Seyhan'da Gezilecek Yerler

Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Adana’nın en büyük ilçesi Seyhan’da çok sayıda gezi noktası bulunmaktadır. Tarihi ve ticari noktalar ile bağlantısı nedeniyle bu güzel ilçede farklı deneyimler yaşamanız mümkündür. Tarihi birçok eski yapının bulunduğu ilçede görülmesi gereken doğal güzellikler de huzur dolu bir atmosfer yaratmaktadır.

İlçeye adını veren Seyhan Nehri’nin etrafında toplanan aktiviteler güzel vakit geçirme şansı sunmaktadır. Tarihi mekanları giderek şehrin geçmişini öğrenebilir, nehir boyunca sıralanan parklarda eğlenebilir ve bu nehir üzerinde uzanan tarihi Taşköprü üzerinde yürüyebilirsiniz.


Seyhan Nehri 

Seyhan Nehri Seyhan Nehri

İlçenin simgesi ve hayat kaynağı olan Seyhan Nehri etrafında çok sayıda park alanı bulundurmaktadır. Bununla birlikte ailece vakit geçirebileceğiniz, arkadaşlarınız ile eğlenebileceğiniz oturma alanları mevcuttur. 560 km boyunca uzanan ve geniş bir havzada yer alan bu nehir şehrin en popüler gezi duraklarından biridir.  

Adana-Mersin sınırından Akdeniz’e kadar akan nehir ilçeye can vermektedir. Ayrıca ilçenin sınırlarını da belirlemektedir. Şehrin doğası nedeniyle kattığı hava, yüksek sıcaklıkların görüldüğü şehirde yaşayanlara bir serinleme alanı oluşturmaktadır. 

Üzerinde yer alan tarihi Taşköprü’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Nehir boyunca yürüyüş yaparak ya da araçla gezerek hem eşsiz bir şehir manzarasına tanıklık edebilir, hem de doğayı ve tarihi bir arada yaşayabilirsiniz. 


Etnografya ve Arkeoloji Müzesi

Adana Arkeoloji Müzesi Adana Arkeoloji Müzesi

Adana ve Seyhan iç içe geçtiği için ikisi ile ilgili detaylar bir arada yer almaktadır. Milattan önce 3000 yılına uzanan bir tarihe sahip olan ilçenin etrafında çıkarılan tarihi eserler bu müzede sergilenmektedir. 

Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet’in ilanından sadece bir yıl sonra 1924 yılında kurulan ilk müzelerden birisidir. Ülkemizdeki en eski 10 müze arasında yer almaktadır. İçerisinde Çukurova Bölgesi’nde çıkarılan çok sayıda tarihi eser yer almaktadır. 17 binin üzerinde eser, 25 binin üzerinde sikke sergilenmektedir. Giriş ücreti 6 TL’dir. Yazları saat 8’de açılıp, 19’da kapanmaktadır. Kış aylarında ise sabah 8 – 17 arası hizmet vermektedir. 

Etnografya Müzesi ise eski bir kilisenin yerine gene 1924 yılında açılmıştır. Birçok kez düzenleme geçiren müze saatleri açılış ve kapanış olarak aynıdır. 

Arkeoloji Müzesi belediyenin sağ tarafında, Etnografya Müzesi ise sol tarafında yer almaktadır. Sabanı Merkez Camisi’nden iki müzeye de yürüyerek ulaşım sağlanmaktadır. 


Adana Kalesi

Adana Kalesi Adana Kalesi

Adana geçiş noktası üzerinde yer alması nedeniyle birçok saldırıya uğramış bir şehirdir. Bölgeye hakim olan her devlet korumanın gerçekleşmesi için şehrin en yüksek noktasında kale inşa etmiştir. Günümüzde kalenin sadece surları kalmış olsa da bulunduğu konum itibariyle harika bir manzara sunmaktadır. 

Kalenin yıkılma nedeni 1836 yılında Osmanlı’ya isyan eden Kavalalı Mehmet Paşa’nın arkasında merkezi bir yer bırakmak istememesidir. Yıkım, cephaneliği patlatması ile gerçekleşmiştir. Surlar tekrar yapılsa da tam anlamı ile kale inşa edilmemiştir.

Kaleyi ziyaret etmek için şehirden bir araba kiralamanız önerilmektedir.   


Büyük Saat Kulesi 

Adana Büyük Saat Kulesi Adana Büyük Saat Kulesi

İlçenin en önemli simgesi olarak merkezde yer alan Büyük Saat Kulesi mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Abidin Paşa tarafından Osmanlı zamanında inşa edilen yapı 32 metre uzunluğu ile ülkedeki en uzun saat kulesi olması ile bilinmektedir. 1882 yılında inşası tamamlanan kule günümüzde eski Adana olarak bilinen bölgede birçok tarihi yapıyla birlikte yer almaktadır. 

Kulenin etrafında eski çarşı olarak anılan ve hala ticari faaliyetlerin yapıldığı dükkanlar vardır. Burada ilçeyi ve Adana’da yaşayan insanları daha yakından tanıma şansına sahip olmanız mümkündür. Tarihi Kazancılar Çarşısı olarak bilinen bu noktanın geçmişi 500 yıl kadar geriye gitmektedir. Bu çarşının en önemli özelliği içerisinde hala bakır kalaylama, saç işleme ve ağaçların oyulma işlemlerinin yapılmasıdır. Burada ayrıca şehrin en güzel restoranları da hizmet vermektedir. 


Bebekli Kilisesi 

Bebekli Kilise Bebekli Kilise

Kilise 1880 yılında İtalyanlar tarafından yaptırılan bir ibadethanedir. St. Paul adına yaptırılan bu kilisenin günümüzde bu ismi almasının en büyük nedeni girişte yer alan Meryem Ana heykelinin bebeğe benzetilmesidir. 2,5 metre yükseklikteki yapı zamanla halk arasında bu ismi almıştır.

Pazar günleri kapalı olan kiliseyi hafta içi ve Cumartesi günleri ziyaret etmeniz mümkündür. Buraya ulaşım meşhur Kazancılar Çarşısı’ndan 10 dakikalık yürüyüşle gerçekleşmektedir. . 


Seyhan Günübirlik Gezilecek Yerler

Seyhan, Adana’nın merkezi ilçelerinden biridir. Yakın konumda günübirlik şekilde gezilecek tarihi yapılar ve doğal güzellikler bulunmaktadır.


Akyatan Gölü

Akyatan Gölü Akyatan Gölü

Akyatan Gölü Seyhan’a yaklaşık 65 km uzaklıktadır. Deniz ile arasında lagün bağlantısı bulunan göl aynı zamanda Akyatan Kuş Cenneti olarak da bilinmektedir. Yırtıcı kuşların, pelikan ve leyleklerin göç yolu üstünde bulunan göl doğal kuş gözlemi yapmak isteyenlere birbiinden farklı manzaralar sunmaktadır.


Kurtkulağı Kervansarayı

Kurtkulağı Kervansarayı Kurtkulağı Kervansarayı

Kurtkulağı Kervansarayı Seyhan’a yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Adana-Halep kervan yolu üzerinde bulunan Kervansaray oldukça sağlam bir şekilde inşa edilmiştir. 17. yüzyılda inşa edilmiş olan yapı farklı bir tarihi yapı olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.


İbrahim Paşa Tabyası

İbrahim Paşa Yaylası İbrahim Paşa Yaylası

İbrahim Paşa Tabyası Seyhan’a yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Toros Dağları üzerinde bulunan Tabya Osmanlı Dönemi’nde inşa edilmiştir. Yapıldığı dönemden günümüze doğu cephesi, ana girişi ve su sarnıcı kalmayı başarabilmiştir.


Şekerpınarı Köprüsü

Şekerpınarı Köprüsü Şekerpınarı Köprüsü

Şekerpınarı Köprüsü Seyhan’a yaklaşık 105 km uzaklıktadır. 83 metre uzunluğa sahip olan köprü ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Çevresinde mesire alanı da bulunduğundan zaman geçirmeye değer bir yerdir.


Anahşa Kalesi

Anahşa Kalesi Anahşa Kalesi

Anahşa Kalesi Seyhan’a yaklaşık 100 km uzaklıktadır. Bizans Dönemi’nde yapılan kale koruma altına alınmıştır. Hakim bir tepede konumlanmış olması kaleye heybetli görünüm vermektedir.