Söke Gezilecek Yerler

M.Ö. 5000'li yıllardan bu yana yerleşim yeri olarak kullanılan Aydın'ın ilçesi Söke'de farklı uygarlıklar, imparatorluklar ve beylikler bulunmuştur. Söke'de ilk egemenlik kuran güç Hitit uygarlığıdır. Söke ve çevresinde Milet, Priene, Heraklia ve Magnesia gibi iyon kentleri kurulmuştur. 

Hititler, Makedonlar, Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti, Söke'de belirli bir süre yaşamını sürdürmüştür. Tarihin farklı dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Söke'de hala tarihin izlerini görebilmeniz mümkündür. Söke ilçesinin tarihi yapıları, doğal zenginlikleri ve köyleri incelenmeli, fotoğraf çekilmeli ve gezilmelidir. 

Söke gezilecek yerler listesinin tamamlanması için birkaç gün konaklama tavsiye edilmektedir. Söke için yola çıkmadan önce gezi rehberinden ihtiyaç duyabileceğiniz fikir ve önerilerin notlarını almalısınız.

Söke, Aydın'ın nüfus açısından en kalabalık üçüncü ilçesidir. 2016 yılı verilerine göre Söke ilçesinin 49 mahallesi ve 117.000 nüfusu bulunmaktadır.

804 farklı bitki türü, 256 farklı kuş türü ve 42 çeşit sürüngenin yaşamını sürdürdüğü Dilek Yarımadası Milli Parkı, 1700'lü yıllardan bu zamana kadar sapasağlam gelebilen Tarihi Kemalpaşa Evleri, Samsun Dağı yamacına milattan önce inşa edilen Priene Kenti, Söke ilçesinde yer almaktadır

Söke'de birbirinden cazip uygun fiyatları ile eğlenceyi doyasıya yaşamanız için Söke otelleri fiyat listesine göz atabilirsiniz.

Söke'de Görülmesi Gereken Yerler: Planlama Yapmadan Önce Listenize Yazmanız Gereken Yerler

Bafa Gölü

Bafa Gölü Bafa Gölü

Söke ilçesinden 43 kilometre uzaklıkta bulunan Bafa Gölü, ünlü filozof Heraklit'in memleketi olarak bilinmektedir. 2000 yıl öncesine kadar dayanan inanılmaz tarihi günümüze kadar iyi bir şekilde taşınabilmiştir. Aydın ve Muğla çevresinde deniz kıyısında bulunan antik kentler, Menderes Nehri'nin alüvyonlarından dolayı kara parçası içerisinde kalırken, Bafa Gölü'de bu durumdan kendisine düşen payı almıştır.

Yapılan araştırmalara göre Latmos Körfezi tarafından denizle olan iç bağlantısı kesilmiş, Bafa Gölü başka bir göle dönüşmüştür. 1989 yılında Bafa Gölü Tabiat Parkı ilan edilen göl, 8000 yıl öncesine kadar dayanan Beşparmak Dağları'nın mükemmel manzarasına ev sahipliği yapar.

Bafa Gölü'nün tarihini daha detaylı öğrenebilmeniz için çevrede bulunan rehberlerden yardım almalısınız. Bölgede yaşayan yerli halk da trekking turları ile birlikte kalıntılar hakkında bilgi aktarmaktadır.

Söke'deki tatilinizde daha fazla konaklama seçeneklerini değerlendirmek isterseniz Aydın otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.


Milet

Milet Antik Kenti Milet Antik Kenti

Söke ilçesinden 51 kilometre uzaklıkta bulunan Antik liman kenti Milet, geçmişte Ege Bölgesi'nin ekonomik ve kültürel merkezi özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Filozofların Şehri olarak bilinen kent hakkında farklı efsaneler anlatılmaktadır. Deniz kıyısına kurulan Antik liman kenti Menderes'in getirdiği alüvyonlar sebebi ile günümüzde kara parçası içerisinde kalmıştır. 

