Çivril, Denizli’ye bağlı bir ilçe olup, tarihte ilk izlerine Myriokephalon Savaşı’nın anlatıldığı Bizans metinleri ile rastlanmaktadır. Eski adı Rumca’ da Tribritzi olarak geçmektedir. Dönemin toplumlarının yazım ve okuma dilinin farklılık göstermesi Çivril’in adının günümüzdeki haline ulaşmasını sağlamıştır.
İngiliz Arkeoloji Müzesi’nin araştırmalarına göre bölgede bulunan eserler ve buluntular 6000 yıllık tarihi olduğunu aktarmaktadır. Höyükte yaşadığı tahmin edilen ilk toplum Arzawa’lardır. Ardından bölgeye Hititler, Frigler, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Makedonya Krallığı, Seleskos Krallığı, Bergama Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Anadolu Selçuklu Devleti yerleşmiştir. Moğolların işgalinin ardından Çivril Osmanlı Devleti’nin himayesine girmiştir.
Adının anlamında yer alan Çivr bol ve gür su, Luwi ise geçit ve boğaz manasına gelmektedir. Çivril’in adında verilen bu bilgi ise Küfü Çayı Vadisi’ne aittir. Türkiye’de Çivril adına sahip olan yedi yerleşim yeri daha bulunmaktadır.
Çivril, Denizli’de lüks ve modern görünüme sahip ender yerlerden biridir. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerin gezdiği yörede yapılacak ve görülecek birçok eşsiz yer bulunmaktadır. Denizli’nin il merkezine uzaklığı ise yaklaşık olarak 95 km’dir.
Çivril'de gezilecek tarihi ve turistik yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Çivril otelleri listemize göz atabilirsiniz.
Gümüşsu (Homa) Şelalesi
Gümüşsu Şelalesi
Daha çok yöre halkı tarafından Homa Şelalesi olarak bilinen doğal güzellik Çivril ile Dinar karayolu üzerinde ve ilçe merkezine yaklaşık olarak 30 km uzaklıktadır. Şelalenin suyunun kalitesinden dolayı adı Gümüşsu olarak değişmiştir.
30 metre yükseklikten dökülen su eşsiz bir doğal görünüm oluşturmaktadır. Gümüşsu Kasabası’nın olduğu yerde II. Haçlı Seferleri’nin yapıldığı savaş tarihi bakımından önemli olan Miryakefalon Alanı da doğal güzelliğe yakın noktalardan biridir.
Denizli'de gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Denizli otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
Akdağ Milli Parkı
Akdağ Tabiat Parkı
Akdağ Milli Parkı, Çivril’in güneydoğu bölgesinde yer almaktadır. Bölge 2000 yılında “tabiat parkı” statüsü kazanmıştır. Milli park içerisinde mağara, kanyon ve yayla gibi doğal güzellikler bulunmaktadır.
Burada bulunan Kocayayla, Kurtini Mağarası ve Tokalı Kanyonu doğa gezginlerinin ilgisini çeken güzelliklerden bazılarıdır. Park içerisinde yabani atlar, geyikler ve çeşitli hayvanlar doğal ekosistemlerine uygun şekilde yaşamlarını devam ettirmektedir. Akdağ Milli Parkı’na yakın bir bölgede Teresuyu Mağarası da yer almaktadır. İçerisindeki sarkıt ve dikitlerle görülmesi gereken yerlerden biridir.
Akdağ Milli Parkı’na giriş ücreti yoktur. İçerisinde kamp alanı, yürüyüş ve bisiklet yolu ve lokanta yer almaktadır. Akdağ’ın Çivril’in merkezine uzaklığı yaklaşık 55 km uzaklıktadır.
Işıklı Gölü
Işıklı Göl
Işıklı Gölü, Çivril Dinar karayolu üzerindedir. Tatlı su gölü olan Işıklı’da birbirinden farklı balık türleri yaşamaktadır. Göl ve çevresi doğal yapısından kaynaklı birçok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
Gölün etrafında birbirinden farklı dinlenme tesisi ve yeşil alanlarının olması mavi ile yeşilin buluştuğu noktada eşsiz manzaraları izleme fırsatı sunmaktadır. Işıklı Gölü’nde bulunan tesislerde kafe ve lokanta hizmetleri de verilmektedir.
Işıklı Gölü’nün Çivril’in merkezine uzaklığı yaklaşık 10 km’dir.
Çivril'de doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Çivril gezi rehberinde listeledi.
Eumania Antik Kenti
Eumania Antik Kenti
Eumania Antik Kenti, Çivril’in Işıklı Kasabası’ndadır. Bergama Kralı II. Eumenes adına tepe üstüne kurulu olan antik kent yöre halkı tarafından Sarıbaba Tepesi olarak anılmaktadır. Eski çağlarda tıp merkezi olarak kullanılmış olan antik kent içerisinde Bizans Dönemi’ne ait eserler ve kalıntılar da yer almaktadır.
Eumania Antik Kenti’nin Çivril merkezine uzaklığı yaklaşık 10 km’dir.
Işıklı Aşağı Camii ve Türbesi
Işıklı Aşağı Cami ve Türbesi
Işıklı Kasabası’nda bulunan Aşağı Camii ve Türbe, iç ve dış mimarisi bakımından dikkatleri üzerine çekmektedir. Kare planlı ve kubbeli biçimiyle inşa edilen camide bir de örtülü türbe bulunmaktadır.
