Kandıra Gezilecek Yerler

Kandıra, menkıbelerde anlatılanlara göre Bizans Dönemi’ndeki en önemli vilayetlerden biridir. Prensliğin merkezi olan haberleşme hattı Kentre Sentral ise zamanında burada yer almıştır. Bu da Kentre Sentral adının zamanlar Kandıra olmasını aktaran efsaneler arasındadır.

1308 ile 1317 yılları arası Akçakoca Bey, Kocaeli’ni fethederek Osmanlı topraklarına katmıştır. 1300 ile 1310 yılları arası İzmit ve çevresini fethetmek için hazırlıklara başlayan Akçakoca Bey ise Sapanca Gölü ve çevresindeki kıyıları ele geçirerek Kandıra’ya da akınlar yapmıştır. Akçakoca Bey, İzmit’i ele geçirmeye çalışırken Kandıra’nın yakınlarında Babatepe’de vefat etmiştir. Vefatının ardından İzmit Sancak’ına Koca-ili manasına gelen Kocaeli adı verilmiştir.

Kandıra, 1868’den önce Üsküdar kazasına bağlı nahiyelerden biridir. Kaza olduktan sonra İzmit'e bağlanmıştır. Konumu itibariyle Kurtuluş Savaşı yıllarında yoğun mücadeleler görmüştür.

Kandıra, Kocaeli’nin doğal güzelliklere sahip ilçelerinden biridir. Tertemiz denizi, yemyeşil doğası ve sakin yerel halk ile bütünleşmiştir. Her mevsimde çevre şehirlerden gelen ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. Özellikle İstanbul ilinden gelen birçok misafirin gezip gördüğü ve hafta sonu tatil yaptığı yerlerin başındadır. Ormanlarla kaplı bol oksijenli yerleri ve denize kıyısının olması Kandıra’nın tercih edilebilir olmasını sağlamaktadır.

Kandıra'da gezilecek tarihi yerler ve turistik noktalara yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Kandıra otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Kandıra Gezilecek Yerler: Kandıra’da Mutlaka Görmeniz Gereken 12 Yer

Kerpe

Kerpe Kerpe

Kerpe, Kandıra’ya bağlı bir sahil kasabasıdır. Kerpe Kandıra arası uzaklık ortalama 7 km’dir. Kasabanın yüksek yerinde Babadağ adında bir zirve vardır. Panoramik şekilde doğayı izleme fırsatı sunmaktadır.

Karadeniz’in sularında yüzmek isteyen ziyaretçilerin yaz aylarında ziyaret ettiği yerlerden biridir.


Sardala Koyu

Sardala Koyu Sardala Koyu

Kandıra İlçesi’ne bağlı Sardala Koyu, özellikle doğal güzellikler içerisinde kamp yapmayı seven gezginlerin ziyaret ettiği yerlerden biridir. Engebeli orman arazisinde yürüyüş yapılabilmektedir. Ayrıca taşlardan oluşan sahilinde yüzme imkanı bulunmaktadır.

Cennet Havuzu adı verilen doğal havuz Karadeniz’in sularıyla oluşmuştur. Cennet Havuzu’nun yanında bir de Cennet Mağarası bulunmaktadır. Mavi ile yeşilin buluştuğu koy, pek fazla tanınmadığı için ziyaretçi yoğunluğu pek bulunmamaktadır. Kandıra gezilecek yerler listesine ekleyenlerin tercih ettiği mevsim ise yazdır.

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Kocaeli otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Kefken Adası

Kefken Adası Kefken Adası

Karadeniz kıyısında, Kefken’e bağlı bir ada konumuna sahip Kefken Adası'na tekneler ile ulaşım sağlanabilmektedir. Gezilecek yerler içerisinde bulunan tarihi ve doğal yapılardan dolayı sit alanıdır.

Kefken Limanı içerisinde küçük tekneler ile gezintiye çıkma imkanı vardır. Yaz mevsiminde denizi ve doğasını izlemek isteyenlerin tercih ettiği yerlerin başındadır.


Pembe Kayalar

Pembe Kayalar Pembe Kayalar

Pembe Kayalar, Kefken sınırlarında ilgi çekici bir oluşuma sahiptir. Gün ışığından kaynaklı pembe rengine dönüşen Pembe Kayalar, suyun içerisinde yumuşak bir haldeyken, sudan çıkarılınca form değiştirerek sert haline dönmektedir.

Farklı doğal güzellikler keşfetmekten hoşlananların Kandıra gezilecek yerler listesinde Pembe Kayalar'a yer vermesi gerekmektedir.