Milet Antik Kenti mükemmel mimarisi ile ızgara planı kullanılarak inşa edilmiştir. Burada iyi bir şekilde günümüze kadar gelen 15.000 kişilik tiyatrosu, Roma Hamamları, dini merkezi binası Delphinion, Capito Hamamları, Güney Agora, Faustina Hamamı ve diğer tarihi yapıları kesinlikle görülmelidir. Söke, gezilecek yerler planında en zengin tarihi kent olarak karşımıza çıkmaktadır. Antik kenti keşfe çıkarken gezi rehberinden de yardım alınabilmektedir.

Milet Antik Kent'i yaz aylarında 08:30 ile 19:00 saatleri arası hizmet verirken, kış aylarında ise 08:30 ile 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Milet Antik Kenti'ne ulaşmadan önce Müzekart sahibi olmanız ücret açısından daha iyi olacaktır.

Söke ilçesinde eski tarihi yapılardan tutun görkemli ve nefes kesen yerler için Söke gezi rehberi yazımızı ziyaret edin.


Karina

Karina Karina

Büyük Menderes Deltası'nın en son bölümüne Karina adı verilmektedir. Söke ilçesinden Doğanbey'i geçtikten sonra tabelaları takip ettiğiniz sürece 8 kilometre sonra Karina'ya ulaşabilirsiniz. Karina, Milli park sınırları içerisinde bulunduğu için daha fazla ileri gidilmesi mümkün değildir. 

Karina'da gezilecek yerler arasında günümüze kadar iyi bir şekilde gelmiş olan Rumlardan kalma gümrük binası bulunmaktadır. Karina yaz akşamlarında güzel bir manzaraya eşlik etmektedir. Karina çevresinde bulunan restoranlarda rakı-balık yapılması veya mutlaka görülmesi gereken muhteşem manzaraya karşı güzel bir akşam yemeği yenmesi kesinlikle tavsiye edilir.


Priene Antik Kenti

Priene Antik Kenti Priene Antik Kenti

Söke'de yer alan Priene Antik Kenti, Efes'e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktadır. Aydın iline bağlı Söke ilçesinde bulunan Priene Kenti, inşa edildiği zaman deniz kıyısında bulunmasına rağmen günümüzde Menderes alüvyonları nedeniyle kara parçası içerisinde kalmıştır. 

Söke ilçesinin merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Priene hakkında yapılan araştırmalara göre Samsun Dağı yamacına M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuş olduğu ortaya çıkarılmıştır. Antik kent içerisinde gezilecek yerler arasında günümüze kadar iyi bir şekilde gelmiş olan Priene Athena Tapınağı, kentin en önemli ve eski yapıları içerisinde gösterilmektedir. 

Priene Athena Tapınağı'ndan sonra kentin en yüksek tepesinde yer alan görkemli yapı Athena Polias Tapınağı'dır. Gezi rehberi eşliğinde daha bilinçli gezebileceğiniz antik kente giriş 5 TL'dir. Müzekartı olanlar ücretsiz ziyaret edebilmektedirler.


Eski Doğanbey Köyü

Eski Doğanbey Köyü Eski Doğanbey Köyü

Eski Doğanbey Köyü'nün Rumlar tarafından kullanılmış evleri, mükemmel görünümü ve eşsiz manzarası ile tatilcilere iyi ve pozitif bir enerji sağlar. Rumlar tarafından inşa edilen, kullanılan ve günümüzde korunan mimarı yapılar geçmişte "Domatia" Türkçe karşılığı ile "odalar" olarak bilinmektedir. Gezilip görülmesi gereken başka bir Rum köyü olarak ön plana çıkmaktadır.

1924 yılına kadar burada yaşayan Rumlar, Türkiye ile Yunanistan'ın imzaladığı mübadele sonrasında köyü terk etmişler, "Domatia" isminden dolayı köyün adı Doğanbey olarak belirlenmiştir. Buraya geldiğinizde hem doğası hem de tarihi atmosferi ile Söke gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmelidir.

Eski Doğanbey Köyü'nün sokaklarında gezmeli, Rum evlerinin mimari yapısı incelenmelidir.


Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Kuşadası ve Söke sınırlarında yer alan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, 1966 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli parkın Söke ilçe merkezine uzaklığı yaklaşık 27 kilometredir. Ege Bölgesi'nin en fazla ilgi çeken milli parkı, mavi ve yeşilin bir araya gelmesi ile oluşan mükemmel manzarasının yanı sıra canlı çeşitliliği yönünden oldukça zengindir. Doğa severlerin Söke gezilecek yerler planına mutlaka eklemesi gereken güzel bir güzergahtır.

Milli park içerisinde 804 farklı bitki türü ile birlikte 18 tanesi sadece Türkiye'de, 6 tanesi ise dünya üzerinde yer almaktadır. Milli Park sadece bitki türlerine ev sahipliği yapmadığı için 28 çeşit memeli, 42 çeşit sürüngene yaşam ortamı sunmaktadır. Araştırmalara göre milli parkı ziyaret eden 256 farklı kuş türünün olduğu bilinmektedir. 256 kuş türü arasından nesli tükenmekte olan tepeli pelikan, küçük akbalıkçıl ve akkuyruklu kartal, burada bulunmaktadır. 

Milli park içerisinde yer alan hayvan türleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz için Eski Doğanbey Köyü'nde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'ne uğramalı ve gezi rehberlerinden bilgi almalısınız. 

Milli park içerisinde bisiklet parkurları, botanik tur yolu ve doğa yürüyüşleri için parkurlar bulunmaktadır. Milli parka giriş yaptığınız zaman gezilecek yerler listesinde sırasıyla İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu, Serin Koy ve Karasu Koyu bulunmaktadır. 


Aziz Nikolas Kilisesi

Aziz Nikolas Kilisesi Aziz Nikolas Kilisesi

Aziz Nikolas Kilisesi, Aydın iline bağlı Söke ilçesindedir. 1821 yılında inşa edilen kilise, başka bir kilisenin üzerine inşa edilmiştir. Bu sebeple defineciler ve bilinçli olmayan halk tarafından her yıl zarara uğratılmaktadır. Aziz Nikolas Kilisesi, Söke'de Güllübahçe Mahallesi Gelebeç Mevkii'nde yer alan Rumlar tarafından Hristiyan aleminin önemli din adamlarından Aziz Nikolaos'ın (Noel Baba) adına yaptırılmıştır.

Söke ilçesinde yer alan kilisenin en önemli yanı ise Anadolu'da Noel Baba adına yaptırılan ikinci kilise olmasıdır. Kilise, başka bir dönem camii amacıyla hizmet vermiştir. Kilise hakkında yapılan araştırmalara göre dikdörtgen planı, narteks üzerinde çan kulesi, iki tane nefin yanlarında bulunan narteksi ve iki tane apsisi olduğuna dair bilgilere ulaşılmıştır. Buraya geldiğinizde sunduğu tarihi atmosferinden dolayı Söke gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir. Tarihi bilgilendirme için gezi rehberleri hizmet vermetkedir.

Söke'deki gezinin tamamlanmasının ardından Aydın ilindeki gezinize devam etmek isterseniz Aydın gezi rehberi tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacaktır.


Tarihi Kemalpaşa Evleri

Tarihi Kemalpaşa Evleri Tarihi Kemalpaşa Evleri

Söke'ye ilk geldiğiniz zaman uğramanız gereken mahallelerden birisi Kemalpaşa Mahallesi'dir. 1700'li yıllardan günümüze kadar gelebilen tarihi Rum evleri, mahallenin dokusunu iyi bir şekilde değiştirmektedir. 

Söke ilçesine geldiğiniz zaman sıra sıra bulunan tarihi Rum evleri kesinlikle görülmelidir. Söke ilçesinin tarihi dokusuna dokunabileceğiniz mimari yapılar günümüz şartlarında eski mimarisini kaybetmiştir. Söke Belediyesi tarafından her yıl restore işlemleri veya müzeleştirme çabaları devam etmektedir. Söke gezilecek yerler planında mutlaka yer verilmelidir.


İlyas Bey Külliyesi

İlyas Bey Külliyesi İlyas Bey Külliyesi

Milet Antik Kenti'ne yakın bir konumda olan İlyas Bey Külliyesi, iki hamam, cami, medrese ve ne amaçla yapıldığına dair kesin bilgilere ulaşılamayan bir diğer yapıdan oluşmaktadır. Araştırmala göre külliyenin yapımına ilk 1404 yılında Menteşeoğlu İlyas Bey emri üzerine başlanmıştır.

