Gömeç Gezilecek Yerler

Gömeç Plajları ve Koyları: Deniz, Kum ve Güneş Keyfi İçin İncelenmesi Gereken Yerler

Gömeç kıyı kesiminin büyük bir bölümünü oldukça büyük özel bir tatil sitesi kaplamış bulunmaktadır. Bu tatil sitesinden başka onlarca tatil sitesi yöreyi çepeçevre kuşatmıştır. Birçok siteye dışardan giriş yapılamamaktadır. Belki de Gömeç’in hemen yanı başındaki Burhaniye ya da Ayvalık kadar gelişememesinin sebebi olarak bu sitelerin sınırları dâhilindeki koyların ve plajların turizme kazandırılamaması olduğu söylenebilir.


Sırataşlar Plajı

Sırataşlar Plajı Sırataşlar Plajı

Gömeç’e 7-8 km uzaklıkta bulunan Sırataşlar Plajı, Karaağaç Mahallesi sınırları çerisinde yer almaktadır. Genellikle yöre halkı tarafından kullanılmakta olan temiz bir plajdır. Çok yoğun olmayan plaj kum olup denizi sığdır.

Ailecek denize girilebilecek olan plajda wc, duş, kafeterya gibi olanaklar bulunmaktadır. Şezlong kiralama imkânı bulunan plaj, karavan ile konaklamaya da uygundur.

Balıkesir'de günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Balıkesir otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Karaağaç Sahili ve Plajı

Karaağaç Sahili Karaağaç Sahili

Karaağaç Sahili, Gömeç’e bağlı Karaağaç Mahallesi’nde bulunmaktadır. Çevrede bulunan yazlık sitelerine yakın bir konumda bulunan plaj genellikle çok kalabalık olmamaktadır.

Soyunma kabini ve duş imkânları bulunan plaj ailecek denize girilebilecek bir yapıya sahiptir. Kum ve ince çakıl yerleri bulunan plaj genel olarak sığ olup deniz sıcaklığı biraz düşüktür.

Ailecek keyifli vakit geçirilebilecek olan sahilde mangal yapılabilme olanağı da bulunmaktadır. Plajda ücretsiz duş ve şemsiye olanakları mevcuttur. İstenilirse kendi şezlong ve şemsiyenizin getirilebileceği gibi istenilirse orada bulunan işletmeden de temin edebilmek mümkündür.

Gömeç'te birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Gömeç gezi rehber sayfamızı size özel olarak hazırladık.


Gömeç Tarihi, Turistik Yerleri, Doğal Güzellikleri ve Gezilecek Yerleri

Yakın tarihe kadar bir kasaba olan Gömeç, 1990 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Gömeç ismi bal peteği anlamına gelmekte olup bölgede yoğun olarak arıcılık yapıldığı için bu isim verilmiştir.

Selçuklu döneminden beri Türklerin buraya yerleşmeye başladığı düşünülmektedir.

Edremit ve Ayvalık gibi gelişmiş ilçelerin yakınında bulunmasından dolayı herhangi bir farklı özelliğini ön plana çıkaramamış ve küçük bir yerleşim yeri olarak anılmaya devam edegelmiştir. Tarihi ve gezilecek yerler açısından da çok fazla seçenek bulunmayan Gömeç denizi ve tatil köyleriyle adını duyurmaya çalışmaktadır.


Atatürk Kayalıkları

Atatürk Kayalıkları Atatürk Kayalıkları

Gömeç’in arka tarafında yer alan dağların üzerinde bulunan kayalıkların Atatürk siluetine benzemesi nedeniyle bu isimle anılmaktadır. Gömeç merkezden ya da Gömeç Ayvalık yolunda sol tarafa bakıldığında görülebilmektedir.

Gömeç Belediyesi ambleminde de yer verilen Atatürk Kayalıkları Gömeç’e gelmişken görülmesi gereken bir güzelliktir.

Balıkesir'in tüm turistik yerlerini görmek ve Gömeç dışında tatil planı oluşturmak için Balıkesir gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Koca Çınar

Koca Çınar Koca Çınar

Koca Çınar, Gömeç ilçesine bağlı 8 km uzaklıkta yer alan Ulubeyler Mahallesi’nde bulunmaktadır. Koca Çınar yaklaşık olarak 900 yaşında olduğu tahmin edilen 20 metre yüksekliğe ve 13 metre çevre uzunluğuna sahiptir. Devasa büyüklüğü ile dikkat çeken çınar ağacı Gömeç’e gelenlerin ziyaret ettiği bir yer haline gelmiştir.


Kız Çiftliği Höyüğü

Gömeç Kız Çiftliği Höyüğü Gömeç Kız Çiftliği Höyüğü

Gömeç merkeze 3 km uzaklıkta kuzeybatı yönünde körfez yakınlarında bulunan Antarak ve Kara Tepe Burnu arasında yer almaktadır. Höyük hakkında net bilgiler bulunmamakla birlikte MÖ 2000 yıllarına kadar tarihlenmektedir.