Cebeci Plajı

Cebeci Plajı Cebeci Plajı

Kandıra’nın Karadeniz’e bakan noktalarından biri Cebeci Plajı’dır. Dört mevsim doğayla bütünleşmek isteyen yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Aynı zamanda Karadeniz, burada sahip olduğu ormanlarla birleşerek eşsiz güzellikler ortaya koymaktadır.

Sakin kumsal ve temiz deniz suyu ziyaretçilerin tercihinde önemli rol oynamaktadır. Cebeci ailecek günübirlik seyahat etmek isteyenlerin keyifli zaman geçirdiği küçük bir yer olarak ön plana çıkar.

Kandıra'da doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Kandıra gezi rehberi sayfasında listeledi.


Sarısu

Sarısu Sarısu

Sarısu Beldesi, Kandıra’nın merkezine ortalama 8 km uzaklıktadır. 1 km uzunluğunda Karadeniz’e bakan sahili ile tabiat güzelliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Beldenin içinden geçen Sarısu Deresi, beldeye ismini vermiştir.

Ziyaretçiler Sarısu’ya daha çok ilkbahar ve yaz mevsiminde gelmektedir. Yüzmek, kamp yapmak, balık tutmak ve doğanın tadını çıkarmak için ideal yerlerden biridir. Kandıra gezilecek yerler listesine eklenerek, burada birçok aktivite gerçekleştirilebilmektedir.


Tahtalı Göleti

Tahtalı Göleti Tahtalı Göleti

Türkiye’nin en büyük 6. göleti Tahtalı Gölet, Kandıra İlçesi’nin Üçtepeler Köyü mevkiindedir. Yeşille kaplı göletin çevresi, huzur dolu ve harika bir atmosfere sahiptir. Gölet içerisinde bolca balık bulunmaktadır.

TEMA Vakfı’nın çalışma alanlarından biri olan Tahtalı Gölet, fıstık çamı ve süs ağaçları ile çevrilidir. Manzarasının olması, burayı eşsiz kılmaktadır.


Bağırganlı Köyü

Bağırganlı Köyü Bağırganlı Köyü

Bağırganlı'nın Kandıra merkeze uzaklığı ortalama 13 kilometredir. Köy içerisinde yer alan koylar, kumsallar ve yapısı ile burası, çevre şehirlerden günübirlik kaçışlar için ideal bir noktadır.

Mavi deniz ile yeşil ormanların birleştiği bir doğa ile karşımıza çıkmaktadır. Köyün çevresinin yeşilliklerle kaplı kumsalı, yüzmek isteyen ziyaretçiler için huzur dolu ve sakin bir atmosfer yaratmaktadır. Doğanın en güzel hali ile karşılaşabileceğiniz köyü gezilecek yerler listenize eklemeniz tavsiye edilmektedir.


Babalı Köyü

Babali Köyü Babali Köyü

Kandıra’nın merkezine 30 km uzaklıktaki Babalı Köyü, Karadeniz’e bakan sahili ile tabiat güzellikleri arasındadır. Babalı Köyü, bir burun üzerine kurulu yerleşim yeridir.

Ön kısmı kayalık Babalı’nın sol kısmı Dikili’ye, sağ kısmı ise kum plaja bakmaktadır. Sessiz ve sakin köyün Karadeniz’e sahili olduğundan dolayı genellikle yaz mevsiminde ziyaret edilmektedir.

Kandıra dışında il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Kocaeli gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.


Kumcağız Koyu

Kumcağız Koyu Kumcağız Koyu

Kumcağız Koyu, Kefken’e yürüme ile 5 dakika uzaklıktadır. Güzel havası ve temiz denizi ile özellikle yaz tatili yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin gezilecek yerler listesine eklediği güzergahlardan biridir.

Sığ plajının olması, yüzmek isteyen ziyaretçilere kolaylık sağlamaktadır. Kumcağız, günübirlik bir tatil yapanlar için güzel bir manzara sunmaktadır.


Seyrek Kalesi

Seyrek Kalesi Seyrek Kalesi

Kandıra’nın Kerpe Kasabası’nda yer alan Seyrek Kalesi, antik liman kalesidir. İki koya da hakimiyet kurulması için inşa edilen kalenin Bizans Dönemi’nde yapıldığı düşünülmektedir. Eski zamanlardan günümüze kadar iskele olarak kullanılmaktadır.