Külliye içerisinde olan bütün yapıların aynı dönemde inşa edildiği hakkında iddialar bulunmakta fakat yapılar farklı dönemlerin izlerini taşımaktadır. Külliye içerisinde en çok dikkat çeken ihtişamlı yapısı ile İlyas Bey Cami olmuştur. Günümüze kadar zarar görmeden iyi bir şekilde gelmeyi başarmıştır.

İbadete açık olan İlyas Bey Cami'ye giriş ücretsizdir.


Söke Günübirlik Gezilecek Yerler

Söke, Aydın ilinin kültür turizmi yönünden gelişmiş ilçelerinden biridir. Gezilecek yerler, Söke ile sınırlı değildir. Söke gezisi sırasında günübirlik şekilde keşfedebileceğiniz çok sayıda tarihi yapı ve doğal güzellik bulunmaktadır.


Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti Efes Antik Kenti

Söke ilçe merkezine ortalama 43 km uzaklıkta olan Efes Antik Kenti, tarih sever ziyaretçilerine Cilalı Taş Devri hakkında güzel bir kesit sunmaktadır. 8 km’lik bir alana sahip olan Efes'te gezilecek yerler arasında Celsus Kütüphanesi, Yedi Uyurlar, Artemis Tapınağı ve diğer tarihi yapılar başta olmak üzere ziyaret edenleri oldukça farklı bir tarihi gezi deneyimi beklemektedir. Ayrıca gezi rehberi ile keşfe çıkarak detaylı bilgi de edinebilirsiniz.


Apollon Tapınağı

Apollon Tapınağı Apollon Tapınağı

Söke ilçesine 50 km uzaklıkta yer alan Apollon Tapınağı, Didyma bölgesinde yer almaktadır. Söke ile Didim ilçesi komşu ilçeler olduğu için, Didim ilçesine günübirlik güzel bir gezi planı yapabilir ve bu sırada yerli ve yabancı turistlerin oldukça dikkatini çeken Apollon Tapınağı’nı diğer gezilecek yerler planınıza dahil edebilirsiniz.


Şirince Köyü

Şirince Köyü Şirince Köyü

Selçuk’un gezilecek yerler listesindeki Şirince Köyü ile Söke ilçe merkezi arası ortalama 50 km'dir. Birbirinin manzarasını kesmeyen ve uyumlu bir mimariye sahip evleri, dar sokakları, kafeleri, restoranları ve diğer özellikleri ile görülmesi gereken Şirince, günübirlik ziyaret için en çok tercih edilen gezi lokasyonlarından bir tanesidir.

İçerisinde birçok aktiveteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Söke tatil otellerini değerlendirebilirsiniz.


Meryem Ana Evi

Meryem Ana Evi Meryem Ana Evi

Hristiyanlar açısından büyük bir öneme sahip Meryem Ana Evi ile Söke ilçe merkezi arası 51 km'dir. Yapılan araştırmalara göre Meryem Ana’nın son yıllarını geçirdiği bu ev, 1961 yılından beri hac yeri amacıyla ziyaret edilmektedir. Meryem Ana Evi'ni gezilecek yerler listenize ekleyerek inanç turuna çıkabilirsiniz.


Altınkum

Altınkum Altınkum

Didim ilçesinin yerli ve yabancı turistler tarafından gezilecek yerler planında en çok tercih ettiği  Altınkum ile Söke ilçe merkezi arası 55 km'dir. Mavi bayrak belgesine sahip olan Altınkum Plajı, ziyaretçilerine altın rengi kumları ve turkuaz denizi ile keyifli bir günübirlik tatil imkanı sunmaktadır.


Kadınlar Denizi

Kadınlar Denizi Kadınlar Denizi

Söke ilçe merkezine ortalama 20 km uzaklıkta olan Kadınlar Denizi, Kuşadası ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Mavi bayrak belgesine sahip olan bu plaj, şehrin en meşhur plajları arasındadır. Söke ilçesinin Kuşadası’nın komşu ilçesi olması Kadınlar Plajı’na ulaşımı kolaylaştırmaktadır.


