Bakırköy Tarihi Yerleri

İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bakırköy, şehrin sahilindeki konumu ve çok eskilere dayanan tarihi ile çok sayıda tarihi ve turistik mekana sahiptir. 

Bizans döneminde Makriköy ve Cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından Bakırköy adını alan bölge, 19. yüzyılda burada inşa edilen bir demiryolunun ardından, daha kalabalık bir yerleşim yeri oldu. 

Orta sınıf bir yerleşim bir bölgesi olan Bakırköy; zaman içinde nüfusu artmış ve hem sokakları hem de caddeleri oldukça kalabalıklaşmıştır. 

Osmanlı ve Bizans gibi büyük medeniyetlere uzanan tarihi ile Bakırköy’de tarihi ve turistik pek çok yer bulunmaktadır. 

Tarihi eski çağlara kadar uzanan Fil Damı, İstanbul Havacılık Müzesi, Yeşilköy Feneri, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Surp Stepanos Ermeni Kilisesi, Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi, Bakırköy’ün tarihi ve turistik yerlerinden bazılarıdır.

Bakırköy'de keyifli bir tatil geçirmek için Bakırköy otelleri sayfasında bulunan konaklama seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Rum Ortodoks Kilisesi: Aya Yorgi Kilisesi

Tarihi Aya Yorgi Kilise Binası Tarihi Aya Yorgi Kilise Binası

Bakırköy ilçesinde Ebuziya caddesinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi, 1800’lü yılların başlarında inşa edilmiştir. 

Aradan yirmi yıl geçtikten sonra yeniden inşa edilen kilise, daha sonraki yıllarda tahrip edilmiş ancak 90’lı yılların sonunda yeniden ibadete açılmıştır. 

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İstanbul otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Yaz Aylarında Atatürk’ü Ağırladı: Florya Atatürk Deniz Köşkü

Florya Atatürk Deniz Köşkü Manzarası Florya Atatürk Deniz Köşkü Manzarası

Art nouveau sanat akımının etkilerini taşıyan büyüleyici Florya Atatürk Deniz Köşkü, İngiltere’nin sahil kasabalarında yer alan köşklere benzemektedir. 

1930’lu yıllarda Türk bir mimar tarafından tasarlanan köşk, önündeki uzun yürüyüş yolu ile de dikkat çekmektedir. 

Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda etmeden önce, yaz aylarında ve yılın belirli dönemlerinde bu köşkte konaklamaktaydı. 

Köşkte, Atatürk’ün vefatının ardından Kenan Evren, İsmet İnönü gibi isimler de kalmıştır. 

Atatürk Deniz Köşkü, Bakırköy’ün Florya semtinde yer almaktadır. 

Köşk, günümüzde Atatürk’ün fotoğraflarının sergilendiği bir müze olarak hizmet vermektedir. 

Şehrin yorucu kalabalığından uzakta, sakin atmosferi ve deniz manzarası ile görülmeye değer bir yerdir. 

Yaz tatillerinde deniz, güneş ve konfordan vazgeçemeyenler için özel olarak hazırladığımız Bakırköy'de gezilecek yerler yazısını mutlaka inceleyiniz.


Ermeni Kilisesi

İstanbul Ermeni Kilisesi Tapınma Salonu İstanbul Ermeni Kilisesi Tapınma Salonu

Bakırköy’ün Baruthane semtinde 1831 yılında inşa edilmiş olan Dzınunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Ortodoks Kilisesi ilgi çekici ibadet yerlerinden biridir. Kilise, Zeytinburnu Demir Fabrikası’nda Ermeni işçilerin ibadet yeri talebi ile Rumlardan alınan manastır arsasına inşa edilmiştir. 1884 yılında ahşap kilise yerine kagir olarak inşa edilmiş olan yapı ibadete açılmıştır.

İstanbul, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bir şehirdir. Yeşilköy’de bulunan Ermeni Kilisesi de İstanbul’un mistik yönünü ortaya koyan bir yapıdır. Tarihi yapının avlusunda Osmanlı Dönemi’nde resmi görevli olarak çalışmış önemli kişilerin de gömüldüğü alan bulunmaktadır.