Osmanlı Devleti’nin Karadeniz’in kıyılarını hakimiyet altına almasıyla kalenin önemi kalmamıştır. Kalede, II. Dünya Savaşı esnasında kullanılmış olabileceği izlenimi veren siperler bulunmaktadır.

Kandıra'da her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Kandıra pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Kovanağzı Koyu

Kovanağzı Koyu Kovanağzı Koyu

Kefken’in merkezine yürüyerek 15-20 dk uzaklıkta yer alan Kovanağzı Koyu, temiz deniz suyunun dalgasız olması nedeniyle gelen ziyaretçilerin memnun kaldığı bir koy olarak bilinmektedir.

Daha önceleri köye bağlı koy, günümüzde turistik yerler arasında yer alan sezonluk güzelliklere sahip yerlerden biridir. Yaz sezonu dışında gelen ziyaretçiler, dağ bisikleti veya trekking ile manzaranın tadını çıkarmaktadır.


Kandıra Günübirlik Gezilecek Yerler

Kandıra Kocaeli’nin doğa ve tarih turizminin canlı olduğu ilçelerinden biridir. Gezilecek yerler, Kandıra ile sınırlı değildir. Yakın konumda bulunan günübirlik gezi yerleriyle ilçeyi keşfetmek mümkündür.


Sancaktepe

Sancaktepe Sancaktepe

Kandıra ile Sancaktepe yaklaşık 96 km uzaklıktadır. Yemyeşil güzellikler içerisinde piknik alanı, yürüyüş yolları, kafe ve büfesiyle günübirlik gezmeyi planlayanlar için tercih edilen yerler arasındadır. Gün batışını izlemeye gelen ziyaretçilere ve fotoğraf tutkunlarına hitap etmektedir.


Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi, Kandıra’ya yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Kartepe Kayak Merkezi, Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden biri sayılır. Kartepe Kış mevsiminde görülmeye değer yerler arasındadır.


Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Kandıra’ya yaklaşık 100 km uzaklıktadır. Ortalama 80 dönümlük arazi üzerinde kuruludur. Hayvan ve bitki türlerine meraklı 7’den 70’e herkesin keyifle ziyaret edebileceği bir yer özelliği taşımaktadır.


Atatürk ve Redif Müzesi

Atatürk ve Redif Müzesi Atatürk ve Redif Müzesi

Atatürk ve Redif Müzesi, Kandıra’ya yaklaşık 52 km uzaklıktadır. İzmit’te Osmanlı’nın son dönemlerinde redif subayları için yaptırdığı askeri yapılardan biri olması tarihi anlamda önemlidir ve görülmeye değerdir.


Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Kocaeli Arkeoloji ve Etnogafya Müzesi Kocaeli Arkeoloji ve Etnogafya Müzesi

Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kandıra’ya yaklaşık 50 km uzaklıktadır. Müzede birçok döneme ait tarihi eser sergilenmektedir. Paleolitik Dönem’den Osmanlı Dönemi’ne kadar olan zaman dilimine ait eserler sergilenenler arasındadır.


Kandıra’da Ne Yenir: Kandıra’nın En Meşhur 4 Yemeği

Üre

Üre Tatlısı Üre Tatlısı

Ana ürünü darı olan bu yöresel lezzet, bir tatlıdır. Sütün içerisinde kaynamaya bırakılan darılar koyulaşana dek karıştırılmakta ve şeker ilave edilerek kaynatılmaya devam edilmektedir. Az miktardaki ürünle fazlaca tatlı elde edilebildiği için “üre” adıyla anılmaktadır. Tatlı daha çok düğünlerde tercih edilmektedir.


Kaçamak (Malak)

Kaçamak Yemeği Kaçamak Yemeği

Kandıra yöresinde unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden biri Kaçamak’tır. Yöresel tadın ana ögesi mısır unudur. Önceleri beyaz undan yapılan yemekte Karadeniz Bölgesi’nden göç eden topluluklardan sonra mısır unu kullanılmaya başlamıştır.

Mısır unundan hamur elde ettikten sonra içerisine koyun peyniri serpilerek yenmektedir. Tercihe göre şeker serpilerek tatlı amacıyla da tüketilebilmektedir.


Keten Helva

Keten Helva Keten Helva

Pişmaniyenin atası kabul edilen keten helva, Kandıra yöresine özgü bir tatlıdır. Kış mevsiminde yapılan tatlının kar üzerinde dinlendirilmeye bırakması gerektiğinden kış tatlısı amacıyla hafızalarda yer etmiştir. Helvanın yapılış biçimi pişmaniyeninkiyle benzerlik göstermektedir.

