Siirt Otelleri

Siirt Bölgesinde 1 adet otel bulunmaktadır.

Barden Hotel Siirt

Barden Hotel

Şehir Siirt Oda Kahvaltı
  • 4 yıldızlı
  • Toplantı
  • Havuzlu
  • Kongre
  • Aile
  • Kapalı Havuz
İNCELE

Son Yorumlar

Kadircan D.

Siirt’te ilk kalabileceğiniz temiz bir otel. Birgün konakladım ama memnun kaldım. Kahvaltı çeşiti aşırı iyi. Yatakları rahat odalar temiz ve ferah. Gönül rahatlığı ile kalabilirsiniz.

Siirt Tatili

Siirt Gezilecek ve Görülecek Yerler 

Siirt OtelleriSiirt OtelleriMağaralar: Siirt, coğrafi yapısı nedeniyle içerisinde çok sayıda mağaranın bulunduğu illerimizden birisidir. Bu mağaralar Siirt mağaraları olarak bilindiği gibi Botan Vadisi içerisinde yer aldığı için Botan Mağaraları olarak da bilinmektedir.

Müzeler: Siirt Etnografya Müzesi, kent merkezinde Saat Kulesi’nin hemen karşısında yer almaktadır. Müze içerisinde bölgede yaşayan halk tarafından kullanılan birçok eşya sergilenmektedir. Bu müzeyi ziyaret ederek bölgeyi yakından tanıma şansına sahip olmak mümkündür. Eşyaların yanında yöresel kıyafetlerde müze içerisinde sergilenmektedir. 

Tarihi Yapılar:  Siirt şehir merkezinde ve ilçelerinde binlerce yıllık geçmişi bulunan yapılar bulunmaktadır. Maddi ve manevi anlamda önemli bir geçmişe sahip olan bölgede görülmesi gereken tarihi yapılar arasında Veysel Karani Türbesi, Siirt Ulu Cami, Saat Kulesi, Cumhuriyet Cami, Kormas Kalesi, Erzen Ören Yeri, Derzin Kalesi, Tillo Kalesi ve İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi bulunmaktadır. 

Doğal Güzellikler: Şehirde görülmesi gereken doğal güzellikler arasında eşsiz güzelliği ile Botan Vadisi ilk sırada gelmektedir. Bununla birlikte Sağlarca Kaplıcası, Tillo Cam Terası, Kal’at-ul Üstad Tepesi, Delikli Taş, Başur Çayı, Çemikari Yaylası, Herekol Yaylası bulunmaktadır. Doğayla beraber zaman geçirmek isteyenler bu noktaları ziyaret edebilirler. 

Siirt’te Yapılacak Aktiviteler

  • Binlerce yıllık geçmişi yerinde görmek isteyenler şehir merkezinde ve etrafında bulunan kaleleri ziyaret etmelidir. Derzin, Tillo ve Kormas Kaleleri harap halde olsa da hala tarihi solumak isteyenleri misafir etmektedir. Bölgeye hakim olan tarihi medeniyetler döneminde inşa edilen kaleleri yerinde görerek Siirt tarihini yakından tanımanız mümkündür. 
  • Şehirde ekstrem sporlar arasında yer alan rafting yapabilişiniz. Botan Vadisi içerisinde yer alan Botan Çayı içerisinde yer alan Botan Çayı’nda yılın belirli dönemlerinde özel tur hizmetleri ile rafting hizmeti verilmektedir. Aynı vadi alanında özel bir noktadan başlayan yamaç paraşütü hizmeti de verilmektedir. 
  • Manevi anlamda ülkemizin en önemli noktalarından birisi olan Siirt’te çok sayıda evliyanın mezarı bulunmaktadır. Bunları ziyaret etmek için kendinize özel bir program hazırlamanız gerekmektedir. İsmail Fakirullah Hazretleri, Veysel Karani, Gavs-ül Mehduh ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ziyaret edilecek türbelerden sadece birkaç tanesi olarak öne çıkmaktadır. 
  • Büyük Selçuklu döneminde inşa edilen Tarihi Ulu Cami’yi ziyaret etmeden gelmemeniz tavsiye edilmektedir. 900 yıla yakın bir geçmişe sahip olan cami geçirdiği birçok restorasyon çalışması sayesinde hala varlığını korumaktadır. Siirt il merkezinde bulunmasından dolayı rahat bir şekilde ulaşmak mümkündür. 

Siirt’te Yapılan Festivaller

Siirt seyahatiniz esnasında katılabileceğiniz şehrin kültürünü yansıtan festivaller bulunmaktadır. Mayıs ayında Mahalli Yumurta Bayramı, Şubat ayında Cigor Bayramı, Mayıs ayının ikinci yarısında Şihirler Bayramı ve Hristiyan halk tarafından düzenlenen Dem günleri bulunmaktadır.

Siirt’te Ne Yenir?

Siirt, Güney Doğu Anadolu ve Mezopotamya mutfağının tipik özelliklerini içerisinde barındırmaktadır. Farklı lezzetleri içerisinde bulunduran geniş bir mutfağı bulunmaktadır. Kuzu eti ve pirinç yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır. Denemeniz gerekenler arasında Perde Pilavı, Büryan, Siirt Kiteli, İsmeket Köfesi, Zerfet, Mihr Çorbası, Arap Dolması ve İmçerket isimli hamur işi bulunmaktadır. 

Siirt’ten Ne Alınır?

Siirt’i seyahat edip, bölgeden hatıra olarak bir şeyler almak için alışveriş yapmak isteyenler tarihi çarşıları ziyaret edebilirler. Helvacılar Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Şeyhler Çarşısı alışveriş yapılabilecek bazı noktalardır. Alınacak ürünler arasında Bıttım Sabunu, Pekmez Helvası, Pervari Balı, Siirt Fıstığı ve Siirt Battaniyesi yer almaktadır. 

Siirt’e Nasıl Gidilir?

Siirt’e havayolu ve karayolu ile ulaşım mümkündür. Siirt Havalimanı’na İstanbul ve Ankara’dan hareket eden iç hat uçakları iniş yapmaktadır. Havalimanı şehir merkezine 13 km mesafede yer almaktadır. Şehirlerarası otobüslerle ulaşımı tercih eden yolcular için varış noktası Siirt Otogarı olup, otogarın şehir merkezine uzaklığı yalnızca 1 km’dir. Özel aracı ile Siirt’e ulaşımı tercih eden yolcular için İstanbul – Siirt arası yolculuk ortalama 17 saat 30 dakika, Ankara – Siirt arası yolculuk yaklaşık olarak 13 saat, İzmir – Siirt arası yolculuk ise ortalama 18 saat 30 dakika sürmektedir.