Eminönü'de Gezilecek Yerler

Tarihi yarımada üzerindeki bir semt olan Eminönü, Haliç’in batı kısmında kalmaktadır. İstanbul’un en canlı ve en merkezi noktalarından bir tanesidir. Günün her saatinde farklı olanaklar ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Bu bölge, Osmanlı Dönemi’nde Gümrük Emirliği ve Deniz Gümrüğü gibi önemli alanlara ev sahipliği yaptığı için bu ismi almıştır. Tarihi dokusu ve atmosferi ile Eminönü gezilecek yerler planında mutlaka minimum bir gün ayrılmalıdır. 

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Eminönü'de yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Eminönü otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Tahtakale

Tahtakale Tahtakale

Bizans Dönemi’nde önemli ticaret merkezi olarak değerlendirilen Tahtakale, Eminönü semtinde Mısır Çarşısı’nın güneybatısında konumlandırılmıştır. Günümüzde hala aktif ticaret merkezi olarak değerlendirilmektedir. 

İstanbul ilinde tarihi sokak atmosferini hissedebileceğiniz başka bir popüler güzergahtır. Dar sokaklar ve yokuşları ile farklı atmosfer sunmaktadır. Tahtakale boyunca süs eşyaları, elektronik ürünler, mutfak gereçleri ve daha fazlası ile karşılaşmanız olasıdır. Hediyelik eşya için de tercih edilen bir noktadır. Eminönü gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmesi önerilmektedir.


Gülhane Parkı

Gülhane Parkı Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Alay Köşkü ve Sarayburnu gibi tarihi noktalar arasında kalan İstanbul'un önemli bir parktıdır. Osmanlı Dönemi’nde Topkapı Sarayı’nın güller ile çevrili dış bahçesi olarak bu park kullanılmıştır. Ayrıca Gülhane Parkı üzerinde Tanzimat Fermanı ilk olarak, Hariciye Nazırı Mustafa Reşit Paşa tarafından bu parkta okunmuştur. 

Bir süre betonarmenin artış gösterdiği park üzerinde yenileme çalışmaları yapıldı. Beton yapıların kaldırılmasıyla park, 1800'lerden kalma ağaçları ortaya çıkararak 1950'lerin doğal manzarasını yeniden kazandı. Hem tarihi açıdan hem de doğal güzelliği ile dikkat çeken Gülhane Parkı, gezilecek yerler listesi arasına mutlaka eklenmelidir.


Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, İstanbul ilinin en büyük çarşılarından biridir. Kapalı Çarşı’dan sonra en ünlü olan tarihi alışveriş kompleksidir. Çarşı, Yeni Cami'nin külliyesinin parçasıdır. Çarşının adının daha öncesinde Yeni Çarşı olduğuna dair kanıt gösterilen belgeleri bulunmaktadır. 1660 yılında Mısır'dan alınan vergiler ile inşa edilmiş olmasından dolayı Mısır Çarşısı ismini almıştır. 

İnşasını Turhan Sultan’ı emri ile Hassa baş mimarı Kazım Ağa üstlenmiştir. Günümüzde çarşı içinde şarküteri ürünleri, kuruyemiş ve daha fazla gıda ürünü satışa sunulmaktadır. Tarihi dokusunun yanı sıra alışveriş amacıyla da ziyaret edilmektedir. 

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İstanbul otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Galata Köprüsü

Galata Köprüsü Galata Köprüsü

Galata Köprüsü, Haliç üzerinde Eminönü ile Karaköy’ü birleştiren bir köprüdür. Günümüzde hizmet vermeye devam eden köprü, 1994 yılında tamamlanarak kullanıma açılmıştır. Baskül köprü özelliği taşımakta olup, 80 metrelik bölümü açılabilmektedir. Ayrıca köprünün toplam uzunluğu 490 metredir. 