Dilek Yarımadası

Dilek Yarımadası Dilek Yarımadası

Ziyaretçilerine eşsiz bir doğa gezisi deneyimi yaşatan Dilek Yarımadası ile Söke ilçe merkezi arası uzaklık 50 kilometredir. Yemyeşil bitki örtüsünün masmavi bir denizle buluştuğu noktada yer alan yarımada, aynı zamanda tarihi yapılarıyla da dikkat çekmektedir. Hem tarihi atmosferi hissetmek hem de doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz, gezilecek yerler listenize Dilek Yarımadası'nı ekleyebilirsiniz.


Söke İlçesinde Yapılması Gerekenler: İlçeye Geldiğinizde İncelemeniz Gereken Tatilinizi Anlamlı Kılacak Etkinlikler

Milli Park Gezisi: Bisiklet Turu

Bisiklet Turu Bisiklet Turu

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kuşadası ile Söke ilçe sınırlarında yer almaktadır. 

Milli Park içerisinde yüzlerce farklı bitki ve hayvan türü yaşamını sürdürmektedir. Bölgenin en geniş kapsamlı Milli Parkı'nın bisiklet parkurunda bisiklet sürmeden dönmemelisiniz. Milli Park oldukça geniş kapsamlı olduğundan dolayı doğa yürüyüşleri yapabilmeniz için botanik tur yolu ve kuş gözetleme kulesi bulunmaktadır. Bu aktivite alanlarını göre tatilinizi şekillendierbilirsiniz. 

Söke ilçe merkezinde yer alan oteller ve bisikletçilerden bisiklet kiralayabilirsiniz. Ayrıca Söke gezilecek yerler arasında keyifli bir şekilde bisiklet turu atabilirsiniz.

Bisiklet kiralama ücreti yaklaşık 10 ile 20 TL arası değişkenlik göstermektedir.

Söke ilçesinde aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Söke aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Dar Sokaklarında Gezinti: Eski Doğanbey Köyü 

Eski Doğanbey Köyü Eski Doğanbey Köyü

Söke gezilecek yerler listesinde yer alan Doğanbey Köyü, eski zamanlarda da Rumlar tarafından kullanılmıştır. Günümüzde ev olarak bilinen Rumların 'Domatia' olarak kullandığı 'odalar' anlamına gelen tarihi yapılar, eşsiz mimarisi ve rengarenk görünümü ile koruma altına alınmıştır. Doğanbey tarihi yapısı ile görülmesi gereken yerler planında dikkatleri çekmektedir.

Eski Doğanbey Köyü'nün dar sokaklarında gezinirken eşsiz mimariye sahip olan bu evlerin fotoğrafını çekebilirsiniz.


Bafa Gölü Güzellikleri: Foto Safari

Foto Safari Foto Safari

Bafa Gölü, Aydın iline bağlı Söke ilçesinden yaklaşık 43 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 

Göl çevresinde uzun yıllar boyunca farklı uygarlıklar yaşamını sürdürmüştür. Bu sebeple gölün çevresinde farklı tarihi yapılar bulunmaktadır. Hem çevresinde yer alan antik kentleri görebileceğiniz hem de foto safari yapabileceğiniz bu gölü kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Masmavi görünümü ve yemyeşil ağaçları ile bilinen bu gölü gezilecek yerler listesine ekleyerek çevresinde yüzlerce eşsiz fotoğraf karesi yakalayabilirsiniz.


Aydın'ın Söke İlçesinde Neler Yenilmelidir: Yemek Planı Yapmadan Önce İncelemeniz Gereken Lezzetler

Söke'nin Enfes Lezzeti: Çöp Şiş

Çöp Şiş Çöp Şiş

Aydın ile Söke yol güzergahı üzerinde olan çöp şiş restoranları bu işin ustası diyebiliriz. Aydınlıların bu işi yaptığı ve mükemmel bir lezzeti olduğunu söylemeden geçmeyelim. Söke ilçesinde yer alan Efsane Çöp Şiş Necati Baba'dan yenilmesi gerekir. Damak zevkinize göre dilediğiniz şekilde çöp şiş yiyebilirsiniz.

