Karaköy'de Gezilecek Yerler

İstanbul’da sıra dışı kafeler ve aile işletmeleriyle yıl boyunca farklı birçok kültürden ziyaretçiye ev sahipliği yapan Karaköy, kısa bir yürüyüş ile Osmanlı Dönemi’nden kalma eserlerin göz alıcılığını görmek adına en popüler semtlerden birisidir. Gezilecek yerler bakımından sınırlı sayıda seçeneğe ev sahipliği yapmaktadır.

Bünyesinde barındırdığı tarihi güzellikler günümüzde mesken olarak kullanılmakta ve birçok insana yuva olmaktadır. Daha çok damak zevki bakımından tercih edilen mekanlar ile kısa bir mola vermenin en popüler adresi olan bir bölge olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca en güzel kahve çeşitlerini Karaköy'de bulabilirsiniz.

Karaköy'de tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Karaköy otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul Modern Sanat Müzesi İstanbul Modern Sanat Müzesi

Türkiye sınırlarındaki ilk modern sanat müzesi özelliği taşıyan İstanbul Modern Sanat Müzesi, 11 Aralık 2004 tarihinde Eczacıbaşı ailesi öncülüğü ile ziyarete açılmıştır. Müze çeşitli alanlarda ödüller kazanmıştır. Ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Fransa Ankara Büyük Elçisi Bernard Emie büyük bir tören eşliğinde vermiştir.

İstanbul Modern Sanat Müzesi içerisinde Türkiye içerisinde 20. yüzyıla göre sanatsal açıdan yaşanan değişimlere dair eserler sunulmaktadır. Çağdaş sanatın en iyi örneklerini burada görmeniz mümkün. Gezi rehberi eşliğinde keşfe çıkılabilecek yerler arasındadır.

İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne tam giriş ücreti 35 TL, indirimli giriş 20 TL ve grup halinde giriş ise 28 TL'dir.


Kılıç Ali Paşa Camii

Kılıç Ali Paşa Camii Kılıç Ali Paşa Camii

Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy'ün Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi üzerinde yer alan Kılıç Ali Paşa Camii, içerisinde bir hamamın da bulunduğu Kılıç Ali Paşa külliyesinin bir diğer gözde sanat eseridir. Üzerindeki kitabeye göre 1580 yılında inşa tamamlanmış olup, ibadete açılmıştır. Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan tarihi bölge, günümüzde etkin bir şekilde ibadet amacıyla kullanılmaktadır.

Caminin en dikkat çekici yanı ise, iki yanındaki yarım kubbe ve diğer yanlarında bulunan kemerlerdir. Aynı yapı şekli Ayasofya Camii’nin mimarisinde de yer aldığı için Ayasofya’nın küçük boyutlu bir versiyonu olarak da nitelendirilmektedir. Tarihi dokusundan dolayı Karaköy gezilecek yerler listesine eklenerek geçmişe yolculuk yapılmalıdır.

Kılıç Ali Paşa Camii’ne girişler ücretsizdir. 

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için İstanbul otelleri sayfasında listeledi.


Kamondo Merdivenleri

Kamondo Merdivenleri Kamondo Merdivenleri

İstanbul Bankalar Caddesi üzerindeki Kamondo Merdivenleri'nin Karaköy merkeze uzaklığı 2 kilometredir. Zarif ve dekoratif figürlerin ön plana çıktığı art nouveau tekniği ile inşa edilmiştir. Abraham Salomon Kamondo adına 1850'li yıllarda yaptırılmıştır.

Bu tarihi merdivenler, Voyvoda Caddesi ile Bankalar Caddesi'nin birleştirmektedir. Kıvrımları ve Voyvoda Caddesi'ne doğru çıkan dekoru ile mutlaka keşfe çıkılması gereken yerler arasındadır.


Arap Camii

Arap Camii Arap Camii

Arap Camii, San Aziz Paolo Kilisesi (San Aziz Domenico Kilisesi) amacıyla inşa edilmiştir. İstanbul'un Fethinin ardından Osmanlı egemenliğine girerek camiye dönüştürülmüştür. Farklı mimari özellikleri ile İstanbul Karaköy'de gezilecek yerler planına dahil edilmelidir.

Zamana meydan okumakta güçlük çeken tarihi cami, son halini 1913 ile 1919 yılları arası restore edildikten sonra almıştır. Genişletilerek mimarisinin Osmanlılaşmasına sebep olan eklemeler yapılmıştır. Aynı zamanda ilk yapıldığı dönemden izler taşımakta olan Arap Cami, gotik mimari özelliklere de sahiptir.


Bankalar Caddesi

Bankalar Caddesi Bankalar Caddesi

Bankalar Caddesi, İstanbul'da turistik Voyvoda Caddesi ve çevre bölgeleri kapsayan popüler bir caddedir. Yahudi hayırsever ve finansçı tarafında han ve banka binası gibi birçok bölge, cadde boyunca uzanmaktadır. Ayrıca caddenin ismi, günümüzdeki ismini almadan önce Kamondo Sokağı ismiyle bilinirmiş.

Günümüzde burada birçok banka, sigorta şirketi ve finansal işlemlerin yapıldığı şirket sıralanmıştır. Ayrıca meşhur Kamondo Merdivenleri, bu bölgede yer almaktadır. Karaköy Gezilecek yerler arasına eklenerek bir gün mutlaka keşfe çıkılmalıdır.

Karaköy'de doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Karaköy gezi rehberi sayfasında listeledi.


Fransız Geçidi

Fransız Geçidi Fransız Geçidi

1860 yılında yapılan Fransız Geçidi, İstanbul ilinde Neoklasik tarzda inşa edilmiş binalara ev sahipliği yapmaktadır. Fransızların ve Fransa'dan getirilen ürünlerin bu geçit üzerinden giriş yaptığı düşünülmektedir.

Geçit, 1992 yılında restore edilerek günümüzdeki halini almıştır. İstanbul Galata Mumhanesi Sokak ile Kemankeş Caddesi'ni birbirine bağlamaktadır. Kemankeş Caddesi'ne bakan kapıda Fransız Geçidi İş Merkezi ve Fransızca versiyonu ile "Cite Française" yazılıdır. Gezilip görülmesi gereken tarihi yerler arasındadır.


Kemankeş Mustafa Paşa Camii

Kemankeş Mustafa Paşa Camii Kemankeş Mustafa Paşa Camii

İstanbul Karaköy'e bağlı Gümrük Sokak üzerinde yer alan Kemankeş Mustafa Paşa Camii, kilise üzerine inşa edilmiş camilerden birisidir. Cenevizliler döneminde inşe edilen San Antonio Kilisesi, Hristiyanların bölge üzerindeki egemenliği bittikten sonra camiye dönüştürülmüştür. Eski kilise, harap halde olduğu için çoğu bölümü yıkılarak yeni bir cami inşa edilmiştir.

220 metrekare alan üzerine kurulu olan camiye merdiven ile çıkılmaktadır. Üzerinde yazan bilgilere göre 1771 yılında cami amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Tarihi yolculuk yapmak isteyenlerin görmesi gereken yerler listesinde bulunmaktadır.


Kılıç Alipaşa Hamamı

Kılıç Alipaşa Hamamı Kılıç Alipaşa Hamamı

Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy Hamam Sokak üzerinde bulunan tarihi Kılıç Alipaşa Hamamı, 1578-83 tarihleri arasında Osmanlı’nın en ünlü donanma komutanlarından birisi olan Kaptan-ı Derya unvanını elinde bulunduran Kılıç Ali Paşa tarafından yaptırılmıştır. Bölge, günümüze kadar çeşitli restorasyonlar görmüş olmasına rağmen, son hali orijinal yapısını kaybetmeyen ender noktalardan birisi olarak nitelendirilmektedir.

Mimar Sinan’ın en popüler ve en iyi eserlerinden birisi olan Kılıç Alipaşa Hamamı, güneş ışığının içerisini aydınlatması adına geniş ve görkemli bir kubbeye sahiptir. Hamam, Karaköy gezilecek yerler arasında en dikkat çekici noktalardan birisi olarak ön plana çıkmaktadır.

Kılıç Alipaşa Hamamı’na giriş ücreti 190 TL’dir.

