Kırıkkale Tatili
Kırıkkale Gezilecek ve Görülecek Yerler
Kırıkkale OtelleriMağaralar: Kırıkkale tatiliniz sırasında gezi listenize mutlaka eklemeniz önerilen yerlerin başında Sulu Mağara yer almaktadır. Doğal ve yapay alanlara sahip mağara 3 kattan oluşmakta olup, adını yağmur yağdığından tavanından damlayan sulardan almaktadır.
Müzeler: Kırıkkale Türkiye’nin ilk silah müzesine ev sahipliği yapmaktadır. Gezi listenize MKE Silah Sanayi Müzesi’ni ekleyerek Osmanlı Dönemi’nden günümüze miras silahları inceleyebilirsiniz.
Tarihi Yapılar: Kırıkkale’nin köklü tarihine tanıklık edebileceğiniz en özel tarihi yapılar arasında Çeşnigir Köprüsü, Ceritkale Kaya Mezarları ve Hasandede Camii yer almaktadır.
Doğal Güzellikler: Kırıkkale’de doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz birbirinden güzel yaylalar bulunmaktadır. Hodar, Bedesten, Kamışlı, Sarıkaya, Gümüşpınar, Pehlivanlı, Suludere, Azgın ve Yeşilkaya yaylaları arasından seçiminizi yapabilir ve siz de kendinizi doğanın tarifsiz huzuruna bırakabilirsiniz.
Kırıkkale’de Yapılacak Aktiviteler
- Olta balıkçılığı yapın. Piknik alanlarının da yaygın olduğu Kapulukaya Barajı’nda, balık tutma imkanı bulunmaktadır. Av zamanları sona erdiğinde balığınız tutabilir ve sonrasında piknik alanlarında afiyetle tüketebilirsiniz.
- Yayla tatili yapın. İzzettin, Hüseyinbeyobası ve Kılevli köylerine yaz aylarında giderek, yayla tatili yapabilirsiniz. Şehirde sıcaklık 35-40 derece iken siz bu yaylalarda 20 dereceyi görebilirsiniz. Ayrıca yayla tatilindeki şölenleri takip ederek, yöresel lezzetleri de ücretsiz bir şekilde tadabilirsiniz.
- Şehrin göz alıcı kilimlerinin sergilendiği çarşıları gezebilir ve bu ürünlerden kendinize ve sevdiklerinize satın alabilirsiniz.
Kırıkkale’de Yapılan Festivaller
Kırıkkale’de her sene geleneksel olarak her yaştan insana hitap eden festivaller düzenlenmektedir. Tepreş Hıdırellez Şenlikleri, Yahşihan Yoğurt Festivali, Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği, Ulusal Tekvando Festivali, Sulakyurt Geleneksel Kavun Karpuz Festivali, Kültür-Üzüm ve Kavun Festivali ve Uluslararası Hasandede Kültür ve Sanat Buluşması mutlaka iştirak edilmesi gereken aktiviteler arasındadır.
Kırıkkale’de Neler Yenilir?
Kırıkkale Mutfağı, adeta Anadolu Mutfağının bir özetidir. Türkmen ağırlıklı nüfustan oluşması, mutfağına da yansımıştır. Şehirde çok lezzetli karpuzlar da yetişmektedir. Külleme, bazlama, gözleme, alazlama, kömbe, katmer, un tarhanası, yoğurtlu tarhana, sızgıt, guymak, madımak, etli bulgur, pelte ve mantı en çok tercih edilen yemekler arasındadır.
Kırıkkale’den Ne Alınabilir?
Dokumacılığın ön plana çıktığı şehirde, kendiniz ve sevdikleriniz için satın alabileceğiniz en dikkat çekici ürünlerin başında kilim ve heybe çeşitleri yer almaktadır.
Kırıkkale’de Gece Hayatı
Kırıkkale’de büyükşehirlerin hareketli gece hayatını bulmak mümkün olamamakla birlikte, oldukça keyifli akşamlar geçirebileceğiniz kaliteli mekanlar hizmet vermektedir. Shot Bar, Retro Bar, Cafe De Petra, Cool Escape Bisrto şehrin en sevilen mekanları arasında yer almaktadır.
Kırıkkale’ye Nasıl Gidilir?
Kırıkkale’ye karayolu, havayolu ve demiryolu ile ulaşım mümkündür. Havayolunu tercih eden yolcular için şehirde bir havalimanı bulunmamakla birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı şehre ortalama 1 saatlik sürüş mesafesindedir. Şehirlerarası otobüsleri tercih eden yolcular içinse şehir otogarı, merkeze 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Demiryolu ile ulaşım ise Van Gölü Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi ve Doğu Ekspresi gibi seferlerle sağlanmaktadır. Özel aracı ile Kırıkkale’ye ulaşımı tercih eden yolcular için İstanbul – Kırıkkale arası yolculuk ortalama 6 saat, Ankara – Kırıkkale arası yolculuk ortalama 1 saat ve İzmir – Kırıkkale arası yolculuk yaklaşık olarak 8 saat 30 dakika sürmektedir.
Kalacak yer olarak güzel. Yan tarafında yemek verilen bir yer var. Yemek fiyatları çok uygun. Yalnız, oranın sorumlusu galiba, çok kaba ve saygısız. Masalara koyulmuş olan mönülerde birsürü yemeğin fiyatını yazmışlar ama çorbanın fiyatını yazmamışlar. Bazılarında çorbayla beraber +2 lira olduğunu görünce çorbanın fiyatının 2 lira olduğunu sandım. Kasadaki adam da sırıtarak ve alaylı bir şekilde yemekle birlikte öyle olduğunu, dışarıda 10 liradan aşağı çorba bulunmadığını söyledi, kısacası çorbanın fiyatının 5 lira olmasından şikayet edip fiyatı 2 liraya indirmeye çalıştığımı ima etti. Hatta hesabı ödedikten sonra başka masada oturan birisine eliyle göstererek ve sırıtarak, yine alay ederek "iki lira" dedi. Eğer mönüye çorbanın fiyatını yazmış olsalardı böyle bir karışıklık hiç yaşanmazdı ve çorbanın fiyatını belirtmediklerini bilmiyor olmasına imkân yok diye düşünüyorum. Buna rağmen bu düşüncesizliği göstermesi hiç hoş değildi. Ama şunu da söyleyim: Bu yaşadığım sorun, sadece bu adamla ilgili bir durum. Yoksa işletme ve yemekler çok güzel. Hatta garsonlarda da bir sorun yok. Gerçekten dışarda bulamayacağınız fiyatta güzel yemekler var.
Çok çok memnun kaldım odaları falan süperdi beş yıldızlı otel odasına göre süper odaları var
Güzel bir öğretmen evi, işletmeye giden yol çevredeki yol düzenlemelerinden dolayı biraz karışık. Otoparkı var mı bilmiyorum , göremedim. Odaların durumu ve çalışanların ilgisi güzel , kahvaltı çeşitleri ise daha zengin olabilir.