Söğüt, Bilecik ilinde Osmanlı Devleti’nin ilk kurulduğu yer olması sebebiyle birçok gezilecek tarihi mekâna sahiptir. Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan Kurtuluş Savaşı dönemine kadar birçok yapı bölgede inşa edilmiş ve turistlerin büyük ilgisini çekmiştir.
Söğüt tarihi yapılar genellikle Osman Gazi, Orhan Gazi ve Ertuğrul Gazi dönemlerine aittir. Tarihsel yapıların yanı sıra gezilebilecek doğal güzelliklere de sahiptir.
Gezilebilecek yerler arasında türbeler, camiler, çeşmeler, mesire alanları ve kaplıcalar bulunmaktadır. Söğüt gezilecek yerler genellikle ilçe merkezinde yer almasından dolayı ulaşım konusunda sıkıntı çekilmemektedir.
Söğüt'te günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Söğüt otelleri listemize uğramayı unutmayın.
Ertuğrul Gazi Türbesi
Ertuğrul Gazi Türbesi
Bilecik Söğüt ilçesine bağlı Ertuğrul Gazi Caddesi’nde bulunmaktadır. Osman Bey 'in babası Ertuğrul Gazi adlı kişiye ait olan türbe çeşitli zamanlarda restore edilerek günümüze kadar ulaşmayı başarabilmiştir. Girişinde Türk devletlerinin bayrakları yer almaktadır.
Ertuğrul Gazi Türbesi, Söğütiçerisinde gezilecek yerler arasında Osmanlı Devleti’nin yükselme devrinde fethedilen bölgelerden getirilen topraklar da bulunmaktadır. Ayrıca bahçesinde daha sonradan türbeye ek olarak çeşme eklenmiştir.
Hamidiye Camii
Hamidiye Camii
Hamidiye Camii, ilçe merkezinde yer alan İstiklal Caddesi üzerindedir. Zamanında manda arabalarıyla İstanbul’dan Söğüt ilçesine getirilmiş olan tarihi caminin girişindeki büyük Osmanlı arması dikkat çekmektedir. Çifte minareli cami örnekleri arasında yer aldığı için halk arasında Çifte Minareli Cami olarak da bilinmektedir.
Kare plana sahip caminin dikkat çeken bir diğer özelliği ise Osmanlı Dönemi'nin Neoklasik mimari özelliğini yansıtıyor olmasıdır. Söğüt gezilecek yerler arasında öne çıkan inanç turizmi güzergahlarındandır.
Dursun Fakıh Türbesi
Dursun Fakıh Türbesi
Dursun Fakıh Türbesi, ilçe merkezine bağlı Küre Köyü’nde yer almaktadır. Şeyh Edebali’nin damadı ve Osman Gazi bacanağı olan Dursun Fakıh’a ait tarihi bir türbedir. Dursun Fakıh Dönemi’nin önemli ilim insanlarından biridir. Din, matematik, hukuk konusunda uzun yıllar üstün eğitimler almış ve daha sonra Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda etkin bir rol oynamıştır.
Birebir fetihlere katılmıştır. Bu fetihler esnasında askerlere vaizlik yapmış ve daha sonrasında Osmanlı Devleti’nin ilk kadısı olarak önemli bir görev almıştır. İnanç turuna çıkarak vakit geçirmek isteyenlerin Söğüt gezilecek yerler listesine ekleyerek mutlaka ziyaret etmesi önerilmektedir.
Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Bilecik otelleri sayfasında listeledi.
Çelebi Sultan Mehmet Camii
Çelebi Sultan Mehmet Camii
Bilecik Söğüt İlçe merkezinde Orta Mahallesi’nde bulunmaktadır. Osmanlı Devleti'nin ilk dönem mimarisini yansıtan tarihi bir camidir. Caminin inşa işlemini I. Mehmet yaptırdığı için cami bu ismini almıştır.