Galata Köprüsü, tarihi İstanbul şehrinin sembolik bağını oluşturmaktadır. Peyami Safa'nın Fatih-Harbiye romanında yazdığı gibi, Fatih ilçesinden Harbiye'ye köprü üzerinden giden bir kişi, farklı bir medeniyete ve farklı bir kültüre ayak basmaktadır. Bu köprü ayrıca sunduğu görseliyle de herkesin kalbine taht kurmayı başarmıştır. 


Rüstem Paşa Camii

Rüstem Paşa Camii Rüstem Paşa Camii

Rüstem Paşa Camii, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'ın kocası olan Damat Rüstem Paşa için yaptırılmıştır. Rüstem Paşa, aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman'ın Sadrazamlarından bir tanesidir. Caminin mimari özellikleri Mimar Sinan'a aittir.

Cami üzerinde yapılan araştırmalara göre 1562 ile 1564 yılları arasında tamamlandığı düşünülmektedir. Dikdörtgen plana sahip camiye iki yanında bulunan merdivenlerden çıkarak giriş sağlanmaktadır. Osmanlı İznik çinileri sanatının en güzel örneklerinden olan lale motifli çiniler, camide mutlaka görülmesi gereken özelliklerdir. İnanç turizmi amacıyla gezilecek yerler listesi arasına eklenmelidir.

İbadete açık olan Rüstem Paşa Cami için herhangi bir giriş ücreti gerekmemektedir.

Tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Eminönü'yü keşfetmeniz için Eminönü gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Eminönü Meydanı

Eminönü Meydanı Eminönü Meydanı

İstanbulluların hem tarihi dokuyu keşfetmek hem de alışveriş yapmak için tercih ettiği Eminönü Meydanı'nda vakit geçirebilirsiniz. Yerli halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası konumundadır.

Meydana yakın konumda önemli tarihi yapılarda bulunmaktadır. Ayrıca hem temel gereksinimleri hem de hediyelik eşyaları Meydan üzerinde bulmak mümkün olmaktadır.


Dördüncü Vakıf Han

Dördüncü Vakıf Han Dördüncü Vakıf Han

1911 yılında mimar Kemaleddin Bey tarafından dizayn edilen Dördüncü Vakıf Han, günümüzde otel olarak hizmet verse de, tarihi binasıyla dikkatleri üzerine toplamaktadır. Sultan Abdul Hamid'e ait Hamidiye Külliyesi amacıyla inşasına başlanmıştır. Daha sonra Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı gibi etkenlerden dolayı zarar gören yapı, tekrardan yapılandırılmıştır.

Cumhuriyet Dönemi Türkiye Mimarisi'nin en güzel örnekleri arasındadır. İçerisine sadece konaklama amacıyla giriliyor olsa da, dışarıdan eşsiz mimarisini görmeniz tavsiye edilmektedir.

İstanbul'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak İstanbul gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Yeni Camii (Valide Sultan Camii)

Yeni Camii Yeni Camii

Yeni Camii, Galata Köprüsü'nün güney ucunda, Eminönü semtinde yer alır. İlk inşasına 3. Murad’ın eşi Safiye Sultan'ın emri üzerine başlanmıştır. Fakat 4. Mehmed’in annesi Turhan Hatice Sultan tarafından toplanan bağışlar ile 1597 yılında yapımına başlanmış ve son olarak 1665 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. 

Yeni Cami dış cephesi piramidal düzendedir ve iki minareye sahiptir. Ana kubbe 36 metre yüksekliğine sahip olup dört yanı yarım kubbeler ile desteklenmektedir. Yeni Cami'nin kubbe planı, Mimar Sinan tarafından tasarlanan daha önceki Şehzade Cami'ye dayanmaktadır. Hem tarihi yolculuğa çıkmak hem de inanç turizmi yapmak isteyenler, gezilecek yerler arasında mutlaka bulundurmalıdır.

Günümüzde ibadete açık olan Yeni Cami girişi ücretsizdir. 