Porsiyon çöp şiş istenildiği zaman porsiyon içerisinde 8 adet çöp şiş fiyatı ise 18 TL'dir. Bu mükemmel lezzetin yanında açık ayran içilmesi tavsiye edilir. 


Karina'da Eşsiz Bir Lezzet: Levrek

levrek Levrek

Karina'nın mükemmel manzarası, denizin hemen dibine atılmış masaları ve akşam üstüne doğru gittiğiniz zaman güneşin batışı ile birlikte lezzetli bir levrek yemelisiniz. Bunun yanı sıra hem rakı-balık yapabileceğiniz hem de manzaranın keyfini çıkartabileceğiniz birçok restoran bulunmaktadır. 

Aile açısından herhangi bir engeli bulunmayan restoranların personelleri oldukça yardımsever ve ayrıca fiyatları ise oldukça uygundur. 


Söke İlçesinde Gece Hayatı & Eğlence: Dışarı Çıkmadan Önce İncelemeniz Gereken Yerler

Söke Barları Söke Barları

Taksi Pub

Taksi Pub, Aydın iline bağlı Söke ilçesinde yer alan hem müzik dinleyebileceğiniz hem de içeceğinizi yudumlayabileceğiniz kaliteli mekanlardan biridir.

Hem yerli halkın hem de tatilcilerin çok tercih ettiği bu mekanda personeller oldukça güler yüzlüdür. Mekânın dekorasyonunda kullanılan renkli masa ve sandalyeler oldukça şık görünmektedir.

Türkçe ve İngilizce trend şarkılar ağırlıkla çalınır. Ayrıca müzik türü olarak genellikle pop ve hareketli olan şarkılar tercih edilir.

30 cc bira ve bir çerez tabağının fiyatı yaklaşık 25 TL'dir. 

Adres: Yenikent Mahallesi, 38. Sk. No:6, 09200 Söke/Aydın


Retro Cafe & Bistro

Retro Cafe & Bistro, Aydın iline bağlı olan Söke ilçesinde yer alan hem canlı müzik dinleyebileceğiniz hem de içeceğinizi yudumlayabileceğiniz bir diğer mekandır. 

Bu mekanda canlı müzik haftanın belirli günlerinde yapılır. Mekânda canlı müzik yapılan günler çok kalabalık olduğu için rezervasyon yaptırmalısınız. Hem alkollü hem de alkolsüz içeceklerin bulunduğu bu mekanda personeller güler yüzlüdür.

Canlı müzik bulunmayan günlerde sevdiklerinizle içeceğinizi alıp muhabbet edebilirsiniz. 

30 cc bira ve bir çerez tabağının fiyatı yaklaşık 30 TL'dir. 

Adres: Kemal Paşa Mah.Özyol Sok.No:1 (Ömer Koyuncu Oğlu Cad.) 09200 Söke /Türkiye


Aydın'ın Söke İlçesi Nerededir ve Nasıl Gidilir: Yola Çıkmadan Önce İncelemeniz Gereken Güzergah Bilgileri

Söke, Aydın'a 50 kilometre, İzmir'e 110 kilometre, Denizli'ye 178 kilometre ve Muğla'ya ise 163 kilometre uzaklıktadır. İzmir, Denizli ve Aydın'dan Söke'ye minibüs, otobüs, tren veya kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Denizli'den Söke'ye trenle gidebilmeniz için öncelikle Aydın'a ardından Söke'ye tren seferi yapmalısınız. İzmir'den Söke'ye ise direkt ulaşabileceğiniz tren seferi bulunmaktadır. Ortalama ücreti ise 8 ile 15 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Minibüs veya otobüs ile ulaşım sağlamak isterseniz 15 ile 30 TL arasında fiyatlar değişmektedir.

İstanbul'dan kendi aracınız ile gelmek isterseniz Sakarya,  Afyonkarahisar,  Eskişehir, Kütahya,  Denizli ve Aydın'ın ardından Söke'ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ankara'dan tarafından gelmek isterseniz Afyonkarahisar, Denizli, Aydın ve Söke güzergahlarını takip ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.