Osmanlı eserleri arasında yer alan kubbeli yapıların en güzel örneklerindendir. 12 adet kubbeye sahip cami, dikdörtgen planlıdır. Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamit tarafından onarılarak günümüzdeki halini almıştır.
Söğüt Çaltı Kaplıcası
Söğüt Çaltı Kaplıcası
Bilecik Söğüt ilçesinde şifa amacıyla sık sık turistler ve bölge halkı tarafından tercih edilen Çaltı Köyü’nde olan Söğüt Çaltı Kaplıcası bulunmaktadır. Söğüt gezilecek yerler listesi içerisinde yer alan bu kaplıcanın birçok sağlık problemine iyi geldiği söylenmektedir.
Deri problemleri, uyuz hastalığı, kronik hastalıklar, kadın hastalıkları, eklem hastalıkları gibi birçok problem için şifa kaynağına sahip olan kaplıcada bir adet tesis bulunmaktadır. Bu tesiste konaklayabilecek bir yer bulunmamaktadır. Kafeterya olarak hizmet veren bu tesiste günlük ihtiyaçlar giderilebilmektedir.
Şeyh Edebali Türbesi
Şeyh Edebali Türbesi
Küçük bir tepe üzerinde olan tarihi Eski Bilecik bölgesinin kurulduğu alanda yer almaktadır. Burada Şeyh Edebali'nin cenazesi bulunmaktadır.
Şeyh Edebali Türbesi, Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır. İlk yapıldığı dönemde kubbeliyken, Yunanların saldırısında sonra büyük bir tahribe uğramış ve sonrasında ise üzerine kiremit çatı yerleştirilmiştir. Türbe içerisinde küçük bir salon ve iki adet ayrı oda bulunmaktadır.
Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi
Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi
1900'lü yıllarda sargı evi olarak Memiş Ağa tarafından inşa edilen tarihi Ertuğrul Gazi Müzesi'nin tam olarak hangi tarihte yapıldığı net bir şekilde bilinmemektedir.
2001 yılında yapılan restorasyon çalışmalarından sonra müze, ziyaret amacıyla açılmıştır ve günümüzde müze içerisinde Yörüklere ait etnografik eserler sergilenmektedir. Müzeye giriş ücretsizdir.
Kaymakam Çeşmesi
Kaymakam Çeşmesi
Bilecik Söğüt ilçe merkezine bağlı Orta Mahallesi'nde yer alan Kaymakam Çeşmesi, Neoklasik tarzı yansıtan bir çeşmedir. ilçe kaymakamı Sait Bey tarafından 1919 yılında inşa ettirilmiş çeşme, Osmanlı mimarlık sanatı örnekleri arasındadır. Merkezi konumu ve mimari dokusundan ötürü Söğüt gezilecek yerler listesine dahil edilmektedir.
Kaymakam Çeşmesi yapımından Kütahya çinileri ile mermer kullanılmıştır. Ayrıca dört cephesi bulunmaktadır ve kabartma yaldız motifler ile detaylı bir şekilde süslenmiştir. Halk arasında Kaymakam Sait Bey Çeşmesi olarak da bilinmektedir.
Söğüt'te doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Söğüt gezi rehberi sayfasında listeledi.
Söğüt Ertuğrul Gazi Mescidi
Söğüt Ertuğrul Gazi Mescidi
Ertuğrul Gazi Mescidi, Söğüt ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yer almaktadır. İçerisinde kuyunun olmasından dolayı halk arasında Kuyulu Mescit olarak da bilinmektedir.
Ertuğrul Gazi'nin emri üzerine 1276 yılında yaptırılmıştır. Fakat zamana meydan okuyamadığı için 1902 yılında aynı yere tekrardan 2. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır.
Hamidiye İdadisi
Hamidiye İdadisi
Bilecik Söğüt ilçesine bağlı Orta Mahallesi'nde olan Söğüt Hamidiye İdadisi, 2. Abdülhamit tarafından Hamidiye Cami ile birlikte 1905 yılında inşa edilmiştir. İki katının planları da aynıdır ve yapımında kesme taş kullanılmıştır.
