Ankara Tatili Hakkında
Ankara şehri, Türkiye’nin başkentidir ve İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Ankara, sene boyunca binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ankara’ya Türkiye’nin hemen her yerinden kolayca ulaşım sağlamak mümkündür. Karayolu, havayolu ve demiryolu bakımından gelişmiş olan Ankara’ya denizyolu ile ulaşım gerçekleştirilemez.
Ankara, köklü tarihi sayesinde birçok tarihi ve turistik yere ev sahipliği yapmaktadır. Bu tarihi ve turistik yerlere örnek vermek gerekirse; Anıtkabir, Ankara Kalesi, Estergon Kalesi, Kalecik Kalesi, Akköprü, Kalecik Köprüsü, Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi), Atatürk Müze Köşkü ve Ankara Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası) Ankara’nın en gözde tarihi ve turistik mekanlarıdır.
Ankara, genel olarak çok bilinmese de bünyesinde birçok doğal güzellik bulundurur. Ankara’da görülmesi gereken doğal güzellikler; Eymir Gölü, Atatürk Orman Çiftliği, Mogan Gölü, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Altınpark, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, 50. Yıl Parkı ve Eğriova Tabiat Parkı’dır. Ziyaretçiler dilerlerse kaplıcaların da keyfini çıkarabilir.
Ankara’da keyifli bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler, konaklanabilecek Ankara otellerinden yararlanabilir. Bu işletmelerin arasında en popülerleri; Çam Hotel Thermal Resort & Spa Convention Center, Sheraton Ankara Hotel & Convention Center, Balkent Otel ve Konferans Merkezi, Point Hotel Ankara, Holiday In Ankara Kavaklıdere ve Winner İncek’dir.
Ankara, tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra, eğlence mekanları, cafeler ve restoranlar ile de oldukça hareketli bir gece hayatına sahiptir. Ziyaretçilerin gidebileceği mekanlar arasında; Cafe des Cafes, And Cafe, Cafe Botanica, Lagetom Cafe, La Gioia, Cafe Borges, Always Rock Bar, Araftafaray, Kafka Bar & Bistro, Behzat Ç Teras Bar, Altı Üstü Bar, Yolcu Bar, Zula Bar, Nil Rock Bar, Fikrim Bar ve Öküz yer almaktadır.
Butik Oteller Tatili Hakkında
Butik Oteller, sayıca az müşteriye, konforlu ve özel bir konaklama ortamı ve atmosferi yaratan otellerdir. Son senelerde bu otel konseptlerinin, tatilciler tarafından en fazla tercih edilen seçenekler içerisinde yer aldığı görülüyor. Butik oteller, şehir merkezi, otantik köy atmosferi ya da bir sahil kasabası atmosferinde konumlandırılmış olabilir. Butik otellerin kendine has bir tasarımı ve özenli hizmet modelleri vardır.
Butik otellerin en büyük özelliği ise ilginç ve dikkat çekici tasarımlarıdır. Ayrıca Türkiye’nin hemen her bölgesinde rastlanabilen otellerdir. Genelde yarım pansiyon veya oda kahvaltı konseptinde hizmet verilir. Tipik olarak bu otellerde oda sayısı 10 ile 100 arasında değişen özelliktedir. Ayrıca tasarımları açısından reprodüksiyon, modern, antika gibi farklı özelliklerdeki malzeme ve mobilyalar ile dekore edilmişlerdir. Bu özellikleri, bazen masalsı bir butik otel ortamını bazen de özgün ve modern bir butik otel mekânını ortaya çıkarır.
Butik özellikteki oteller, büyük otellerdeki kalabalık atmosferi tercih etmeyen ancak bir yandan da rahatlık ve konforundan ödün vermeyen müşteriler açısından büyük bir ayrıcalıktır. Bu oteller, aslında küçük bir pansiyonda yaşanan sıcaklığı sunarak öte yandan lüks bir otel standardında hizmet vermesi bakımından da avantaj getirir. Ayrıca her yaştan müşteriye hitap edebilecek imkân ve hizmetler sunulması da sevilen avantajlardandır. Bu otellerde keyif alınabilecek bahçe, teras, açık havuz, çocuk oyun alanı gibi imkânların olması; modern ama bir yandan da geleneksel tarzı bir arada sunup derin bir dinginlik yaşatması; tasarım mobilya ve antika eşyaları ile özgün bir ortam sunması gibi avantajları da vardır.
Siz de bu farklı tasarımdaki otellerde tatil yapmak isterseniz, uygun fiyatlarda bir tatil planı yapabilirsiniz. Bu noktada Mardin butik otelleri, Fethiye butik otelleri, Bodrum butik otelleri, Kapadokya butik otelleri, Alaçatı butik otelleri gibi çok sayıda değişik alternatif vardır. İçlerinden fiyat açısından bütçenize en uygun olanı tercih edebilir ya da erken rezervasyon dönemlerini takip edip önceden rezerve ettirerek fiyatları daha da düşük rakamlarda yakalayabilirsiniz.