Ardahan Otelleri

Ardahan Bölgesinde 3 adet otel bulunmaktadır.

Anatolia Hotel Ardahan Ardahan

Anatolia Hotel Ardahan

Butik Ardahan Oda Kahvaltı
  • Aile
İNCELE
Kafkas Arı Otel Ardahan

Kafkas Arı Otel

Şehir Ardahan Oda Kahvaltı
  • Aile
  • 3 YIldızlı
  • Spa
  • Toplantı
İNCELE
Kuzey Yıldızı Butik Otel Ardahan

Kuzey Yıldızı Butik Otel

Şehir Ardahan Oda Kahvaltı
  • 3 YIldızlı
  • Spa
  • Aile
İNCELE

Son Yorumlar

Özgüven U.

Ardahan’ın en eski ben köklü yıldızlı oteli Temizlik sorunmuş görmedim Çalışanlar çok Canan yakın Beyaz saçlı Resepsiyoncu müdür arkadaş çok yardımsever Çok etkilendim Kahvaltı mükemmeldi Bence herkes memnun kalır

Ayvaz Tuğrul A.

Şehirdeki en güzel otellerden birisi. İşletmecileri çok ilgili ve cana yakın. Şehire göre iyi bir konaklama yapmak için ideal ama oda da kalma dışında fazla beklentiniz olmasın

Ömer Faruk T.

İyi niyetli güler yüzlü işletme, kalmalık işte, uygun fiyat 130 TL 2 yetişkin 1 çocuk,, gece uyu sabah işine bak

Ardahan Tatili

Ardahan’da Gezilecek ve Görülecek Yerler

Ardahan OtelleriArdahan OtelleriMağaralar: Ardahan’da kalker kaya kütlesinin oyulup yerleşim yeri olarak oluşturulmasıyla Övündü ve Ortakent Mağaraları meydana gelmiştir ve günümüze dek ulaşmayı başarabilmiştir.

Tarihi Yapılar: Ardahan’ın tarihi 3000 yıllık geçmişe sahiptir. Bu köklü geçmişten günümüze dek kalmayı başarabilmiş tarihi yapılar arasında Ardahan Kalesi, Şeytan Kalesi, Kinzi Kalesi, Sevimli Kale, Kurtkale, Kazan Kale, Kırnav Kale, Ardahan Kalecik Kalesi, Taşköprü Kitabeleri, Merkez Mevlit Efendi Camii, Derviş Bey Cami, Akçakale Ada Şehri Kalıntıları, Dursun Soylu Konak ve Hamşioğlu Rasim Bey Konağı yer almaktadır.

Çevredeki Doğal Güzellikler: Ardahan Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Karadeniz Bölgesi’ne komşu bir ildir. Birbirinden farklı doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Ardahan’da Çıldır Gölü, Yalnızçam Kayak Merkezi, Yalnızçam Yaylası, Bülbülan Yaylası, Aktaş Gölü, Kura Nehri Övündü ve Ortakent Mağaraları’nı ziyaret edebilirsiniz. 

Ardahan’da Yapılacak Aktiviteler

  • Ardahan’da kış mevsiminde Yalnızçam Kayak Merkezi’nde yamaç paraşütü aktivitesi yapılabilmektedir. Kayak Merkezi manzarası eşliğinde yapacağınız yamaç paraşütü unutulmaz deneyimler yaşatacaktır.
  • Kış mevsiminde Yalnızçam Kayak Tesisi’nde eşsiz doğal güzellikler eşliğinde kayak yapabilirsiniz. Kayak tesisinin üç farklı pisti bulunmaktadır. En uzun pist deneyimli kişilerin tercihi olmakla beraber kısa iki pist de yeni kayak öğrenenler veya adrenalinden uzak eğlence arayanlara hitap etmektedir.
  • Avcılık ve balıkçılık faaliyetleri ile ilgilenmek isterseniz Çıldır Gölü tam yeridir. Kış mevsiminde donan göl çevresinde yaban hayvanlarının avlanmasına bilinçli izinler verilmektedir. Ayrıca donan gölde belli yerler kırılarak balık avcılığı yapılmaktadır.
  • Doğa fotoğrafı çekmeyi seviyorsanız fotoğraf çekebileceğiniz birçok bölge bulunmaktadır. Çıldır Gölü, Yalnızçam Kayak Merkezi, Yalnızçam Yaylası, Bülbülan Yaylası, Aktaş Gölü ve Kura Nehri’nde kadrajınızı süsleyecek benzersiz doğal güzellikler bulunmaktadır.
  • Eşsiz doğal güzellikler içerisinde trekking yapma imkânınız bulunmaktadır. Trekking yapılabilecek uygun güzergahlar arasında Çıldır Gölü çevresi, Yalnızçam Kayak Merkezi, Yalnızçam Yaylası, Bülbülan Yaylası ve Aktaş Gölü civarıdır.
  • Yörede ilkbahar mevsiminden başlayarak sonbahar mevsimine dek yaylacılık yapılmaktadır. Son zamanlarda yaylacılık aktivitesini genellikle şehirlerden ve gürültülü ortamlardan kaçmak isteyenler tercih etmektedir. 

Ardahan’da Ne Yenir?

Ardahan Mutfağının adını duyurmayı başarabildiği ve tadına mutlaka bakmanız gereken lezzetler arasında Ayran Aşı, Helle Aşı, Bişi, Mafiş Tatlısı, Hıngel, Kaz Etli Üçlü Pilav, Fodol Gevreği ve Katmer bulunmaktadır.

Ardahan’da Yapılan Festivaller

Ardahan’da yaşayan yerel halk ile tanışıp yöresel kültür değerlerini öğrenmek için festival ve şenliklere katılabilirsiniz. Ardahan’da düzenlenen festivaller Aşık Şenlikleri, Ardahan Bal Festivali, Göle Ulusal Kaşar Festivali, Çıldır Göl Festivali, Hoçvan Yayla Şenlikleri, Atatürk’ün İzinde-Gölgesinde Damal Şenlikleri, Balçeşme Yayla Uçurtma Şenliği ve Posof Aşıklar Şöleni’dir.

Ardahan’dan Ne Alınır?

Ardahan’da yapılan hayvancılık faaliyetleri nedeniyle Kaşar Peyniri, Kafkas Balı ve Kaz Eti oldukça tercih edilen yöresel yiyecekler arasındadır. Ayrıca Gümüş İşçiliği, Damal Bebekleri ve Ardahan Halı/ Kilim Dokuma ürünleri de farklı hediyelik eşyalar arasındadır.

Ardahan Gece Hayatı

Hem yerli halkın eğlence mekanlarını tercih etmemesi hem de Ardahan’ın sert hava koşullarına sahip olması gece hayatını olumsuz etkilemektedir. Erken saatlerde gece hayatının sonlandığı birkaç mekan arasında Alaşara Cafe, Ahsen Cafe, Lezzet-i Kür, Cafe İda, Kafe Miray, Bizim Cafe Restoran ve Şitt Cafe yer almaktadır. 

Ardahan’a Nasıl Gidilir?

Ardahan’a şehir dışından gelenler için hava yolu, tren yolu, kara yolu ve şehirlerarası otobüsler aracılığı ile ulaşım sağlanabilmektedir. Ardahan’a en yakın havaalanı Kars’tadır. Ankara’dan kalkıp Kars’ta sonlanan Doğu Ekspresi ile son durak olan Kars’ta inilip minibüslerle veya özel araç kiralayarak Ardahan’a ulaşım sağlanabilmektedir. Ardahan’a İstanbul mesafesi 1456 km’dir, Ankara mesafesi ise 1100 km’dir, en yakın illerden biri olan Kars yaklaşık 90 km uzaklıktadır.