Şeker, limon, su ve un karışımının yoğurulması ile ağda kıvamı elde edilmekte ve kar üzerinde dinlendirilmektedir.


Kandıra Mancarlı Pide

Kandıra Mancarlı Pide Kandıra Mancarlı Pide

Kandıra’nın yöresel yemeklerinden birisi Mancarlı Pide, günümüzde de yöre halkı tarafından yapılmaktadır. İçerisinde ıspanak, taze soğan ve yeşilliklerin konulduğu pide yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzettir.

Kandıra’da Çadır Kandıra Sofrası’nda 13 - 15 TL’den başlayan fiyatlarla bu lezzeti tatmanız mümkündür.

Kandıra'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir plan yapmak için Kandıra tatil köyleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Kandıra Nerededir ve Nasıl Gidilir: Kandıra’ya Kolay ve Ekonomik Ulaşım Seçenekleri

Kandıra, Kocaeli’nin ilçesidir. Ortalama 49.000 nüfuslu ilçe, güneyde Derince ve İzmit'e komşudur. Batıda İstanbul’un Şile İlçesi, doğuda da Sakarya’nın Kaynarca ve Adapazarı yer alıyor. Kocaeli’nin Karadeniz Bölgesi’ne kıyısı olan tek ilçesidir.

Kocaeli’nin merkezine ortalama 41 km uzaklıktadır. İzmit’ten Kandıra’ya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park Otobüsü ’nün seferleri bulunmaktadır. Tam ücret 6 TL, tek kullanımlık Akıllı Bilet ise 6,75’dir.


Kandıra’ya Havayolu ile Ulaşım

Kandıra’ya farklı şehirlerden havayolu ile ulaşımı seçen yolcular için en yakın havalimanı, İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen’dir. İki nokta arası mesafe 113 km olup, ortalama 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Gelen yolcu katından çıkarak otoparka geçmeniz durumunda, burada sizleri 250 G nolu otobüsler beklemektedir. Bu otobüsler havalimanı yolcularını Kocaeli’nin çeşitli noktalarına ulaştırmakta olup, yolculuk ücreti 5 – 9 TL arası değişmektedir.

Taksi ile ulaşımı seçen yolcular içinse ödenecek ortalama ücret 350 – 360 TL’dir.

Araç kiralama, VIP servis gibi seçenekleri de terminal içerisinde bulmanız ve detayları değerlendirmeniz mümkündür.


Kandıra’ya Özel Araç ile Ulaşım

Kandıra’ya Türkiye’nin dört bir yanından özel araç ile ulaşım mümkündür. Araç ve akıllı telefonlarda yer alan navigasyon uygulaması sizin için tüm rotaları sunmaktadır.

İstanbul’dan Kandıra’ya özel araç ile gitmek isteyenler için yol üzerinde ücretli geçişler noktaları vardır. Mecidiyeköy ile Kandıra arasında ortalama 2 saatlik mesafe bulunmaktadır. İstanbul Avrupa Yakası’ndan yolculuk daha uzun sürmektedir.

Ankara’dan Kandıra’ya özel araçla ulaşımda yapılacak yolculuk 4 saat sürmekte olup, kat edilecek mesafe 357 km’dir. Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden rahat ulaşım mümkündür.

İzmir’den yola çıkacaklar içinse mesafe 500 km olup, ortalama 5 saat sürmektedir. O-5 üzerinden Manisa ve Bursa geçilerek ilçeye ulaşım sağlanmaktadır.


Kandıra’ya Otobüs ile Ulaşım

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Kandıra’ya otobüs ile seyahat planı yapacak yolcular için direkt sefer bulunmamakta olup, İzmit otobüsleri tercih edilmelidir. İzmit Otogarı’ndan sonra çeşitli toplu taşıma araçları ve taksi ile ilçeye ulaşım mümkündür.

İstanbul – Kocaeli arası otobüs seferleri ortalama 2 saat sürmekte olup, bilet ücretleri 25 – 35 TL aralığındadır.

Ankara – Kocaeli arası otobüs yolculuğu ise ortalama 5 saat sürmekte olup bilet ücretleri 50 – 70 TL arasında değişmektedir. 

İzmir’den Kocaeli Otogarı’na yolculuk ortalama 6 – 7 saatte tamamlanmakta olup, bilet fiyatları 110 – 150 TL arasındadır. 

İzmit Otogarı ile Kandıra arası mesafe ise ortalama yarım saat sürmektedir.