Çorlu Tarihi Yerler

Trakya’nın merkezinde yer alan Çorlu, İlk Çağ insanlarının tarım yapmasına müsait olan plato üzerindeki konumu nedeniyle tarihin önemli yerleşim yerleri arasındadır. 'Tzarylus', 'Tzurulum', 'Tzurulus', Tzurule', 'Tschurla', 'Tziraltum' tarih araştırmalarında ortaya çıkan isimlerinden bazılarıdır.

Bizans Dönemi’nde ise peyniri meşhur olduğu için adı “Peynir Kasabası” olarak geçmektedir. Şehir Türkler tarafından alınırken, türlü zorluklarla karşılaşılmasından dolayı zor kelimesine benzetme yapılarak “Çor” dan türediği ve Çorlu olduğu belirtilmektedir.

Trakya’nın yaşadığı istilaların tamamından etkilenen Çorlu, 15 Ekim 1922’de Türk Jandarma Kuvvetleri tarafından kurtarılmıştır. Tarihi ve kültürel geziler açısından köklü bir geçmişi olmasına rağmen, kalıntıların günümüze kadar saklanamaması nedeniyle az seçenek bulunmaktadır.

Çorlu'da günübirlik eğlenceleriniz için konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Çorlu otelleri fiyat listemize uğramayı unutmayın.


Çorlu( Tzirallum ) Kalesi

Çorlu Kalesi Çorlu Kalesi

Çorlu ilçesine bağlı olan Karadağ’da olan Tzirallum Kalesi, Bizans Dönemi’nde korunma amacıyla yapılmış ve Çorlu’ya askeri özellik kazandırmıştır.

Günümüzde kaleden yana bir duvarı kalmış olan yapıyı ziyaret etmek isterseniz, bölgenin tekin olmadığı ve tek gidilmemesi gerektiği çevre halkı tarafından belirtilmektedir. 

Çorlu’da bulunan eski tarihi yapılarından, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Çorlu'da gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Heykel Meydanı- Hükümet

Heykel Meydanı Heykel Meydanı

Şehrin yeşil alanlarından biri olan Heykel Meydanı, Çorlu şehir merkezinde yer almaktadır. Meydanın çevresinde herkesin bütçesine ve damak zevkine hitap edecek çeşitli kafeler ve restoranlar bulunmaktadır.

Çorlu’nun eski dokusunu anmak ve hissetmek isterseniz, Hükümet bölgesinde yer alan eski evlerle çevrili dar sokaklarda tur atabilir, zanaatkarların dükkanlarından alışveriş yapabilirsiniz. 

Çorlu'da tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Çorlu gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii Süleymaniye Camii

1521 yılında Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve İmar Acem İsa tarafından inşa edilen Süleymaniye Camii, Çorlu ilçe merkezinde yer almaktadır. İmarethane, hamam ve medreseden oluşan bir külliyenin parçası olmakla beraber, günümüze kadar gelen kısmı sadece cami bölümüdür. 

Cami-i Kebir olarak anılmasının nedeni, inşa edildiği dönemde 22 odalı bir medresesinin bulunmasıdır. 1949 yılında aslına uygun olarak restore edilen Süleymaniye Camii, günümüzde hala kullanılmaktadır. 

Çorlu merkeze gelindiğinde yürüme mesafesinde olan cami, ilçenin en önemli tarihi yerlerinden biri olarak gösterilmektedir. 

Tatilinizde ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Çorlu aile otelleri sayfasında listeledi.


Çorlu’nun Tarihi Çeşmeleri 

Çukurçeşme Çukurçeşme

Osmanlı’ya başkent olan iki şehrin arasında kalan Çorlu, Osmanlı Dönemi’nden kalma çeşmeleriyle de turistlerin dikkatini çekmektedir. Çukurçeşme, Paşa Çeşmesi, Çoban Dede Çeşmesi geçmişten günümüze varlığını korumayı başarmış tarihi kalıntılar arasında yer almaktadır.

Çeşmelerin üzerinde bulunan kitabeler, Osmanlıca olarak yazılmış ve yapılan araştırmalarda suyundan içenlerin şifalanması ve yaptıran kişiye dua etmesi amacı ile yazıldıkları belirtilmektedir.

Çorlu'da kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Çorlu 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz atabilirsiniz. 


Thzolus Antik Kenti

M.Ö 1000 yılında Frigler tarafından kurulmuş olan Thzolus Antik kenti tarih boyunca Roma, Pers, Bizans gibi uygarlıklar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Bizans Dönemi’nde peyniri ile ünlenen bu antik kentin adı Peynir Kasabası olarak anılmıştır.

Osmanlı Dönemi’nde ve günümüze kadar yapılan kazı çalışmalarında antik kentin tarihinin Tunç Devri’ne kadar gittiği belirtilmektedir