Yapılan arkeolojik sondajlarda bölgede daha önceki yerleşimlerde kullanılan siyah seramik parçalarına, duvar ve su kanalı buluntularına rastlanmıştır. Bizans döneminde de kullanıldığı belirtilen höyükte bu döneme ait sütunlar bulunmuştur.

Kız Çiftliği ismi ise günümüzde harabe olarak burada bulunan ve höyüğün üzerine yapılmış olan çiftlikten almıştır. Çiftliğin herhangi bir tarihi önemi bulunmamaktadır.

Höyük, 1998 yılında birinci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiştir. Bir takım yüzeysel çalışmalar yapılmasına rağmen turistik anlamda çekici kılacak çok fazla özelliği bulunduğu söylenemez.

Gömeç'te dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Gömeç tatil otellerine sayfasına göz atmayı unutmayın.


Gömeç Nerededir ve Nasıl Gidilir: Yola Çıkmadan Önce İncelenmesi Gereken Güzergah ve Ulaşım Bilgileri

Gömeç, Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup Balıkesir’e 110 km uzaklıkta bulunmaktadır. Gömeç’in güneyinde Ayvalık, kuzeyinde Burhaniye ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Balıkesir’in en popüler ilçelerinden olan Ayvalık, Burhaniye ve Edremit arasında yer almaktadır. Ancak deniz turizmi açısından bu ilçeler kadar gelişmiş olduğu söylenemez. 

Karayolu ile Gömeç’e Ulaşım

Gömeç İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın bir konumda yer almakta olduğundan bütün ulaşım alternatifleri tercih edilebilmektedir.


Özel Araç ile Ulaşım

İzmir’den Gömeç’e Ulaşım

Gömeç, İzmir’e yakın bir mesafede bulunmaktadır. İzmir ile Gömeç arası yaklaşık olarak 150 km olup özel araçla 2 saatte ulaşabilmek mümkündür.

İzmir’den Gömeç’e ulaşmak için, İzmir-Çanakkale yoluna girilir. Menemen, Aliağa, Bergama ve Dikili'den geçilir, Ayvalık’tan 15 km sonra Gömeç’e ulaşılmaktadır.


İstanbul’dan Gömeç’e Ulaşım

İstanbul ile Gömeç arası yaklaşık 400 km olup 5 saatlik bir yolculuk sonrasında Gömeç’e ulaşılmaktadır. İzmit yolundan başlayan yolculukta Osmangazi Köprüsü geçilerek Yalova-Bursa yolundan devam edilir. Bursa merkeze girmeden çevre yolundan Balıkesir yoluna girilir. Bursa’nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ile Balıkesir’in Susurluk ilçeleri geçilerek Balıkesir merkeze ulaşılır. Daha sonra Balıkesir - Edremit yoluna girilir, Edremit ve Burhaniye ilçeleri geçilerek Gömeç’e ulaşılır.


Ankara’dan Gömeç’e Ulaşım

Ankara ile Gömeç arası 660 km olup yaklaşık olarak 7-8 saat sürmektedir. Ankara-Eskişehir otoyolundan başlayan yolculukta sırasıyla Eskişehir ve Bursa illeri geçilerek Balıkesir’e, ardından yaklaşık iki saatlik yolculuktan sonra Gömeç’e ulaşılmaktadır.


Otobüs ile Gömeç’e Ulaşım

İzmir’den Gömeç’e Ulaşım

İzmir’den Gömeç’e otobüs ile ulaşmak çok kolay olmaktadır. İzmir’den Çanakkale’ye giden otobüsler Gömeç’ten geçmekte olduğundan Gömeç’e günün her saatinde otobüs bulabilmek mümkündür. 

Yaklaşık olarak 2-3 saat süren yolculuk için ödenmesi gereken otobüs ücreti ise 30 TL’dir.


İstanbul’dan Gömeç’e Ulaşım

Ayvalık’a sadece 15 km uzaklıkta olan Gömeç’e ulaşmak için İstanbul’dan Ayvalık’a günün farklı saatlerinde düzenlenen otobüs seferleri kullanılmaktadır.

Yaklaşık olarak 8-9 saat süren otobüs yolculuğu için ödenmesi gereken ücret ise 100 TL civarındadır.


Ankara’dan Gömeç’e Ulaşım

Ankara ile Ayvalık arasında direkt olarak günde 5 sefer bulunmakta olup Gömeç’ten geçen bu otobüsleri kullanmak mümkündür. Ankara'dan ortalama 12 saat süren yolculuk için ödenmesi gereken ücret ise 90 TL civarındadır.

Gömeç'te aileniz ile bir arada keyifli, konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Gömeç aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Havayoluyla Gömeç’e Ulaşım

Edremit ile Burhaniye ilçeleri arasında bulunan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı kış aylarında çok aktif olmamakla birlikte yaz aylarında İstanbul ve Ankara’dan uçak seferleri düzenlenmektedir. Havalimanı ile Gömeç arası 25 km civarında olup havalimanına inildiğinde ise Gömeç’e ulaşmak için taksi veya belediye otobüsü kullanılmaktadır.