Altınova Gezilecek Yerler

Yalova’nın köklü geçmişe sahip ilçesi Altınova, hac ve ticaret yolunun kesiştiği noktada yer almaktadır. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı bir köyken, 1995 yılında ilçe statüsü kazanarak Yalova iline bağlanmıştır. Gezilecek ve görülecek yerler açısında çok fazla seçenek sunmamaktadır. 

Altınova'da gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Altınova otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Hersek Lagünü ve Gölü

Hersek Lagünü ve Gölü Hersek Lagünü ve Gölü

Altınova ilçesinde yer alan Hersek Lagünü ve Gölü, 1. derece sit alanı olarak tescil edilmiştir. Jeomorfolojik oluşum göstermesi, dünya üzerinde eşine az rastlanır özelliğidir. 152 hektarlık yüzey alanını kaplamaktadır. 

Doğal yaşam açısından büyük bir öneme sahiptir. Kuş türleri, su bitkileri ve göl içerisindeki balıkları ile doğa severleri karşılamaktadır. Özellikle kuş türleri açısından ziyaret edilen bir yerdir. 1000 adet farklı kuş türüne ev sahipliği yapmakta ve göçmen kuşların dinlenme yeri olarak kullanılmaktadır.  


Altınova Değirmen Kalıntısı

Altınova Değirmen Kalıntısı Altınova Değirmen Kalıntısı

Altınova Değirmen Kalıntısı, ilçeye bağlı Subaşı köyünde yer almaktadır. 460 metrekare yüzölçümüne sahip bir alan üzerindedir. 

Aktoprak köyü ve Mahmudiye köyü arasında yer alan değirmenlere dair kesin bilgiler bulunmamaktadır. Günümüze kadar gelebilen sadece kalıntıları olmuştur. 


Altınova Günübirlik Gezilecek Yerler

Altınova’da gezilip görülmesi gereken yerler sınırlı sayıda olduğu için ilçe ziyaretinde bulunanlar Altınova’nın çevresini de keşfe çıkmaktadır. Çevre ilçeleri gezilip görülecek yerler açısından zengin seçenekler ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. 


Sudüşen Şelalesi

Sudüşen Şelalesi Sudüşen Şelalesi

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yer alan Sudüşen Şelalesi, Altınova ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Deniz seviyesinden 260 metre yukarıda olan şelale, 30 metre yükseklikten akmaktadır. Şelaleye yakın bir konumda kamp ve piknik alanları da yer almaktadır. 

Tarihi ve turistik mekanlar ile plaja yakın konaklama seçenekleri için Yalova otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Atatürk Köşkü

Atatürk Köşkü Atatürk Köşkü

Yalova il merkezinde yer alan Atatürk Köşkü’nün Altınova ilçe merkezine uzaklığı 38 kilometredir. 38 günde tamamlanan bu köşk, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova ziyaretine geldiğinde konaklaması için yapılmıştır. Köşk içerisindeki odalarda döneme ait eşyalar dikkat çekmektedir. 


Termal Kaplıcalar

Termal Kaplıcaları Termal Kaplıcaları

İsmini aldığı Termal ilçesinde yer alan Termal Kaplıcalar, Altınova ilçe merkezine 38 kilometre uzaklıktadır. Geçmişten günümüze kadar şifa dağıtan sularının sıcaklığı 40 ile 70 derece arasındadır. Birçok hastalık için tedavi amaçlı tercih edilmektedir. 


Altınova Plajları: Denizin Keyfini Doyasıya Çıkarabileceğiniz Altınova Plajları

Marmara Denizi’nde yüzme için en güzel seçeneklere ev sahipliği yapan Altınova, sınırlı sayıda olsa da, yerli halk ve turistler tarafından en sık tercih edilen plajları ile bilinmektedir. 


Hersek Kadınlar Plajı

Hersek Kadınlar Plajı Hersek Kadınlar Plajı

Altınova ilçe merkezinden 5 kilometre uzaklıkta olan Hersek Kadınlar Plajı, sadece kadınlara özel hizmet vermektedir. İnce kumlu sahil şeridi üzerinde güneşlenebileceğiniz şezlonglar yer almaktadır. Denizin sığ olması, yeni yüzme öğrenenler ve çocuklar için kolaylık sağlamaktadır. 

Temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için duş, güvenlik, cankurtaran, soyunma kabini ve WC gibi hizmetler sunulmaktadır. Bunun yanı sıra özel aracıyla gelenlerin kullanabileceği otoparkın bulunmasının yanı sıra, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği büfe ve kafeteryaya da sahiptir. 

Hersek Kadınlar Plajı’na giriş 5 TL’dir. 


Hersek Halk Plajı 

Hersek Halk Plajı Hersek Halk Plajı

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Hersek Halk Plajı, kum zemine sahiptir. Plajın uzunluğu yaklaşık olarak 2 kilometredir ve denizi ise çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. 

Plaj alanı üzerinde kafeterya ve büfe hizmetleri ile yeme içme ihtiyaçları karşılanabilmektedir. Bunların yanı sıra cankurtaran, duş, şezlong, soyunma kabini ve WC gibi olanakları bulunmaktadır. Özel aracıyla gelenlerin kullanabileceği otoparka da sahiptir. 

Hersek Halk Plajı’na giriş 5 TL’dir. 

Altınova'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerler için Altınova gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.


Hersek Özel Plajı 

Hersek Özel Plajı Hersek Özel Plajı

İlçe merkezinden 5 kilometre uzaklıktaki Hersek Özel Plajı, engellilerin rahatça kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Sahil şeridi ince kumlarla kaplıdır. Engelli misafirlerinin ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilecekleri engelli rampası, soyunma kabini, duş ve WC gibi olanaklar sunmaktadır. 

Yeme içme ihtiyaçları için kafeterya ve büfe hizmetleri verilmekte olup, cankurtaran, güvenlik ve otopark gibi olanaklara da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca sahil şeridi üzerinde şezlonglar ve şemsiyeler de bulunmaktadır. 

Hersek Özel Plajı’na giriş 5 TL’dir. 


Kaytazdere Belediyesi Halk Plajı

Kaytazdere Belediyesi Halk Plajı Kaytazdere Belediyesi Halk Plajı

Kaytazdere Belediyesi Halk Plajı, Altınova merkezden 2 kilometre uzaklıktadır.  Mavi bayraklı plajın sahil şeridi kumlarla kaplıdır ve plaj uzunluğu ise 200 metredir. 

Plajda şezlong, şemsiye, cankurtaran ve WC olanakları mevcuttur. Büfesinde ve kafeteryasında ise yiyecek ve içecek servisi yapılmaktadır. Ayrıca özel aracıyla gelenlerin kullanabilecekleri otoparkı da bulunmaktadır.

Kaytazdere Belediyesi Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. 

Yalova'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Yalova gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Altınova’da Yapılacaklar: Altınova Tatilinizde Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Yılın dört mevsimi ayrı bir güzel olan Altınova, yemyeşil doğası ile herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Altınova tatilinizi tam anlamıyla dolu dolu geçirebilmeniz için yapılacaklar listesinde yer alan seçenekleri tercih edebilirsiniz. 


Süs Bitkiciliği ile Bilinen Altınova’dan Çiçekler Satın Alarak Kendinizi Şımartın: Altınova’da Çiçekçilik

Altınova Altınova'da Çiçekçilik

Altınova, Türkiye’nin en önemli süs bitkiciliği yapılan yeridir. Türkiye’nin ortalama %60’lık süs bitkisi ihtiyacını Altınova karşılamaktadır. İlçenin hemen her köşesinde eşsiz güzellikteki çiçeklerin satıldığı dükkanları görmeniz olasıdır. 

Eğer evinizde rengarenk çiçekler yetiştirerek evinize farklı bir hava katmak isterseniz, Altınova’nın güzel çiçeklerinden alarak kendinizi şımartabilirsiniz. 

Altınova'da bir çok eğlenceli aktiviteler ile yüzünüzü güldürecek oteller için Altınova tatil otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Altınova’nın Doğasını Yakından Keşfedin: Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü Doğa Yürüyüşü

Yalova’dan başlayan ve Çobankale Harabeleri’nde son bulan yürüyüş parkuru, Altınova’dan geçmektedir. 20 kilometrelik parkur ile sırasıyla Yalova – Altınova – Soğuksu – Evliya Çelebi ve Çobankale Harabeleri ziyaret edilmektedir. 

