Yomra'da Gezilecek Yerler

Doğu Karadeniz’de bulunan Trabzon’a bağlı 18 ilçeden bir tanesi olan Yomra, hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Güzel plajları, tarihi noktaları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra lezzetleriyle de adından söz ettirmektedir.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgede sıklıkla seller yaşanmaktadır. Önemli tarihi eserleri Osmanlı Dönemi’nden kalan evler ve Ceneviz Dönemi’nden kalan kalesidir. Doğal güzellikler şehir merkezinde bulunmasa da dağların arasında bulunan yaylaları ziyaretçilerine fantastik anlar yaşatmaktadır. 

Yomra özellikle yaz aylarında bölgede yer alan plajlardan birisine sahip olduğu için yoğun ziyaretçi çekmektedir. İsmini bölgede yetişen bir elma türünden alan ilçe, statüsünü 1959 yılında elde etmiştir. 

Yomra'da gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Yomra otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Kaşüstü Plajı

Kaşüstü Plajı Kaşüstü Plajı

Doğu Karadeniz’in tipik plajlarının aksine sarı kumu ile fark yaratan noktalardan birisidir. Yomra’nın Kaşüstü Beldesi’nde bulunması nedeniyle bu isimle alınmaktadır. Plaj içerisinde yemek yenecek noktalar, tuvalet, duş alanı ve soyunma kabinleri mevcuttur. Karadeniz’in sert iklimi nedeniyle sadece yaz aylarında havanın elverişli olduğu günlerde kullanılmaktadır.  

Plajın toplam uzunluğu 400 metre, genişliği 40 metreden oluşmaktadır. Bu konuda bölgedeki ender noktalardan birisidir. Araç ile ulaşılabilen plaj etrafında park alanı bulunmamaktadır.  

Trabzon'daki günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Trabzon otelleri listemize uğramayı unutmayın.


Osmanlı Evleri ve Çeşmeleri

Osmanlı Evleri ve Çeşmeleri Osmanlı Evleri ve Çeşmeleri

15. yüzyılın ortalarında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u ele geçirmesi ile bu bölge Osmanlı hâkimiyetine girmiştir. O tarihten itibaren bölgede yaşayanlar tarafından çok sayıda ev inşa edilmiştir. Bu evler günümüzde ilçe merkezinde varlığını korumaya devam etmektedir. 

Mahalle aralarında kalsalar da mimari detayları ve farklı yapıları ile bölgeyi gezmek isteyenler için farklı bir atmosfer sunmaktadır.

Osmanlı Dönemi’nden kalan genellikle köylerde bulunan çeşmeler de tarih tutkunlarının dikkatini çekmektedir. Şehir merkezi ve köyler dahil olmak üzere ilçe etrafında 17 adet çeşme bulunmaktadır. Bunların birçoğu günümüzde hala kullanılmaya devam edilmektedir. 


Kemerli Köprü

Kemerli Köprü Kemerli Köprü

Yomra’nın en önemli tarihi eserlerinden birisidir. Govlanoz Yaylası içinde bulunmaktadır. Osmanlı Dönemi’nden kalan köprü günümüzde hala kullanılmaktadır.

İlçe merkezinden araç ile bu yaylaya gidebilir ve yayla etrafında akan nehir üzerine kurulu olan köprüyü ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarında ulaşımın zor olması nedeniyle genelde yayla yaz aylarında ziyarete uygun duruma gelmektedir. 

Yomra'ya gelmeden önce tatil planı yapabilmeniz için mutlaka gidilmesi gereken yerleri sizin için Yomra gezi rehberi sayfasında listeledik.


Üç Pınar Yaylası

Üç Pınar Yaylası Üç Pınar Yaylası

Yomra merkezden araç ile güneye doğru gidilerek ulaşılabilen yaylalardan birisidir. Bulutların üzerinde zaman geçirmek, doğa yürüyüşüne çıkmak ve kamp kurmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettikleri noktalardandır.  

Yayla içerisinde özel olarak belirlenen yürüyüş rotaları sayesinde trekking yapanların yaylada keyifli zaman geçirmelerine olanak sunulmaktadır. Yürüyüş rotaları belli olsa da sık ormanlık alanların bulunduğu yaylalarda yürüyüşe çıkmadan önce bölgeyi sizden daha iyi bilen birilerini yanınıza almanız önerilmektedir. 


Tepeköy Kalesi

Yomra’da bulunan en önemli tarihi eser Tepeköy Kalesi’dir. Ceneviz Dönemi’nden kalan kale günümüzde atıl vaziyette bulunsa da bulunduğu konum misafirlerine güzel bir manzara izleme fırsatı sunmaktadır. 

Tepeköy Kalesi’nin yapımında aynı zamanda piramitlerin inşasında kullanılan Horasan Harcı tercih edilmiştir. Taşların birbirine doğru şekilde bağlanması kalenin gücünü arttıran önemli bir detaydır. Alınan karar ile birlikte korunması gereken kültür varlıkları arasında dahil edilen kale günümüzde sunduğu manzarayla da öne çıkmaktadır.

Trabzon'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Trabzon gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Yomra Günübirlik Gezilecek Yerler

Yomra Trabzon’un görülmeye değer ilçeleri arasındadır. Yomra’nın çevresinde yer alan doğal güzellikler ve tarihi yapıları günübirlik gezi planı çerçevesinde görebilirsiniz.


Altındere Vadisi

Altındere Vadisi Altındere Vadisi

Altındere Vadisi Yomra’ya yaklaşık 55 km uzaklıktadır. Vadi 1987 yılında Milli Park statüsü kazanmıştır. Doğa sporları yapmak isteyenlerin ziyaret ettikleri başlıca rotalar arasındadır.


Sera Gölü

Sera Gölü Sera Gölü

Sera Gölü Yomra’ya yaklaşık 27 km uzaklıktadır. 4 km uzunluğunda olan göl doğanın kalbinde zaman geçirmek isteyenlerin unutulmaz deneyim yaşadıkları yerler arasındadır. Bitki ve hayvan türlerinin zenginliği açısından doğaseverlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Yomra'da bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Yomra 4 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.


Kızlar Manastırı

Kızlar Manastırı Kızlar Manastırı

Kızlar Manastırı Yomra’ya yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Şehre hakim bir konumu bulunan manastır görülmeye değer bir tarihi yapıdır. 14. yüzyıldan günümüze ulaşmayı başarmış olan tarihi yapı bir takım restorasyon çalışmaları ile harabe görüntüsünden uzak bir halde ziyaretçilerine kapısını açmaktadır.


Karadağ Yaylası

Karadağ Yaylası Karadağ Yaylası

Karadağ Yaylası Yomra’ya yaklaşık 16 km uzaklıktadır. Biraz zahmetli ve yorucu bir ulaşım yolu olsa da eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan yaylalardan biridir. Tamamen tabiatın içerisinde zaman geçirmek isteyenlere hitap edebilen yaylalardan biridir.

Yomra'da lüks hizmetleri ile her türlü imkanları sağlayan oteller için Yomra 3 yıldızlı oteller sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


St. Eugenius Kilisesi

St. Eugenius Kilisesi St. Eugenius Kilisesi

St. Eugenius Kilisesi Yomra’ya yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Kilise adını Azizi Eugenius’tan almıştır. İstanbul fethinin ardından camiye çevrilen kilise günümüzde de dış cephesi asıl halini korumaktadır.