Beylikdüzü Tarihi Yerleri

İstanbul’un Avrupa yakası kıyısında, Marmara Denizi boyunca yaklaşık 13 km’lik bir sahil şeridine sahip olan Beylikdüzü ilçesi; Esenyurt, Avcılar ve Büyükçekmece ilçeleri ile komşudur. 

Sosyal alanları ve spor tesisleri olan yüksek binaların ve lüks sitelerin yer aldığı Beylikdüzü ilçesi; tarihte Bizans imparatorları ve Osmanlı padişahlarının daha çok avlanma ve yazlık yerleşim yerleri arasında olmuştur. Yapılan araştırma ve çalışmalar, Beylikdüzü ilçesinin tarihinin Roma dönemine kadar gittiğini göstermektedir. 

Bölgede yer alan ve Roma dönemine ait olduğu belirtilen tarihi yapı, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. seviye koruma alanları listesine dahil edilmiştir.

Yıllar içinde burada yükselen binalar ve lüks sitelerin artması ile birlikte, Beylikdüzü’nde nüfus da artmıştır. 

En kolay ulaşım seçeneğinin metrobüs olduğu Beylikdüzü’ne geldiğinizde görebileceğiniz tarihi ve turistik yerler arasında; Sultan Süleyman Kervansarayı, Fatih Cami, Yusuf Paşa Cami, Büyükçekmece Sahilleri, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ve Tepecik Çamlık Piknik Alanı yer almaktadır. 

Burada ayrıca; mağaza gezebileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz, film izleyip sosyalleşebileceğiniz çeşitli alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. 

Beylikdüzü'nde açık büfe imkanlarıyla bütçe dostu oteller için Beylikdüzü otelleri fiyat sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Fatih Sultan Mehmet Cami

Fatih Sultan Mehmet Camii Fatih Sultan Mehmet Camii

Adını, Osmanlı’nın yedinci padişahı Fatih Sultan Mehmet’ten alan Fatih Sultan Mehmet Cami, Beylikdüzü ilçesini tarihi yapıları arasında yer almaktadır. 

Cami’nin girişinde, Hz. Muhammed’in veda hutbesi yer almaktadır. 

Güzel ve etkileyici mimarisi ile Beylikdüzü’nde Cumhuriyet Mahallesi mevkiinde yer alan Fatih Sultan Mehmet Cami, ilçenin en büyük ve en güzel camilerinden biridir. 

Hem kendisi hem de avlusu oldukça geniş olduğundan, ibadet etmek isteyenler için oldukça ferah bir alana sahiptir. 

Beylikdüzü'nde doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Beylikdüzü'nde gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.


Sultan Süleyman Kervansarayı

Tarihi Sultan Süleyman Kervansarayı Tarihi Sultan Süleyman Kervansarayı

Kanuni Sultan Süleyman’ın 16. yüzyılda çıktığı Zigetvar Seferi’ne çıkarken yaptırdığı Sultan Süleyman Kervansarayı’nın üst kısmı 20. yüzyılın ikinci yarısında onarılmış ve bazı kısımları betonarme ile değiştirilmiştir. 

1960’lı yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarından sonra depo olarak hizmet veren Sultan Süleyman Kervansarayı, 2000’li yıllara doğru kapsamlı bir yenileme sürecinden geçirilmiş ve bazı etkinliklerde kullanılmak üzere belediyeye geçmiştir. 

Beylikdüzü gezinizde Sultan Süleyman Kervansarayı’nı gezmek isterseniz, burada gerçekleştirilen bir etkinliğe dahil olmanız gerekmektedir. 

Şehir merkezinden ortalama 40 km uzaklıkta bulunan kervansaray bir Mimar Sinan eseridir ve kendisi gibi Mimar Sinan eseri olan Sokullu Mehmet Paşa Cami ve Sultan Süleyman Köprüsü’ne oldukça yakın bir konumda yer almaktadır.

Beylikdüzü'nde sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Beylikdüzü gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Büyükçekmece Menzil Külliyesi

Menzil Külliyesi Menzil Külliyesi

Kanuni Sultan Süleyman’ın Avrupa’ya gerçekleştirdiği seferlerde geçtiği bölge, Büyükçekmece bölgesidir. Bu nedenle, bu yollar üzerine menzil külliyeleri yapılması için Mimar Sinan’a görev verilmiştir.

Mimar Sinan; Büyükçekmece Menzil Külliyesi’ne cami, çeşme, kervansaray ve güzel bir köprü yapmış ve günümüze ulaşan yapılar arasına girmiştir.

Beylikdüzü'ndeki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Beylikdüzü 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.

İmarında Sokullu Mehmet Paşa’nın da yer aldığı Büyükçekmece Menzil Külliyesi, 16. yüzyıldan bu yana yapılan onarım ve yenileme çalışmaları ile günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. 

Kanuni’nin Mimar Sinan’a yaptırdığı külliye, 2000’li yılların başında yapılan onarım ve yenileme çalışmalarının ardından, Kültür Park ismini alarak halka açıldı. 

Bir zamanlar, Avrupa seferlerine giden Kanuni’nin ve yolcuların konakladığı bu yer, günümüzde sosyal etkinliklerin, konser ve festivallerin gerçekleştirildiği bir mekan olarak kullanılmaktadır.

Beylikdüzü'nde merkezi noktalarda yakın, havuzlu ve jakuzili otellerin listesini Beylikdüzü jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.