı Çarşı Caddesi’ne ve bir kapısı Arabacılar Meydanı’na açılan Meryem Ana Kilisesi, ada sakinleri arasında Arabacılar Kilisesi adıyla da anılmaktadır. 


Heybeliada Tarihi ve Turistik Yerleri

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi Heybeliada’dadır. 1912 ve 1944 yılları arasında Heybeliada’daki evinde yaşayan Gürpınar, geriye el yazması notları ile özel eşyalarını bırakmıştır. 

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi ücretsiz olarak ziyarete açıktır. Saat 10:00-16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Ulaşım ise Eminönü-Kadıköy Adalar Hattı, Bostancı-Adalar Hattı, Beşiktaş Adalar Hattı vapur seferleri bulunmaktadır. Beşiktaş-Yenikapı-Adalar Hattı İDO seferleri de düzenlenmektedir.


Heybeliada Deniz Lisesi

Heybeliada Deniz Lisesi Heybeliada Deniz Lisesi

Tarihte Şehzadeler Mektebi adıyla bilinen Heybeliada Deniz Lisesi, Heybeliada’nın tarihi yapılarından biridir. 18. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen lise, beyaz ve lacivert renklerinin hakim olduğu bir yapıdır. 

2016 yılında yaşanan 14 Temmuz gecesi olaylarından sonra OHAL kapsamında kapatılan lise, Bahriye Mektebine de ev sahipliği yapmıştır. 

“Gemilerde Talim Var” şarkısına da konu olan lise, artık kapatılmış olsa da adanın kıyılarında yer alan konumu ile hem dışarıdan hem de içeriden görülmeye değer yapılardan biridir. 

Heybeliada Sanatoryumu

Heybeliada Sanatoryumu Heybeliada Sanatoryumu

Ülkenin ilk verem hastanesi olarak hizmet veren Heybeliada Sanatoryumu, İsviçre’de bulunan bir hastane örnek alınarak inşa edilmiştir. 

20. yüzyılın ilk çeyreğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan hastane, 80 yıllık bir süre boyunca hizmet vermiş, ancak daha sonra kapatılmıştır.

Tarihte, çok sayıda verem hastasının şifa bulduğu Heybeliada Sanatoryumu; Heybeliada’da görülmeye değer tarihi yapılar arasında yer almaktadır. 

Adalar'da muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Adalar gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Aya Yorgi Uçurum Kilisesi

Aya Yorgi Uçurum Kilisesi Aya Yorgi Uçurum Kilisesi

Heybeliada’da Çam Limanı Yolu üzerinde yer alan Aya Yorgi Uçurum Kilisesi, Uçurum Manastırı adıyla da bilinmektedir. 

Adanın tepesinde, uçurumun ucunda yer alan konumuyla Uçurum Manastırı adını alan kilise, Büyükada’ya bakan bir tepenin üzerinde yer almaktadır. 

Pembe bir yapıya sahip olan Aya Yorgi Uçurum Kilisesi; etrafında bulunan çam ve daha pek çok ağaç ile dışarıdan oldukça ilgi çekici görünmekte ve manzarası size kendinizi bir Ege adasında hissettirmektedir. 


Ayios Nikolaos Kilisesi

Ayios Nikolos Kilisesi Ayios Nikolos Kilisesi

Marmara Denizi’ndeki Prens Adaları’nın en büyük ikinci adası Heybeliada’da yer alan Ayios Nikolaos Kilisesi, adanın öne çıkan tarihi yapılarından biridir. 19. yüzyılın ortalarında inşa edilen kiliseye ulaşım da oldukça kolaydır. 

Heybeliada’da İmralı ve İşgüzar sokakları arasında yer alan kilise, denizcilerin koyurucusu Nikolaos adına yaptırılmıştır. 

Oldukça ilgi çekici işlemelere sahip olan Ayios Nikolaos Kilisesi, 19. Yüzyılın sonunda gerçekleşen bir depremde zarar görmüş ancak daha sonra onarılmıştır. 

İstanbul'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak İstanbul gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Heybeliada Süslü Mezar

Heybeliada Süslü Mezar Heybeliada Süslü Mezar

Kangelaris Ailesi’ne ait bir anıt mezar olan Heybeliada Süslü Mezar, 19. yüzyılda, dönemin Britanya imparatorunun eşi adına yaptırılmıştır. 

İhtişamlı ve büyüleyici bir anıt olan Süslü Mezar, imparatorun eşini ne kadar sevdiğini kanıtlar niteliktedir. Neokolasik ve Gotik tarzda yapılan mezar; sekiz köşeli bir yapıya sahiptir ve demir parmaklıklar ile korunmaktadır. 

Toplamda üç bölümden oluşan mezar, Heybeliada’da Aya Yorgi Kilisesi’ne giden yolun üzerinde yer almaktadır. 


Bet Yaakov Sinagogu

Bet Yaakov Sinagogu Bet Yaakov Sinagogu

20. yüzyılın ortalarında, İstanbul’daki politik ve sosyal karışıklıktan kaçıp Heybeliada’ya yerleşen Yahudi aileler için inşa edilen Bet Yaakov Sinagogu, ilk kez 1956 yılında ibadete açılmıştır. 

20. yüzyılın sonuna kadar, yaz aylarında ibadete açık olan Bet Yaakov Sinagogu, daha sonra adaya gelen Yahudi ailelerin sayısının giderek azalması ile bayram gibi özel günlerde ibadete açık bir sinagog olmuştur. 

Adalar'da yapabileceklerinizin sınırı olmayan tatil köyleri için Adalar tatil köyleri sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Heybeliada Rum Ortodoks Ruhban Okulu

Heybeliada Rum Ortodoks Ruhban Okulu Heybeliada Rum Ortodoks Ruhban Okulu

Heybeliada Rum Ortodoks Ruhban Okulu; 1971 yılında kapanana kadar ana ilahiyat okulu olarak hizmet vermiştir.

Okul, ilahiyat okulunun kuruluşundan yaklaşık 1000 yıl önce kurulan Kutsal Üçlü Manastırı’nın bulunduğu yerde inşa edilmiştir. 

Heybeliada Rum Ortodoks Ruhban Okulu’nun tarihi kütüphanesinde; 120.000’den fazla kitap ve el yazması bulunmaktadır. 


Kınalıada Tarihi ve Turistik Yerleri

Kınalıada Camii

Kınalıada Camii Kınalıada Camii

Prens Adaları, Bizans ve Osmanlı döneminde birer sürgün yeri olarak kullanılmış ve genellikle azınlıkların ev ve yazlıklarının yer aldığı yerler olması sebebiyle, kilise ve sinagogların sayısı daha fazladır. 

Kınalıada Cami, Kınalıada’da vapur iskelesinin karşısında yer almaktadır. 

20. yüzyılın ortalarında, Türk bir mimar tarafından inşa edilen cami, alışılmış cami mimarisinin dışında kalan görüntüsü ile de ilgi çekicidir. 

Mimari açıdan, İslam dünyasının en farklı camilerinden biri olan Kınalıada Cami’yi, Kınalıada vapur iskelesinde indikten hemen sonra ziyaret edebilirsiniz. 


Panayia Kilisesi

Panayia Kilisesi Panayia Kilisesi

Adalar’da bulunan Rum kiliselerinden biri olan Panayia Kilisesi, 1800’lü yılların sonlarına doğru inşa edilmiştir. 

Burada yaşayan Rum azınlıkların ibadeti için inşa edilen kilise, sarı renkli bir binadır ve küçük bir kilisedir. 

Kınalıada sokaklarında yürürken, Kıvılcım Sokak’a ulaştığınızda, Panayia Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. 


Sirakyan İkiz Evleri

Sirakyan İkiz Evleri Sirakyan İkiz Evleri

Prens Adaları’nın en mütevazı adası ve İstanbul’a en yakın ada olan Kınalıada sokaklarında yürürken, eskiden burada yaşayan Rum ve Ermeni ailelere ait konaklarla karşılaşabilirsiniz. 

Bu tarihi konaklardan biri de ticaretle uğraşan Sirakyan Ailesi’ne ait İkiz Sirakyan Evleri’dir. 

20. yüzyılın başında, Kınalıada vapur iskelesinin hemen yanı başında yer alan konak, Ermeni mimar Avedisyan Kalfa tarafından inşa edilmiştir. Toplamda 11 odası bulunan bu 3katlı yapı, ilgi çekici mimarisi ile dikkat çekmektedir. 