Ermeni Kilisesi’ne ulaşım otobüs, metro ve minibüsler ile sağlanmaktadır. Otobüs ile gelmek isteyenler için hat numaraları; 98T, BN2. Metro ile gelmek isteyenler için hat numarası M1A. Minibüs ile gelmek isteyenler için güzergah bilgileri; Bakırköy-Bakırköy Metro, Bakırköy-Şirinevler, Taksim-Florya

Bakırköy'de tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Bakırköy'ü keşfetmeniz için Bakırköy gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Havacılığın Gelişimi Bu Müzede: İstanbul Havacılık Müzesi

İstanbul Havacılık Müzesi Sergi Alanı İstanbul Havacılık Müzesi Sergi Alanı

Bakırköy’ün Yeşilköy semtinde yer alan ve Türkiye’de havacılık tarihine ait çok sayıda uçağın sergilendiği İstanbul Havacılık Müzesi, Atatürk Havalimanı’na yaklaşık 6 km uzaklıktadır. 

İstanbul’a geldiğinizde, müzeye kısa bir taksi yolculuğu ile kolayca ulaşım sağlayabilir ya da Yeşilköy metrosuna binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 

İstanbul Havacılık Müzesi; hafta içi günlerde 09:00 ile 16:30 ve hafta sonları 10:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

Müzeye giriş ücreti yetişkinler için ortalama 8 TL ve öğrenciler için ücretsizdir. 

Müzede sergilenen uçak ve eserlerin fotoğraflarını çekmek isterseniz ortalama 15 TL ve video kaydı almak isterseniz ortalama 30 TL ödemeniz gerekmektedir. 

İstanbul Havacılık Müzesi; askeri ve sivil havacılığa ilgi duyanlar ya da Türkiye tarihinde kullanılan uçakları görmek isteyenlerin ziyaret edebileceği bir müzedir. 

Tüm güzellikleri bilinemeyen, gezdikçe araştırdıkça yeni özelliklerini öğreneceğiniz bazı şehirler vardır. İşte bu nedenle İstanbul gezi rehberi sayfamızı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.


Tarihi Bir Fener: Yeşilköy Feneri

Tarihi Yeşilköy Feneri Tarihi Yeşilköy Feneri

Eski adıyla Ayios Stefanos Feneri ve yeni adıyla Yeşilköy Feneri, 1800’lü yılların ortalarında inşa edilmiştir. 

Boğaz’ın en eski deniz feneri unvanına sahip olan Yeşilköy Feneri, günümüzde artık altında yer alan bir balık restoranına ev sahipliği yapmaktadır. 

Boğaz’dan geçen gemilerin ilk karşılaştığı yapı, Yeşilköy Feneri’dir. 

Bakırköy'de yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Bakırköy balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.


Yeşilköy’de Tarihi Kilise: Surp Stepanos Ermeni Kilisesi

Surp Stepanos Ermeni Kilisesi Binası Surp Stepanos Ermeni Kilisesi Binası

Bakırköy’ün Yeşilköy bölgesinde yer alan Surp Stepanos Ermeni Kilisesi; 1800’lü yılların ilk çeyreğinde inşa edilmiş, tarihi bir yapıdır. 

İlerleyen yıllarda yeniden inşa edilen kilise, pek çok mezar taşına da ev sahipliği yapmaktadır. 

Özellikle dini bayramlarda oldukça yoğun ilgi gören Surp Stepanos Ermeni Kilisesi, günümüzde hala Ermenilerin ibadet yeridir. 

Kilise, Bakırköy ilçesinde, Yeşilköy semtinde yer almaktadır. 

Bakırköy'de denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Bakırköy denize sıfır oteller sayfamıza göz atmayı unutmayın.


Eski Çağlardan Kalma: Fil Damı Sarnıcı

Tarihi Fil Damı Sarnıcı Duvarları Tarihi Fil Damı Sarnıcı Duvarları

Fil Damı Sarnıcı, Türkiye’nin en büyük ve en eski hipodromu olan Veliefendi Hipodromu’na oldukça yakın bir noktada bulunmaktadır. 

Geçmişte çeşitli konser ve etkinliklerin de düzenlendiği Film Damı, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Marmara Forum AVM’ye de oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. 

Bizans döneminde, sarayın su ihtiyacı için inşa edilen yapı, Osmanlıların orduda kullanılan filleri beslemek için kullandıkları bir yer olmuştur. 

Eskiden askeri bir mülkiyet olan Fil Damı Sarnıcı, 1990’lı yılların sonunda kamuya geçmiş ve çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan bir alan olmuştur. 

Tarihi 1500 yıl öncesine kadar gitmekte ve günümüzde yalnızca yürüyüş yapılan bir alan olarak kullanılmaktadır.