Bu parkurun üzerinde engebeli yollar bulunduğu için zor parkur kategorisine girmekte ve daha çok doğa yürüyüşü tutkunlarına tavsiye edilmektedir. Eğer sizde doğa yürüyüşünden hoşlanıyorsanız, bu parkuru tercih ederek keyifli anılar biriktirebilirsiniz.


Altınova’nın Gelenek ve Göreneklerine Yakından Şahit Olun: Altınova Belediyesi Kültür Festivali

Altınova Belediyesi Kültür Festivali Altınova Belediyesi Kültür Festivali

Gelenek ve göreneklerin gelecek nesle aktarılabilmesi ve Altınova’nın kültürel özelliklerinin dünyaya yayılabilmesi için Altınova Belediyesi Kültür Festivali düzenlenmektedir. Temmuz ayının sonlarına doğru gerçekleştirilen festival kapsamında çeşitli gösteriler ve söyleşiler düzenlenmekte ve yöresel yiyeceklerin servisi yapılmaktadır. 

Temmuz ayında Altınova ziyaretinde bulunacaksanız, Altınova Belediyesi Kültür Festivali’ne katılarak unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. 

Altınova'da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Altınova aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Altınova Nerededir ve Nasıl Gidilir: Altınova’ya Ulaşım Alternatifleri ve Yol Ücretleri

Altınova, Yalova’nın en doğuda yer alan ilçesidir ve Kocaeli’ne sınır bir konumda bulunmaktadır. Turizm bakımından hatırı sayılır bir öneme sahip olan Altınova’nın Yalova’ya sadece 27 kilometre uzaklığı vardır. Doğal ve tarihi güzelliklerine ek olarak sanayi şehri Kocaeli’ne yakın olmasından dolayı ulaşım oldukça kolay şekilde sağlanmaktadır.

Altınova’ya gelmek isteyen ziyaretçiler için en çok tercih edilen ulaşım şekli karayolu ulaşımıdır. Özel araçlar ve otobüsler ile ulaşım sağlamak mümkündür. 


Altınova’ya Özel Araç İle Ulaşım

Altınova’ya özel araç ile ulaşımı seçen yolcular doğrudan navigasyonlarla en kısa ve en pratik yolu bulabilmektedir. 

İstanbul – Altınova arası 88 kilometredir. Ortalama yolculuk ise 1 saat 45 dakika sürmektedir. Yolcular O-4 Karayolu üzerinden önce O-6’ya sonrasında ise D100 Karayolu’na geçerek kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirler.

Ankara – Altınova arası ise 412 kilometredir. Ortalama bir yolculuk özel araçlar ile 4 saat 23 dakika sürmektedir. Anadolu Otoyolu üzerinden D200 Karayolu’na geçilerek fazla trafiğe takılmadan ulaşmak mümkündür.

Bursa – Altınova arası 84 kilometre olmakla birlikte yolculuk ortalama 1 saat 15 dakika sürmektedir. Yolcular, doğrudan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu üzerinden Altınova’ya ulaşmaktadır.


Altınova’ya Otobüs İle Ulaşım

Özel araçlardan ziyade otobüs ile ulaşımın sıklıkla tercih edildiği Altınova’ya Türkiye’nin pek çok noktasından erişim sağlanmaktadır. Hem Yalova merkezden hem de yanı başında yer alan Kocaeli’nden doğrudan otobüs seferleri mevcuttur. 

Yalova il merkezinden saat 6.30’da başlayan otobüs seferleri 18.15’e kadar devam etmektedir. Otobüs seferlerine ek olarak minibüs seferleri de bulunmaktadır.

İstanbul’dan doğrudan Altınova’ya gitmek mümkündür. Çeşitli otobüs firmaları ile yapılan seferler ortalama 7 saatin ardından sonlanmaktadır. Bilet fiyatları ise ortalama 110 TL civarındadır.

Ankara’dan da Altınova’ya doğrudan yapılan seferler mevcuttur. Farklı firmalar aracığıyla gerçekleşen otobüs seferleri, ortalama 6 saatin sonunda sonlanmaktadır. Bilet fiyatı aralığı ise 75-80 TL arasında değişmektedir.