Mezitli'de Gezilecek Yerler

Yüz ölçüm bakımından küçük, nüfus yoğunluğu bakımından oldukça büyük olan Mezitli ilçesi,  turizm bakımından da ideal özellikte bir öneme sahiptir. Akdeniz’in genel tarihi ve coğrafi yapısı göz önünde bulundurulduğunda, Mezitli içerisinde de tarihi ve doğal güzellikler görmek mümkündür. 

Doğal güzellik bakımından sınırlı bir sayıya sahiptir. Daha çok şehirleşmenin ön planda olmasından dolayı, kısıtlı alanlarda doğal güzellikler gözlemlenebilmektedir.

Geçmişi ise eski Roma Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. Bünyesinde irili ufaklı sit alanları bulunan Mezitli’de günümüze kadar varlığını koruyan çeşitli tarihi yapılar bulunmaktadır.  Bunların arasında sütunlu Eski Roma Dönemi’nden kalma yapılar dikkat çekmektedir. 

Mersin'in tüm doğal güzelliklerini bir arada barındıran Mezitli'de keyifli bir tatil geçirmek için Mezitli otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Soli Antik Kenti

Soli Antik Kenti Soli Antik Kenti

Mezitli’nin Viranşehir Mahallesi’nde yer alan ve bölgenin en eski tarihini yansıtan bir doğa harikasıdır. Yunanlı yerleşimciler MÖ 700 yıllarında Rodos Adası’ndan bölgeye gelerek Soli denilen yerde bir koloni kurmuştur. Zamanla bu koloni, deniz kıyısında yer aldığı için büyük bir şehre dönüşmüştür. Perslerin Küçük Asya'yı yönettiği bir zamanda eyaletin başkenti olmuştur. O dönemde Soli, şehrin bağımsız olduğunu göstermek için kendi paralarını basmaya başlamıştır. 

Bir zamanlar başkentlik yapacak kadar önemli olan liman kenti Soli’den geriye pek bir şey kalmamıştır. Varlığını koruyan yapılar arasında şehrin kuzey kapısından limana giden ana yol boyunca yerleştirilmiş 41 sütun bulunmaktadır.  Bu sütunların 33 tanesi şehrin koruyucu simgesidir. Diğerleri ise bir zamanlar Roma imparatorlarının ve yerel soyluların figürlerini sergilemektedir. 

Soli Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.

Soli Antik Kenti gezisi sonrası daha fazla tatil seçeneğini değerlendirebilmeniz için Mersin otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Fındıkpınarı Yaylası

Fındıkpınarı Yaylası Fındıkpınarı Yaylası

Mezitli’den Antalya’ya uzanan yolun 12. kilometresinde Torosların eteklerine kurulmuş küçük bir beldeye ev sahipliği yapan Fındıkpınarı Yaylası, Mezitli sınırları içerisinde doğrudan doğa ile iç içe olunabilecek bir mekândır. 

Ana yoldan yaklaşık olarak 32 kilometre uzunluğunda bir yol ile ulaşılan bölgede çam, ardıç, maki ve diğer bölgeye özgü birçok ağaç çeşidi bulunmaktadır. Yaylada konumlanan beldenin nüfusu yaz aylarında oldukça kalabalık olabilmektedir. Ayrıca sağlık kuruluşlarından güvenlik kuruluşlarına kadar birçok hizmet yer almaktadır. 

Mezitli'de aileniz ile birlikte doğa ile baş başa bir tatil planı yapmak isterseniz Mezitli gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Kuyuluk Tabiat Parkı

Kuyuluk Tabiat Parkı Kuyuluk Tabiat Parkı

Mezitli’nin Çamlıca Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık olarak 19 hektarlık alana sahip olan Kuyuluk Tabiat Parkı, Türkiye’nin ulusal parklarından birisidir. 1984 yılında bir piknik alanı olarak nitelendirilirken 2011 yılında milli park unvanını almıştır.

Aileler ve küçük gruplar halinde tercih edilen parkta, kişisel ihtiyaçların giderilebileceği imkânlar sunulmaktadır. İçerisinde içme suyu, tuvalet, piknik masaları gibi olanaklar mevcuttur. Bölgede yer alan ağaç cinsleri ise kızılçam, maki ve normal çam ağaçlarıdır.

Kuyuluk Tabiat Parkı’na giriş 12.50 TL’dir.

Mersin'e gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Mersin gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı

100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı 100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı

Mezitli’nin 75.yüzyıl Mahallesi’nde deniz kıyısında bir alanda yer alan 100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı, hem mesire alanı hem de plaj alanı olarak değerlendirilmektedir.

Daha çok ailelerin kamp ve piknik yapmak için tercih ettiği bir parktır. Bölgede yapılan ve en çok tercih edilen aktivite mangal ve aile ya da arkadaşlarla kamp kurmaktır. İçerisinde tuvalet ve çocuk parkı mevcuttur. Belirli giriş çıkış saatleri olduğu için tam zamanını öğrenmekte fayda vardır.

100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı girişi 14 TL’dir.