PTT Müzesi

PTT Müzesi PTT Müzesi

PTT Müzesi, Telgraf ve Telefon, Posta ve Pul olmak üzere üç farklı bölümden oluşmaktadır. PTT'nin tarihi yolculuğu hakkında bilgiler içeren eserler sergilenmektedir. Bu eserler sayesinde PTT'nin geçmişten günümüze kadar nasıl değişim yaşadığı net bir şekilde görülmektedir.

Müze içinde en dikkat çeken güzel ve tarihi pulların geçmişi, Osmanlı'dan başlayarak günümüze kadar iyi bir şekilde korunarak gelmiştir. Osmanlı pul tarihi hakkında detaylı bilgilere ulaşmanıza fırsat sağlamaktadır. Müze, hafta içi 08.30 ile 17.30 arası ziyaret edilebilmektedir. Gezi rehberi eşliğinde keşfe çıkmanız da mümkündür.

PTT Müzesi'ne giriş ücretsizdir.


Hoca Paşa Sokak

Hoca Paşa Sokak Hoca Paşa Sokak

Fatih Sultan Mehmet'in hocası tarafından ilk olarak Hoca Sinan Paşasokağı ismiyle adlandırılan sokak, hem yerli hem de yabancı turistlerin mutlaka keşfe çıktığı noktalardan birisidir. Sokak boyunca son derece güzel yöresel lezzetleri bulabileceğiniz birçok restoran yer almaktadır.

Tamamen turizm amacıyla kullanılan nokta olduğu için araç trafiğine kapatılmıştır. Ayrıca ulaşımı kolay şekilde sağlayabilmek için Marmaray tercih edilmesi önerilmektedir.

Eminönü'de bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Eminönü 5 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.


Eminönü Günübirlik Gezilecek Yerler

Eminönü, tarihi yarımadanın önemli semtlerinden birisidir. Bünyesinde bulunan tarihi yapılar her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Gezilecek yerler, Eminönü ile sınırlı kalmayıp, Sirkeci ve Galata gibi çevre semtlerinde de birçok seçenek ziyaretçilerini beklemektedir. 


Galata Kulesi

Galata Kulesi Galata Kulesi

Beyoğlu ilçesine bağlı Galata semtinde yer alan Galata Kulesi, Eminönü semtine 3 kilometre uzaklıktadır. UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan kale, İstanbul Boğazı’nı ve Haliç’i tepeden izleme fırsatı sunmaktadır. İstanbul’un en popüler tarihi yapıları arasındadır.


Sent Antuan Kilisesi

Sent Antuan Kilisesi Sent Antuan Kilisesi

Beyoğlu’nda yer alan Sent Antuan Kilisesi, Eminönü merkeze 4 kilometre uzaklıkta konumlandırılmıştır. Katolik kilisesi olup, İstanbul’un en büyük ve cemaat olarak en geniş kilisesi kabul edilmektedir. İstiklal Caddesi üzerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli bir tarihi yapıdır.


Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi Rahmi M. Koç Müzesi

Beyoğlu ilçesinde bulunan Rahmi M. Koç Müzesi, Eminönü merkeze 7 kilometre uzaklıktadır. Rahmi Koç’un yardımı ile 1994 yılında ziyarete açılmıştır. Türkiye sınırlarında ulaşım, sanayi, iletişim ve endüstri tarihini anlatan ilk önemli müze statütüsüyle ön plana çıkmaktadır. Gezi rehberi eşliğide detaylı bilgi edinerek keşfe çıkmak da mümkündür.

Eminönü'de hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için Eminönü balayı otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Sirkeci Tren Garı

Sirkeci Tren Garı Sirkeci Tren Garı

İstanbul ilinin Sirkeci semti üzerinde yer alan Sirkeci Tren Garı, Eminönü merkeze 2 kilometre uzaklıktadır. Garın önünde olan saat kuleleri tüm ihtişamıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Günümüzde Sirkeci semtinde kullanılan tren garı olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca tarihi dokusuyla Sirkeci gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmelidir.