Kadirli'de Gezilecek Yerler

Kadirli Gezilecek Yerler: Kadirli Ziyaretinizde Gezip Görmeniz Gereken 4 Yer

Osmaniye’nin altı ilçesinden birisi olan Kadirli, il merkezinin kuzeybatısında yer almaktadır. 125 bin kişinin yaşadığı ilçe aynı zamanda Osmaniye’nin en büyük ilçesidir. Tarihi M.Ö. 1000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Roma, Bizans ve Türk devletlerine ev sahipliği yapması nedeniyle çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındırmaktadır. 

Osmaniye’ye 45 kilometre uzaklıkta yer alan ilçe, denizden 70 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kadirli adını 1928 yılında alan ilçeye Antik Dönem’de Flavias, Osmanlı Dönemi’nde ise Kars-ak-eli adları verilmiştir. 1996 yılında Osmaniye’nin il olmasıyla buraya bağlanmasına karar verilmiştir. 

Kadirli'de keyifli bir tatil geçirmek için Kadirli otelleri sayfasında bulunan konaklama seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Karatepe Aslantaş Milli Parkı

Karataş Aslantaş Milli Parkı Karataş Aslantaş Milli Parkı

Karatepe Aslantaş Milli Parkı, ilçenin doğusunda yer almaktadır. Aslantaş Barajı’nı çevreleyen milli park, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta olup 30 dakikalık bir yolculukla ulaşmak mümkündür. 1958 yılında alınan karar ile milli park ilan edilen nokta, kapladığı alanla ülkemizin en büyük ikinci parkı olma özelliğine sahiptir. 

Park alanı içerisinde çok farklı ağaç türleri ve hayvanlar bulunmaktadır. İçerisinde tarihi alanlarında bulunduğu park alanına giriş ücreti kişi başı 4 TL, indirimli 2 TL’dir. Otomobil girişi 11 TL, minibüs girişi ise 32 TL’dir. Park alanında piknik noktaları, doğa yürüyüşü rotaları, yaban hayatı gözleme noktaları bulunmaktadır. 


Maksutoğlu Yaylası

Maksutoğlu Yaylası Maksutoğlu Yaylası

Maksutoğlu veya Bağdaş Yaylası olarak bilinen bu doğal güzellik, Kadirli halkının sıcak yaz döneminde rahatlamak için ziyaret ettiği bir noktadır. Kadirli ilçe merkezinin kuzeyinde kalan yayla ilçeye 60 kilometre uzaklıktadır. Yolun yarısı asfalt olup diğer yarısı stabilize yola sahiptir. Yaz döneminde yaylaya minibüs ile ulaşmak mümkündür.

Misafirlerini ağırlamak anlamında altyapı seçeneklerinin tamamlandığı yayla içerisinde özel doktor, lokanta, bakkal, kasap, elektrik ve telefon hizmeti sunulmaktadır. Ahşap yayla evlerinde konaklamak mümkün olduğu gibi kamp alanlarında da vakit geçirebilirsiniz. 

Kadirli’de ziyaret edilebilecek yaylalar arasında Yoğunoluk Yaylası, Elmacık Yaylası ve Savrun Yaylası ve Akarca Yaylası da yer almaktadır. 

Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Osmaniye otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Karatepe-Aslantaş Açık Hava Müzesi

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

Karatepe-Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kadirli ilçe merkezinin doğusunda, Aslantaş Barajı’nın hemen yanında yer almaktadır. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alan açık hava müzesine araçla 30 dakika da ulaşmak mümkündür.

Aslantaş Milli Parkı içerisinde yer alan bu tarihi alanın Hitit Dönemi’nde bir uç kale olarak inşa edildiği bilinmektedir. Hükümdar Asativata tarafından yaptırılan şehirdeki birçok eser, kapalı müzelere taşınmıştır. Açık hava müzesi özelliğini ülkemizde alan ilk nokta olma özelliğine sahiptir. Giriş ücreti 6 TL olup, saat 8.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilmektedir. 


Ala Cami

Ala Camii Ala Camii

Kadirli’nin güneybatısında yer alan Ala Cami, Savrun Çayı’nın batısında yer alan Öksüzlü Köyü sınırlarında yer almaktadır. İlçe merkezinden 18 kilometre uzaklıkta yer alan tarihi yapıya özel araçla 20-25 dakikalık bir yolculuk yaparak ulaşmak mümkündür. 

Roma Dönemi’nde manastır olarak inşa edilen yapı, Duldakiroğlu Beyliği Dönemi’nde camiye çevrilmiştir. Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisinin güzel eserlerinden birisidir. M.S. 2. yüzyıl dolaylarında inşa edilmiş olan yapı, 15. yüzyılda camiye çevrilmiştir. Uzun süre kullanılan cami aynı zamanda medrese olarak da hizmet vermiştir. 

Kadirli'de aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Kadirli gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Kadirli Günübirlik Gezilecek Yerler

Yemyeşil doğası ile eşsiz güzellikler sunan Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesi, tarihi açıdan da önemli yerler arasındadır. Kadirli ilçesinin yanı sıra Osmaniye il sınırlarında da birbirinden güzel doğal alanlar ve tarihi yerler bulunmaktadır. 