Işıklı Aşağı Camii ve Türbesi’ne yaklaşık 6 km uzaklıkta, Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan Beycesultan Türbesi yer almaktadır.
Denizli'ye gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Denizli gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Çivril Günübirlik Gezilecek Yerler
Denizli’nin görülmeye değer ilçelerinden biri olan Çivril’in yakın konumda bulunan diğer tarihi ve doğal güzelliklerle beraber keşfedilmesi geziyi dolu dolu geçirmeye yardımcı olacaktır.
Pamukkale Travertenleri
Pamukkale Travertenleri
Pamukkale Travertenleri Çivril’e yaklaşık 110 km uzaklıktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde yer alan doğal güzellik Denizli’nin en büyük turistik zenginliğidir. Termal su ile oksijenin teması sonucu oluşan oluşumlar oldukça ilgi çekmektedir.
Hierapolis Antik Kenti
Hierapolis Antik Kenti
Hierapolis Antik Kenti Çivril’e yaklaşık 105 km uzaklıktadır. M.Ö. 2. yüzyıldan günümüze dek ayakta kalmayı başarmış olan tarihi yapılar bütünü Kutsal Kent olarak adlandırılmaktadır. İçerisinde çok sayıda tapınak ve dini ritüel için yapılmış olan yapıların bulunduğu bilinmektedir.
Güney Şelalesi
Güney Şelalesi
Güney Şelalesi Çivril’e yaklaşık 90 km uzaklıktadır. Birinci derecede SİT alanı olarak korunan şelale oldukça görkemli bir manzaraya sahiptir. Kireçli bir yapısı bulunan şelale suyu kalkerli basamak şekillerinin oluşumuna neden olmuştur.
Çivril'de aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Çivril aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Keloğlan Mağarası
Keloğlan Mağarası
Keloğlan Mağarası Çivril’e yaklaşık 145 km uzaklıktadır. Fosil mağara olarak bilinen Keloğlan Mağarası birçok sarkıt, dikit, sütun ve örtü damlataşlarının oluşumunu sağlamıştır. 2003 yılından beri ziyaretçilerle kapısını açmıştır.
Tripolis Antik Kenti
Tripolis Antik Kenti
Tripolis Antik Kenti Çivril’e yaklaşık 115 km uzaklıktadır. Lidyalılar Dönemi’nde inşa edilmiş olan Antik Kent kalıntıları günümüze kadar ulaşmayı başarabilmiştir. Tarihe ışık tutan yapı gezilip görülmeye değerdir.
Çivril Nerededir ve Nasıl Gidilir: Çivril’e Ekonomik ve Pratik Ulaşım Seçenekleri
Çivril, Denizli’ye bağlı bir ilçedir. Denizli’nin merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 127 km’dir. İlçeye en yakın şehirlerden biri Uşak’tır. Uşak’tan Çivril’e uzaklık yaklaşık olarak 60 km’dir.
Çivril’e Havayolu ile Ulaşım
Çivril’e en yakın havalimanı Denizli Çardak Havalimanı’dır. Havalimanına uzaklık yaklaşık olarak 85 km’dir. Türkiye’nin birçok noktasına uçuş kolaylığı bulunmaktadır. Uçakla gelip Çardak Havalimanı’nda iniş yapanlar yaklaşık 1 saat 15 dakika içerisinde Çivril’in merkezine ulaşabilmektedirler.
Çivril’e Otobüs ile Ulaşım
Bölgeyi gezmek ve görmek isteyenler genellikle direkt sefer bulamadıklarında Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne ardından Çivril Otogarı’na ulaşım sağlamaktadır. Kimi şehirlerarası sefer yapan otobüslerin Çivril’e direkt seferi de bulunabilmektedir.
Denizli’den Çivril’e otobüs yolculuğunun ücreti 25 - 30 TL’den başlamaktadır. Komşu noktalardan biri olan Uşak’tan Çivril’e birçok otobüs firması sefer düzenlemektedir. Otobüs biletinin fiyatı 15 - 20 TL’den başlamaktadır.
İstanbul’dan Çivril’e otobüs ile direkt ulaşım mümkündür. Otobüs bileti fiyatları 130 – 140 TL’den başlamaktadır.
İzmir’den Çivril’e otobüs ile seyahat edeceklerin de varış noktası Çivril Otogarı’dır. Bilet fiyatları 90 – 100 TL arasında değişmektedir.
Çivril'de iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Çivril toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.
Çivril’e Özel Araç ile Ulaşım
Çivril’den Denizli’nin merkezine özel araçla gitmek isteyenler için yaklaşık 1 saat 15 dakikalık yolculuk sürmektedir. Yol mesafesi ise D595 üzerinden mesafe yaklaşık 96 km’dir.
İstanbul’dan Çivril’e özel araçla ulaşımda yolculuk yaklaşık olarak 5 saat 45 dakika sürmekte olup, mesafe 497 km’dir. D650 üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.
Ankara Çivril arası mesafe 386 km olup, yolculuk yaklaşık olarak 4 saat 40 dakika sürmektedir. Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.
İzmir’den Çivril’e seyahat edecek yolcularınsa D300/E96 yollarını tercih etmeleri gerekmektedir. 277 km’lik yolculuk ortalama 3 saat 30 dakika sürmektedir.