İstanbul'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. İstanbul gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Yeraltı Cami - Kurşunlu Mahzen

Yeraltı Camii Yeraltı Camii

Bir rivayete 711 yılında Abdülaziz oğlu Ömer tarafından yaptırılan tarihi Yeraltı Cami, yapıldığı ilk dönemde bir kule görevi görmüştür. Günümüzdeki haline 1753 – 1756 yıllarında son kez yapılan köklü değişiklikler ile getirilmiştir. Osmanlı Dönemi’nde yer alan kayıtlara göre Mahzen-i Sultani olarak adlandırılan tarihi bölge zaman içerisinde önce kule, sonrasında hisar ve günümüzde de cami görevini üstlenmiştir.

İstanbul Karaköy Vapur İskelesi’ne yakınlığı ile ön plana çıkan Yeraltı Cami, günümüzde faal olan bir yapıdır. Bünyesinde üç önemli zaatın türbesi ve sandukaları yer almaktadır. Karaköy gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken önemli tarihi yapılar arasındadır.

Yeraltı Camii’ne girişler ücretsizdir.


Aya Nikola Türk Ortodoks Kilisesi

Aya Nikola Türk Ortodoks Kilisesi Aya Nikola Türk Ortodoks Kilisesi

Karaköy'ün tarihi yapıları arasında kabul edilen Aya Nikola Türk Ortodoks Kilisesi'nin geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Yaşanan yangınlardan dolayı büyük zarar gören birçok kez restore edilmiştir. Kitabesinde belirtilene göre şuanki halini 1804 yılında almıştır.

Gezilecek yerler arasına eklenmesi gereken kilise, oldukça güzel tarihi dokusu ile ziyaretçilerini beklemektedir.

Karaköy'de her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Karaköy pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Karaköy Günübirlik Gezilecek Yerler

İstanbul’un hemen hemen bütün semtlerinde olduğu gibi Karaköy’de turistik özellik taşıyan bir semttir. Gezilecek ve görülecek yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca gezilecek yerler, Karaköy ile sınırlı kalmamakta, çevresinde de keşfedilmeyi bekleyen noktalar bulunuyor. 


Galata Kulesi

Galata Kulesi Galata Kulesi

1348 yılında Cenevizlilerin inşa ettirmiş olduğu Galata Kulesi ile İstanbul Karaköy semt merkezi arası sadece 400 metredir. Günübirlik gezilecek yerler listesinde bulunan tarihi Galata Kulesi, İstanbul’un sembolü haline gelen önemli yapılardan birisidir. Bulunduğu bölge, 63 metrelik yüksekliği ile paha biçilemez bir manzara keyfi sunmaktadır. Burada kahve ve çay içtikten sonra limana doğru güzel bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.


Galata Köprüsü

Galata Köprüsü Galata Köprüsü

İstanbul’un simgesel yapıları arasında bulunan tarihi Galata Köprüsü, Karaköy ile Eminönü’nü birleştiren merkezi bir köprüdür. 490 metre kadar uzunluğa sahip köprü, balık – ekmek ikilisinin en çok tercih edildiği nokta olarak ön plana çıkar. Galata Köprüsü, üzerinden tramvayın geçtiği bir baskül köprü olmasından ötürü, dünya üzerinde sınırlı sayıda bulunan ender yapılardan birisidir.

Karaköy'de aileniz ile bir arada keyifli konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Karaköy aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Galata Mevlevihanesi Müzesi

Galata Mevlevihanesi Galata Mevlevihanesi

1491 yılında İskender Paşa'nın emri üzerine yaptırılmış Galata Mevlevihanesi Müzesi ile İstanbul Karaköy semt merkezi arası yaklaşık 700 metredir. Şehrin ilk mevlihanesi niteliğini taşımaktadır. Günümüzde bir müze olarak hizmet veren tarihi bölgede semahane ve derviş odalarını kapsayan ana yapı, Halet Efendi Kütüphanesi, Sebili ve Türbesi, Şeyh Galib Türbesi, Hasan Ağa Çeşmesi, sarnıç,  Adile Sultan Şadırvanı gibi eski yapılar bulunuyor. Gezi rehberi eşliğinde detaylı bilgi edinerek keşfe çıkabilirsiniz.