Kastabala Antik Kenti

Kastabala Antik Kenti Kastabala Antik Kenti

Osmaniye il merkezinde yer alan Kastabala Antik Kenti, Kadirli ilçe merkezine 29 kilometre uzaklıktadır. Pers İmparatorluğu’na kadar uzanan geçmişe sahiptir. Yapılan araştırmalar sonrasında hamam, dükkanlar, tiyatro, kiliseler ve sütunlu cadde gün yüzüne çıkarılmıştır. 

Osmaniye'deki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için Osmaniye gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Hemite Kalesi

Hemite Kalesi Hemite Kalesi

Hemite Kalesi, Osmaniye il merkezinde yer almaktadır ve Kadirli ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. Korsanlar tarafından Kilikya Ermeni Krallığı döneminde inşa edilmiştir. Ermeni mimari özellikleri ön plandadır.


Yeşil Şelalesi

Yeşil Şelalesi Yeşil Şelalesi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yer alan Yeşil Şelalesi, Kadirli ilçe merkezine 46 kilometre uzaklıktadır. Amanoslardan doğan şelale, 10 metre yüksekten akmaktadır. Çevresi yemyeşil ağaçlar ile kaplıdır.

Kadirli'de aileniz ile bir arada keyifli konforlu  bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Kadirli aile otelleri sayfamızda yer almaktadır. 


Kadirli Yemekleri: Kadirli Tatilinizde Tatmanız Gereken Yöresel Lezzetler

İçli Köfte İçli Köfte

Kadirli, çok sayıda kültürün etkisi altında kalmasıyla misafirlerine zengin bir mutfak sunmaktadır. Tüm sofralarda yeşillikten yapılan salatalar bulunmaktadır. İlçe merkezinde yer alan restoranlarda baharatlı, sebzeli, et, un ve bulgur kullanılarak sunulan yiyecekleri denemek mümkündür. 

Tirşik, içli köfte, bulgur pilavı, dövme pilavı, cacık haşlama, yufka emeği ve et yemekleri ilçede denenmesi gereken özel lezzetler arasında yer almaktadır. 


Kadirli’de Yapılacaklar: Kadirli Tatilinizde Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Trekking Trekking

Kadirli, tarihi ve doğasıyla ilçeyi ziyaret edenlere farklı eğlence olanakları sunmaktadır. Şehirde her Nisan ayında Karakucak Güreş Festivali düzenlenmektedir. Bu dönemde şehre gelenler bu etkinliğe dahil olabilirler.

Doğayla iç içe zaman geçirmeyi sevenler Aslantaş Milli Parkı içerisinde yer alan doğa yürüyüş noktalarını değerlendirebilir ve yaylalarda kamp kurabilirler. Açık hava müzesini ve Ala Cami’yi ziyaret ederek bölgenin tarihini yakından tanımak da mümkündür. 

Kadirli'de bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Kadirli 3 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.


Kadirli Nerededir ve Nasıl Gidilir: Rotanızı Kadirli’ye Çevirmeden Önce Ulaşım Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kadirli, Osmaniye il merkezinin kuzeybatısında yer almaktadır. İlçenin doğusunda Düziçi ilçesi, kuzeydoğusunda Kahramanmaraş il sınırı, batısında Sumbas ve Adana il sınırı bulunmaktadır. İlçenin etrafında üçte bir oranında dağlar, geri kalan kısmını ise ovalar oluşturmaktadır.

Denizden yüksekliği 95 metre olan ilçe yaklaşık 1071 kilometrekare alana sahiptir. Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu arasında geçiş noktasında bulunan Kadirli şehir merkezinden Savrun Çayı akmaktadır. Kadirli’ye gitmek isteyenler karayolunu veya havayolunu kullanabilmektedir. İlçeye en yakın havalimanı Adana Havalimanı olup ilçe merkezine 105 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Servisle ya da özel araçla havalimanından merkeze 1,5 saatlik yolculukla ulaşım sağlanmaktadır. 

Kadirli’ye İstanbul’dan gelmek isteyenler Eskişehir veya Ankara üzerinden farklı rotaları takip ederek gelebilmektedir. En hızlı rota Bolu-Ankara-Aksaray-Adana üzerinden olup 11 saar süren 1025 kilometrelik yolculuk yapılması gerekmektedir. Otobüs ile bu yolculuk 17 saat sürmekte olup bilet fiyatları ortalama 145 TL ile 150 TL arasında değişmektedir.

Ankara üzerinden gelecekler için Aksaray-Adana rotası yaklaşık 580 kilometre olup, araçla 6,5 saatlik yolculukla ulaşmak mümkündür. Kadirli’ye direkt otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yaklaşık 8 ile 9 saatlik yolculuk ile ilçeye 90 TL otobüs bileti ücreti ödeyerek gelmek mümkündür. 

İzmir’den Kadirli’ye gelmek isteyenler Uşak-Afyon-Konya-Ada rotasını takip etmelidir. Yaklaşık 990 kilometrelik yolculuk özel araçla 12 saatte kat edilebilmektedir. İzmir’den otobüsle gelmek isteyenler her gün 22.00’da hareket eden Adana otobüsünden 135 TL’ye bilet alarak 15,5 saatlik yolculuk yapmak zorundadır.