Tunceli Otelleri

Tunceli Bölgesinde 1 adet otel bulunmaktadır.

Pertek Termal   Tunceli

Pertek Termal

Termal Tunceli Oda Kahvaltı
  • Havuzlu
  • Aile
  • Çocuk Dostu
  • Toplantı
  • Kapalı Havuz
  • 3 YIldızlı
İNCELE

Son Yorumlar

Efe A.

Çok kaplıca, termal tesis gezdim. Ama bu kadar temiz ve güzel kokan bir yer görmedim. Suyu ve aqua parkı çok güzeldi. ELAZIĞ'A YAKIN BİR YER. HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Gokhan K.

Ailece gittik. Çok eğlenceliydi. Personelin güleryüzlülüğü, odaların temizliği, kaplıcanın temizliği, aqua park çok iyiydi. Kahvaltısı çok kaliteliydi. Restorant yemekleri de güzeldi. İkram olarak çay ve salata verseler daha iyi olacaktı. Ama 2 gün kaldık. Bir hafta tatil gibi geçti. Herşey için teşekkürler...Gitmek isteyenler Yemek fiyat listesinden bakıp karar verebilirler....

... daha fazla göster.
Fatih S.

Kişi başı 50 tl. Sabah 9 akşam 21.00 saatleri arasında termal açık. Aqua kış nedeni ile kapalı. Havlunuzu yanınızda götürün. Sadece peştemal veriliyor. Onun haricinde her şey güzeldi. Birde havlu verilse 5 yıldız alacak bir yer. Her şey için teşekkür ederim.

Tunceli Tatili

Tunceli Gezilecek ve Görülecek Yerler 

Tunceli OtelleriTunceli OtelleriMüzeler: Tunceli tarihi çok geçmişe dayanan zengin kültüre sahip illerimizdendir. Tunceli’de yakın zamanda kente kavuşturulan Tunceli Dersim Müzesi, kentin arşivi niteliğindedir. Tunceli ve çevresinde bulunan tarihi eserlerin sergilendiği müze kent merkezinde ve ziyaret edilebilecek tek müzedir.

Tarihi Yapılar: Tunceli tarihi Hititlere kadar dayanmaktadır. Birçok medeniyete ve sahipliği yapan Tunceli’de ve özellikle ilçelerinde görülmeye değer tarihi yapı bulunmaktadır. Tahar Köprüsü, İn Delikleri, Mahsume Hatun Türbesi, Yelmaniye Camii, Bağın Kalesi, Til Höyüğü, Çelebi Ali Camii, Baysungur Camii, Elti Hatun Türbesi ve Camisi, Pertek Kalesi, Mazgirt Kalesi ve Sağman Camii Külliyesi Tunceli’de görülmeye değer tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Doğal Güzellikler: Tunceli yazı ve kışı ayrı bir güzel olan yaylalara sahiptir. Kışları rakım çok yüksek olduğundan aşırı kar yağışı almaktadır. Yazları ise sıcak havadan bunalanlar için kaçamak noktalarıdır. Yayla, akarsu, şelale ve mesire alanları ile ön plana çıkan ilin en güzel yaylaları ise Alacık Yaylası Sağlamtaş Yaylası ve Karagöl Yaylası’dır.

Tunceli’de Neler Yapılır?

  • Doğal güzellikler açısından oldukça zengin olan Tunceli’de doğa yürüyüşü yapılabilecek birçok uygun alan bulunmaktadır. Munzur Vadisi Milli Parkı, Dereova Şelalesi, Pülümür Çayı, Zenginpınar Şelalesi, Munzur Gözeleri, Mercan Vadisi, Perisuyu Vadisi ve Bağırpaşa Krater Gölü’ne doğru bol oksijen atmosferli ve zengin bitki örtüsü eşliğinde keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.
  • Birçok doğal güzelliği ve mesire alanı bulunan Tunceli’ye geldiğinizde şelale çevrelerinde, Munzur Vadisi’nde, mesire alanlarında ve doğa ile iç içe olunabilecek her bölgede kamp yapabilirsiniz. 
  • Aile ve sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız Tunceli’de doğayla baş başa şehirden uzak bölgelerde piknik yapabilirsiniz. 
  • Tunceli’nin denize kıyısı yoktur fakat yaz aylarında serinlemek isteyenler için girilebilecek Pülümür Çayı bulunmaktadır. Kendinizi serin sulara bırakmak istiyorsanız Pülümür Çayı’na gelip tüm gün doğa içerisinde vakit geçirebilir ve yüzebilirsiniz. 
  • Tunceli’de tarihi bölgeleri tanıtabilecek ve sizleri gezintiye çıkarabilecek bir acenta bulunmamaktadır. Fakat kendi rotanızı oluşturarak Çemişgezek, Pertek, Pülümür ve Mazgirt gibi tarihi yapılara ev sahipliği yapan ilçeleri gezebilirsiniz.
  • Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde bulunan Bağın Kaplıcaları Tunceli’nin şifa noktalarındandır. Tek bir kaynaktan çıkan su romatizmal, kadın hastalıkları ve kırık çıkık gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir. Tunceli’ye geldiğinizde Bağın Kaplıcası’na uğrayıp kendinizi şifalı sularına bırakabilirsiniz.

Tunceli’de Yapılan Festivaller

Yörenin sahip olduğu değerlerin yaşatılması adına düzenlenen Tunceli Festivalleri genellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Bu festivallerden bazıları ise Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali, Pertek Dut Festivali, Munzur Kültür ve Doğa Festivali (Temmuz), Bal Festivali (Ağustos) şeklindedir.

Tunceli’de Ne Yenir?

Ülkemizde en meşhur peynirlerden olan Şavak Tulum Peyniri ve o bölgede yetişen ve şifalı olduğu bilinen Munzur Dağ Sarımsağı Tunceli’nin meşhur tatlarındandır. Pülümür Balı ise Tunceli’ye gelen ziyaretçilerin mutlaka yanlarında götürdükleri bir diğer lezzetlerdendir. 

Tunceli’ye geldiğinizde meşhur olan yöresel lezzetlerden Gulik Çorbası, Gömme, Haşıl, Babuko, Dövme Pilavı ve Çorbası, Mahlûta Çorbası ve Hazırlop Köftesi’ni denemeden dönmeyiniz.

Tunceli’den Ne Alınır?

Tunceli’de alışveriş denildiğinde genellikle yöresel ürünler, halı kilim ve cicim gibi dokumalar, yaylalarda yapılan geleneksel lezzetler Tunceli ile meşhur olmuş olan Şavak Tulum Peyniri, Pülümür Balı ve Ovacık Sarımsağı akla gelmektedir. 

Tunceli’ye Nasıl Gidilir?

Tunceli’ye havayolu ve karayolu ile ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Havayolu ile ulaşımı seçen yolcular için şehirde bir havalimanı bulunmamakla birlikte Elazığ Havalimanı şehir merkezine 130 km mesafede yer almaktadır. Elazığ Havalimanı’ndan Tunceli şehir merkezine ulaşım taksi, transfer ya da servis ile sağlanmaktadır. Şehirlerarası otobüslerle ulaşım Türkiye’nin pek çok şehrinden gerçekleştirilmektedir. Otogar şehir merkezine 7 km mesafededir. Özel aracı ile Tunceli’ye ulaşımı seçen yolcular için İstanbul Tunceli arası yolculuk ortalama 13 saat, İzmir Tunceli arası yolculuk ortalama 16 saat 30 dakika ve Ankara Tunceli arası yolculuk yaklaşık olarak 10 saat 30 dakika sürmektedir.