Burası, bakanlık tarafından 2008'de düzenlenen restorasyon çalışmaları sonrasında kütüphane olarak hizmete açılmıştır.
Bilecik'teki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Bilecik gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.
Dar’Ül - Eytam (Yetimler Yurdu)
Dar'Ül - Eytam
Söğüt ilçesinde yer alan Yetimler Yurdu, Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1905 yılında savaştan dolayı yetim kalan çocuklar için yaptırılmıştır. Mimari özellikleri Hamidiye Cami ve Hamidiye İdadesi ile Neoklasik mimarisinden dolayı benzer bir özellik göstermektedir.
İki katlı yapının alt katı ve üst katı benzer özellikler ile inşa edilmiştir. Günümüzde ise Şeyh Edebali Üniversitesi'ne bağlı bir yapı olarak kullanılmaktadır.
Söğüt'te doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Söğüt 3 yıldızlı aile otelleri sayfasında bulabilirsiniz.
Söğüt Günübirlik Gezilecek Yerler
Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük öneme sahip ilçeler arasında olan Söğüt, Bilecik ilinde hem köklü tarihi hem de doğal güzellikleri ile keyifli bir gezi deneyimine ev sahipliği yapmaktadır. Gezilecek yerler, Söğüt ile sınırlı değildir. İlçe merkezine komşu olmasından dolayı, çevresi de en az içi kadar keşfedilmeye değer olup, günübirlik ziyaret için uygundur.
Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı
Harmankaya Tabiat Kanyonu
2013'de tabiat parkı ilan edilen Harmankaya Kanyonu, görülmesi gereken İnhisar ile Yenipazar ilçeleri arasında yer almaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Abdullah Mihal Gazi‘nin yurdu olup kalesi ve türbesi ile tarihi bir deneyim de yaşatmaktadır. Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı Söğüt ilçesine ortalama 30 km mesafededir.
Türbin Mesire Yeri
Türbin Mesire Alanı
Bilecik seyahati sırasında doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin listelerine mutlaka eklemeleri önerilen noktalardan biridir. Bozüyük sınırları içerisinde olan Türbin Mesire Alanı, özellikle hafta sonu piknik yapmak için keyifli bir atmosfere sahiptir. Söğüt ilçesine ortalama 25 km mesafededir.
Bilecik Müzesi
Bilecik Müzesi
Şehir merkezinde olan Bilecik Müzesi, 2007'de ziyarete açılmış olup, tarihe ışık tutan özel gezi duraklarından biridir. Binası tescilli bir tarihi yapıdır. İçerisinde hem etnografik hem de arkeolojik eserler sergilenmektedir. Söğüt ilçesine yaklaşık 29 km mesafede yer almaktadır.
Kınık Şelalesi
Kınık Şelalesi
Bilecik merkezin doğal güzellikleri içerisinde yer alan Kınık Şelalesi, doğanın benzersiz atmosferini yaşamak isteyenlerin ilk duraklarından biridir. Yürüyüş ve piknik için tercih edilmektedir. Kınık Şelalesi Söğüt ilçesine ortalama 50 km mesafededir.
Tatilinizde ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Söğüt aile otelleri sayfasında listeledi.
Uzunçam Yaylası
Uzunçam Yaylası
Bilecik’in günübirlik geziler için en uygun noktalarından Uzunçam Yaylası, doğanın huzur dolu atmosferini doyasıya yaşamak isteyenler için önerilmektedir. Yeşilin alabildiğine uzandığı görülmesi gereken yaylada piknik yapmak isteyen ziyaretçiler, kendi malzemelerini hazırlayarak bu aktiviteyi gerçekleştirmektedir. Uzunçam Yaylası Söğüt ilçesine ortalama 55 km mesafededir.