Mezitli'de kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz, sorunlarınıza anında çözüm bulabileceğiniz uygun fiyattaki oteller Mezitli butik otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Kuzucubelen Kalesi

Kuzucubelen Kalesi Kuzucubelen Kalesi

Mezitli-Fındıkpınarı yolu üzerinde yer alan Kuzucubelen Kalesi’nin Mezitli’ye uzaklığı 24 kilometredir. Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu kale, yaklaşık olarak 450 metre yüksekliğe inşa edilmiştir. Dikdörtgen bir yapısı bulunan kale, iki katlıdır.

Kalenin yapım tarihi tam olarak bilinmemesine rağmen, içerisinde gün yüzüne çıkan eserlerde Bizans ve Roma dönemlerinden izler bulunmuştur. Kalenin bir kısmı şu anda toprak altındadır. Ancak yer yer kalenin burçları ve surları rahatlıkla görülebilmektedir.

Kuzucubelen Kalesi’ne giriş ücretsizdir.


Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı

Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı

Mezitli’de piknik ve kamp yapmak için en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı, 75. Yüzyıl Mahallesi’nde bulunmaktadır. Orman ve denizin iç içe olduğu ve çeşitli kişisel ihtiyaçların karşılandığı olanaklara ev sahipliği yapmaktadır. 

Yılın bazı zamanlarında Mesire Kutlamaları’nın da gerçekleştiği alanda, ince kumlu sahilin uzunluğu 700 metredir. Deniz bazı zamanlarda dalgalardan dolayı bulanık gözükmektedir. Ancak yüzmeye elverişli bir zemini olduğu için, ailelerce sıklıkla tercih edilmektedir. Duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini ve otopark bulunmaktadır. Otopark ücretlidir.

Gümüşkum Orman İşletmesi Plajı’na girişler 4 TL’dir.


Fındıkpınarı Kalesi

Mezitli’nin yaklaşık 40 kilometre kuzeyinde Fındıkpınarı Yaylası’nın başlangıç noktasında yer almaktadır. Kayadan oluşan bir tepenin üst noktasına konumlandırılmıştır. Tam olarak hangi döneme ait olduğu bilinmediği için, yaylanın ismi verilmiştir.

Günümüze kadar gelebilen noktaları arasında sadece temel taşı yer alan, burçlar ve kuleler vardır. Kalenin oldukça yüksek bir noktaya inşa edilmesinden dolayı, bir zamanlar garnizon kalesi olarak kullanıldığının göstergesi olduğu düşünülmektedir.

Fındık Pınar Kalesi’ne giriş ücretsizdir.

Mezitli'de merkezi noktalarda yakın,  eşssiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini Mezitli jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Mezitli Günübirlik Gezilecek Yerler

Mersin’in gözde yerleşim yerlerinden biri olan Mezitli, şehrin en hareketli noktaları arasında yer almaktadır. Mezitli çevresinde günübirlik şekilde gezilebilecek pek çok tarihi ve doğal güzellik yer almaktadır.


Kızkalesi

Kız Kalesi Kız Kalesi

Mersin denince akla ilk gelen turistik nokta Kızkalesi’dir. Kızkalesi turkuaz suların ortasında tüm ihtişamı ile ziyaretçilerine keyifli bir tarihi gezi deneyimi yaşatırken, mavi bayraklı plajı ise denizin tadını çıkartmanıza olanak sunmaktadır. Kızkalesi, Mezitli ilçe merkezine yaklaşık olarak 72 km mesafede yer almaktadır. 


Papazın Bahçesi

Papazın Bahçesi Papazın Bahçesi

Çamlıyayla'nın en çok ziyaret edilen mesire yerlerinden biri olan Papazın Bahçesi, ilçeye özgü kırmızı benekli doğal alabalıkları, büyüleyen doğası ve dinlenme alanları ile günübirlik gezilere olanak sunmaktadır. Papazın Bahçesi Mezitli ilçe merkezine yaklaşık olarak 130 km mesafede yer almaktadır. 


Aynalıgöl Mağarası

Aynalıgöl Mağarası Aynalıgöl Mağarası

1999 yılında bir çoban tarafından şans eseri keşfedilen Aynalıgöl Mağarası, içerisinde yer alan göl ile dikkat çekmektedir. Uzman dalgıçların dalış yapma imkanı da bulduğu Aynalıgöl Mağarası Mezitli ilçe merkezine yaklaşık olarak 150 km mesafede yer almaktadır. 


Limonlu Çayı

Limonlu Çayı Limonlu Çayı

130 km uzunluğa sahip olan Limonlu Çayı, Erdemli'nin  doğası ile en dikkat çeken noktaları arasında yer almaktadır. Ağaçların altında, çay kenarında yer alan tesislerde gün boyu doğa ile iç içe vakit geçirme imkanı sunan Limonlu Çayı, Mezitli ilçe merkezine yaklaşık olarak 57 km mesafede yer almaktadır. 


Cennet ve Cehennem Mağaraları

Cennet Cehennem Mağaraları Cennet Cehennem Mağaraları

Silifke’de yer alan Cennet ve Cehennem obrukları, akarsuyun aşındırması sonucu doğal olarak oluşmuştur. Mersin’in en popüler gezilecek noktalarından biri olan Cennet ve Cehennem Mağaraları, yaklaşık olarak 77 km’dir.