Sirakyan İkiz Evleri, bir dönemin önemli isimlerinden Fazıl Ahmet Aykaç’ın adını taşıyan sokakta bulunmaktadır. 


Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi

19. yüzyılın ortalarında temeli atılan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Kınalıada’nın tarihi ve turistik yapılarından biridir. 

Adalar’daki tek Ermeni kilisesi olan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne, özellikle yaz aylarında, Pazar günleri gerçekleştirilen ayinlere, İstanbul’da yaşayan Ermeniler büyük ilgi göstermektedir. 

Ada vapurundan, Kınalıada iskelesinde indikten sonra, sahil şeridini takip edip iç kısımlara doğru ilerleyerek, Narçiçeği Sokak’a ulaşıp kiliseyi bulabilirsiniz. 

İstanbul’da, özellikle yaz aylarında en aktif Ermeni kiliselerinden biri olan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde ayinler, Pazar günleri 10:30’da başlamaktadır. 

Dönüşüm Manastırı

Kınalıada’da Manastır Tepesi’nde yer alan Dönüşüm Manastırı, aynı ismi taşıyan bir Bizans yapısının olduğu yere inşa edilmiştir. 

18. yüzyılda Yunan iş adamları tarafından onarımı üstlenen Dönüşüm Manastırı’nın onarılmış hali Rus yapımıdır. 

Adanın öne çıkan tarihi yapılarından biri olan Dönüşüm Manastırı, Kınalıada’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.


Burgazada Tarihi ve Turistik Yerleri

Burgazada Bayrak Tepesi

Burgazada Bayrak Tepesi Burgazada Bayrak Tepesi

Bayrak Tepesi; panoramik manzarası ile Burgazada’daki en popüler yerdir. 

Tepenin zirvesinde, 9. Yüzyıldan kalma Metamorfis Manastırı’nın yıkıntısı yer almaktadır. 

Bayrak Tepesi; Kınalıada vapur iskelesinde indikten sonra, ulaşması biraz zahmet gerektiren ama gittiğinize değecek bir yerdir. Adadaki tek tepe olan Bayrak Tepesi’nde, tarihte İsa Tepesi olarak bilinen bir gözetleme kulesi de bulunduğu bilinmektedir.

Yeşil ve mavinin buluştuğu bir noktada, muhteşem bir tepe olan Bayrak Tepesi, Burgazada’da ziyaret edebileceğiniz yerlerden biridir. 


Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Burgazada’da Çayır Sokak’ta yer alan Sait Faik Abasıyanık Müzesi; 1959 yılında, ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık’ın yaşadığı evdir. 

Sanatçıya ait eserlerin ve yaşamına tanıklık eden fotoğraf ve belgelerin sergilendiği müzeyi; Pazar, Pazartesi ve Salı günleri hariç 11:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından işletilen müzeyi ziyaret için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 


Aya Yani Kilisesi

Aya Yani Kilisesi Aya Yani Kilisesi

Burgazada’da, Takımağa Meydanı Sokak’ta yer alan Aya Yani Kilisesi, bir Rum Ortodoks Kilisesi’dir. 

Bizans döneminde, burada yer alan bir hücrenin üzerine inşa edilen kilise, İstanbul’un fethi yıllarında hasar görmüş ve 18. yüzyılın ortalarında yenilenmiştir. 

Günümüzde, bölgede yaşayan Rumların ibadet yeri olan Aya Yani Kilisesi; zengin ahşap işçiliği ve ikonları ile de dikkat çekicidir. 

Adalar'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Adalar denize sıfır oteller sayfamıza göz atmayı unutmayın.


Burgazada Cami

Burgazada Camii Burgazada Camii

Burgazada’da Gezinti Yolu Caddesi’nde yer alan Burgazada Cami, adanın kıyısına oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. 

Yapımı 20. yüzyılın ortalarında tamamlanan cami, aynı zamanda adanın tek camisidir. 

İstanbul’un fethinden yaklaşık 500 yıl sonra ibadete açılan cami, adadaki diğer yapılar kadar hala bakımlı görünmektedir. 

Cami’yi biraz daha geçip yukarı doğru ilerlerseniz adanın kilisesine de ulaşabilirsiniz.