Eğirdir Tarihi Yerleri

Eğirdir, Hitit Dönemi’nden kalma yazılı metinlerde Pitaşşa olarak geçmektedir. Frigler, Lidyalılar ve Persler bölgenin yönetimini ele geçirerek hüküm sürmüştür. Lidya’nın son hükümdarı olan Kroisos tarafından kurulup Krozos adını aldığını kimi tarihi kaynaklardan öğrenilebilmektedir. Eğirdir Kalesi de bu dönemden kalma bir tarihi yapıdır.

Orta Çağ zamanından kalma Bizans metinlerinde Eğirdir ve çevresi Akrotiri olarak geçmektedir. 1310 yılına gelindiğinde Hamitoğulları Beyliği bölgeye Felekabad adını vermiştir. 1930 yılında yabancı isimlerin değiştirilmesi çalışmaları ile ilçe adı İğridir olarak değişikliğe uğramıştır. İğridir sözcüğünde i-e karışıklığı olmasın diye Eğridir adını almasından dolayı ilçede tepkiler oluşmuştur. 1985 yılında Eğirdir olarak isim değiştiren ilçe günümüzde de aynı adla kayıtlarda yer almaktadır.

Eğirdir'de birbirinden cazip uygun fiyatları ile eğlenceyi doyasıya yaşamanız için Eğirdir otelleri fiyat listesine göz atabilirsiniz.


Dündar Bey Medresesi

Dündar Bey Medresesi Dündar Bey Medresesi

Dündar Bey Medresesi, 1237 yılında yapılmıştır. II. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında han olarak inşa edilen yapı 1301 yılında medrese haline getirilmiştir. Hamidoğlu Dündar Bey tarafından medreseye dönüştürülmüş olup, Selçuklu Dönemi süslemeleriyle bezelidir. 

İki katlı medresede 30 hücre ve ortasında bir avlu vardır. Giriş kısmında büyük taş kapı medreseye farklı bir hava katmıştır.

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Isparta bölgesi otelleri sayfasında listeledi.


Eğirdir Kalesi

Eğirdir Kalesi Eğirdir Kalesi

Eğirdir Kalesi, göle uzanan yarımada üstüne kuruludur. İç ve dış kale olarak iki kısımdan oluşan yapıda dış kısmın yalnızca temelleri günümüze ulaşabilmiştir. İç kale ise günümüze kadar sağlam biçimde ayakta kalmayı başarabilmiştir.

Kalenin yapım tarihinin M.Ö. 4. yüzyıl olduğu tahmin edilmektedir. Hamitoğulları Beyliği döneminde son restore işlemini gören kale Timur istilasında ciddi tahribata uğramıştır.


Ayastefanos Kilisesi

Eğirdir Ayastefanos Kilisesi Eğirdir Ayastefanos Kilisesi

Ayastefanos Kilisesi, Yeşilada Mahallesi’ndedir. 19. yüzyılda inşa edilmiş olan kilisede 1993 yılında Eğirdir Belediyesi tarafınca restorasyon çalışmaları başlatılmıştır.

Eski zamanlarda Rum asıllı Hıristiyan hacı adayları Kudüs şehrine gitmeden önce yol üzerinde bulunan Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret etmiştir. Ziyaret sırasında kilisede çeşitli ayinler düzenlenmiştir. 

Eğirdir'de manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Eğirdir'de gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.


Baba Sultan Türbesi

Eğirdir Baba Sultan Türbesi Eğirdir Baba Sultan Türbesi

Baba Sultan Türbesi, 1358 yılında Hamidoğlu İlyas Bey zamanında inşa edilmiştir. İsa bin Musa ismine sahip zat için yapılmış olan türbenin giriş kısmında bilgilerin detaylı yer aldığı kitabe mevcuttur. 

Baba Sultan Türbesi bünyesinde Sureti Baba (Zorti Baba) ile Palor Baba adlarında iki zatın daha mezarı türbede yer almaktadır. Türbe ziyarete açıktır. 


Prostanna Antik Kenti

Prostanna Antik Kenti Kalıntıları Prostanna Antik Kenti Kalıntıları

Prostanna Antik Kenti, Pisidia şehirlerinden biridir. Eğirdir Sivrisi’nin arka tarafında, Cami Yayla mevkiindendir. Antik kentten günümüze yalnızca bazı bina temelleri ile sınır duvarları kalmıştır. 

Akropolis şehri antik kentten 200 metre yükseklikte kurulmuştur. Tapınak olarak kullanılmıştır. Sur duvarları içerisinde bina bulunmakta ve dikdörtgen biçimindedir.

Eğirdir'de doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Eğirdir gezi rehberi sayfasında listeledi.


Eğirdir Kervansarayı

Tarihi Eğirdir Kervansarayı Kalıntıları Tarihi Eğirdir Kervansarayı Kalıntıları

Eğirdir Kervansarayı Konya-Antalya Yolu üzerinde, Yeni Mahalle mevkiindedir. 1237 yılında inşa edildiği bilinen kervansaray, avlu ve kapalı mekan olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Ancak kervansaraydan günümüze yalnızca birkaç yolcu odasının temel düzeyde izleri kalabilmiştir.

Isparta'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Isparta gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Aya Giorgios Kilisesi

Aya Giorgios Kilisesi Aya Giorgios Kilisesi

Aya Giorgios Kilisesi, Barla bucağında yer almaktadır. Kilisenin duvarlarının bir kısmı günümüze kadar varlığını devam ettirmeyi başarabilmiştir.

Rum mahallesinde bulunan kilise dikdörtgen şeklinde planlanmıştır. Yapısı oldukça tahrip olduğu için pek özelliği kalmamıştır.

Eğirdir'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Eğirdir 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Hızırbey Camisi

Tarihi Hızırbey Camisi Tarihi Hızırbey Camisi

Hızırbey Camii, Eğirdir’de bulunan en büyük camilerdendir. 1327 ile 1328 yılları arasında inşa ettirilen cami, Hızır Bey tarafından yaptırılmıştır. 1814 yılında büyük çaplı bir yangın çıkması sonucu büyük hasar almıştır. Yılanlıoğlu Şeyh Ali Ağa bu hasarı giderebilmek adına öncü olup yeniden yapılmasını sağlamıştır.

1820 yılında tekrardan ibadete açılan cami günümüze dek sağlam şekilde varlığını sürdürmeyi başarabilmiştir. Tarihi manada kıymetli olması ve kemer üzerindeki minaresi ile dünyada tek özellikte olduğu savunulmaktadır.

Eğirdir'de kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Eğirdir butik oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Eğirdir Evi

Eğirdir Evi Eğirdir Evi

Eğirdir Evi, ilçenin tarihini ve geleneksel yapılarını aktaran müze tarzı bir yerdir. Belediyenin restore ettiği ev içerisinde yöreyi temsil eden birçok eşya sergilenmektedir.

Eğirdir Evi bünyesinde her türlü sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleşmektedir.